Homepagina » Mens en Dier » Epidemioloog is verbijsterd: ‘Hoe kan onze overheid zo dom zijn?’
epidemioloog

Epidemioloog is verbijsterd: ‘Hoe kan onze overheid zo dom zijn?’

Is Covid-19 gevaarlijk? Nee, tenzij je aan ouderdomsziektes lijdt, zegt epidemioloog Knut Wittkowski, die 20 jaar aan het hoofd stond van het centrum voor klinisch en translationeel onderzoek van de Rockefeller University, in gesprek met magazine Spiked.

Op veel plaatsen is de epidemie volgens hem al ten einde. “In China en Zuid-Korea is de epidemie voorbij. In Europa daalt het aantal gevallen aanzienlijk.”

Een veelgehoord argument is dat de lockdown hier verantwoordelijk voor is. Wittkowski: “De lockdown is ingesteld om te voorkomen dat de druk op de ziekenhuizen te groot zou worden. Er zijn echter geen aanwijzingen dat ziekenhuizen te zwaar belast zouden worden. We kunnen de boel dus weer opengooien, en doen alsof dit nooit gebeurd is.”

Dat is niks

“De maatregelen hebben de situatie hoogstwaarschijnlijk erger gemaakt. Denk aan zelfmoorden, huiselijk geweld en andere sociale gevolgen die leiden tot de dood. En dan zijn er nog de mensen die te bang zijn om naar het ziekenhuis te gaan voor andere problemen zoals beroertes of hartaanvallen. Mensen blijven dus uit de buurt van ziekenhuizen vanwege de angst voor corona. En sterven vervolgens.”

Wittkowski zegt dat Duitsland 8000 coronadoden telt op een bevolking van 85 miljoen. “Er zijn 20.000 tot 30.000 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat is niks. Je zult niet eens een stijging zien in de ziekenhuisstatistieken. In Groot-Brittannië was de ziekenhuisbezetting volgens mij ongeveer 60 procent.”

“In New York, het epicentrum van de epidemie in de Verenigde Staten, waren wat meer patiënten. Het Javits Center werd omgetoverd tot een veldhospitaal met 3000 bedden. Uiteindelijk zijn er slechts 1000 patiënten behandeld. Het marineschip dat door president Trump naar New York is gestuurd, heeft 179 patiënten behandeld, maar is teruggestuurd omdat het niet nodig was.”

“Alle studies die zijn gedaan, laten zien dat tenminste 25 procent van de bevolking immuun is. Dat betekent dat binnenkort 50 procent immuun is. Dat is het punt waarop we groepsimmuniteit hebben bereikt.”

Verzinsel

Volgens Wittkowski hoeven we ons geen zorgen te maken om een tweede golf. “Dit is een verzinsel om het beleid te rechtvaardigen dat politici niet durven terug te draaien.”

“Overheden hebben nooit een open discussie gehad met economen, biologen en epidemiologen. In Groot-Brittannië luisterde de regering naar Neil Ferguson. De overheid overlegde niet met mensen die andere ideeën hebben. Als ze dat wel had gedaan, dan zou ze al snel tot de ontdekking zijn gekomen dat de zogenaamde modellen die Ferguson gebruikte fundamentele fouten bevatten. Hij ging ervan uit dat één procent van alle besmette personen zou sterven. Dat kun je nergens op baseren.”

Overheden lieten zich ook erg beïnvloeden door de situatie in Italië. Wat ging daar fout?

“Het virus trof in Italië vooral ouderen met onderliggende aandoeningen. De gemiddelde leeftijd van de patiënten die overleden was 81 jaar. Het waren vooral ouderen in verzorgingstehuizen die stierven. Vervolgens nam Italië een onlogisch besluit. De regering sloot scholen zodat schoolkinderen geïsoleerd werden, niet besmet raakten en geen immuniteit opbouwden. Het virus verspreidde zich eigenlijk alleen nog maar onder ouderen, waardoor er juist meer mensen stierven. Het is verbijsterend. Ik begrijp nog steeds niet hoe het kan dat onze overheden zo dom zijn.”

