Homepagina » Bewustzijn » “Ervaar het zelf: tijd bestaat niet”
"Ervaar het zelf: tijd bestaat niet"

“Ervaar het zelf: tijd bestaat niet”

Volgens de Britse natuurkundige Julian Barbour bestaat tijd niet. “Elke keer als men grip probeert te krijgen op het fenomeen tijd, lijkt het tussen de vingers door te glippen,” aldus Barbour.

Barbour is overtuigd van zijn onderzoeksresultaten die hij verkreeg na jarenlang diepgaand onderzoek naar de klassieke en kwantumfysica. Hij refereert daarbij aan Isaac Newton, die zich tijd voorstelde als een stromende rivier, waarbij de tijd overal op dezelfde snelheid voorbij ging.

Albert Einstein paste dat beeld daarna aan door tijd en ruimte aan elkaar te koppelen en het concept van een nieuwe 4D-realiteit te creëren. Maar zelfs Einstein was niet in staat uit te leggen hoe tijd een maat kon zijn voor verandering.

Barbour draaide de vraag om en vertelde dat het juist verandering is, die de illusie van tijd creëert. Hij concludeerde dat tijd een opeenvolging is van vele nu-momenten.

Omdat de perceptie van verandering in een mensenleven verandert, ontstaat ook de illusie dat tijd steeds sneller gaat. Een eenvoudig experiment, dat iedereen kan doen, laat de relativiteit van tijd zien.

Ga maar eens 20 minuten stilstaan en op iets wachten. Het lijkt dan alsof die 20 minuten erg lang duren. Als je daarentegen 20 minuten lang iets gaat doen wat je leuk vindt en wat veel interactie vereist, zal het lijken alsof die 20 minuten voorbij vliegen.

Het concept dat tijd uit vele nu-momenten bestaat, geeft ons een andere visie op begrippen als verleden, heden en toekomst.

Michel Lejeune van Trancewerk heeft veel ervaring opgedaan met de relatieve waarneming van tijd. Tijdens hypnose-experimenten is gebleken dat mensen urenlang in een hypnotische ontspannen toestand kunnen verkeren en achteraf het gevoel hadden dat het slechts enkele minuten duurde.

Volgens Lejeune vinden verleden, heden en toekomst eigenlijk op hetzelfde nu-moment plaats. “Wil je je toekomst veranderen, dan is het belangrijk dat je je huidige nu-moment verandert. Je nieuwe nu zal dan in overeenstemming met deze verandering, een nieuwe toekomst creëren. Het idee dat het verleden iets van vroeger was en de toekomst nog moet gebeuren zijn ontzettend sterke illusies die net zo sterk zijn als de illusie van tijd zelf,” aldus Lejeune.

Verder zegt hij: “Dit principe blijkt ook andersom te werken. Indien iemand in zijn huidige nu-moment problemen ervaart door gebeurtenissen uit het verleden, kunnen we met hypnose het oude ‘nu’-moment veranderen, waardoor automatisch het huidige en nieuwe nu-moment ook veranderd is. Dit komt doordat al deze nu-momenten eigenlijk hetzelfde zijn en we alleen de illusie hebben dat dit niet zo is.”

Simpel gezegd komt het erop neer dat wanneer mensen iets willen voor hun toekomst, ze hun huidige nu-situatie moeten veranderen, waarna de nieuwe toekomst wordt gerealiseerd.

Het besef van tijd is en blijft relatief en Trancewerk biedt nu de interessante hypnosesessie ‘Hypnotische Tijdvervorming’ tijdelijk voor slechts €10,- aan. Met deze sessie kan iedereen zijn of haar eigen gevoel van tijdsbesef veranderen.

De sessie vervormt je tijdsbesef. Je kunt dingen die voor je gevoel te kort duren, gevoelsmatig lekker lang laten duren en dingen waarvan je wilt dat ze snel voorbij gaan kun je veel sneller voorbij laten gaan.

Klik hier om de hypnosessie ‘Hypnotische Tijdvervorming’ te downloaden.

