Homepagina » Universum » Is Nibiru geen planeet maar een sterrenschip?
Is Nibiru geen planeet maar een sterrenschip?

Is Nibiru geen planeet maar een sterrenschip?

Niburu krijgt veel vragen over Planeet X en Nibiru. Verschillende mensen menen iets bij de zon te zien of vragen zich af waar deze vermeende planeet zich op dit moment bevindt.

Hoewel Niburu geen uitspraken kan doen over individuele waarnemingen, is in de literatuur de laatste jaren wel een bepaalde trend waarneembaar.

Afgelopen mei presenteerde de gerenommeerde astronoom Rodney Gomes van de Nationale Sterrenwacht van Brazilië in Rio de Janeiro computermodellen waaruit bleek dat zich diep in ons zonnestelsel een grote planeet schuilhoudt. De planeet is vier keer zo groot als de aarde en staat mogelijk voorbij Pluto.

Maan

In de 20e eeuw hebben veel astronomen gezocht naar een extra planeet met de naam Planeet X. De planeet moest zich ergens voorbij Neptunus bevinden omdat er schommelingen waren ontdekt in de baan van Neptunus en andere gasreuzen. Uiteindelijk werd de zoektocht naar Planeet X gestaakt, hoewel sommigen denken dat het project in de doofpot is gestopt om het bestaan van planeet Nibiru te verhullen.

Gomes speculeerde dat de planeet mogelijk uit een ander zonnestelsel afkomstig is en later door de zwaartekracht van de zon werd binnengehaald in het onze. Collega’s van Gomes reageerden verrast, maar willen eerst meer bewijs zien.

Begin vorig jaar onthulde de Cornell-universiteit dat de baan van de maan om de aarde een verandering heeft ondergaan. Omdat Planeet X volgens onderzoeker Lorenzo Iorio nog steeds onder de noemer van hypothetische hemellichamen valt, blijft het vinden van een bevredigende verklaring voor de abnormale excentriciteit (pdf) in de baan van de maan om de aarde vooralsnog een open hoofdstuk.

Het bestaan van de planeet Nibiru wordt ontkend door de NASA. Op haar website spreekt de ruimtevaartorganisatie van ‘internetbedrog’. Die houding heeft NASA de nodige beschuldigingen opgeleverd. Zo zou het agentschap in een complot zitten om de aanwezigheid van Nibiru te verdonkeremanen en waarnemingen van de satelliet IRAS achter te houden.

Volgens een andere beschuldiging heeft NASA een waarneming van Nibiru die in 2008 werd gedaan met de Zuidpooltelescoop, achterovergedrukt. Op Google Sky is op de meegegeven coördinaten een zwart vlak te zien. Volgens de internetgigant gaat het om weeffoutjes in het computerprogramma.

Sterrenschip

In oktober vorig jaar maakte NASA de nieuwe bevindingen van de NEOWISE-missie bekend. Wetenschapsjournalist Alan Boyle van MSNBC stelde na de persconferentie vragen over Planeet X. Op internet was ophef ontstaan toen twee astronomen een Jupiterachtige planeet nabij de rand van ons zonnestelsel ontdekten, juist op het moment dat NASA op het punt stond te beslissen over het lot van de WISE-satelliet. Amy Mainzer van het Jet Propulsion Laboratory zei dat ‘Planeet X geen gevaar vormt’.

De ontdekking van Planeet X werd in december 1983 gepubliceerd in The Washington Post. Ook The New York Times en US News besteedden aandacht aan het hemellichaam.

De hypotheses van Gomes sluiten aan op eerdere beweringen van onderzoekers dat Nibiru geen planeet zou zijn, maar een sterrenschip, enigszins vergelijkbaar met het fictieve ruimtestation Deep Space Nine. Het zou oorspronkelijk een planeet zijn geweest die rond Sirius B draaide en uit het zonnestelsel werd geslingerd als gevolg van een krachtige kosmische explosie. De planeet zou ongeveer drie keer zo groot zijn als de aarde.

