Gezondheid

Erin haalde het HPV-vaccin tegen baarmoederhalskanker… en kreeg baarmoederhalskanker. Hier vertelt ze haar aangrijpende verhaal

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Erin Crawford uit het Amerikaanse Nashville was een kerngezonde studente, tot haar op een dag werd gevraagd om Gardasil, het vaccin tegen baarmoederhalskanker, te nemen als onderdeel van een klinisch onderzoek.

Binnen 24 uur werd ze heel erg ziek, begon ze over te geven en binnen enkele maanden kreeg ze baarmoederhalskanker, precies datgene waar het vaccin tegen zou moeten beschermen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“Ik haalde de prik en ging verder met mijn dag,” zegt ze in onderstaand filmpje. “Ik ging ’s avonds naar mijn kamer om te slapen, maar werd midden in de nacht wakker omdat ik moest overgeven.”

Geen adem

“Ik voelde me zo zwak en kon me niet bewegen,” zegt Crawford. “Het voelde alsof mijn armen en benen elk een miljoen kilo wogen.”

Na enkele dagen waren haar klieren opgezet. Binnen een week waren haar keelamandelen dusdanig opgezwollen dat ze geen adem meer kon krijgen.

Baarmoederhalskanker

Ze belandde op de spoedeisende hulp. Daarna kreeg ze ongeveer iedere maand tonsillitis, waarna haar amandelen verwijderd moesten worden.

Toen haar menstruatie ineens wegbleef besloot ze onderzoek te laten doen. Daaruit bleek dat ze stadium III baarmoederhalskanker had.

Overigens heeft een Mexicaanse wetenschapper nu een manier ontdekt om het HPV-virus helemaal uit te roeien met behulp van fotodynamische therapie.

In onderstaand filmpje vertelt Erin haar aangrijpende verhaal:

[CE]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eksegese
eksegese
5 jaren geleden

Het gaat echt lekker met de vaccins. Hoog tijd om het te gaan verplichten neem ik aan.

Dommelectueel
Dommelectueel
5 jaren geleden

De kleine lettertjes bij vaccinaties “garantie tot aan de voordeur”.
De vaccinaties zijn dus waardeloos, mensen leven gewoon nog een maandje door of ietsje langer Kortom, subsidietje erbij voor onderzoek ter verbetering van vaccinaties.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Tja je wordt er cynisch van, zolang dit soort verhalen niet na het journaal op de TV wordt uitgezonden voor de grote massa vrees ik toch dat het gewoon een treurig verhaal blijft..
Misschien laat die Mexicaanse wetenschapper nog wat horen van z’n onderzoek ……..
Iedereen is echt alleen nog maar met zichzelf bezig, lijkt ‘t………geweldig want iedereen heeft een ander probleem……

Ad de Pree
Ad de Pree
5 jaren geleden

HPV wordt voornamelijk veroorzaakt door het niet wassen van het geslachtsorgaan van de man. Het is belangrijk dat de jongens hun geslacht goed wassen voordat zij bij hun meisje binnen komen. Dus meiden zorg dat jouw vent zich goed wast.
Wat ik erg jammer vindt, is dat de video weer eens ontbreekt.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x