Leestip: About TimeVond je deze informatie interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

33 reacties

 1. Tuurlijk wil iedereen dan het nu-momentje veranderen om de wensen in de nabije toekomst te kunnen realiseren.
  Waarom is dat tot op heden eigenlijk nog niet van de grond gekomen; dan kunnen hele volksstammen het nu dusdanig beïnvloeden dat WW3 er toch NIET komt.
  Is dat een readers digest aandachts-puntje ?
  Lijkt mij dat als dat zo zou zijn, het al lang in praktijk gebracht zou zijn………

  3 likes
  • In bijna alle theorieën over tijd die de laatste “tijd” gepost word, word gesuggereerd als je tussen de lijnen door leest dat alles tegelijkertijd bestaat.

   The physics of reality for Barbour is the physics of these Nows taken together as a whole. There is no past moment that flows into a future moment. Instead all the different possible configurations of the universe, every possible location of every atom throughout all of creation, exist simultaneously.

   Maar ons denken blijft nog een beetje 3D + “tijd” want we kijken alleen naar dit leven wat we kunnen waarnemen. Als je de kwantum theorieën van parallelle dimensies/realiteiten ernaast zou leggen dan word het al wat spannender.

   Het is niet alleen zo dat alles tegelijkertijd bestaat, maar ook dat alle mogelijke realiteiten naast elkaar bestaan. Tegelijkertijd!

   Voor jou is alleen deze realiteit waarneembaar.

   De vraag is dan niet: Waarom concentreren we niet met zijn allen dat WWIII niet uitbreekt, maar,

   Waarom hang jij zo aan deze realiteit waar jij bezorgd bent dat WWIII uitbreekt en zit je niet in een realiteit waar de gedachte aan WWIII nog nooit is opgekomen?

   Verandering begint LETTERLIJK bij jezelf. Je verandert niet de wereld om je heen, je verplaatst je naar een realiteit waar de wereld meer gelijkenis vertoond bij wat jij prefereert.

   De aarde is tegelijkertijd bewoont met zielsgelukkige mensen die nog nooit oorlog hebben gevoerd EN onbewoonbaar verklaard door alle nucleaire oorlogen en andere acts of inhumanity. (en alles daartussen)

   9 likes
   • Dus………. waarom praten wij hier überhaupt nog over; dit bestaat niet eens, dus is alle discussie zinloos en oeverloos.

    0 likes
    • Ik denk dat je mij verkeerd hebt begrepen.

     Die volkstammen waar jij het over hebt, hebben door middel van positiviteit een realiteit bereikt waar WWIII nooit uit zal breken.

     Maar die volkstammen hebben tegelijkertijd ook door te blijven hangen in het negatieve een realiteit bereikt waar ze nu al verwikkeld zijn in de WWIII.

     Je ervaart alleen de realiteit die afgestemd is op jouw frequentie. Zie het als een tv. Als je naar zender 1 zapt dan zie je alleen wat daar uitgezonden word. Schakel je naar zender 2 dan zie je niet meer wat er op zender 1 gebeurd.

     Door positief in het leven te staan bereik je een hogere frequentie waardoor je een andere realiteit beleeft dan mensen die op een lagere frequentie afgestemd staan.

     Gaandeweg “lijkt” de wereld om je heen dan te veranderen. Maar in realiteit heb je jezelf dus verplaatst naar een andere realiteit.

     Dus de gedachtegang: Lijkt mij dat als dat zo zou zijn, het al lang in praktijk gebracht zou zijn………

     Is precies verkeerd om. Eerst zelf veranderen. DAN verandert de wereld om je heen.

     6 likes
    • In wezen is dat ook zo. Onze mind kan het allemaal zo mooi invullen en “alles” een “betekenis en waarde” geven, maar dat is dan ook alles wat het is/doet…

     Onze hele fysieke universum is in wezen een grote droom. Vanuit ons ego hebben we wetjes, regeltjes, pijnprikkels, werelden, zonnestelsels, sterrenstelsels, krabnevels, hoog, laag, goed, fout, yin, yang, polariteit etc etc “bedacht en gecreëerd” en oh zeker, het voelt allemaal reuze echt. Ik heb zelf ook al e.e.a. aan fysieke pijnen mogen ervaren en die beschrijf ik toch niet bepaald als “prettig”. Echter hoort dit ook allemaal bij de dualiteit, wat wij als massabewustzijn waarde hebben gegeven, echtheid als het ware maar als we wensen kunnen we ook weer uit deze schijnwerkelijkheid komen.

