Archeologie

500 miljoen jaar oud fossiel van menselijke voetafdruk stelt wetenschappers voor raadsel. Dit is ‘m

Help ons door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een honderden miljoenen jaren oud fossiel met een voetafdruk stelt wetenschappers al lange tijd voor een raadsel.

Fossielenverzamelaar William J. Meister deed de ontdekking in 1968 in Utah. Hij stuitte op een gefossiliseerde menselijke voetafdruk bovenop een trilobiet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Trilobieten leefden tussen 260 en 600 miljoen jaar geleden. Dat maakt het de oudste voetafdruk van een mens ooit gevonden, laat Beyond Science TV weten.

Geen

Wetenschappers denken dat moderne mensen één tot twee miljoen jaar geleden zijn verschenen en slechts enkele duizenden jaren geleden pas schoenen zijn gaan dragen.

Meister liet het fossiel zien aan een professor van de Universiteit van Utah, Melvin Cook, die zei dat hij het zou laten zien aan geologen.

Geen van de geologen wilde het onderzoeken en dus stapte Meister ermee naar de lokale krant Deseret News.

Tijdens een debat in 1973 in Californië zei dominee Boswell van een kerk in Sacramento: “Ik heb hier iets dat is bestudeerd door drie laboratoria en authentiek is bevonden.”

Vernietigen

De sceptische curator van het Museum of Earth Science van de Universiteit van Utah, James Madsen, reageerde: “Er waren 600 miljoen jaar geleden nog geen mensen.”

Een soortgelijk fossiel werd in juli 1968 gevonden in Arizona. Geoloog Clifford Burdick vond een voetafdruk van een kind in een schalieveld.

Toen Meister zijn afdruk liet analyseren door een geoloog, bood die hem 250.000 dollar.

Hij vroeg: “Wat ga je ermee doen als ik het verkoop?” Waarop de geoloog antwoordde: “Ik ga het vernietigen, omdat het mijn hele leven als geoloog vernietigt.”

Heel ver

Onderzoeker Michael Cremo heeft meerdere boeken geschreven over de manier waarop bepaalde wetenschappelijke organisaties, zoals het Smithsonian Institution, heel ver gaan om dit soort vondsten onder de pet te houden.

Hij heeft meerdere gevallen gedocumenteerd waarbij ze archeologen die erover publiceren belasteren en zelfs verstoten.

Zo schreef Virginia Steen-McIntyre in 1981 in een brief aan redacteur van Quaternary Research Estella Leopold: “Dit gaat over de manipulatie van de wetenschap door middel van het achterhouden van gegevens die niet stroken met de gangbare opvattingen.”

Bekijk de video hieronder:

[Beyond Science]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

Kan het ook zijn dat de hele theorie van fossielen over honderden miljoenen jaren teruggebracht kan worden naar honderdduizenden of een paar miljoen jaren? Misschien kloppen een hoop onderzoeken gewoon niet en is de mens niet eens in staat te bewijzen hoelang de mens reeds op aarde dwaalt. Wetenschap(pers) is ook handel en geld verdienen, vergeet dat niet. Dus, sprookjes uit en over het verleden moeten daarom in stand worden gehouden?

Vind overigens de zogenaamde schoenafdruk redelijk twijfelachtig.

Louise
Louise
6 jaren geleden

Aardig verhaal over onbetrouwbare wetenschappers, die alles vernietigen om het Ego overeind te houden… Het is weer,,niks is wat t lijkt……..

Jeff
Jeff
6 jaren geleden

De eersten met schoenen, zijn waarschijnlijk vrouwen geweest… dus er zal daar wel een soort kalverstraatje zijn geweest.

faya
faya
6 jaren geleden

Die wetenschappers zullen wel gedwongen en verplicht omgekocht zijn, je weet hoe nietsontziend dominant ze zijn.
Die psychopaten voelen zich met hun grote bekken overal thuis, dringen zich overal naar voren en dus ook in de wetenschap.
Maar het is einde verhaal voor ze.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x