Homepagina » Paranormaal » Het meisje met de röntgenogen
Het meisje met de röntgenogen

Het meisje met de röntgenogen

Enige jaren terug besteedde Discovery Channel aandacht aan het verhaal van een buitengewoon meisje met röntgenogen.

Natasja Demkina kan letterlijk door mensen heen kijken. Ze kan bij mensen medische problemen vaststellen zonder gebruik te maken van ultrageluid of röntgenapparatuur.

Natasja’s moeder, Tatjana Vladimovna, zei dat haar dochter opgroeide als een normaal kind. Op tienjarige leeftijd werd ze opgenomen in het ziekenhuis om haar blinde darm te laten verwijderen. Er traden complicaties op omdat artsen enkele wattenstaafjes in haar onderbuik hadden laten zitten.

Maagzweer

Ze werd opnieuw geopereerd en een maand later ontdekte Natasja dat ze in mensen kon kijken. Ze vertelde haar moeder dat ze een stofzuigerslang, twee bonen en een tomaat in haar lichaam zag. Omdat ze de juiste woorden nog niet wist, dacht Tatjana dat haar dochter haar darmen, nieren en hart bedoelde.

In het ziekenhuis van de stad Saransk, waar Natasja opgroeide, werd het meisje onderworpen aan een onderzoek. Natasja maakte een tekening van het binnenste van de maag van één van de artsen. Ze gaf nauwkeurig aan waar de Russische arts last had van een maagzweer.

Ze kon zich bovendien niet vinden in de diagnose van een kankerpatiënt omdat ze alleen maar een cyste kon zien. Nader onderzoek toonde aan dat Natasja een juiste diagnose had gesteld.

Onvriendelijke sfeer

Ze werd ook onderzocht door de Amerikaanse Committee for Skeptical Inquiry (CSI), een organisatie van professionele sceptici. Natasja moest bij een aantal mensen een diagnose stellen. Aan het einde van het onderzoek bleken de meeste mensen erg onder de indruk te zijn van Natasja. In de meeste gevallen had ze een juiste diagnose gesteld. Omdat Natasja er een paar keer naast zat, concludeerden de sceptici dat het meisje had gefaald.

Natasja was ontevreden over de manier waarop het onderzoek werd uitgevoerd. Er hing volgens haar een zeer onvriendelijke sfeer en de aandoeningen waar ze naar moest zoeken waren in veel gevallen erg dubieus.

Bron: Discovery.co.in

Gerelateerd:

 Vond je dit goed? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Er zijn meer mensen die dat kunnen. Ook in Nederland. Een moeder heeft een boek geschreven over haar dochter die dat kon: Mijn kind ziet meer, van Marjan van Gestel.
  Zij schreef het boek ook omdat zulke kinderen vaak grote moeilijkheden ondervinden in de samenleving.

  0 likes
 2. Skeptici zijn nooit tevreden, zelfs al lever je zwart op wit het bewijs, zullen zij in hun oude achterhaalde patronen blijven verdergaan.

  Je kan deze schapen maar beter helemaal negeren.

  http://sp00kje.nl/2011/03/03/wat-%E2%80%9Csceptici%E2%80%9D-echt-geloven-over-vaccinaties-medicijnen-bewustzijn-en-het-universum/

  0 likes
 3. Snoezig meisje. Ik kan me deze documentaire wel vaagweg herinneren.

  Zoals bonabuster (#2) ook al zei: sceptici zullen altijd sceptici blijven, ook al is het bewijs onomstotelijk. Ze zullen altijd een reden zoeken om de geloofwaardigheid onderuit te halen. De enige manier om ze te overtuigen, lijkt me, is als ze ZELF “paranormaal” (ook weer zo’n woord: alsof het niet normaal mag zijn) begaafd worden.

  0 likes
 4. [quote name=”Eden”]Snoezig meisje. Ik kan me deze documentaire wel vaagweg herinneren.

  Zoals bonabuster (#2) ook al zei: sceptici zullen altijd sceptici blijven, ook al is het bewijs onomstotelijk. Ze zullen altijd een reden zoeken om de geloofwaardigheid onderuit te halen. De enige manier om ze te overtuigen, lijkt me, is als ze ZELF “paranormaal” (ook weer zo’n woord: alsof het niet normaal mag zijn) begaafd worden.[/quote]

  Ze heeft toch wel wat steken laten vallen hoor. Kon een aantal protheses niet zien, en ze kwam met het verhaal dat blinde darmen spontaan weer aangroeien (absolute onzin).

