Homepagina » Buitenland » Belgische premier krijgt Pinokkio-prijs: ‘U bent kampioen in mensen voorliegen’
premier
Foto: Alexander De Croo (World Economic Forum CC BY 3.0)

Belgische premier krijgt Pinokkio-prijs: ‘U bent kampioen in mensen voorliegen’

Mark Rutte is al vaak betrapt op leugens. PVV-leider Geert Wilders noemde hem al eens ‘de Pinokkio van de Lage Landen’. Enkele dagen geleden zei Rutte nog dat hij niet over Omtzigt had gesproken met de verkenners. Nu blijkt dat hij wel over Omtzigt heeft gesproken.

Bij onze zuiderburen gaan ze nog een stapje verder. Daar kreeg premier De Croo vorige week een heuse Pinokkio-prijs uitgereikt. In België zijn premiers kennelijk net zo allergisch voor de waarheid.

“Er is hier heel veel gezegd over mensen voorliegen en valse beloftes. Ik zal er u een paar citeren, letterlijke beloftes,” zei Kamerlid Barbara Pas (Vlaams Belang) tegen premier De Croo.

Voorgoed

“Uw beleidsverklaring op 1 oktober 2020. Ik citeer: ‘Ik zeg hier klaar en duidelijk: ons land, onze economie, onze bedrijven, zij kunnen geen nieuwe algemene lockdown aan!’ Op 31 januari verklaarde u, volgende citaat: ‘Als de kappers openen, dan is dat voorgoed’. Vandaag zijn die kappers nog veilig, zaterdag zijn ze dat niet meer, dan zijn de scharen blijkbaar korter geworden,” sprak Pas.

Vorige week is besloten de coronamaatregelen in België aan te scherpen. Zo zijn kappers en andere contactberoepen inmiddels opnieuw dicht en zijn alle scholen behalve de kleuterscholen gesloten.

Niemand gelooft u nog

“Dat zijn allemaal verklaringen waar u de mensen voorliegt. Ik denk dat dit de mascotte van uw regering geworden is ondertussen,” zei Pas, verwijzende naar Pinokkio. “Daar bent u goed in, de mensen voorliegen.”

“Denkt u dat u nu na een jaar nog aan iemand kan wijsmaken dat een ‘korte lockdown’ voor een oplossing gaat zorgen? Niemand gelooft u nog. De burger gelooft u niet meer, uw coalitiepartners geloven u niet meer. Ik denk dat u het zelf niet eens meer gelooft,” aldus Pas.

“Deze is voor u, een Pinokkio-prijs. U bent kampioen in mensen voorliegen.”

5 24 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

De Massa wil kennelijk voorgelogen worden.
Elke leugen is 10 zetels extra.

Rob
Rob
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Als het alleen maar over liegen ging dan zou het nog niet zo erg zijn. Het gaat veel verder dan alleen liegen. Het gaat om de grootste misdaad tegen de mensheid ooit. Dat zeggen ze er alleen niet bij want dat moet verborgen blijven. Dat is hier niet anders. De hele linkse kliek is fascistisch, druk het globalistische narratief erdoor, maakt elk ander geluid uit voor leugen / complotdenken van wappies enz. Ze werken binnen de politiek ook de kamer tegen, geven geen antwoorden op vragen, ontkennen alles waar ze mee geconfronteerd worden en ga zo maar door. Piet Omtzigt zegt in de kamer direct wat velen al wisten.
https://www.youtube.com/watch?v=SziwKWgS9uM

Nijntje
Nijntje
1 maand geleden

Welverdiend, goed gedaan jochie!! 🤣🤣🤣😂😂😂

Anne
Anne
1 maand geleden

Het zijn allemaal leugenaars. Het wordt tijd dat nu alles in de openbaarheid komt.
Nieuwe verkiezingen moeten er komen.

pien
pien
Reactie op  Anne
1 maand geleden

oh nee, ik moet er niet aan denken, weer een ”nieuwe regering”???
ik denk dat er iets heel anders moet gebeuren, we zouden allemaal iets te zeggen moeten hebben of één uit een bepaalde groep, wel heel eerlijk voor iedereen

Omdat
Omdat
Reactie op  Anne
1 maand geleden

Nee hoor, de leugen regeert al heel lang. De meest doorzichtige en pathologische leugenaars schoppen het ver in de politiek. Het lijkt erop dat een meerderheid van de mensen eerlijkheid niet belangrijk vindt en graag voorgelogen wil worden. Een soort massa masochisme. Zelf nadenken maakt moe en is te confronterend, logica is daarom ook niet nodig.

