Homepagina » Financieel » Ontmaskerd: Hoe de financiële wereld echt werkt
Ontmaskerd: Hoe de financiële wereld echt werkt

Ontmaskerd: Hoe de financiële wereld echt werkt

Onvrede over de beloningscultuur bij banken leeft ook bij bedrijven en vermogende particulieren. Dat zegt oud-bankier Peter van der Slikke. Het zijn volgens hem niet alleen de kleine klanten die overstappen.

Hij werkte tientallen jaren voor ABN Amro en Van Lanschot en schreef het boek Ontmaskerd, hoe de financiële wereld echt werkt, waarin hij genadeloos blootlegt hoe het eraan toe gaat in bancaire sector.

De grote banken geven vrijwel geen informatie over het aantal klanten dat vertrekt. Kleinere banken als Triodos en ASN melden een hoge instroom van overstappers. Van der Slikke, oprichter van Topcapital, zegt dat het vertrek van een kleine klant met een betaalrekening en een hypotheek een grote bank geen pijn doet. “Maar als vermogende particulieren weggaan met een paar miljoen, gaat dat de bank hard raken.”

Volgens Van der Slikke doet 85 procent van de beleggingsfondsen het slechter dan de markt. “Onafhankelijke adviezen bestaan niet, verkooptrucs wel; positieve resultaten uit het verleden bieden een garantie voor een slechte toekomst. De bank verliest nooit, de klant wel en een deel van de pensioenen is verdampt door speculatief beleggen.”

De banken beheersen bijna de hele Nederlandse markt voor financieel advies. Winst maken staat voorop en consumenten krijgen geen goede informatie over hun opties. Na de kredietcrisis beweerde de financiële wereld dat het klantbelang weer centraal zou komen te staan, maar nog steeds verkopen banken willens en wetens beleggingsproducten die onnodig duur zijn.

Klanten van ABN Amro worden anno nu nog steeds gezien als melkkoeien, waarop je je bedrijfsrisico kunt afwentelen. Andersom werkt het natuurlijk niet zo. “Het is gevaarlijk en duur om je geld te laten beheren door ABN Amro.”

Boek: Ontmaskerd

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
brainstormforum
brainstormforum
5 jaren geleden

Banken via de wet gewoon non profit laten maken. Alleen op deze manier is het gezwel te genezen. Zolang winst de drijfveer is achter hun beleid zal het probleem blijven bestaan.

Tevens moeten we al het geld wat niet echt bestaat nietig laten verklaren. Laat een bank maar aantonen hoeveel ze daar werkelijk in kas hebben en streep dat af tegen het gene wat er op papier staat. Het verschil breng je verdeeld over de klanten in mindering op hun schuld.

Bank medewerker
Bank medewerker
Reactie op  brainstormforum
5 jaren geleden

Ten eerste elk bedrijf streeft voor winst dat is je bedrijfsdoel anders waren het stichtingen geweest en een salaris komt niet uit de lucht vallen. Ten tweede als je al t geld wat niet bestaat nietig verklaart klapt de gehele wereld economie in elkaar officieel zou al t geld echt moeten bestaan of in iedergeval de tegenwaarde in goud normaal moeten bestaan of dit tegenwoordig nog zo is durf ik niet te zeggen maar al t geld nietig verklaren wat niet bestaat gaat vast niet goed lopen

brainstormforum
brainstormforum
Reactie op  Bank medewerker
5 jaren geleden

E is een verschil tussen een bedrijf waar je niet verplicht bent om een product af te nemen. En een bedrijf als een bank waar je verplicht diensten af moet nemen. Zonder bank rekening kun je niks meer in deze wereld. En daar word op grove wijzen misbruik van gemaakt.

De jacht naar winst door dit soort bedrijven met een joker kaart van de staat moet gestopt worden.

Neem de zorg deze bedrijven maken elke jaar dikke winst. Maar wij het volk moeten elk jaar verplicht meer betalen terwijl er minder vergoed word.

Dus ja ik ben voor het non proifit maken van bedrijven die een dienst of product leveren dat wij verplicht moeten afnemen.

En als hierdoor de wereld economie op zijn gat komt te liggen vind ik dat niet erg. Dat gaat toch wel gebeuren beter nu dan later.

Twan
Twan
Reactie op  Bank medewerker
5 jaren geleden

Nou -Bank medewerker-, jij hebt niet veel verstand van zaken anders zou je weten dat tegen de schuld die landen etc hebben bij lange, lange na geen tegenwaarde heeft in geld, goud of wat dan ook, ik denk nog niet eens een kwart van de schuld.

Patrick
Patrick
Reactie op  Bank medewerker
5 jaren geleden

Whahaha, en jij noemt jezelf, “Bank medewerker”. Geld = Schuld. Einde gouddekking 1971. Recht van geldcreatie ligt bij banken die dat naar hartelust uit het NIETS creeren.