Zeker weten doen we het echter pas als er officiële uitspraken over worden gedaan. Tot die tijd blijft het bij aanwijzingen.

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel leuk? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

63 reacties

 1. Ik heb de redactie een foto gestuurd uit 2009 met daarop een tweede kleinere ‘zon’.
  Die foto is voor mij bewijs dat het wel degelijk bestaat, Niburu/Marduk of Herculobus/x.
  Mijn mening is dat het hier om een feit gaat.De ‘planeet’ staat voor ons gezien nu achter de zon.Volgens velen is hij weer te zien vanaf 21 dec 2012.Er is vrij makkelijk degelijke informatie te vinden hieromtrent.
  Tip; kijk eens in Rusland waar men zeer open is over niburu.Zeer veel info daar.

  0 likes
 2. gaan ze een uitweg proberen te zoeken en proberen met een verklaring te komen waarom niburu nog niet gepaseerd is?
  zo kan ik er ook nog een aantal opnoemen.
  niburu is een asteroide met alien basissen erop.
  of niburu is een maan omgebouwd met hyperdryves.
  de annunaki hebben de planeet snelheid aangepast.

  0 likes
 3. [quote name=”Frankie”]Ik heb de redactie een foto gestuurd uit 2009 met daarop een tweede kleinere ‘zon’.
  Die foto is voor mij bewijs dat het wel degelijk bestaat, Niburu/Marduk of Herculobus/x.
  Mijn mening is dat het hier om een feit gaat.De ‘planeet’ staat voor ons gezien nu achter de zon.Volgens velen is hij weer te zien vanaf 21 dec 2012.Er is vrij makkelijk degelijke informatie te vinden hieromtrent.
  Tip; kijk eens in Rusland waar men zeer open is over niburu.Zeer veel info daar.[/quote]
  Diezelfde russen hebben een misplaatst geloof in diverse katholieke sekten. Alsook veroordelen ze te pas en te onpas bepaalde activisten… other than that kan ik enkel meegeven dat de waarheid voor iedereen anders is/klinkt en we zullen nooit iedereen in een bepaald hokje kunnen steken (en maar goed ook). Dus, bij deze, think for yourself, question authority en in between, gewoon gezond verstand gebruiken 😉

  0 likes
 4. @ food for thought.

  Zelf onderzoeken zoals ik ook heb gedaan.I thought and always will think for myself.Don’t act as if you know me please.Dit heeft niets te maken met katholieke sektes (heel het katholicisme is een sekte)of pussy riot of wat ook.Geen argument dus.
  De geschiedenis en mythologie leert ons over deze ‘planeet’ en er is dus veel info.In Rusland winden ze er simpelweg geen doekjes om.De waarheid is niet anders in deze.De zon komt ook voor iedereen elke dag op.Zo werkt dat met hemelse systemen, dus ook met niburu.Als ie straks weer zichtbaar is valt dat niet te ontkennen.Of zie je dan dubbel?In welk hokje zou ik jou volgens jou dan plaatsen?Dit is een waarneembaar fenomeen en heeft niets met interpretatie te maken of anders zijn of denken.Educate yourself.
  grts

  0 likes
 5. We zullen het wel beleven of Niburu langskomt en wanneer Niburu langskomt. Eerst zien dan geloven.

  0 likes
 6. Er is een tijd geweest waarin ik hier meer geloof aan gehecht heb.
  Ondertussen zijn we weeral zoveel maanden verder en is er nog steeds niets wezenlijks ontdekt hierover. En dit terwijl de eerste voorspellingen ons wilden doen geloven dat deze passage ons allen het leven zou kosten nog dit jaar.
  Ondertussen weten we wel beter natuurlijk, de Maya’s hebben dit helemaal niet voorspeld.
  Maar wat beter is: er zijn ontelbaar veel mensen die de ruimte afspeuren met eigen telescopen en semi professioneeel materiaal waardoor iets als dit allang gevonden had moeten zijn.
  Wetenschappelijke metingen zeggen dat er ‘iets’ moet zijn, maar de wetenschap heeft al wel meer schoonheidsfoutjes gemaakt.
  Ik ontken niet dat het allemaal intrigerend is, en ik hoop dat er daadwerkelijk iets nieuws uit de bus komt, maar voorlopig blijf ik héél sceptisch.

