Archeologie

“Eeuwenoude kunstschatten die IS in Irak vernietigde waren nep”

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) zorgde eind vorige maand voor veel verontwaardiging door antieke kunstschatten in het noorden van Irak te vernielen. De werelderfgoedorganisatie Unesco vroeg om een spoedoverleg.

De standbeelden die IS in Mosoel neerhaalde blijken echter replica’s te zijn. De echte meesterwerken worden naar verluidt in Bagdad bewaard. “Het waren replica’s. De originele werken staan allemaal hier,” zei de directeur van het Nationaal Museum van Irak in Bagdad tegenover Deutsche Welle.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ook het hoofd van het Iraakse departement voor antiquiteiten Fawzye al-Mahdi vertelde aan de omroep dat ‘er geen originele artefacten zijn vernietigd’. Dit verklaart volgens experts waarom de standbeelden in de video zo gemakkelijk uit elkaar vallen.

“De reden dat ze zo gemakkelijk uit elkaar vallen is dat ze zijn gemaakt van gips. Je kunt de ijzeren staven zien zitten,” vertelde Mark Altaweel van University College London aan Channel 4.

Atheel Nuafi, de gouverneur van Mosoel in ballingschap, zei echter op de Iraakse tv dat er ook twee echte kunstschatten zijn vernietigd. Het ging volgens hem om een iconisch gevleugeld stierenbeeld en de God van Rozhan. Hij zei dat IS-militanten mogelijk verschillende artefacten hebben gestolen.

Militanten van IS zouden sinds de zomer van 2014 al bezig zijn met het vernietigen van archeologische en religieuze bouwwerken. De aanhangers van de zelfbenoemde staat zouden miljoenen ophalen met de illegale verkoop van de archeologische objecten.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mike
Mike
9 jaren geleden

Achterlijke lui zijn het toch. Ze hebben zich misschien nog niet afgevraagd waarom ze nu eigenlijk allemaal zo’n volle baard hebben. Maar het lijkt er toch echt op dat ze dit idee hebben overgenomen van de koningen/goden van weleer, waar ze zojuist de beelden van gesloopt hebben.
M.a.w.als ze er dan toch zo graag niet op willen lijken hadden ze beter hun eigen baarden kunnen trimmen.

Buddy
Buddy
9 jaren geleden

Rare jongens die Isis gasten…

Emile
Emile
9 jaren geleden

Tja, of het nou de kerk was met hun kruistochten honderden jaren geleden of de Spaanse inquisitie of het is nu de Taliban of Isis etc.. , het feit blijft dat als er een heersende macht is in een gebied alle religieuze beelden/teksten moeten worden vernietigd.(Mohammed deed het met alle voorouderbeelden van de nomadestammen in Perzie)
“ons geloof en onze god is de enige ware” is een uitspraak die al duizenden jaren stand houd.
Het is triest en op deze manier vernietig je wellicht een rode draad die door alle geloven loopt, de echte geschiedenis van de mens is zo langzamerhand niet meer te achterhalen, we zijn echt een achterlijk zooitje eigenlijk.
Over nog eens 100 jaar is onze geschiedenis compleet opnieuw geschreven, niks is meer een feit, alles is een theorie.
Zoals de Terminator zei in Terminator 2 , Het ligt in jullie aard om jezelf te vernietigen.
Het is misschien Hollywood die het zegt maar het is eigenlijk ook gewoon zo.
En kan nou niemand dat zooitje ongeregeld van een ISIS de kop indrukken, kom op, de helft van die gasten wil niet eens meer vechten als je ze aanvalt met een internationale coalitie, eventjes doordrukken met 50.000 man special forces en weg zijn ze, de witte vlaggetjes of onderbroeken die ze er voor gebruiken wapperen dan angtsvallig in de wind om zichzelf over te geven.
En wat betreft de berichten dat ISIS Europa zou willen aanvallen, tja.
Amerika bombardeert al vanaf 1991 landen in het midden-oosten, en van al die weesjes die Amerika de afgelopen jaren heeft gemaakt is er nog niet 1 zover geweest om zichzelf op te blazen midden in welke Europese stad dan ook, pas met de oprichting van ISIS zijn we in 1 keer bang dat iemand wel eens een aanslag zou kunnen plegen, Jihadisten bestaan al 20 jaar ofzo, en geen 1 heeft het ooit in z’n kop gehaald een auto te pakken en gewoon vanaf Irak binnen 4 dagen naar Berlijn te rijden.
Er word ons nu verteld dat ISIS vanuit Libie naar Europa kan komen, tja, een moeder van iemand die ik ken is net weer terug uit Kobani in Kurdistan (Noord-Irak) , ze reed erheen in de auto , duurt 5 dagen, je hoeft dus niet vreemde acties te ondernemen zoals een zee oversteken, wat een onzin.
En dus geen ISIS strijder heeft datzelfde idee gehad, gewoon een auto pakken en jezelf opblazen in Berlijn of waar dan ook, of gewoon je auto in iets belangrijks crashen.
Nope, er zit zoveel haat bij het volk in Persie tegen Europa dat zelfs na jaren lang bombarderen er geen 1 zover is gedreven om iets te ondernemen en ja, dat kan een 1 mansactie zijn.
Volgens mij is het volk in Persie enorm vergevingsgezind, meer dan dat wij denken en ooit zullen zijn, als dat is te wijten aan Moslim zijn dan moeten we denk ik nog maar eens goed nadenken, onze lontjes zijn vele malen korter.

Lyra
Lyra
9 jaren geleden

Die beelden zijn NEP en die IS strijders zijn ook allemaal NEP.
Zo makkelijk is het om die wereld voor de gek te houden.
Allemaal bedoelt om iedereen tegen elkaar uit te spelen.

Nep, nep, nep, het is allemaal nep.

Die illuminati (Zij hebben IS bedacht) loopt nooit geen karma op, ze weten precies de wetten van dit universum. De illuminati laten ONS gewone mensen de karma oplopen door ons te laten geloven dat het allemaal echt is.

En ze laten ook ALTIJD zien dat het NEP is, en dat doen ze expres want op die manier waarschuwen ze ons via het onderbewustzijn dat het nep is. Als jij dan vervolgens toch nog gelooft dat het echt is met jouw gewone bewustzijn geef jij het universum toestemming dat ze jou voor de gek mogen houden. Vervolgens draag jij hun haat uit naar jouw medemens en strijk jij de karma op ipv van de illuminati. Zo werkt het beste mensen.

We worden allemaal voor het lapje gehouden en ze laten het gewoon zien dat het nep is.

@Mike – wie is er hier nou achterlijk zou ik zeggen ?

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x