Homepagina » Natuur en Milieu » Deze effecten zijn veel groter, maar daar hoor je niemand over. Natuurkundige heeft belangrijke boodschap over CO2 en klimaat
Deze effecten zijn veel groter, maar daar hoor je niemand over. Natuurkundige heeft belangrijke boodschap over CO2 en klimaat

Deze effecten zijn veel groter, maar daar hoor je niemand over. Natuurkundige heeft belangrijke boodschap over CO2 en klimaat

Recentelijk interviewde filmmaker Marijn Poels theoretisch natuurkundige en wiskundige Freeman Dyson voor zijn documentaire ‘The Uncertainty Has Settled’.

Het ging daarbij vooral over global warming en het terugdringen van koolstofdioxide.

Dyson merkte op dat de discussie alleen maar gaat over CO2 en klimaat, terwijl niemand het heeft over de ecologische effecten van CO2, die niets te maken hebben met klimaat.

Zeer ingewikkelde materie

“Die zaken zijn totaal verschillend en staan los van elkaar,” zei hij.

Hij voegde toe dat we klimaat nog niet begrijpen en dat het zeer ingewikkelde materie is.

We beginnen nu pas net te begrijpen wat de effecten van CO2 zouden kunnen zijn, aldus Dyson.

Veel groter

Wat we wel zeker weten en kunnen meten is dat CO2 ervoor zorgt dat planten kunnen groeien. Meer CO2 is dus goed voor de natuur, voor bossen, voor voedsel en voor de landbouw.

Meer CO2 betekent dat grote aantallen mensen niet langer honger hoeven te lijden.

Dergelijke effecten zijn veel groter dan de effecten die CO2 op het klimaat heeft. “Maar daar hoor je niemand over,” klonk het.

Bekijk de video hieronder:

[Marijn Poels]


Vond je deze informatie waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Klopt deze man heeft gelijk. als men over het ene heeft , CO2 het zorgt voor groei, maar men wilt minder CO2 uitstoot , omdat het de aarde opwarmt,dat is dan ook het tegenstrijdiger ervan met wilt het ene voorkomen terwijl het de ander schaadt..het lijkt wel op die inenting , alleen deze is nog wat complexer, de menselijk handelingen ,zijn gebaseerd op waarschijnlijkheden, de inzichten kunnen juist zijn, of juist niet, en daarmee drijft men dan de handel erin en ermee, [onwaarschijnlijkheden] tijd om het te bezien en meer bewust er in mee te worden van hoe het nu echt werkt, de natuur bestaat uit geboren worden en sterven, dat is een realiteit en een vaststaande feit, het kent geen waarschijnlijkheden , want men kan niet spreken waarschijnlijk gaan we dood ,maar ik weet het nog niet zo of het echt is. daarom zal waarschijnlijkheden ook in alles zich voor doen om dat leven en dood de evenwicht van deze aarde te behouden,Een is..overal waar men ingrijpt , zal zich waarschijnlijkheden in voordoen, Het is een Natuurlijk element juist omdat deze element ervoor zorgt dat er een passende evenwicht blijft bestaat, het zorgt dan ook dan dat groei afneemt en toevoegt voor het behoud ervan. maar men wilt dat echter niet altijd zo zien ,men verzet zich ertegen omdat mensen alleen maar groei willen zien en vergeten het sterven erin .

  11 likes
  • En daarom is men op alle gebieden aan het kruis stuiven. Wordt vooral ook toegepast in de technologie. Organismen/stoffen toevoegen om een gewenst resultaat te bereiken. Wat men vergeet, dat de natuur zelf er veel langer over doet om te mixen, want die houdt ook rekening met het totaal balans.
   Als de mens zelf voor god gaat spelen, dan is de totale vernietiging nabij.