     In onze eigen werkelijkheid c.q. Hogere Zelf of eigen bewustzijn kunnen we dit al manifesteren. De “buitenwereld” is er dus ook niet, het spiegelt louter onze eigen overtuigingen. Haha daarom zijn vele zgn. wetenschappers ook niet bepaald bezig met wetenschap, maar slechts met dat, dat hun eigen innerlijke overtuigingen kan bevestigen (voor zo lang ze kunnen want ook iedere keer komen ze zgn. weer met andere werkelijke “bewijzen” hehe).

     2 likes
    • klopt, maar zinloos kan ook aardig zijn.
     Als we enkel maar zinvolle zaken zouden doen zouden we uiterst serieus door het leven gaan.

     0 likes
   • “Verandering begint LETTERLIJK bij jezelf. Je verandert niet de wereld om je heen, je verplaatst je naar een realiteit waar de wereld meer gelijkenis vertoond bij wat jij prefereert”

    Rory, dank je wel voor dit inzicht. Zo had ik het nog niet bekeken.

    2 likes
    • Graag gedaan 🙂 Er zijn aardig wat uiteenlopende bronnen die deze informatie op de een of andere manier aan de man brengen.

     Waar ik voor mijzelf de beste informatie uit haal is een kanaal wat zichzelf Bashar noemt. Dit kanaal is wat “wetenschappelijker” ingesteld. Al zouden onze wetenschappers het waarschijnlijk als metaphysics of metapsychology bestempelen en in hun ogen dus lariekoek. Nu moet ik wel zeggen met de theorieën die de laatste tijd uit de grond komen dat steeds meer wetenschappers de goede kant op neigen en mijn begrip over deze materie steeds meer doet valideren.

     2 likes
  • We zijn het NU moment Zelf…eeuwig

   Dat is de denkfout die veel mensen maken hier….

   Als je het Nu-moment wil veranderen, wil je jezelf veranderen.

   Als jij je ergert aan gebeurtenissen die in dat Nu-moment plaatsvinden, dan erger jij je dus aan gebeurtenissen die bij jezelf plaatsvinden.

   Zolang je nog maar enig verschil denkt te zien tussen de wereld om je heen en jezelf, zal je de denkfout blijven maken/herhalen die je zojuist heb verwoord

   5 likes
   • @Edwin

    Prachtig beschreven. Bedankt!

    0 likes
    • Ieder verlangen naar “een oplossing”, een “verlosser”, een toverformule waarmee alle problemen opgelost kunnen worden…ontstaat uit JUIST allereerst vanuit de aanname dat er überhaupt een probleem is, dat MOET worden opgelost .

     Veel mensen zeggen wel dat ze niet geloven in een duivel, maar zolang men denkt dat er een onzichtbare oorzaak is achter alles wat er in deze wereld gebeurt, of het nu god is (die alle goede dingen veroorzaakt) of de duivel/illuminati/cabal (die alle slechte dingen veroorzaakt) ..ben ik bang dat we collectief gezien in spiritueel opzicht nog op het niveau van een kleuter zitten…

     En als men praat over de terugkomst van Christus, Buddha of de Maitreya, of Aliens , en geloofd dat DIE voor de oplossing gaan zorgen, dan ben ik bang dat we nog niet eens op het niveau van een kleuter zitten, maar zelfs op het niveau van een baby dat net heeft leren praten.

     4 likes
 2. Of tijd nu een constante stroom is of een opeenvolging van snapshots (zoals films) neemt niet weg dat tijd wel degelijk bestaat. Omdat een film bestaat uit opeenvolgende beelden wil nog niet zeggen dat een film zichzelf ook afspeelt.

  De vraag is dan ook meer wat is tijd?
  en
  Hoe lang duurt een moment?

  4 likes
  • Als alles stil zou staan dan heb je geen idee van tijd.
   Beweging is onlosmakelijk van tijd en afstand.

   Een hand die van a naar b verplaatst neemt een oneindig aantal posities in.
   Daaraan kan je zien dat afstand relatief is.
   Want een hand die een meter verplaatst neemt een oneindig aantal posities in en een hand die een kilometer verplaatst neemt ook een oneindig aantal posities in.

   Door dat de hand een oneindig aantal posities in neemt zijn er dus ook een oneindig aantal momenten.

   Het punt waar op je meet (Lees waarneemt ) is het Nu, je kunt immers niet in het verleden meten.en ook niet in de toekomst. maar wat je meet is relatief, want wat is het ijkpunt?

