Paranormaal

Het meisje met de röntgenogen

Help door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Enige jaren terug besteedde Discovery Channel aandacht aan het verhaal van een buitengewoon meisje met röntgenogen.

Natasja Demkina kan letterlijk door mensen heen kijken. Ze kan bij mensen medische problemen vaststellen zonder gebruik te maken van ultrageluid of röntgenapparatuur.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Natasja’s moeder, Tatjana Vladimovna, zei dat haar dochter opgroeide als een normaal kind. Op tienjarige leeftijd werd ze opgenomen in het ziekenhuis om haar blinde darm te laten verwijderen. Er traden complicaties op omdat artsen enkele wattenstaafjes in haar onderbuik hadden laten zitten.

Maagzweer

Ze werd opnieuw geopereerd en een maand later ontdekte Natasja dat ze in mensen kon kijken. Ze vertelde haar moeder dat ze een stofzuigerslang, twee bonen en een tomaat in haar lichaam zag. Omdat ze de juiste woorden nog niet wist, dacht Tatjana dat haar dochter haar darmen, nieren en hart bedoelde.

In het ziekenhuis van de stad Saransk, waar Natasja opgroeide, werd het meisje onderworpen aan een onderzoek. Natasja maakte een tekening van het binnenste van de maag van één van de artsen. Ze gaf nauwkeurig aan waar de Russische arts last had van een maagzweer.

Ze kon zich bovendien niet vinden in de diagnose van een kankerpatiënt omdat ze alleen maar een cyste kon zien. Nader onderzoek toonde aan dat Natasja een juiste diagnose had gesteld.

Onvriendelijke sfeer

Ze werd ook onderzocht door de Amerikaanse Committee for Skeptical Inquiry (CSI), een organisatie van professionele sceptici. Natasja moest bij een aantal mensen een diagnose stellen. Aan het einde van het onderzoek bleken de meeste mensen erg onder de indruk te zijn van Natasja. In de meeste gevallen had ze een juiste diagnose gesteld. Omdat Natasja er een paar keer naast zat, concludeerden de sceptici dat het meisje had gefaald.

Natasja was ontevreden over de manier waarop het onderzoek werd uitgevoerd. Er hing volgens haar een zeer onvriendelijke sfeer en de aandoeningen waar ze naar moest zoeken waren in veel gevallen erg dubieus.

Bron: Discovery.co.in

Gerelateerd:

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
11 jaren geleden

Er zijn meer mensen die dat kunnen. Ook in Nederland. Een moeder heeft een boek geschreven over haar dochter die dat kon: Mijn kind ziet meer, van Marjan van Gestel.
Zij schreef het boek ook omdat zulke kinderen vaak grote moeilijkheden ondervinden in de samenleving.

bonabuster
bonabuster
11 jaren geleden

Skeptici zijn nooit tevreden, zelfs al lever je zwart op wit het bewijs, zullen zij in hun oude achterhaalde patronen blijven verdergaan.

Je kan deze schapen maar beter helemaal negeren.

http://sp00kje.nl/2011/03/03/wat-%E2%80%9Csceptici%E2%80%9D-echt-geloven-over-vaccinaties-medicijnen-bewustzijn-en-het-universum/

Eden
Eden
11 jaren geleden

Snoezig meisje. Ik kan me deze documentaire wel vaagweg herinneren.

Zoals bonabuster (#2) ook al zei: sceptici zullen altijd sceptici blijven, ook al is het bewijs onomstotelijk. Ze zullen altijd een reden zoeken om de geloofwaardigheid onderuit te halen. De enige manier om ze te overtuigen, lijkt me, is als ze ZELF “paranormaal” (ook weer zo’n woord: alsof het niet normaal mag zijn) begaafd worden.

days of our lives
days of our lives
11 jaren geleden

[quote name=”Eden”]Snoezig meisje. Ik kan me deze documentaire wel vaagweg herinneren.

Zoals bonabuster (#2) ook al zei: sceptici zullen altijd sceptici blijven, ook al is het bewijs onomstotelijk. Ze zullen altijd een reden zoeken om de geloofwaardigheid onderuit te halen. De enige manier om ze te overtuigen, lijkt me, is als ze ZELF “paranormaal” (ook weer zo’n woord: alsof het niet normaal mag zijn) begaafd worden.[/quote]

Ze heeft toch wel wat steken laten vallen hoor. Kon een aantal protheses niet zien, en ze kwam met het verhaal dat blinde darmen spontaan weer aangroeien (absolute onzin).

Ik vind het, eufemistisch uitgedrukt, nogal ongeloofwaardig.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x