Financieel

Ontmaskerd: Hoe de financiële wereld echt werkt

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onvrede over de beloningscultuur bij banken leeft ook bij bedrijven en vermogende particulieren. Dat zegt oud-bankier Peter van der Slikke. Het zijn volgens hem niet alleen de kleine klanten die overstappen.

Hij werkte tientallen jaren voor ABN Amro en Van Lanschot en schreef het boek Ontmaskerd, hoe de financiële wereld echt werkt, waarin hij genadeloos blootlegt hoe het eraan toe gaat in bancaire sector.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De grote banken geven vrijwel geen informatie over het aantal klanten dat vertrekt. Kleinere banken als Triodos en ASN melden een hoge instroom van overstappers. Van der Slikke, oprichter van Topcapital, zegt dat het vertrek van een kleine klant met een betaalrekening en een hypotheek een grote bank geen pijn doet. “Maar als vermogende particulieren weggaan met een paar miljoen, gaat dat de bank hard raken.”

Volgens Van der Slikke doet 85 procent van de beleggingsfondsen het slechter dan de markt. “Onafhankelijke adviezen bestaan niet, verkooptrucs wel; positieve resultaten uit het verleden bieden een garantie voor een slechte toekomst. De bank verliest nooit, de klant wel en een deel van de pensioenen is verdampt door speculatief beleggen.”

De banken beheersen bijna de hele Nederlandse markt voor financieel advies. Winst maken staat voorop en consumenten krijgen geen goede informatie over hun opties. Na de kredietcrisis beweerde de financiële wereld dat het klantbelang weer centraal zou komen te staan, maar nog steeds verkopen banken willens en wetens beleggingsproducten die onnodig duur zijn.

Klanten van ABN Amro worden anno nu nog steeds gezien als melkkoeien, waarop je je bedrijfsrisico kunt afwentelen. Andersom werkt het natuurlijk niet zo. “Het is gevaarlijk en duur om je geld te laten beheren door ABN Amro.”

Boek: Ontmaskerd

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
brainstormforum
brainstormforum
9 jaren geleden

Banken via de wet gewoon non profit laten maken. Alleen op deze manier is het gezwel te genezen. Zolang winst de drijfveer is achter hun beleid zal het probleem blijven bestaan.

Tevens moeten we al het geld wat niet echt bestaat nietig laten verklaren. Laat een bank maar aantonen hoeveel ze daar werkelijk in kas hebben en streep dat af tegen het gene wat er op papier staat. Het verschil breng je verdeeld over de klanten in mindering op hun schuld.

Hannes
Hannes
9 jaren geleden

ASN is van Sns Reaal en Rabobank en Delta LLoyd zijn aandeelhouder van dit concern.

Kortom, weer 1 pot nat en onderdeel van het schuldensysteem.

Hannes
Hannes
9 jaren geleden

Rabobank en Delta LLoyd zijn aandeelhouder van Triodos, bedoel ik.

Gewoon onderdeel van het old boys network.
Dit noemen ze ook wel controlled opposition, Rebels gedrag kanaliseren, slim.

Mike
Mike
9 jaren geleden

Tja wat moet je nog. Ik zeg REVOLUTIE!!! en de daders allemaal berechten. Direct een sociaal maximum instellen. Alles wat boven het maximum komt bevriezen en uitbetalen als basisinkomen aan iedereen. En kom niet aan met diefstal. Elke rijke is een dief en heeft zijn vermogen wel ergens vandaan door diefstal.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x