   Je zou op zijn best kunnen zeggen dat tijd geschapen is om de chaos enigszins te beperken.

   Vragen hoe lang het Nu duurt, is eigenlijk heel onvolwassen. Het is het kind dat steeds weer vraagt waarom.
   Een vraag van een kind dat nog niet met het denken kan omgaan. Het denken is gereedschap. wij zijn niet het gereedschap.

   2 likes
   • Je snapt toch dat het artikel juist gaat over de bewering dat dat aantal posities waar je het over hebt niet oneindig is?

    “Als alles stil zou staan dan heb je geen idee van tijd.”
    Precies, zonder tijd ook geen bewustzijn. Tijd is gewoon een term voor dat wat oorzaak » gevolg mogelijk maakt. Hoe dat mechanisme nu precies werkt maakt niet uit het blijft tijd. Dat tijd wellicht niet lineair is vanuit andere perspectieven is no geen aanleiding om op basis daarvan te gaan beweren dat tijd niet bestaat. Dat was mijn punt hierboven.

    Net als dat je in kunt zoomen op een molecuul » atomen » elektronen/protonen/neutronen » quarks, op een gegeven moment kom je toch bij het kleinste deeltje uit. Hetzelfde kan waar zijn voor tijd. Als je je daarbij bedenkt dat er heel wat aanwijzingen zijn dat het universum holografisch is kun je makkelijk de vergelijking maken met een virtuele omgeving in een computer systeem. In dat computersysteem zou een moment even lang als 1 clock tick duren (maar dat is dan wellicht niet meetbaar van binnenuit de simulatie).

    Die hele laatste alinea van jou, dat is pas onvolwassen. Dat slaat natuurlijk nergens op.

    2 likes
    • “Je snapt toch dat het artikel juist gaat over de bewering dat dat aantal posities waar je het over hebt niet oneindig is?”

     Waar uit lees jij dat ???

     “Net als dat je in kunt zoomen op een molecuul » atomen » elektronen/protonen/neutronen » quarks, op een gegeven moment kom je toch bij het kleinste deeltje uit.”

     Het kleinste deeltje??? zo lang er materie is, is deze in theorie deelbaar.

     De theorie van het holografisch universum ondersteund je verhaal niet, maar haalt je verhaal juist compleet onder uit. Het is niet om je aan te vallen, ik probeer me zelf duidelijk te maken.

     Je kan nu eenmaal alleen in het nu waarnemen.
     En door waarnemen ontstaat/bestaat materie. En het bestaat in het nu! want als je niet waar neemt is het weer weg. (Aldus deze theorie) Het enige dat kan waarnemen is bewustzijn.
     Het denken kan niet waarnemen. Ook kan jij je gedachten niet kiezen…..je kan ze alleen waarnemen… het gaat mij niet zo zeer om de discussie of tijd wel of niet bestaat, het gaat mij er om, om te zeggen; alles is bewustzijn, tijdloos, Nu. waar anders?

     Vanuit het perspectief van het denken zijn er meerdere momenten. en van daar uit ontstaat de vraag hoe lang duurt een moment.
     Van uit “het zijn” worden gedachten enkel waar genomen. En verblijf je in het zijn dan verdampen gedachten. Je komt dan in een staat van tijdloosheid. Het nu, Het niets, het alles. (Woorden schieten altijd te kort dus vandaar die tegenstrijdigheid)

     Wat ik dus probeer te zeggen is dat tijd onderdeel uitmaakt van de illusie van het denken.
     Het is juist de aard van illusie die het zo moeilijk maar deze te door zien. De illusie is namelijk dat je denkt dat je het IK bent. maar o wee, het is een valse ik. Het is slechts een cluster gedachten die niet gezien zijn. en daar door is er identificatie met deze gedachten.
     De werkelijkheid is dat er geen IK is, geen kern, geen intentietijd. er is alleen god.

     Als er voldoende bewustzijn in een persoon wakker geworden is, “lees hoe minder men geïdentificeerd men is met gedachten”. Hoe volwassener die mens is.

     Hoe meer iemand geïdentificeerd is, hoe kinderlijker hun psychologie is. Het is namelijk zo dat heel veel identificatie in de jeugd ontstaan is.
     Iemand die redelijk wakker is hecht weinig waarden aan gedachten en de gedachten die hij heeft worden steeds helderder.

