Graancirkels

E.T. in Dorset? Mysterie rond indrukwekkende graancirkels

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het Engelse Dorchester is een mysterieuze graancirkel verschenen. Een lokale bewoner zag de formatie vanaf Maiden Castle en lichtte de experts van MrGyro in. Zij maakten bovenstaande foto.

Hoewel de meeste experts zeggen dat ze door mensen worden gemaakt, claimen sommige mensen dat er mysterieuze krachten achter de patronen schuilen. Het is niet de eerste graancirkel die dit jaar in het graafschap Dorset is gevonden. In mei verscheen in Thornicombe een indrukwekkende graancirkel met een Keltisch ontwerp.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Dan van MrGyro zei: “We filmen de cirkels voor de lol. We reizen als cirkeljagers door het hele land. De ontwerpen zijn erg interessant en je weet van tevoren nooit wat je gaat aantreffen. Hoe ze ontstaan is een mysterie. De cirkels worden vaak gemeld door burgers, piloten en soms door de boeren zelf.”

Boeren treffen de vreemde cirkels al honderden jaren in hun weilanden aan. Al in de jaren 1500 werden er graancirkels gemeld. Tot de 20e eeuw werd er nauwelijks over graancirkels gesproken. Het fenomeen kreeg veel aandacht toen een boer uit Wiltshire in 1980 drie cirkels met een doorsnee van 18 meter ontdekte in één van zijn weilanden. UFO-onderzoekers en media streken neer op de boerderij en de wereld maakte voor het eerst kennis met graancirkels.

Rond 1990 begonnen graancirkels een toeristische attractie te worden. In dat jaar verschenen er in Europa alleen al 500 cirkels. In de jaren erna waren er duizenden. Bezoekers van over de hele wereld wilden ze bekijken. Sommige boeren lieten bezoekers zelfs betalen voor hun mysterieuze attracties. De laatste jaren neemt het aantal graanformaties af. Vond je dit interessant? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[Dorset Echo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

De meeste graancircels zijn door Buitenaardsen gecreëerd. Daarover hoeven we niet moeilijk te doen.

Kal-Purush
Kal-Purush
8 jaren geleden

Als er echt mensen zijn die dit soort afbeeldingen kunnen maken zonder sporen na te laten en zo symmetrisch dan kunnen deze een hele goede baan krijgen als grafisch ontwerpers.
Verder zullen de boeren dan wel blij zijn met dit soort vernielers van zijn/haar oogst en graag deze personen willen spreken i.v.m. schade vergoeding.
Verder zal de contramine voor en tegen “niet van deze wereld” blijven bestaan want niemand kan iets met zekerheid bewijzen, voor niet en tegen niet.
Behalve dan in het verleden een paar zielen die graag op de voorgrond traden met bekentenissen, maar deze personen moesten toentertijd al honderden jaren oud geweest zijn of van vader op zoon / dochter doorgegeven techniek hebben bezeten.

Wachten af wat de toekomst brengt.

vincent Robbesom
vincent Robbesom
8 jaren geleden

Ik heb het altijd al een vreemd fenomeen gevonden dat mensen graancirkels aan buitenaardsen wijten.

Het is voor creatievelingen een sport om geen sporen achter te laten en er zijn al meerdere malen mensen geweest die dit uiteindelijk gewoon op tafel hebben gegooid. Maar het is natuurlijk spannender om de illusie hoog te houden.

Wel raar dat er mensen zijn die er echt in geloven dat aliens de moeite zouden nemen enorme afstanden te overbruggen om ons hier van plaatjes te voorzien.. komop mensen, de brandstof is duur tegenwoordig!

ntn
ntn
8 jaren geleden

Zo spannend zijn die ontwerpen nou ook weer niet. Ik zou zo met 20 dergelijke complexe ontwerpen op de proppen kunnen komen. Als boer zou ik het echter minder grappig vinden als een of andere lolbroek me oogst verziekt.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x