Financieel

‘De tijd tikt af naar het volgende grote financiële inferno en de gevolgen zullen nog verwoestender zijn’

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!

De kredietcrisis van 2008 zorgde ervoor dat mensen hun baan verloren en schulden niet meer konden betalen. Ook bleven ze zitten met onverkoopbare huizen of een enorme restschuld. Het is een kwestie van tijd totdat een nieuwe crisis het leven van gewone mensen opnieuw op zijn kop zet.

Advocaat Hester Bais doet al 10 jaar onderzoek naar de gang van zaken bij banken. De feiten die tijdens haar onderzoek aan het licht zijn gekomen, zijn onthutsend.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Het verdienmodel van banken leidde tot de kredietcrisis van 2008. De oorzaken hiervan zijn nooit aangepakt. Integendeel, met hulp van politici, toezichthouders en de Europese Centrale Bank hebben de banken via fraude en netwerkcorruptie hun bankenmodel in stand weten te houden.

Grootste bankenfraude ooit

Saillant detail: het leraren-, zorg- en woningentekort is deels veroorzaakt door het verdienmodel van de banken.

De economie dreigt nu opnieuw te bezwijken onder het verdienmodel van banken. De tijd tikt af naar het volgende grote financiële inferno en de gevolgen zullen nog verwoestender zijn. Het model is namelijk alleen maar risicovoller geworden.

De immense liquiditeitstekorten bij ING, Rabobank en staatsbanken ABN Amro en De Volksbank zijn blijvend verborgen gehouden met hulp van toezichthouders, de Nederlandse overheid en de ECB. Van deze grootste bankenfraude ooit doet Bais al acht jaar vergeefs melding bij het ministerie van Financiën en de toezichthouders.

Dat moet stoppen

Een in 2008 heimelijk doorgevoerde wetswijziging redde de banken en legde de rekening van de kredietcrisis neer bij burgers, het mkb en (semi)publieke instellingen in de zorg, het onderwijs en de woningbouw. Verder spelen pensioenfondsen ABP en PFZW een bedenkelijke rol in het verhullen van deze fraude en het in stand houden van de bonussen en topsalarissen van bankiers.

“Fraude en corruptie blijven een schaduw werpen over de financiële wereld en dat moet stoppen,” stelt Bais. “We moeten niet meer toestaan dat we opnieuw slachtoffer worden van deze ongebreidelde geldmachine.”

4.9 120 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

98 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biowarfare
Biowarfare
1 jaar geleden

Beste mensen, bereid u alstublieft voor, het kan nog. Maar wees snel, de shitstorm komt eraan! All Shall Fall!

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

“It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.” – Henry Ford

Twan
Twan
1 jaar geleden

Ben benieuwd of dit het moment gaat worden dat alles in elkaar klapt, het ziet er niet goed uit, helemaal niet goed, als dit fout gaat…… dan maak je borstjes maar nat, goed nat.

Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

Lieve mensen sla voedsel en water in!

Back to top button
98
0
We lezen graag je reactie!x