     En als je gelijk wil hebben dan geef ik je gelijk:
     In ons dag bewust zijn bestaat tijd, 5 minuten te laat de deur uit en je komt te laat op je werk. Simpel, tijd bestaat.

     2 likes
     • “Waar uit lees jij dat ???”
      Hij concludeerde dat tijd een opeenvolging is van vele nu-momenten.

      “Het kleinste deeltje??? zo lang er materie is, is deze in theorie deelbaar.”
      Leptonen en bosonen zijn ondeelbaar.

      “De theorie van het holografisch universum ondersteund je verhaal niet, maar haalt je verhaal juist compleet onder uit.”
      Lijkt me een nogal uit de lucht gegrepen opmerking zonder onderbouwing.

      “Je kan nu eenmaal alleen in het nu waarnemen.”
      Nietwaar. Uit experimenten is al gebleken dat je ook de toekomst kunt waarnemen. Zo kan er bv op al gereageerd worden nog voor er überhaupt tijd is geweest om de benodigde signalen van je hersenen naar je ledematen te sturen.

      “Woorden schieten altijd te kort dus vandaar die tegenstrijdigheid”
      Daar kan ik dan ook verder niks zinnigs mee aanvangen. Wat je verder zoal zegt is nu niet bepaald in lijn met wat men zoal beschrijft na een bijna dood ervaring. Daaruit blijkt toch dat er gewoon verschillende ik’en zijn.
      Om het voorbeeld vd computer simulatie er nog eens bij te pakken. In dat geval kun je het computer systeem als god aanmerken. Alles binnen de simulatie maakt onderdeel uit van het computersysteem aka god maar dat betekent niet dat er geen individuen binnen de simulatie zijn.

      1 likes
 3. Heerlijk artikel 9fornews.

  Een tip voor iedereen ga eens opzoek naar wetenschappelijke sites over dit en soortgelijke onderwerpen en lees het. Lees vooral ook de reacties van mensen (van laag tot hoog opgeleid) onder de artikelen, het is heerlijk al die meningen, feiten, vastlopers, filosofische gedachtes en een snufje religie te lezen. prachtige discussies (pas wel op voor koppijn haha)

  7 likes
 4. Ik vind het eerlijk maar een slecht artikel. Allerlei informatie zonder harde bewijzen voor een theorie die nergens op slaat. Als tijd niet zou zijn zou er niks zijn.

  2 likes
  • Als er harde bewijzen voor zouden zijn, zou het geen theorie meer zijn heh. De relativiteitstheorie blijft ook nog steeds een theorie… Want alle antwoorden verschaffen doet het nog niet.

   heb je het bron artikel gelezen? Dat is een stukje meer uitgebreid zeg maar. Als je de formules wilt lezen moet je denk het ik het boek lezen maar ik zou daar niets van begrijpen want ik heb geen kwantum mechanica gestudeerd.

   1 likes
   • Zodoende kan je over alles wel een theorie verzinnen. Maar dan hebben theorieën geen nut meer. Er moet wel logica toegepast blijven worden.

    1 likes
    • Logica is echter ook vrij relatief. Wat voor mensen 500 jaar geleden logisch was is dat nu totaal niet meer. hetzelfde geld voor mensen die over 500 jaar leven. Ik gebruik op het moment wel een “tijd” vergelijking alhoewel het artikel claimed dat tijd niet bestaat maar hoe ik het anders moet uitleggen weet ik even niet.

     Het enige wat ik wil zeggen is dat er soms van die idioten tussen moeten zitten die out of the box kunnen denken. Ze worden eerst voor gek versleten (kijk maar naar die paddo hippies die in de jaren 70 de string theory ontwikkelden)

     En later pas lijkt er toch een vorm van logica in te zitten waar weer verder op geborduurd kan worden. Gelukkig verbranden we geen mensen meer die claimen dat de aarde rond is en dat de aarde om de zon draait.

