Financieel

‘De tijd tikt af naar het volgende grote financiële inferno en de gevolgen zullen nog verwoestender zijn’

Help door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!

De kredietcrisis van 2008 zorgde ervoor dat mensen hun baan verloren en schulden niet meer konden betalen. Ook bleven ze zitten met onverkoopbare huizen of een enorme restschuld. Het is een kwestie van tijd totdat een nieuwe crisis het leven van gewone mensen opnieuw op zijn kop zet.

Advocaat Hester Bais doet al 10 jaar onderzoek naar de gang van zaken bij banken. De feiten die tijdens haar onderzoek aan het licht zijn gekomen, zijn onthutsend.

Het verdienmodel van banken leidde tot de kredietcrisis van 2008. De oorzaken hiervan zijn nooit aangepakt. Integendeel, met hulp van politici, toezichthouders en de Europese Centrale Bank hebben de banken via fraude en netwerkcorruptie hun bankenmodel in stand weten te houden.

Grootste bankenfraude ooit

Saillant detail: het leraren-, zorg- en woningentekort is deels veroorzaakt door het verdienmodel van de banken.

De economie dreigt nu opnieuw te bezwijken onder het verdienmodel van banken. De tijd tikt af naar het volgende grote financiële inferno en de gevolgen zullen nog verwoestender zijn. Het model is namelijk alleen maar risicovoller geworden.

De immense liquiditeitstekorten bij ING, Rabobank en staatsbanken ABN Amro en De Volksbank zijn blijvend verborgen gehouden met hulp van toezichthouders, de Nederlandse overheid en de ECB. Van deze grootste bankenfraude ooit doet Bais al acht jaar vergeefs melding bij het ministerie van Financiën en de toezichthouders.

Dat moet stoppen

Een in 2008 heimelijk doorgevoerde wetswijziging redde de banken en legde de rekening van de kredietcrisis neer bij burgers, het mkb en (semi)publieke instellingen in de zorg, het onderwijs en de woningbouw. Verder spelen pensioenfondsen ABP en PFZW een bedenkelijke rol in het verhullen van deze fraude en het in stand houden van de bonussen en topsalarissen van bankiers.

“Fraude en corruptie blijven een schaduw werpen over de financiële wereld en dat moet stoppen,” stelt Bais. “We moeten niet meer toestaan dat we opnieuw slachtoffer worden van deze ongebreidelde geldmachine.”

4.9 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biowarfare
Biowarfare
15 dagen geleden

Beste mensen, bereid u alstublieft voor, het kan nog. Maar wees snel, de shitstorm komt eraan! All Shall Fall!

Greet Resist
Greet Resist
15 dagen geleden

“It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.” – Henry Ford

Twan
Twan
15 dagen geleden

Ben benieuwd of dit het moment gaat worden dat alles in elkaar klapt, het ziet er niet goed uit, helemaal niet goed, als dit fout gaat…… dan maak je borstjes maar nat, goed nat.

Vlinder
Vlinder
15 dagen geleden

Lieve mensen sla voedsel en water in!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

100
0
We lezen graag je reactie!x