Buitenland

Belgische premier krijgt Pinokkio-prijs: ‘U bent kampioen in mensen voorliegen’

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mark Rutte is al vaak betrapt op leugens. PVV-leider Geert Wilders noemde hem al eens ‘de Pinokkio van de Lage Landen’. Enkele dagen geleden zei Rutte nog dat hij niet over Omtzigt had gesproken met de verkenners. Nu blijkt dat hij wel over Omtzigt heeft gesproken.

Bij onze zuiderburen gaan ze nog een stapje verder. Daar kreeg premier De Croo vorige week een heuse Pinokkio-prijs uitgereikt. In België zijn premiers kennelijk net zo allergisch voor de waarheid.

“Er is hier heel veel gezegd over mensen voorliegen en valse beloftes. Ik zal er u een paar citeren, letterlijke beloftes,” zei Kamerlid Barbara Pas (Vlaams Belang) tegen premier De Croo.

Voorgoed

“Uw beleidsverklaring op 1 oktober 2020. Ik citeer: ‘Ik zeg hier klaar en duidelijk: ons land, onze economie, onze bedrijven, zij kunnen geen nieuwe algemene lockdown aan!’ Op 31 januari verklaarde u, volgende citaat: ‘Als de kappers openen, dan is dat voorgoed’. Vandaag zijn die kappers nog veilig, zaterdag zijn ze dat niet meer, dan zijn de scharen blijkbaar korter geworden,” sprak Pas.

Vorige week is besloten de coronamaatregelen in België aan te scherpen. Zo zijn kappers en andere contactberoepen inmiddels opnieuw dicht en zijn alle scholen behalve de kleuterscholen gesloten.

Niemand gelooft u nog

“Dat zijn allemaal verklaringen waar u de mensen voorliegt. Ik denk dat dit de mascotte van uw regering geworden is ondertussen,” zei Pas, verwijzende naar Pinokkio. “Daar bent u goed in, de mensen voorliegen.”

“Denkt u dat u nu na een jaar nog aan iemand kan wijsmaken dat een ‘korte lockdown’ voor een oplossing gaat zorgen? Niemand gelooft u nog. De burger gelooft u niet meer, uw coalitiepartners geloven u niet meer. Ik denk dat u het zelf niet eens meer gelooft,” aldus Pas.

“Deze is voor u, een Pinokkio-prijs. U bent kampioen in mensen voorliegen.”

5 24 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

De Massa wil kennelijk voorgelogen worden.
Elke leugen is 10 zetels extra.

Nijntje
Nijntje
1 jaar geleden

Welverdiend, goed gedaan jochie!! ??????

Anne
Anne
1 jaar geleden

Het zijn allemaal leugenaars. Het wordt tijd dat nu alles in de openbaarheid komt.
Nieuwe verkiezingen moeten er komen.

Edward
Edward
1 jaar geleden

Rutte gaat een paar keer sorry zeggen en gaat weer door met zijn leugenkabinet.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

28
0
We lezen graag je reactie!x