  0 likes
 7. Wat was het ook alweer NASA OF NAZI?????Hoef ik weinig meer te zeggen toch????

  0 likes
 8. Ik meen al eens eerder gelezen te hebben dat Nibiru (geen niburu 😉 )geen planeet is maar inderdaad een gigaschip die groter is dan de aarde. Dat zou de schommelingen kunnen verklaren en het feit dat ie onvindbaar is. Maar of daarmee Nibiru bestaat….?

  0 likes
 9. [quote name=”Frankie”]Ik heb de redactie een foto gestuurd uit 2009 met daarop een tweede kleinere ‘zon’.
  Die foto is voor mij bewijs dat het wel degelijk bestaat, Niburu/Marduk of Herculobus/x.
  Mijn mening is dat het hier om een feit gaat.De ‘planeet’ staat voor ons gezien nu achter de zon.Volgens velen is hij weer te zien vanaf 21 dec 2012.Er is vrij makkelijk degelijke informatie te vinden hieromtrent.
  Tip; kijk eens in Rusland waar men zeer open is over niburu.Zeer veel info daar.[/quote]
  Maar dan zouden amateurastronomen er toch meldingen van moeten maken?

  0 likes
 10. hoi allemaal,planeet x oftewel Niburu was vroeger een planeet van de Anunakie,maar door een soort kern oorlog zijn ze binnenwaarts gegaan,en zijn vroeger op aarde geweest om goud te delven voor de buiten kant,nu is planeet x een ruimte vaartuig.Van Niburu of x krijgen wij geen last,maar wel van de staart,als deze tussen de zon en de aarde doorkomt.Er zitten wat akelige stofjes in de staart,en die staart zou ons de aarde wel eens mee kunnen zuigen.Vandaar dat de Illuminatie ondergrondse steden hebben gebouwd,om te overleven.En ze zullen ons hier niets over vertellen.wij zijn overgeleverd aan ons zelf.en dan daarna krijgen wij hulp van de GF.zo zit dat en niet anders.en is de helft van de wereld bevolking gehalveerd.

  0 likes
 11. Ik heb mijn telescopen al maanden klaargezet voor de ¨komst¨ van Niburu, maar helaas nog niets kunnen ontdekken, ondanks dat 2012 al weer bijna afgelopen is……
  Als het inderdaad een ¨sterrenschip¨ is wat bevolkt wordt door vreedzame aliens, dan snap ik ook wel waarom ze zo ver uit de baan van onze planeet blijven, want misschien zijn ze bang om ons leven in gevaar te brengen met de onvermijdelijke problemen die zo`ǹ enorm gevaarte met zich mee zal brengen….. maar ik wacht echt met spanning af….

  0 likes
 12. [quote name=”Hans”]Ik heb mijn telescopen al maanden klaargezet voor de ¨komst¨ van Niburu, maar helaas nog niets kunnen ontdekken, ondanks dat 2012 al weer bijna afgelopen is……
  Als het inderdaad een ¨sterrenschip¨ is wat bevolkt wordt door vreedzame aliens, dan snap ik ook wel waarom ze zo ver uit de baan van onze planeet blijven, want misschien zijn ze bang om ons leven in gevaar te brengen met de onvermijdelijke problemen die zo`ǹ enorm gevaarte met zich mee zal brengen….. maar ik wacht echt met spanning af….[/quote]
  Moet je zijn baan wel eerst weten. Deze zomer kon je het zien, gedurende twee maanden,en dan is het weer uit zicht.De omloop baan is,Niet evenredig met onze zon.Die voor ons een vast patroon laat zien. En dan komt ie vanzelf weer links van de zon tevoorschijn.Denk om je ogen overigens.

