Universum

Vreemde planeten (video)

Help door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ooit dacht men dat planeten zich niet konden vormen rond dubbelsterren. In 2011 stonden astronomen versteld toen Kepler een planeet in een dubbelsterstelsel had gevonden.

Op zo’n planeet moet sprake zijn van een dubbele zonsondergang en zonsopkomst, net als op de fictieve planeet Tatooine uit de film Star Wars.

Kepler-47 heeft minstens twee planeten, die rond het sterrenkoppel cirkelen. Kepler-47 is het eerst waargenomen planetenstelsel met meerdere sterren én meerdere planeten. Het stelsel werd afgelopen maand ontdekt door het Kepler Space Observatory.

De buitenste van de planeten, Kepler-47c, is een gasreus die een baan beschrijft binnen de bewoonbare zone van de sterren. Omdat de meeste sterren dubbel zijn, is de ontdekking van een stelsel met meerdere planeten bij een dubbelster belangrijk voor theorievorming over hoe planeten ontstaan.

Bron: Nasa.gov

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
itanimulli.com
itanimulli.com
10 jaren geleden

Die planeten zijn echt zo gek als een deur!

r
r
10 jaren geleden

ooit dacht men. dat is nu nog denken dat het zo is nou het denken kan nu eenmaal niet alles begrijpen het sust zichzelf wel met[denken]ze kan of dit kan maar de realliteit word naar de ervaring getoest naar wat men te weten komt van gebeurtenissen die in het moment van de ervaring optreedt dat geldt voor wat men ziet ze is niet de werkelijkheid meer want het heeft tijd nodig om het te bereiken aan het mensenlijk oog dus kan het vele duizenden jaren geleden gebeurt zijn maar de ervaring is voor degene die dit ervaart in het moment de werkelijkheid is te ver weg het kan al lang voorbij zijn deze werkelijkheid we kijken in het verleden en dat zullen we ook blijven doen zelfs in ons eigen leven kijken we terug maar het is niet de werkelijkheid meer het is niet meer aanwezig alleen het denken kan in tijd denken maar het moment kent geen tijd het ervaart alleen maar denken loopt daarmee altijd achter in tijd omdat het alleen zo kan overleven in tijd..het moment is verhelderend..

Anoniem
Anoniem
10 jaren geleden

Habitable zone? or ”possible” habitable zone? Nasa mag best vandaag of morgen bekend maken dat ze leven hebben gevonden in ons sterrenstelsel…

Robert
Robert
10 jaren geleden

Ik weet het niet hoor ik durf nasa echt niet te vertrouwen ze liegen over alles !!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

25
0
We lezen graag je reactie!x