Marc
Marc
Reactie op  Anne
1 maand geleden

@Anne: nieuwe verkiezingen zodat we opnieuw kunnen kiezen uit een hoop leugenaars en het spelletje weer opnieuw begint. In belgie zijn de VERLIEZERS vd vorige verkiezingen aan de macht! Wat voor zin hebben dus nieuwe verkiezingen?

Edward
Edward
1 maand geleden

Rutte gaat een paar keer sorry zeggen en gaat weer door met zijn leugenkabinet.

Ryu
Ryu
1 maand geleden

En ik herinner me nog woorden zoals: we gaan nu iets langer wachten om versoepelingen door te voeren zodat we ze niet meer moeten verscherpen nadien. Alle versoepelingen die vanaf dan gemaakt worden moeten we dan niet meer terug draaien. Awel welgeteld 2 weken hebben de heel matige versoepelingen het uitgehouden. En dan hoorde ik nog zeggen dat de slechte cijfers te wijten waren aan de versoepelingen. Terwijl altijd gezegd werd dat het effect pas vanaf 2 weken merkbaar is. Of dat geldt enkel bij het invoeren van maatregelen. Als we versoepelen is er die periode niet meer nodig.

Rob
Rob
Reactie op  Ryu
1 maand geleden

Dat idee van ‘twee weken’ hoor je heel vaak overal in terug komen. Het schijnt ook een occulte betekenis in te houden. Er wordt ook wel gezegd dat het twee weken nodig heeft voor mensen om ergens aan te wennen. Plaats dat wennen van mensen in het occulte van de machthebbers in de top van de macht op deze planeet en je krijgt een heel duister plaatje over wat er gaande is in de wereld.

Mars
Mars
1 maand geleden

Ah, het is dus een wisselbokaal? Internationaal spel dus. Deden Macron en Merkel ook mee of is het slechts Rutte die nu zit te knarsen omdat hij geen eerste is geworden?

Inge
Inge
Reactie op  Mars
1 maand geleden

Ik stel voor dat we ook in Nederland de Pinokkio-prijs gaan invoeren, dit kan natuurlijk gewoon nationaal geregeld worden.

Herman
Herman
1 maand geleden

De gouden pinokkio blijft toch bij Mark Rutte

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
1 maand geleden

Nederland heeft zijn eigen pinokkio’s, die zichzelf buitenspel kunnen zetten. Misschien vandaag wel. Het is afwachten uit welke hoed er nu weer getoverd wordt en hoe lang Pinokkio nummer 1 blijft volhouden, naar eer en geweten te hebben gehandeld. Pinokkio nummer 2 (Hugo de Jonge) is de volgende die zich mag verantwoorden.

Het is een leugenstel die een spoor van vernietiging achter zich laten. Hopelijk gaat het gezegde op; wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in.

Ron Swart
Ron Swart
1 maand geleden

Volgens de Belgische oud-premier Mark Eyskens is België een apenland. De vader van Alexander De Croo is Herman De Croo. Deze De Croo sr. was diverse keren minister en vice-premier en heeft tevens meer dan eens de Bilderberg-conferentie met een bezoekje vereerd.

Jill
Jill
1 maand geleden

Om nog te zwijgen dat hij na de verkiezingen ‘zich ging neerleggen bij zijn nederlaag’. Ondertussen zijn de verliezers aan de macht in België…of ministers die niet eens op kieslijst stonden. Pinokkioprijs en ongemerkte dictatuurprijs.

x

Check Also

de jonge

De Jonge beweert dat cijfers goede kant opgaan dankzij vaccinatie: ‘Pure propaganda’

De cijfers gaan de goede kant op, ...

cahill

Professor Cahill waarschuwt globalisten: ‘Het spel is voorbij’

De Ierse professor Dolores Cahill, die al ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

28
0
We lezen graag je reactie!x