  0 likes
 13. dit onderwerp zit nog in de dualiteit.
  en mensen die hier wel zeker van zijn houden hun mond.

  persoonlijk zie ik het allemaal wel,de aanwijzingen liggen in het verleden, dat wél.

  Wat me trouwens opvalt; overal steeds meer leger oefeningen. afgelopen week ook in rotterdam, en in genoeg andere steden/landen. Dat ze zich voorbereiden is duidelijk. Maar voor wat 🙂

  0 likes
 14. @10 Legaal. dat er al eens eerder iets heftigs gebeurde op aarde kun je zien aan o.a dat Atlantis verdwenen is. Dat de mensheid voor de helft gehalveerd gaat worden is echt nodig omdat de aarde het aantal mensen wat nu de aarde bevolkt niet aan kan. De illuminaties hebben na de ramp niet veel slaven meer tot hun beschikking dus ook daar zal men klappen krijgen. Ik zie de toekomst dan ook hoopvol tegemoet.

  0 likes
 15. Kijk daarna eens naar de onderstaande video waarin je beelden ziet uit een documentaire van de BBC waarin je duidelijk Nibiru kan zien, en waarin je kunt luisteren naar de Inuit waarin ze praten over de rotatie van de aardas die volgens hen plaatsgevonden heeft:kopieer en plak deze link eens in uw werkbalk. http://www.youtube.com/watch?v=F6ytpbs_e2Q&feature=player_embedded

  0 likes
 16. [quote name=”Janus van der Bent”][quote name=”Frankie”]Ik heb de redactie een foto gestuurd uit 2009 met daarop een tweede kleinere ‘zon’.
  Die foto is voor mij bewijs dat het wel degelijk bestaat, Niburu/Marduk of Herculobus/x.
  Mijn mening is dat het hier om een feit gaat.De ‘planeet’ staat voor ons gezien nu achter de zon.Volgens velen is hij weer te zien vanaf 21 dec 2012.Er is vrij makkelijk degelijke informatie te vinden hieromtrent.
  Tip; kijk eens in Rusland waar men zeer open is over niburu.Zeer veel info daar.[/quote]
  Maar dan zouden amateurastronomen er toch meldingen van moeten maken?[/quote]
  hoi Janus van der Bent,dat willen ze wel meldingen er van maken,maar de mond is ze gesnoerd.Ze durven ook nog geen klokkenluider te worden.dat is te begrijpen.en gevaar voor eigen leven te riskeren

  0 likes
 17. In de maand april en mei 2012, heeft de BBC een filmpje gemaakt, welke duidelijk een tweede zon laat zien.Zie reaktie#15 voor de link.

  0 likes
 18. [quote name=”Aardebewoner”]We zullen het wel beleven of Niburu langskomt en wanneer Niburu langskomt. Eerst zien dan geloven.[/quote]

  zien is weten ;p

  0 likes
 19. [quote name=”ik”]dit onderwerp zit nog in de dualiteit.
  en mensen die hier wel zeker van zijn houden hun mond.

  persoonlijk zie ik het allemaal wel,de aanwijzingen liggen in het verleden, dat wél.

  Wat me trouwens opvalt; overal steeds meer leger oefeningen. afgelopen week ook in rotterdam, en in genoeg andere steden/landen. Dat ze zich voorbereiden is duidelijk. Maar voor wat :)[/quote]

  Ik denk dat als Niburu langs komt dat de stroom, communicatienetwerken en dergelijke plat zou kunnen liggen. En ook de winkels worden niet bevoorraad. Bovendien zouden pompen van gemalen uit kunnen vallen en dat is vervelend in het westen van het land.

