Mens en Dier

Epidemioloog is verbijsterd: ‘Hoe kan onze overheid zo dom zijn?’

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Is Covid-19 gevaarlijk? Nee, tenzij je aan ouderdomsziektes lijdt, zegt epidemioloog Knut Wittkowski, die 20 jaar aan het hoofd stond van het centrum voor klinisch en translationeel onderzoek van de Rockefeller University, in gesprek met magazine Spiked.

Op veel plaatsen is de epidemie volgens hem al ten einde. “In China en Zuid-Korea is de epidemie voorbij. In Europa daalt het aantal gevallen aanzienlijk.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een veelgehoord argument is dat de lockdown hier verantwoordelijk voor is. Wittkowski: “De lockdown is ingesteld om te voorkomen dat de druk op de ziekenhuizen te groot zou worden. Er zijn echter geen aanwijzingen dat ziekenhuizen te zwaar belast zouden worden. We kunnen de boel dus weer opengooien, en doen alsof dit nooit gebeurd is.”

Dat is niks

“De maatregelen hebben de situatie hoogstwaarschijnlijk erger gemaakt. Denk aan zelfmoorden, huiselijk geweld en andere sociale gevolgen die leiden tot de dood. En dan zijn er nog de mensen die te bang zijn om naar het ziekenhuis te gaan voor andere problemen zoals beroertes of hartaanvallen. Mensen blijven dus uit de buurt van ziekenhuizen vanwege de angst voor corona. En sterven vervolgens.”

Wittkowski zegt dat Duitsland 8000 coronadoden telt op een bevolking van 85 miljoen. “Er zijn 20.000 tot 30.000 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat is niks. Je zult niet eens een stijging zien in de ziekenhuisstatistieken. In Groot-Brittannië was de ziekenhuisbezetting volgens mij ongeveer 60 procent.”

“In New York, het epicentrum van de epidemie in de Verenigde Staten, waren wat meer patiënten. Het Javits Center werd omgetoverd tot een veldhospitaal met 3000 bedden. Uiteindelijk zijn er slechts 1000 patiënten behandeld. Het marineschip dat door president Trump naar New York is gestuurd, heeft 179 patiënten behandeld, maar is teruggestuurd omdat het niet nodig was.”

“Alle studies die zijn gedaan, laten zien dat tenminste 25 procent van de bevolking immuun is. Dat betekent dat binnenkort 50 procent immuun is. Dat is het punt waarop we groepsimmuniteit hebben bereikt.”

Verzinsel

Volgens Wittkowski hoeven we ons geen zorgen te maken om een tweede golf. “Dit is een verzinsel om het beleid te rechtvaardigen dat politici niet durven terug te draaien.”

“Overheden hebben nooit een open discussie gehad met economen, biologen en epidemiologen. In Groot-Brittannië luisterde de regering naar Neil Ferguson. De overheid overlegde niet met mensen die andere ideeën hebben. Als ze dat wel had gedaan, dan zou ze al snel tot de ontdekking zijn gekomen dat de zogenaamde modellen die Ferguson gebruikte fundamentele fouten bevatten. Hij ging ervan uit dat één procent van alle besmette personen zou sterven. Dat kun je nergens op baseren.”

Overheden lieten zich ook erg beïnvloeden door de situatie in Italië. Wat ging daar fout?

“Het virus trof in Italië vooral ouderen met onderliggende aandoeningen. De gemiddelde leeftijd van de patiënten die overleden was 81 jaar. Het waren vooral ouderen in verzorgingstehuizen die stierven. Vervolgens nam Italië een onlogisch besluit. De regering sloot scholen zodat schoolkinderen geïsoleerd werden, niet besmet raakten en geen immuniteit opbouwden. Het virus verspreidde zich eigenlijk alleen nog maar onder ouderen, waardoor er juist meer mensen stierven. Het is verbijsterend. Ik begrijp nog steeds niet hoe het kan dat onze overheden zo dom zijn.”

Belangenverstrengeling

De regeringen luisteren alleen maar naar wetenschappers die afhankelijk zijn van overheidsgeld. “Een Duitse wetenschapper heeft 500 miljoen gekregen van de overheid omdat hij altijd zegt wat de overheid wil horen.”