  Ik vind het, eufemistisch uitgedrukt, nogal ongeloofwaardig.

  0 likes
 5. [quote name=”days of our lives”]Ze heeft toch wel wat steken laten vallen hoor. […]
  Ik vind het, eufemistisch uitgedrukt, nogal ongeloofwaardig.[/quote]
  Jawel, maar ze stond enorm onder druk en was niet in haar normale doen. Dit kan onvloed hebben op het concentreren, of het zien. Het is namelijk ook een mentale kwestie, denk ik. Het is niet zomaar een apparaat dat je aan of uit zet. Het blijft gewoon een mens.

  Gezien het feit dat die test “multiple choice” is gemaakt door van te voren te vertellen wat de patiënten hebben, alleen niet wie wat heeft, ziet het er uit als dat men ook geblinddoekt had kunnen gokken. Wanneer ze zonder van te voren te weten wat iemand heeft in ieder geval dingen kan vertellen of aanwijzen, dat die je niet zomaar na, als iemand die dat niet kan.

  Hiermee wordt zo iets min of meer afgeschilderd als “dat had iedereen kunnen gokken” en dus “ze belazert de kluit”. Want de zogenaamde wetenschap is ook heel goed in het constructueren van onderzoeken waardoor het resultaat van te voren min of meer bepaald kan worden. Men mag wel sceptisch zijn over de paranormaliteit van dit soort mensen, maar ook over de onderzoeken die uitgevoerd worden.

  Overigens is deze jonge dame al wat ouder:
  http://www.phillipwarnell.com/x-rayeyes.html

  0 likes
 6. Als je in iemands lichaam kan kijken röntgenogen hebt dan zie je dus iedere prothese zitten. Dat betekent dat je het van de 100 keer ook 100 keer goed hebt. Als je het van de 100 keer 70 keer goed hebt heb je dus geen röntgenogen.

  Dit meisje heeft veel steken laten vallen met haar “röntgenogen”. De enige valide conclusie is dat zij geen speciale gaven heeft.

  0 likes
 7. [quote name=”Linda”]Er zijn meer mensen die dat kunnen. Ook in Nederland. Een moeder heeft een boek geschreven over haar dochter die dat kon: Mijn kind ziet meer, van Marjan van Gestel.
  Zij schreef het boek ook omdat zulke kinderen vaak grote moeilijkheden ondervinden in de samenleving.[/quote]
  Ja gelukkig zijn ze er overal de een beter dan de ander .dat er mensen zijn met een bijzondere gaven weet ik wel .

  0 likes
 8. En die dingen die ze allemaal goed had, dat waren maar pure gokjes van wat zal ik die mensen nu even voor een kwaal aanpraten en dat terwijl ze helemaal niet zoveel wist van het interne lichaam zogenaamd.
  Blijf maar lekker in je pillendraaiers geloven, die zijn pas te vertrouwen.

  0 likes
 9. Veranderingen op elk gebied vinden nu zo snel plaats,er is geen houden meer aan.
  Maar ondanks dat is er nog veel meer ..en meer dan de mens Zo kan waarnemen..
  Veel gesputter en kritiek is dooorsnee gebaseerd op angst voor verandering.

  Men heeft wel gezegt..’Er is meer wat je Niet ziet..dan Wel ziet’, maar ook daar komt nu een verandering in..sneller dan we denken, dit is NU het tijdperk van de ”Bewuste Mens”..geweldig toch?

  In Lak’ech

  0 likes
 10. zeg zou ze ook door het bovenste laagje van een kraslot kunnen kijken?

  0 likes
 11. [quote name=”Eden”]Snoezig meisje. Ik kan me deze documentaire wel vaagweg herinneren.

  Zoals bonabuster (#2) ook al zei: sceptici zullen altijd sceptici blijven, ook al is het bewijs onomstotelijk. Ze zullen altijd een reden zoeken om de geloofwaardigheid onderuit te halen. De enige manier om ze te overtuigen, lijkt me, is als ze ZELF “paranormaal” (ook weer zo’n woord: alsof het niet normaal mag zijn) begaafd worden.[/quote]

  Hier is een goede hollywood film rond dit thema gemaakt, Red Lights .