  0 likes
 20. hoi, weet je ik kijk ook op indigo revolution hun site, en ze zijn wel leuk.nu is de chef ervan ziek geworden aan zijn ogen en nu schrijven andere onverlaten hun hartekreten dat ze het zo moeilijk hebben op die site,ze krijgen helemaal geen veel reactie’s want nu schrijven ze over gekheid op een stokje en weeet je wie dat aan ze mailde ?? ik.
  en dit is voor mij het bewijs dat ze nu gegarandeert de weg kwijt zijn.
  o k zij zeggen de gospel van george kasavillas na en we worden hier een ster, o k ,ik vroeg ok wedden ?maar ze reageren niet meer || als het zo is krijg je van mij 1000 euro en als het niet zo is krijg ik het van jullie, als het waar is zouden ze alles op het spel zetten heel hun hebben , maar ze gaan er gekheid van maken want ze gelovem het zelf dus ook niet. als de aarde een vuurbal wordt dan heb je toch niets meer aan je spaarcentjes. dus kom op, put your money where your mouth is .

  0 likes
 21. [quote name=”legaal”]hoi allemaal,(.) die staart zou ons de aarde wel eens mee kunnen zuigen.Vandaar dat de Illuminatie ondergrondse steden hebben gebouwd,om te overleven.En ze zullen ons hier niets over vertellen.wij zijn overgeleverd aan ons zelf.en dan daarna krijgen wij hulp van de GF.zo zit dat en niet anders.en is de helft van de wereld bevolking gehalveerd.[/quote]

  Hoi legaal ,dat van die staart klopt ,maar ik heb gelezen dat er dan een serie inslagen op aarde van komen door allerlei gesteente die achter Nibiru aankomt.Dan regent het vuur wat weer overeenkomt met de bijbelse profetie dat’de aarde eerst door het water(zondvloed) en nu voor het vuur is bewaard’.En dat er redding zal komen ” ;de één zal meegenomen worden de ander achtergelaten”(?)Letterlijk?(ruimteschepen) figuurlijk?(ascentie)Ja we gaan het merken lang za het niet meer duren denk ik.

  0 likes
 22. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”ik”]dit onderwerp zit nog in de dualiteit.
  en mensen die hier wel zeker van zijn houden hun mond.

  persoonlijk zie ik het allemaal wel,de aanwijzingen liggen in het verleden, dat wél.

  Wat me trouwens opvalt; overal steeds meer leger oefeningen. afgelopen week ook in rotterdam, en in genoeg andere steden/landen. Dat ze zich voorbereiden is duidelijk. Maar voor wat :)[/quote]

  Ik denk dat als Niburu langs komt dat de stroom, communicatienetwerken en dergelijke plat zou kunnen liggen. En ook de winkels worden niet bevoorraad. Bovendien zouden pompen van gemalen uit kunnen vallen en dat is vervelend in het westen van het land.[/quote]

  Zou zomaar kunnen.

  0 likes
 23. @ cc en @ legaal;

  In de Telegraaf staat dat er vannacht een astroide van 1 meter grootte tussen de aarde en de maan is doorgeschoten. Als Niburu de gordel van stenen die mogelijk ooit een planeet was tussen Mars en Jupuiter al is gepasseerd neemt die door de zwaartekracht nogal wat stenen mee. Ik ga direct mijn helm opzetten hahahahaha.

  0 likes
 24. 17 meter grootte bedoel ik die astroide.

  0 likes
 25. [quote name=”Hunting Wolf”]Kijk daarna eens naar de onderstaande video waarin je beelden ziet uit een documentaire van de BBC waarin je duidelijk Nibiru kan zien, en waarin je kunt luisteren naar de Inuit waarin ze praten over de rotatie van de aardas die volgens hen plaatsgevonden heeft:kopieer en plak deze link eens in uw werkbalk. http://www.youtube.com/watch?v=F6ytpbs_e2Q&feature=player_embedded%5B/quote%5D

  Wel, naar mijn mening is de simpelste verklaring meestal ook de meest logische verklaring. Waarom zo ver gaan en beweren dat het over het langgezochte Niburu gaat.
  Simpele verklaring kan bv zijn: Venus misschien?
  Moest dit werkelijk Niburu geweest zijn hadden we allang effecten gemerkt vrees ik.