“Wetenschappers bevinden zich in een hele vreemde situatie. Ze zijn afhankelijk van overheidsfinanciering. Tot 40 jaar geleden kreeg je als professor een salaris en had je vrijheid. Tegenwoordig geeft de universiteit je een bureau en toegang tot de bibliotheek. Je moet de overheid vragen om geld. Als je de overheid bekritiseert, krijg je geen geld. Dat is belangenverstrengeling. De mensen die zich uitspreken in Duitsland en Zwitserland zijn niet afhankelijk van de overheid omdat ze met pensioen zijn.”

YouTube verwijderde onlangs een video van dr. Wittkowski over het virus die al meer dan 1,3 miljoen keer was bekeken, bericht de New York Post. Hij zei geen idee te hebben waarom de video was verwijderd. “Dat zeggen ze niet. Ze geven geen uitleg.”

[Spiked]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
4 jaren geleden

‘Hoe kan onze overheid zo dom zijn?’ Ze zijn slim zat alleen niet onze manier van denken, slim genoeg om deze waanzin ten uitvoer te brengen te dom om te zien dat het hen ook zal treffen. Ze denken dat ze boven staan, maar is het eenmaal uitgevoerd dan zijn zij de eersten die aan de kant worden gezet en misschien nog erger.

Mark
Mark
4 jaren geleden

De hele wereld onderuit gehaald met angst wat geen werkelijkheid is .
Niemand valt dood neer, een griepvirus en iedereen geloofd de media angst en denkt niet zelf na.
Slim gespeeld en ik sta versteld hoe mensen niet zien wat er aan de hand is ?!
Dit is pas het begin, de vrijheid is ons afgenomen en een nieuw normaal wordt ons aangesmeerd, alsof de natuur ineens is veranderd en zich tegen ons heeft gekeerd.
Wat een trieste wereld van leugens en bedrog leven we toch in en mensen trappen erin.
Het nieuwe abnormaal is onze realiteit, wie had hiervan kunnen dromen, werkelijkheid is een nachtmerrie..

Eelke Piers
Eelke Piers
4 jaren geleden

Je moet ook niet teveel verwachten van een geschiedenisleraar Rutte. Die moet ook alles vragen aan Caroliene

ProAsfalt
ProAsfalt
4 jaren geleden

‘Hoe kan onze overheid zo dom zijn?’
Zijn zij dom?
Er was enige dagen geleden een testje in de volkskrant over hoe de coronaregels werken. Zoals: mag je met een groep (3 personen of meer) afspreken in een park? Neen, want samenscholing.
Als mensen elkaar spontaan ontmoeten (3 personen of meer) in het park en houden 1,5 meter afstand. Mag dat wel? Ja, want geen samenscholing (afgesproken ontmoeting).

Het enige wat ik er op maakte is dat samenscholing verboten is. Zwaar verboten is. Dat is natuurlijk uiterst slim van politici want zo kun je als overheid elke potentieel fysiek verzet de kop indrukken.

Nog een zwaar punt van aandacht: men dient tegenwoordig overal te pinnen op kleine uitzonderingen na. Ook dient men zoals voor het zwemmen zich te registreren (en betaling per PIN uiteraard). Waarom is dat? Men is dan tot op het bot traceerbaar. Waar en wanneer is men geweest. Stel dat een persoon getest wordt, die bij die activiteit (of zelfs een winkel) is geweest en besmet is met corona waardoor een contactonderzoek plaatsvindt. Alle personen zijn dan met één druk op de knop traceerbaar. Raden wat er dan gebeurt? Gij zult dan legervoertuigen in de straat zien rijden om alle personen, die contact hebben gehad met de besmette persoon, op te pakken en op te sluiten. Elders, of in eigen woning en dat voor twee weken lang op basis van eigenlijk niets. Helemaal niets.
Terwijl HCQ dat kan voorkomen. Of mag het daarom niet worden voorschreven omdat het volk in angst gehouden moet worden daar zij elk moment kan worden opgesloten?

De facto leven wij gewoon in een dictatuur. In een politiestaat. Niets meer, niets minder.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x