     Er is echter een verschil tussen theorie en filosofie. Theorieen gebruiken formules. en zoals gezegd word: Numbers don’t lie. Except when they do. *quantum pun*

     1 likes
 5. Eén ding is meetbare tijd en een ander ding is gevoelstijd.
  Als je 20 minuten plezier hebt en die gaan voor je gevoel voorbij in een zucht leeft je lichaam toch echt die 20 minuten lang.
  Daarentegen als je je bij een grote massa bevind gaat de meetbare tijd iets langzamer maar voor je gevoel niet. Niet dat we dat merken want het gaat maar om miliseconden.
  Vergelijk het met een goeie wind die waait en je hebt 2 vlaggen. 1 grote zware en 1 kleine. Die kleine wappert heel erg snel en trillerig terwijl die grote zware rustig golft om dezelfde wind.
  Al met al een leuk onderwerp voor bij een paar whiskey’s.

  4 likes
 6. Tijd bestaat niet en tijdreizen is kolder. Tijd is virtueel en slechts een axioma op grond van snelheid en beweging tussen bekende markers. In feite is verleden, heden en toekomst 1 momentum. Het is bespottelijk dat zogenaamde “geleerden” beweren dat je bij een snelheid sneller dan het licht terug in de tijd zou gaan. Het enige dat er gebeurd is dat -als het al mogelijk zou zijn- je in een dergelijk geval het licht “voor” bent en de aankomst van het licht (het beeld) dat eerder werd verzonden meemaakt. Maar het licht dat je op dat moment ziet is qua tijd -als je gemakshalve van tijd uitgaat- van hetzelfde moment als de waarneming. En dat kunnen best beelden uit een verleden zijn maar ze hebben de tijdeigenschap van het moment van waarneming. Het zijn dan ook beelden = straling/energie en uitdrukkelijk geen gebeurtenissen. Ons bewustzijn bevindt zich in een eeuwige, tijdloze dimensie. Daar is ook geen lichtsnelheid, noch vergankelijkheid. Het grote probleem bij wetenschappelijke onderzoeken is dat we het totaalbeeld missen en wankelijke theorien bouwen op een virtuele werkelijkheid. Je moet daar boven staan om het echt te kunnen begrijpen. Zoals je ook op grote afstand naar een lichtstraal kan kijken die met de lichtsnelheid beweegt. Je ziet dan in 1 oogopslag het vertrekpunt en de aankomst. Het ultieme bewijs dat tijd niet bestaat en we voortdurend met verleden, heden en toekomst in 1 momentum leven.

  1 likes
  • Je vergeet in je verhaald relativiteit mee te nemen. Als je zou kunnen reizen op lichtsnelheid zou tijd stilstaan. Is dus onmogelijk in de klassieke zin want een vorm van aandrijving zou op zo’n moment ook stil staan. Ga je harder dan de lichtsnelheid/nulpunt van tijd krijg je negatieve tijd ofwel tijd zou de andere kant op gaan lopen. Ook weer onmogelijk natuurlijk.

   Verder is “tijd” gewoon een woord om dat wat oorzaak gevolg mogelijk maakt een naam te geven. Zelfs als je uit het tijd-ruimte continu kon stappen en er naar kon kijken als 1 geheel neemt niet weg dat tijd niet zou bestaan. Enkel de perceptie ervan verandert.

   1 likes
  • Hoi Bert,

   Zoals je ook op grote afstand naar een lichtstraal kan kijken die met de lichtsnelheid beweegt. Je ziet dan in 1 oogopslag het vertrekpunt en de aankomst. Het ultieme bewijs dat tijd niet bestaat en we voortdurend met verleden, heden en toekomst in 1 momentum leven.

   Bekijk even.

   https://www.youtube.com/watch?v=qRV1em–gaM

   0 likes
 7. Naar mijn mening begint men aardig in de richting te komen, echter nog niet
  helemaal. Materie kent tijd, de quantumdeeltjes zijn tijdloos. Je kan iets leuks doen
  en de tijd als korter ervaren maar de klok die in de kamer hangt zal ondertussen
  niet sneller gaan lopen.
  Wetenschappers hebben vorige week bekend gemaakt dat onze hersenen een
  biologische quantumcomputer zijn. Men heeft nu daadwerkelijk kunnen aantonen
  dat onze hersenen een interactie plegen op quantum niveau.
  Misschien is het dus goed mogelijk dat wij dan een verstrengeling krijgen van onze
  materietijd en de quantumtijdloosheid. Echter dit is dan een individuele ervaring die
  geen effect heeft op je omgeving.
  Materie zit gevangen in een tijdspad, quantumdeeltjes kennen het nu-moment.