  0 likes
 26. Asteroïde schiet langs aarde, staat in de krant van vandaag.

  Bron: http://www.telegraaf.nl/buitenland/13070737/__Asterode_schiet_langs_aarde__.html

  0 likes
 27. Psi-op in govt samen met stichin opgezet. Leugen om angst te zaaien zodat NWO ingezet kan worden, Alfred webre in discussie met Basiago.

  0 likes
 28. [quote name=”Aardebewoner”]@ cc en @ legaal;

  In de Telegraaf staat dat er vannacht een astroide van 1 meter grootte tussen de aarde en de maan is doorgeschoten. Als Niburu de gordel van stenen die mogelijk ooit een planeet was tussen Mars en Jupuiter al is gepasseerd neemt die door de zwaartekracht nogal wat stenen mee. Ik ga direct mijn helm opzetten hahahahaha.[/quote]
  hoi,enne geen overlevings pakket?zal ik maar doen als ik jou was.

  0 likes
 29. [quote name=”John”]Asteroïde schiet langs aarde, staat in de krant van vandaag.

  Bron: http://www.telegraaf.nl/buitenland/13070737/__Asterode_schiet_langs_aarde__.html%5B/quote%5D

  Straks krijg je er eentje op je kop. Auw hahahahahaha. Als zo’n groot hemellichaam (Niburu) langskomt met in het kielzog allerlei grote stenen uit de astroidebelt tussen Mars en Jupiter dan komt de Aarde er niet helemaal zonder kleerscheuren af denk ik. Wees niet bang en wat komt dat komt en bang wezen heeft helemaal geen zin. Pluk de dag !

  0 likes
 30. [quote name=”Aardebewoner”]@ cc en @ legaal;

  In de Telegraaf staat dat er vannacht een astroide van 1 meter grootte tussen de aarde en de maan is doorgeschoten. Als Niburu de gordel van stenen die mogelijk ooit een planeet was tussen Mars en Jupuiter al is gepasseerd neemt die door de zwaartekracht nogal wat stenen mee. Ik ga direct mijn helm opzetten hahahahaha.[/quote]

  Ik heb geen helm HELLUP!!!:o

  0 likes
 31. [quote name=”cc”][quote name=”Aardebewoner”]@ cc en @ legaal;

  In de Telegraaf staat dat er vannacht een astroide van 1 meter grootte tussen de aarde en de maan is doorgeschoten. Als Niburu de gordel van stenen die mogelijk ooit een planeet was tussen Mars en Jupuiter al is gepasseerd neemt die door de zwaartekracht nogal wat stenen mee. Ik ga direct mijn helm opzetten hahahahaha.[/quote]

  Ik heb geen helm HELLUP!!!:o[/quote]
  hoi CC,je had toch een po?hahaha,

  0 likes
 32. First, the Russians, then there will be TERRORISTS, then there will be 3rd World Countries (rogue nations), then there will be ASTEROIDS, and the last card, THE LAST CARD will be the EXTRA-TERRESTRIAL THREAT

  Het is zooo waar..

  0 likes
 33. [quote name=”legaal”][quote name=”cc”][quote name=”Aardebewoner”]@ cc en @ legaal;

  In de Telegraaf staat dat er vannacht een astroide van 1 meter grootte tussen de aarde en de maan is doorgeschoten. Als Niburu de gordel van stenen die mogelijk ooit een planeet was tussen Mars en Jupuiter al is gepasseerd neemt die door de zwaartekracht nogal wat stenen mee. Ik ga direct mijn helm opzetten hahahahaha.[/quote]

  Ik heb geen helm HELLUP!!!:o[/quote]
  hoi CC,je had toch een po?hahaha,[/quote]