Belangenverstrengeling

De regeringen luisteren alleen maar naar wetenschappers die afhankelijk zijn van overheidsgeld. “Een Duitse wetenschapper heeft 500 miljoen gekregen van de overheid omdat hij altijd zegt wat de overheid wil horen.”

“Wetenschappers bevinden zich in een hele vreemde situatie. Ze zijn afhankelijk van overheidsfinanciering. Tot 40 jaar geleden kreeg je als professor een salaris en had je vrijheid. Tegenwoordig geeft de universiteit je een bureau en toegang tot de bibliotheek. Je moet de overheid vragen om geld. Als je de overheid bekritiseert, krijg je geen geld. Dat is belangenverstrengeling. De mensen die zich uitspreken in Duitsland en Zwitserland zijn niet afhankelijk van de overheid omdat ze met pensioen zijn.”

YouTube verwijderde onlangs een video van dr. Wittkowski over het virus die al meer dan 1,3 miljoen keer was bekeken, bericht de New York Post. Hij zei geen idee te hebben waarom de video was verwijderd. “Dat zeggen ze niet. Ze geven geen uitleg.”

[Spiked]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
8 maanden geleden

‘Hoe kan onze overheid zo dom zijn?’ Ze zijn slim zat alleen niet onze manier van denken, slim genoeg om deze waanzin ten uitvoer te brengen te dom om te zien dat het hen ook zal treffen. Ze denken dat ze boven staan, maar is het eenmaal uitgevoerd dan zijn zij de eersten die aan de kant worden gezet en misschien nog erger.

Sparky
Sparky
Reactie op  Willem
8 maanden geleden

Ik denk dat je het goed ziet.

Mark
Mark
8 maanden geleden

De hele wereld onderuit gehaald met angst wat geen werkelijkheid is .
Niemand valt dood neer, een griepvirus en iedereen geloofd de media angst en denkt niet zelf na.
Slim gespeeld en ik sta versteld hoe mensen niet zien wat er aan de hand is ?!
Dit is pas het begin, de vrijheid is ons afgenomen en een nieuw normaal wordt ons aangesmeerd, alsof de natuur ineens is veranderd en zich tegen ons heeft gekeerd.
Wat een trieste wereld van leugens en bedrog leven we toch in en mensen trappen erin.
Het nieuwe abnormaal is onze realiteit, wie had hiervan kunnen dromen, werkelijkheid is een nachtmerrie..

Eelke Piers
Eelke Piers
8 maanden geleden

Je moet ook niet teveel verwachten van een geschiedenisleraar Rutte. Die moet ook alles vragen aan Caroliene

ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

‘Hoe kan onze overheid zo dom zijn?’
Zijn zij dom?
Er was enige dagen geleden een testje in de volkskrant over hoe de coronaregels werken. Zoals: mag je met een groep (3 personen of meer) afspreken in een park? Neen, want samenscholing.
Als mensen elkaar spontaan ontmoeten (3 personen of meer) in het park en houden 1,5 meter afstand. Mag dat wel? Ja, want geen samenscholing (afgesproken ontmoeting).

Het enige wat ik er op maakte is dat samenscholing verboten is. Zwaar verboten is. Dat is natuurlijk uiterst slim van politici want zo kun je als overheid elke potentieel fysiek verzet de kop indrukken.