   14 likes
  • De hele Economische bouwwerken en de handelingen erin is een Onnatuurlijk proces, gericht op groei, de wetten van de natuur zullen op zijn tijd de handelingen van deze op groei gebaseerde economische samenleving gaan dwarsbomen, [en dat is ook al te zien], zo stroomt de economie met daarin de nodige menselijke pionnen om de economie te behouden en gaan dan met getallen cijfers alles zo berekenen dat het klopt met de berekening, maar getallen zijn niet de Natuur ,de een beschermt het economische gebeuren de economische-kundige die Niets heeft van de inzichten van de natuur alleen maar op het economische vlak zijn kennis heeft ,een natuurkundige bestrijd het met de inzichten van de natuur die toch meer gericht is op de Natuur zelf,en daar de kennis van heeft, deze twee tegen strijdigheden natuurkunde en economiekunde word economische gezien met het getal berekend, de natuurkunde ziet de klimaat als ingewikkelde materie ,en dat klopt ook de materie is ook ingewikkeld en de natuur heeft vele complexen die niet worden begrepen, en daarin word er nog genoeg niet begrepen,en toch is het heel eenvoudig maar men wilt het niet Zien ,en daarom is blindheid ook een grote obstakel

   2 likes
 2. De natuur bestaat uit transformatie, niet uit geboren worden en sterven.

  4 likes
  • Stigma,Niet helemaal begrepen .Zo zou je het ook wel kunnen benoemen, transformatie , waarin de ene komt en de ander verdwijnt en IN iets Anders word geformeerd , dat Ene verdwijnt dus het IS er niet Meer een naam ervoor is gestorven of sterven. Het ene komt EN er komt wat anders voor terug, Het ene is verleden geworden en het ander wat er voor terug komt [toekomst] waar verleden en toekomst de opkomst en het verleden word beleefd, als een geboorte en sterven erin, of transformatie zoals je het vernoemd, want transformatie is een naamwoord en is ook een geboren Woord, net als dood en geboren een gebruik taal is en een feit is dat het leven en dood bestaat,,de natuur bestaat uit transformatie met een gebeuren erin van sterven en geboren worden. misschien dat de verduidelijking ervan je iets wat meer verlichting geeft van dat sterven en geboren woord gebruik.

   1 likes
   • Letterlijk zeg je “de natuur bestaat uit geboren worden en sterven, dat is een realiteit en een vaststaande feit” dan kan je nu wel zeggen dat ik het niet begrijp en er een andere betekenis aangeven, maar het je uitleg maakt het niet veel duidelijker.

    2 likes
    • Deze discussie leidt af. De natuur doet er veel langer over. Menselijke inbreng gaat te snel, waardoor er onbalans ontstaat. Het is geboren worden/iets ontstaat, tijd van ontwikkeling/groei/ naar vaste vorm, en dan sterven/iets valt uit elkaar. Het draait om het middelste gedeelte. Daar wordt teveel aan gesleuteld/veroorzaakt onbalans.

     4 likes
     • Ah, maar alles wat wij doen, bouwen, uitvinden, is ook natuur en heeft dus zijn natuurlijke verloop.
      Kijk bijvoorbeeld naar mieren, ze vernietigen alles om zich heen om hun hoop groot te maken. (Planten, andere soorten)
      Wij doen niets anders.

      2 likes
  • agree….en daarbij….gewoon VEEL VEEL VEEL BOMEN planten!

   Never born never die…

   I am that….Sri Nisargadatta Maharashi

   namaste

   4 likes
 3. Lets sing :
  Geef mij maar CO2 ……….is mooier dan Parijs ( het moord-akkoord )
  Stink er niet in , al die klimaatgekte om ons af te leiden van veel grotere gevaren .

  10 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mondkapjes

Waarom mondkapjes lang niet zo onschuldig zijn als gedacht

Het gebruik van mondkapjes is lang niet ...

elektrische auto

Studie: Elektrische auto verre van klimaatvriendelijk. ‘Grote misrekening’

In Duitsland is de elektrische auto ‘verre ...