  2 likes
 8. Tijd is een concept van het verstand, het denkt in tijd termen, zonder tijd kan het verstand niet, het moet denken in tijd, het is eigenlijk het Ego gebonden centrum van de mens , waarom bestaat tijd eigenlijk niet, omdat het een concept van het denken is die met een Ego verbonden is, ALLES IS EGO, die zich staande houd met TIJD…Gewoon een concept van het denken , dat denken is aan een tijd verbonden, hoe vaak gebeurt het wel niet dat tijd de veroorzaker is van dualiteit zowel voor de toekomst als het verleden kan het problemen geven , dat is waar de EGO van smult en als men tegen mensen zegt er bestaat geen tijd , de een begrijpt het en die zal minder dualistisch zijn, en de ander verdedigt het omdat het denken in tijd nog een dualistisch vorm is in zijn denken .. maar ja mensen helaas bestaat er geen TIJD want het is een concept van het denken eigenlijk een egocentrisch verbonden denkwijze van het EGO…die al genoeg problemen geeft voor kleine en hele GROTE problemen, dat zie je dagelijks op het hele media gebeuren ….. TIJD een concept van het verstand die problemen geeft voor klein en groot.. haal tijd uit het verstand dan blijft alleen het NU over en NU HEEFT MEN GEEN PROBLEMEN MEER..MET TIJD…

  2 likes
 9. Het is allemaal niet te bevatten over begin en einde van ruimte, tijd en bewustzijn in het universum. Ik denk er wel eens over na maar gelukkig dat we niet alles hoeven te begrijpen, want voor ons simpele bewustzijn zal dit alles nooit te begrijpen vallen.

  Nog onmogelijk te beantwoorde vragen zijn, als wij eindeloos bewustzijn zijn met talloze incarnaties, hoe zijn we dan ontstaan, komt daar een einde aan, en komt er bewustzijn bij, hoeveel, hoelang eindeloos wat is dan eindeloos…. etc, etc…. We zullen er in ons simpele bestaan hier nooit achter komen zolang we leven, en daar na misschien ook niet. Misschien beter om die vragen dan ook niet meer te stellen.

  1 likes
 10. Maar menig mens moet morgenochtend om 08.30 weer bij hun baas zijn en zijn blij dat het morgen ook weer 17.00 uur wordt. Daar moet je als langdurig uitkeringsgerechtigde ook begrip voor op kunnen brengen dat zij niet snappen waar jij het over hebt.

  1 likes
 11. De enige tijd die er bestaat is bioritme. Zonder huidige klok/systeem zouden we veel gezonder zijn. Het systeem zorgt ervoor dat onze bioritme zwaar verstoord wordt.(slaapproblemen/chemische toevoegingen/stress/mindcontrol door frequenties/satellieten enz.) Hierdoor lijkt het alsof we in alle dimensies rondzweven, maar dat is schijn.
  De mens is een aarddier en functioneert alleen op aardefrequentie. De rest is allemaal propaganda om het systeem te behagen. Waarom herhaalt geschiedenis? Nou gewoon om het systeem door te laten gaan. Het systeem/macht gaat nu voort/over in de virtuele wereld. Meer niet.

  1 likes
 12. het lijkt me onzin om tijd te relativeren tot wat gelijktijdig gebeurt. Is dat niet een illusie om zo te redeneren? Natuurlijk kun je tijd relativeren. 20 minuten wachten lijkt soms langer en of korter. etc. Tijd kan sneller gaan en of lijken te gaan. Maar verleden-heden-toekomst kan niet tegelijk bestaan. En wat dan met begrppen als reïncarnatie? terugkomen in de tijd? Dat gebeurt toch als het gebeurt in de toekomst, net als je mogelijk eerder leefde?! En nog wat ook de wetenschap weet niet alles, feiten kunnen nieuwe feiten opleveren door voortschrijdend inzicht en her-ontdekking!mvg Co Meijer

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Leef jij het leven waar je vroeger ooit van droomde?

Waarschijnlijk niet… Als ik mensen vraag waarom ...

De moderne geneeskunde is overstag. Hoe hypnose je gezondheid kan verbeteren

De moderne geneeskunde is overstag. Hoe hypnose je gezondheid kan verbeteren

Hypnotherapie blijkt heilzame gezondheidseffecten te hebben, van ...