  0 likes
 12. [quote name=”bonabuster”]

  Hier is een goede hollywood film rond dit thema gemaakt, Red Lights .[/quote]

  Als ik de trailer zo bekijk,
  Ziet er uit alsof ze het weer eens moeten volpompen met angst en griezel voor de verandering. neen, dank u.

  0 likes
 13. [quote name=”bonabuster”]Skeptici zijn nooit tevreden, zelfs al lever je zwart op wit het bewijs, zullen zij in hun oude achterhaalde patronen blijven verdergaan.

  Je kan deze schapen maar beter helemaal negeren.

  http://sp00kje.nl/2011/03/03/wat-%E2%80%9Csceptici%E2%80%9D-echt-geloven-over-vaccinaties-medicijnen-bewustzijn-en-het-universum/%5B/quote%5D
  Ja precies, want bijv. 70 keer van de 100 keer
  iets juist hebben is ook een belachelijk lage score….[ironie]. 🙂
  Sceptici:you can,t live with them, you can,t pacify them.

  0 likes
 14. [quote name=”Eden”][/quote]

  Als zij onder druk niet kan presteren dan is ze geen volwaardig alternatief voor de scanapparaten die dergelijke zaken wel kunnen signaleren. Volgens mij wordt hier beweerd dat ze gelijkwaardig is aan de apparatuur en dat is op zijn minst onzeker te noemen.

  En helaas had je die passage weggeknipt, en spijtig dat je daar niet op reageert, maar het is niet erg geloofwaardig als je gaat zeggen dat weggehaalde blinde darmen weer aangroeien. Dat is m.i. niet relevant voor de gaven die ze zou hebben, maar daarmee heeft ze een behoorlijke flater begaan en kan ze onmogelijk iets “gezien” hebben. Een beetje in de richting zitten van een evt. diagnose is niet voldoende als je onderhuidse ziektes wilt constateren. Laat dan dat vrouwtje voortaan maar thuis en zet de scanner aan.

  0 likes
 15. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Eden”][/quote]

  Als zij onder druk niet kan presteren dan is ze geen volwaardig alternatief voor de scanapparaten die dergelijke zaken wel kunnen signaleren. Volgens mij wordt hier beweerd dat ze gelijkwaardig is aan de apparatuur en dat is op zijn minst onzeker te noemen.

  En helaas had je die passage weggeknipt, en spijtig dat je daar niet op reageert, maar het is niet erg geloofwaardig als je gaat zeggen dat weggehaalde blinde darmen weer aangroeien. Dat is m.i. niet relevant voor de gaven die ze zou hebben, maar daarmee heeft ze een behoorlijke flater begaan en kan ze onmogelijk iets “gezien” hebben. Een beetje in de richting zitten van een evt. diagnose is niet voldoende als je onderhuidse ziektes wilt constateren. Laat dan dat vrouwtje voortaan maar thuis en zet de scanner aan.[/quote]

  Jaah joh, die apparaten zijn lekker betrouwbaar en geven noooooit valse uitslagen. Hoeveel vrouwen zijn er niet door zo’n apparaat getekend voor het leven terwijl er achteraf geen kanker was.. OEPS HOOR!

  0 likes
 16. [quote name=”Mascotte”]
  Jaah joh, die apparaten zijn lekker betrouwbaar en geven noooooit valse uitslagen. Hoeveel vrouwen zijn er niet door zo’n apparaat getekend voor het leven terwijl er achteraf geen kanker was.. OEPS HOOR![/quote]

  Ja neem ik zo van je aan. Maar deze vrouw faalde in het zien van protheses, littekens e.d., dat was namelijk het onderwerp van het onderzoek waar ze zelf aan heeft meegewerkt.

  Ik zou er inderdaad niet aan moeten denken dat zij iemand mag scannen, geen kanker ziet, en een half jaar later de familie de kist naar de laatste rustplaats mag sjouwen. Wat je zegt: dikke oeps!

  0 likes
 17. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Mascotte”]
  Jaah joh, die apparaten zijn lekker betrouwbaar en geven noooooit valse uitslagen. Hoeveel vrouwen zijn er niet door zo’n apparaat getekend voor het leven terwijl er achteraf geen kanker was.. OEPS HOOR![/quote]

  Ja neem ik zo van je aan. Maar deze vrouw faalde in het zien van protheses, littekens e.d., dat was namelijk het onderwerp van het onderzoek waar ze zelf aan heeft meegewerkt.