Nog een zwaar punt van aandacht: men dient tegenwoordig overal te pinnen op kleine uitzonderingen na. Ook dient men zoals voor het zwemmen zich te registreren (en betaling per PIN uiteraard). Waarom is dat? Men is dan tot op het bot traceerbaar. Waar en wanneer is men geweest. Stel dat een persoon getest wordt, die bij die activiteit (of zelfs een winkel) is geweest en besmet is met corona waardoor een contactonderzoek plaatsvindt. Alle personen zijn dan met één druk op de knop traceerbaar. Raden wat er dan gebeurt? Gij zult dan legervoertuigen in de straat zien rijden om alle personen, die contact hebben gehad met de besmette persoon, op te pakken en op te sluiten. Elders, of in eigen woning en dat voor twee weken lang op basis van eigenlijk niets. Helemaal niets.
Terwijl HCQ dat kan voorkomen. Of mag het daarom niet worden voorschreven omdat het volk in angst gehouden moet worden daar zij elk moment kan worden opgesloten?

De facto leven wij gewoon in een dictatuur. In een politiestaat. Niets meer, niets minder.

ProAsfalt
ProAsfalt
Reactie op  ProAsfalt
8 maanden geleden

Update:
https://www.youtube.com/watch?v=wqVXAjY4Fhs Het tweede uurtje met kijkersvragen voor huisarts Rob!
In de laatste paar zinnen werd verteld dat het RIVM youtube de opdracht geeft om filmpjes te verwijderen. Waaaaattt???!!!

Lijkt mij wel Kamervragen waard.

Louise
Louise
Reactie op  ProAsfalt
8 maanden geleden

Helaas proAsvalt, aan wie moet je kamer vragen stellen? Aan domme visieloze manupuleerbare idioten die niks weten maar braaf als een hondje tevreden zijn met het bot wat hun toegeworpen wordt door hun meesters………

exegese
exegese
8 maanden geleden

Terwijl ik dit lees hoor ik met een half oor Rutte uit zijn nek kletsen op tv waar mijn vrouw naar zit te kijken. Ik kan me nauwelijks bedwingen om de tv niet door het raam naar buiten te knikkeren. De mateloos kwalijke leugens zijn werkelijk tenenkrommend, het voelt als een belediging dat ze werkelijk denken dat mensen niet in staat zijn na te denken, niet in staat zijn die waanzin te doorzien en dat we ons braaf de afgrond in laten duwen. Het leven gaat in psychische en mentale zin zeker niet over rozen met zulk tuig aan het bewind. Het is in ieder geval wel in zeer sluwe bewoordingen gegoten om het in ieder geval zo geloofwaardig mogelijk te laten klinken. Dat moet ik ze laten. Het klinkt voor niet kritische, niet nadenkende mensen zonder twijfel als een onbetwistbare waarheid. Heel erg dit !

nou en!
nou en!
8 maanden geleden

dit kabinet is al langer bezig om de economie de nek om te draaien,berlijn aan de rijn is het doel de randstad tot aan antwerpen.een groot districentrum,magazijnen van amazon,alibaba,en personeel op basisloon.

jtprf
jtprf
8 maanden geleden

“ze” zijn niet dom Willem, ze zijn met voorbedachte rade aan de gang. En “hun” gebeurd niks.
Waarom? omdat er niks is wat ook “hun” kan bedreigen net zoals de rest van het gepeupel.
alleen het gepeupel laat zich alweer misleiden, in angst, afhankelijkheid, onverschilligheid.
Al vaker zei ik iets over de menselijke psyche. Leer de mens kennen.

John
John
Reactie op  jtprf
8 maanden geleden

De tweede alinea klopt in z’n geheel niet. De rest gaat wel.

jtprf
jtprf
Reactie op  John
8 maanden geleden

als die reactie aan mij gericht is; welke alinea, die is er niet.
En verder kan ik er niks mee, zeg dan waarom

