Financieel

Ontmaskerd: Hoe de financiële wereld echt werkt

Help door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onvrede over de beloningscultuur bij banken leeft ook bij bedrijven en vermogende particulieren. Dat zegt oud-bankier Peter van der Slikke. Het zijn volgens hem niet alleen de kleine klanten die overstappen.

Hij werkte tientallen jaren voor ABN Amro en Van Lanschot en schreef het boek Ontmaskerd, hoe de financiële wereld echt werkt, waarin hij genadeloos blootlegt hoe het eraan toe gaat in bancaire sector.

De grote banken geven vrijwel geen informatie over het aantal klanten dat vertrekt. Kleinere banken als Triodos en ASN melden een hoge instroom van overstappers. Van der Slikke, oprichter van Topcapital, zegt dat het vertrek van een kleine klant met een betaalrekening en een hypotheek een grote bank geen pijn doet. “Maar als vermogende particulieren weggaan met een paar miljoen, gaat dat de bank hard raken.”

Volgens Van der Slikke doet 85 procent van de beleggingsfondsen het slechter dan de markt. “Onafhankelijke adviezen bestaan niet, verkooptrucs wel; positieve resultaten uit het verleden bieden een garantie voor een slechte toekomst. De bank verliest nooit, de klant wel en een deel van de pensioenen is verdampt door speculatief beleggen.”

De banken beheersen bijna de hele Nederlandse markt voor financieel advies. Winst maken staat voorop en consumenten krijgen geen goede informatie over hun opties. Na de kredietcrisis beweerde de financiële wereld dat het klantbelang weer centraal zou komen te staan, maar nog steeds verkopen banken willens en wetens beleggingsproducten die onnodig duur zijn.

Klanten van ABN Amro worden anno nu nog steeds gezien als melkkoeien, waarop je je bedrijfsrisico kunt afwentelen. Andersom werkt het natuurlijk niet zo. “Het is gevaarlijk en duur om je geld te laten beheren door ABN Amro.”

Boek: Ontmaskerd

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
brainstormforum
brainstormforum
7 jaren geleden

Banken via de wet gewoon non profit laten maken. Alleen op deze manier is het gezwel te genezen. Zolang winst de drijfveer is achter hun beleid zal het probleem blijven bestaan.

Tevens moeten we al het geld wat niet echt bestaat nietig laten verklaren. Laat een bank maar aantonen hoeveel ze daar werkelijk in kas hebben en streep dat af tegen het gene wat er op papier staat. Het verschil breng je verdeeld over de klanten in mindering op hun schuld.

Hannes
Hannes
7 jaren geleden

ASN is van Sns Reaal en Rabobank en Delta LLoyd zijn aandeelhouder van dit concern.

Kortom, weer 1 pot nat en onderdeel van het schuldensysteem.

Hannes
Hannes
7 jaren geleden

Rabobank en Delta LLoyd zijn aandeelhouder van Triodos, bedoel ik.

Gewoon onderdeel van het old boys network.
Dit noemen ze ook wel controlled opposition, Rebels gedrag kanaliseren, slim.

Mike
Mike
7 jaren geleden

Tja wat moet je nog. Ik zeg REVOLUTIE!!! en de daders allemaal berechten. Direct een sociaal maximum instellen. Alles wat boven het maximum komt bevriezen en uitbetalen als basisinkomen aan iedereen. En kom niet aan met diefstal. Elke rijke is een dief en heeft zijn vermogen wel ergens vandaan door diefstal.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x