  Ik zou er inderdaad niet aan moeten denken dat zij iemand mag scannen, geen kanker ziet, en een half jaar later de familie de kist naar de laatste rustplaats mag sjouwen. Wat je zegt: dikke oeps![/quote]
  http://www.niburu.eu/gezondheid/pijnlijk-lijst-met-1000-medische-missers-gelekt.html

  0 likes
 18. [quote name=”Linda”]Er zijn meer mensen die dat kunnen. Ook in Nederland. Een moeder heeft een boek geschreven over haar dochter die dat kon: Mijn kind ziet meer, van Marjan van Gestel.
  Zij schreef het boek ook omdat zulke kinderen vaak grote moeilijkheden ondervinden in de samenleving.[/quote]

  En in Turkije. Een unieke vorm van dit mens zijn meegemaakt. Het is “buitenaards” als je iemand tegenkomt die precies (in detail!) kan vertellen welke lichamelijke ongemakken je hebt en waar je zelfs ooit lichamelijk gerepareerd bent, door alleen naar je te kijken. Verbijsterend!

  Alleen schoot ie in eigen voet door dokter te gaan spelen en “medicijn” te verkopen…en beloftes te maken wanneer ziektes, etc. voorbij zouden gaan…dus niet. Grof geld maakte hij, samen met zijn gevolg, maar ging ook grof onderuit…

  0 likes
 19. Ik heb de documantaire gezien op Discovery.

  In eerste instantie was ik verbaasd over dat ze het goed had, echter ik stond niet stil bij het feit dat zij in eerste instantie vragen mocht stellen. OP het moment dat zij niet mocht praten en vragen spontaan ook de missers kwamen. Nu vnd ik het knap als een paar keer goed gokt, echter als je onnatuurlijke elementen in dat menselijke lichaam niet ziet met je rontgen ogen, dan begint de zaak te stinken.

  De skeptici waren hier niet het probleem, het was het feit dat zij bij complete stilte meer fouten ging maken en duidelijk de protheses niet zag. Lijkt mij als je supergirl bent dat die toch het eerste opvallen!

  0 likes
 20. [quote name=”M. Brandenburg”]

  Ik heb de documantaire gezien op Discovery.

  In eerste instantie was ik verbaasd over dat ze het goed had, echter ik stond niet stil bij het feit dat zij in eerste instantie vragen mocht stellen. OP het moment dat zij niet mocht praten en vragen spontaan ook de missers kwamen. Nu vnd ik het knap als een paar keer goed gokt, echter als je onnatuurlijke elementen in dat menselijke lichaam niet ziet met je rontgen ogen, dan begint de zaak te stinken.

  De skeptici waren hier niet het probleem, het was het feit dat zij bij complete stilte meer fouten ging maken en duidelijk de protheses niet zag. Lijkt mij als je supergirl bent dat die toch het eerste opvallen!

  [/quote]

  Cold reading dus.

  0 likes
 21. Waarom dit meisje zo letterlijk vergelijken met een röntgen apparaat? Natuurlijk is zij dit niet. Ze is geen machine, maar een mens.

  Vergelijk het met andere kwaliteiten van mensen. Vergelijk het met paranormale gaven. Sommige hebben een aangeboren talent om energiën te zien. Bij kinderen komt dit meer voor… later als ze groot zijn verzwakt dit weer, omdat ze er niets mee doen. Net zoals een wielrenner die na 5 jaar weer op de fiets stapt en niet direct in topvorm is.

  Misschien gebruikt dit meisje verbale communicatie om af te stemmen op de energie van de client. Dan is stil zijn dus een handicap die opgelegd wordt. Net als een een zwemmer die een baan moet trekken met zijn armen op de rug gebonden. Of een röntgen apparaat zonder stroom?

  Ik weet het ook niet precies hè… maar omdat we iets niet begrijpen, wil dat niet zeggen dat het niet bestaat. 🙂

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

warmtepomp

Amsterdammers worden helemaal gek van herrie warmtepomp: ‘én meer CO2 én niet warm te krijgen én meer lawaai’

Veel klimaatbewuste Amsterdammers hebben een warmtepomp op ...

klimaatbeleid

Nederlandse klimaatbeleid heeft het landschap in de VS volledig verwoest. ‘Totale waanzin en misdadig’

Biomassa is veruit de belangrijkste bron van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.