frans
frans
8 maanden geleden

Het virus heeft zijn eigen overlevingstijd!! Of levensduur.
Het gaat weg zoals het kwam! Snel in opmars en snel in afmars.
Het is eigenlijk al weg.
De zo ernstig verlangde en bedoelde genocide, (1,2,3 of 4-miljard) heeft niet plaatsgevonden.
Het was echt een brug te ver!
En we zijn zeer zeker geholpen door goedwillende mensen op de achtergrond die het virus hebben weten te onderscheppen en weten te verzwakken tot het niveau van een griepje in zeker opzicht. Want agressief was/is die wel met de complicaties die het geven kan.
Dat wij niet meer zo tegen elkaar kunnen krioelen in de winkelstraten is een goed ding.
In Zweden, Stockholm, zijn geen door de belanghebbers opgelegde beperkingen. Het gaat best goed daar.
Eigen verantwoordelijkheid tot elkaars ruimte. Dus geen angstzaden zijn daar gestrooid.
dat is nog wel het belangrijkste. !
De natuur weer in ere herstellen. Contact hebben met en in de natuur voor die opgave staan wij nu.
Niet alleen halen uit de natuur. Maar ook liefde brengen in de natuur. Het wezenlijke daar te begroeten en te danken. Elke dag is een begin.

JoeRi
JoeRi
8 maanden geleden

Een man met een betoog naar mijn hart deze meneer Knut, formidabel uitgelegd hoe we door de mainstream maffia en de politie(k) massaal in een ongerechtvaardigde wurggreep van angst worden gehouden , zelfs ondanks zijn Satans leerschool the Rockefeller Acamedy is hij wel bij zichzelf en zinnen gebleven, of wellicht zelfs júist door dit verleden dat hij ons in het heden waarschuwt voor de verschrikkelijk zaken die overheid in samenwerking met “gezondheidsorganisaties” aan het uitvoeren zijn en het lucht me op dat steeds vaker dit soort toonaangevende mensen hun stem laten horen, hopelijk maakt het ook de slapende brave volgzame burgers wakker en maken we massaal samen gauw eens korte metten met de 1,5m samenleving, een gruwelijke nasleep van een diep duistere quarantaine tijd die ze zoals hierboven nogmaals prima uitgelegd hebben aangedaan, opzouten met nieuw normaal & zsm weer écht normaal gaan doen met de mensheid, ik geloof erin maar blijf alert en strijdbaar, want de strijd is echt nog niet afgelopen!

salvar
salvar
8 maanden geleden

onze overheid dom?
Epidemioloog is verbijsterd?
epidemioloog is dom , anders snap je wel dat ze een plan aan het uitvoeren zijn.
rekken , rekken , en nog eens rekken tot de herfst en dan ……… dat weet iedereen ondertussen.

Dennis Holland
Dennis Holland
Reactie op  salvar
8 maanden geleden

Ja, volmondig eens met vrijwel alle commentaar hier boven.
Het enige dat ik om mij heen zien is een enorme hoeveelheid mensen met angst, schichtig gedrag om uit pure angst die 1,5 meter aan te houden.

Wat deze mensen doen is hun eigen weerstand dusdanig om zeep helpen dat bij de eerst volgende griep periode enorm veel slachtoffers gaan vallen. De paniek wordt dan compleet. Griep en Covid19 is nauwelijks te onderscheiden. Zelfs een lekkere verkoudheid zal mensen doodsangsten bezorgen.
Tel daarbij de immer falende en nutteloze tests op…

Waarom zijn burgers zo dom?
Zinloze angst om helemaal niets.
Inderdaad een bizarre tijd. Niet bizar door een flut virusje als deze SARS variant, maar door een volk dat uitblinkt in domheid en achter politici aanhobbelt dat claimt zich te houden aan ‘experts’. Wie dan? Nou?
Die welke zoveel hebben geleerd van de vorige keer??
Die wonen in Taiwan.
Een democratische natie met 23 miljoen inwoners, 440 Covid19 gevallen en 7 doden.
Zij weten héél goed hoe hier mee om te gaan. Zonder lockdown. En daar is het allemaal helemaal voorbij.

x

Check Also

corona

12.000 mensen testen positief op corona ondanks coronavaccin

In Israël zijn meer dan 12.400 mensen ...

ondernemer

Vlammend betoog noodlijdende ondernemer: ‘Er moet echt iets gaan gebeuren’

Ondernemer Tommy Dieckmann is hard getroffen door ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x