Peter C.
Peter C.
Reactie op  brainstormforum
5 jaren geleden

Het is ook gebleken dat winst maken niet echt noodzakelijk is om dikke bonussen uit te delen. De belastingbetaler zal het gat toch dichten.

Richard
Richard
Reactie op  brainstormforum
5 jaren geleden

Het spreekt nogal van een arrogantie om te denken dat economieën staan of vallen zolang banken kunnen blijven doorgaan de boel te bedonderen met niet bestaand fiat geld.
Dus kortom: De voortzetting van deze oplichtingspraktijken is een garantie voor onze toekomstige welvaart.
Ik moet er bijna om lachen ware het niet om te huilen. En je slaat de plank compleet mis.
Economieën staan of vallen door ons! Wij, het gewone volk zijn het die alles hebben gebouwd. Bij ons ligt de kunde en de kennis. Als wij allen ook maar voor een dag zouden stoppen met werken, ligt alles plat. Ook de financiële wereld met hun waardeloos papier.
Ik wou dat meer mensen dit wisten.

Gino
Gino
Reactie op  Richard
4 jaren geleden

Honderd procent gelijk , Richard ! Stel je nu eens voor dat wereldwijd iedere burger STOPT met het monetair systeem !Ik opper dit al jaren . Geen geld=geen oorlog meer!
Laten we met zijn allen toegeven dat heel het monetair systeem gefaald heeft. Ik droom van een dag dat iedereen dit systeem de rug toekeert !

Hannes
Hannes
5 jaren geleden

ASN is van Sns Reaal en Rabobank en Delta LLoyd zijn aandeelhouder van dit concern.

Kortom, weer 1 pot nat en onderdeel van het schuldensysteem.

Hannes
Hannes
5 jaren geleden

Rabobank en Delta LLoyd zijn aandeelhouder van Triodos, bedoel ik.

Gewoon onderdeel van het old boys network.
Dit noemen ze ook wel controlled opposition, Rebels gedrag kanaliseren, slim.

Mike
Mike
5 jaren geleden

Tja wat moet je nog. Ik zeg REVOLUTIE!!! en de daders allemaal berechten. Direct een sociaal maximum instellen. Alles wat boven het maximum komt bevriezen en uitbetalen als basisinkomen aan iedereen. En kom niet aan met diefstal. Elke rijke is een dief en heeft zijn vermogen wel ergens vandaan door diefstal.

marc
marc
5 jaren geleden

DAT is nou een goed uitgangspunt JUIST Bank Medewerker..

Het BESTE is om alle banken om te dopen naar Stichtingen !!!

Dit zou een hoop ellende voorkomen en op alle fronten
En voor verbeteringen ook voor de Bank Medewerkers.

Op naar de tweede kamer maar wie stuurt nu wie aan !!! thats the problem…

Faith
Faith
5 jaren geleden

Dus als je twee gezichten hebt en de mensen graag een poot uit mag draaien, uiteraard gaat het weer om geld, dan ben je slim? Het is boerenbedrog en achterbaks gedrag. Van laag allooi. Iedereen kan het maar gelukkig achten de meeste mensen zich daar te fatsoenlijk voor.
Ik snap die zelfingenomenheid en trots op wat ze ‘bereikt’ hebben-houding van die mensen ook nooit want nogmaals, iedereen kan het. Het is een fatsoenskwestie. Misschien dat dit met synthetische mensen bedoeld wordt. Onecht, nagemaakt of zoals ze in de ’80’s vaak zeiden: plastic people.

wolfje
wolfje
5 jaren geleden

zolang de slaven zwoegen zal ze het een rotzorg zijn. de dag dat ze opstaan vrezen ze met grote vreze

wolfje
wolfje
5 jaren geleden

zolang de slaven zwoegen zal ze het een rotzorg zijn. de dag dat ze opstaan vrezen ze met grote vreze

trackback
BOINNK!!! | Eindtijd en andere nieuwsfeiten, verzameld door: Arie Goedhart
5 jaren geleden
Pino
Pino
5 jaren geleden

Uitbuiting is een opdracht die de mensen van de bijbel hebben meegekregen. Daarin staat zoiets als gaat heen, vermenigvuldigt u en onderwerp de dieren en eet ze op. De God van de bijbel was zeker geen dierenactivist.

x

Check Also

spaargeld

Dit totaal onrechtvaardige beleid zorgt ervoor dat uw spaargeld verdwijnt

ABN Amro heeft aangekondigd dat de rente ...

Banken zijn een soort junk en dealer tegelijk geworden, ze pushen ons om veel schulden te maken in dit systeem. Dit is het alternatief

Banken zijn een soort junk en dealer tegelijk geworden, ze pushen ons om veel schulden te maken. Dit is het alternatief

Er is behoefte aan een staatsbank, blijkt ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x