Mens en Dier

Econome Barbara Baarsma (Rabobank) bepleit CO2-budget: ‘Dit was toch ook een complottheorie?’

Help door deze informatie met iedereen op je social media te delen!

Econome Barbara Baarsma van de Rabobank pleitte er in de studio van BNR voor om CO2-uitstootrechten te verdelen. Ze wil dat elk huishouden of elke burger een hoeveelheid uitstootrechten krijgt zodat we opgeteld niet meer uitstoten dan onze grens.

Als je bijvoorbeeld wilt vliegen, kun je van iemand die niet gaat vliegen uitstootrechten kopen. Zo kunnen mensen met een smalle portemonnee ook iets verdienen aan ‘vergroening’, zei Baarsma.

Een persoonlijk CO2-budget dus. “Dit was toch ook een complottheorie?” vraagt econoom Rein de Vries zich af.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Heeft met klimaatbescherming niets te maken

“Ineens ligt het allemaal op tafel, het ‘complot’. Vrijheid en comfort worden dus een commodity, handelswaar. Feodaal systeem,” reageert jurist Sietske Bergsma.

“Je ziet dus nu ook duidelijk dat het met klimaatbescherming niets te maken heeft want jouw ‘CO2-rechten’ zijn gewoon handelswaar: jouw ‘besparing’ wordt door een ander gewoon alsnog wel ‘uitgestoten’, maar dan tegen een persoonlijk gunstiger tarief wegens vermogenspositie,” voegt ze toe.

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk vat samen: “Laat die pauper aan mij hun CO2-rechten verkopen zodat ik kan vliegen en groot kan wonen.”

Fascistoïde en totalitair

“De Nederlander moet langzaam warm gemaakt worden voor een CO2-budget. Dit is waarom ING en Rabobank nu al je CO2-uitstoot ‘bijhouden’. De vermogenden kunnen hun uitstoot uitkopen, de armen zijn afhankelijk en staan onder totale controle,” waarschuwt journalist Annelies Strikkers.

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen spreekt van ‘feodalisme 2.0’. “En ook nog eens fascistoïde en totalitair,” voegt hij eraan toe.

“Gekke wappie-complottheorie totdat de ‘experts’ het een goed idee vinden,” constateert Brent Hadderingh, fractievoorzitter van FVD Almere.

Onrechtvaardig en pervers kapitalistisch

SP-Kamerlid Mahir Alkaya noemt zo’n verhandelbaar CO2-budget ‘onrechtvaardig en pervers kapitalistisch’. “De strijd om digitaal geld niet-programmeerbaar te maken en iedereen het recht te geven op anonieme betalingen is precies hierom. Bovendien een extra reden om cash altijd te blijven beschermen,” stelt hij.

Volgens theatermaker George van Houts raakt dit aan orgaanhandel. “Arme mensen kunnen zo hun nier verkopen of hun halve lever en zo een centje bijverdienen en de rijke koper hoeft niet op een wachtlijst. Waarom overal hándel van maken?”

4.8 91 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
227 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vlinder
Vlinder
7 maanden geleden

Barbara Baarsma Banaal! BBB!

nou en!
nou en!
7 maanden geleden

de volgend stap is ademtax!!!zootje psychopaten.

Naomi
Naomi
7 maanden geleden

Wanneer gaan wij daarmee daadwerkelijk te maken krijgen? Begin 2023?

Charlotte
Charlotte
7 maanden geleden

Dat mens is echt bizar 😱 dit gaat werkelijk ver over de grens heen, zeker ook een leerling van Klaus Schwab WEF! 😡 😡 😡 #lievehelp 😢

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

227
0
We lezen graag je reactie!x