Bewustzijn

“Ervaar het zelf: tijd bestaat niet”

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens de Britse natuurkundige Julian Barbour bestaat tijd niet. “Elke keer als men grip probeert te krijgen op het fenomeen tijd, lijkt het tussen de vingers door te glippen,” aldus Barbour.

Barbour is overtuigd van zijn onderzoeksresultaten die hij verkreeg na jarenlang diepgaand onderzoek naar de klassieke en kwantumfysica. Hij refereert daarbij aan Isaac Newton, die zich tijd voorstelde als een stromende rivier, waarbij de tijd overal op dezelfde snelheid voorbij ging.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Albert Einstein paste dat beeld daarna aan door tijd en ruimte aan elkaar te koppelen en het concept van een nieuwe 4D-realiteit te creëren. Maar zelfs Einstein was niet in staat uit te leggen hoe tijd een maat kon zijn voor verandering.

Barbour draaide de vraag om en vertelde dat het juist verandering is, die de illusie van tijd creëert. Hij concludeerde dat tijd een opeenvolging is van vele nu-momenten.

Omdat de perceptie van verandering in een mensenleven verandert, ontstaat ook de illusie dat tijd steeds sneller gaat. Een eenvoudig experiment, dat iedereen kan doen, laat de relativiteit van tijd zien.

Ga maar eens 20 minuten stilstaan en op iets wachten. Het lijkt dan alsof die 20 minuten erg lang duren. Als je daarentegen 20 minuten lang iets gaat doen wat je leuk vindt en wat veel interactie vereist, zal het lijken alsof die 20 minuten voorbij vliegen.

Het concept dat tijd uit vele nu-momenten bestaat, geeft ons een andere visie op begrippen als verleden, heden en toekomst.

Michel Lejeune van Trancewerk heeft veel ervaring opgedaan met de relatieve waarneming van tijd. Tijdens hypnose-experimenten is gebleken dat mensen urenlang in een hypnotische ontspannen toestand kunnen verkeren en achteraf het gevoel hadden dat het slechts enkele minuten duurde.

Volgens Lejeune vinden verleden, heden en toekomst eigenlijk op hetzelfde nu-moment plaats. “Wil je je toekomst veranderen, dan is het belangrijk dat je je huidige nu-moment verandert. Je nieuwe nu zal dan in overeenstemming met deze verandering, een nieuwe toekomst creëren. Het idee dat het verleden iets van vroeger was en de toekomst nog moet gebeuren zijn ontzettend sterke illusies die net zo sterk zijn als de illusie van tijd zelf,” aldus Lejeune.

Verder zegt hij: “Dit principe blijkt ook andersom te werken. Indien iemand in zijn huidige nu-moment problemen ervaart door gebeurtenissen uit het verleden, kunnen we met hypnose het oude ‘nu’-moment veranderen, waardoor automatisch het huidige en nieuwe nu-moment ook veranderd is. Dit komt doordat al deze nu-momenten eigenlijk hetzelfde zijn en we alleen de illusie hebben dat dit niet zo is.”

Simpel gezegd komt het erop neer dat wanneer mensen iets willen voor hun toekomst, ze hun huidige nu-situatie moeten veranderen, waarna de nieuwe toekomst wordt gerealiseerd.

Het besef van tijd is en blijft relatief en Trancewerk biedt nu de interessante hypnosesessie ‘Hypnotische Tijdvervorming’ tijdelijk voor slechts €10,- aan. Met deze sessie kan iedereen zijn of haar eigen gevoel van tijdsbesef veranderen.

De sessie vervormt je tijdsbesef. Je kunt dingen die voor je gevoel te kort duren, gevoelsmatig lekker lang laten duren en dingen waarvan je wilt dat ze snel voorbij gaan kun je veel sneller voorbij laten gaan.

Klik hier om de hypnosessie ‘Hypnotische Tijdvervorming’ te downloaden.

Leestip: About Time

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anouk
Anouk
9 jaren geleden

Heerlijk artikel 9fornews.

Een tip voor iedereen ga eens opzoek naar wetenschappelijke sites over dit en soortgelijke onderwerpen en lees het. Lees vooral ook de reacties van mensen (van laag tot hoog opgeleid) onder de artikelen, het is heerlijk al die meningen, feiten, vastlopers, filosofische gedachtes en een snufje religie te lezen. prachtige discussies (pas wel op voor koppijn haha)

bert s
bert s
9 jaren geleden

Naar mijn mening begint men aardig in de richting te komen, echter nog niet
helemaal. Materie kent tijd, de quantumdeeltjes zijn tijdloos. Je kan iets leuks doen
en de tijd als korter ervaren maar de klok die in de kamer hangt zal ondertussen
niet sneller gaan lopen.
Wetenschappers hebben vorige week bekend gemaakt dat onze hersenen een
biologische quantumcomputer zijn. Men heeft nu daadwerkelijk kunnen aantonen
dat onze hersenen een interactie plegen op quantum niveau.
Misschien is het dus goed mogelijk dat wij dan een verstrengeling krijgen van onze
materietijd en de quantumtijdloosheid. Echter dit is dan een individuele ervaring die
geen effect heeft op je omgeving.
Materie zit gevangen in een tijdspad, quantumdeeltjes kennen het nu-moment.

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Tuurlijk wil iedereen dan het nu-momentje veranderen om de wensen in de nabije toekomst te kunnen realiseren.
Waarom is dat tot op heden eigenlijk nog niet van de grond gekomen; dan kunnen hele volksstammen het nu dusdanig beïnvloeden dat WW3 er toch NIET komt.
Is dat een readers digest aandachts-puntje ?
Lijkt mij dat als dat zo zou zijn, het al lang in praktijk gebracht zou zijn………

henk
henk
9 jaren geleden

Ik vind het eerlijk maar een slecht artikel. Allerlei informatie zonder harde bewijzen voor een theorie die nergens op slaat. Als tijd niet zou zijn zou er niks zijn.

Back to top button