  O ja! thanx voor de tip hahahah

  0 likes
 34. [quote name=”legaal”]hoi allemaal,planeet x oftewel Niburu was vroeger een planeet van de Anunakie,maar door een soort kern oorlog zijn ze binnenwaarts gegaan,en zijn vroeger op aarde geweest om goud te delven voor de buiten kant,nu is planeet x een ruimte vaartuig.Van Niburu of x krijgen wij geen last,maar wel van de staart,als deze tussen de zon en de aarde doorkomt.Er zitten wat akelige stofjes in de staart,en die staart zou ons de aarde wel eens mee kunnen zuigen.Vandaar dat de Illuminatie ondergrondse steden hebben gebouwd,om te overleven.En ze zullen ons hier niets over vertellen.wij zijn overgeleverd aan ons zelf.en dan daarna krijgen wij hulp van de GF.zo zit dat en niet anders.en is de helft van de wereld bevolking gehalveerd.[/quote]
  De helft van de wereld bevolking gehalveerd…. hmmmm dat is dan dus een kwart…. 😉

  0 likes
 35. [quote name=”legaal”][quote name=”Aardebewoner”]@ cc en @ legaal;

  In de Telegraaf staat dat er vannacht een astroide van 1 meter grootte tussen de aarde en de maan is doorgeschoten. Als Niburu de gordel van stenen die mogelijk ooit een planeet was tussen Mars en Jupuiter al is gepasseerd neemt die door de zwaartekracht nogal wat stenen mee. Ik ga direct mijn helm opzetten hahahahaha.[/quote]
  hoi,enne geen overlevings pakket?zal ik maar doen als ik jou was.[/quote]

  Wat moet daar in dan een gedroogd eten en water en een tandenborstel ??

  0 likes
 36. [quote name=”legaal”][quote name=”Aardebewoner”]@ cc en @ legaal;

  In de Telegraaf staat dat er vannacht een astroide van 1 meter grootte tussen de aarde en de maan is doorgeschoten. Als Niburu de gordel van stenen die mogelijk ooit een planeet was tussen Mars en Jupuiter al is gepasseerd neemt die door de zwaartekracht nogal wat stenen mee. Ik ga direct mijn helm opzetten hahahahaha.[/quote]
  hoi,enne geen overlevings pakket?zal ik maar doen als ik jou was.[/quote]

  Ja ik heb alles in een boot in de tuin gelegd een soort ark van Noach voor als zo steetje in zee valt en er een vloedgolf komt. Oh ja ik zal de vishengel er ook even in leggen.

  0 likes
 37. [quote name=”Fred”]Psi-op in govt samen met stichin opgezet. Leugen om angst te zaaien zodat NWO ingezet kan worden, Alfred webre in discussie met Basiago.[/quote]

  Die militairen die dan straks door de straten rijden hebben alvast helmen opgezet om die astroiden tegen te houden. Best wel snugger van ze.

  0 likes
 38. de komst van nibiru werd al in 2003 voorspeld. Nadat we 2003 gepasseerd waren, kwam 2005 even ter sprake, maar 2012 leek interessanter (met die maya kalender en zo). 2005 is ook voorbij gegaan zonder planeten die langs de aarde scheerden.

  En moest er nu iets op komst zijn tegen december, dan kon iedereen dat al zien met het blote oog. Niets te zien… dus…

  0 likes
 39. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Fred”]Psi-op in govt samen met stichin opgezet. Leugen om angst te zaaien zodat NWO ingezet kan worden, Alfred webre in discussie met Basiago.[/quote]

  Die militairen die dan straks door de straten rijden hebben alvast helmen opgezet om die astroiden tegen te houden. Best wel snugger van ze.[/quote]

  Laatst een yt gezien die aantoonde dat Z.Sitchin veel zelf ingevuld /aangevuld/verzonnen heeft, ook dingen totaal verkeerd vertaald heeft.

  0 likes
 40. Op de website van goto2012 heeft René de webmaster een artikel gezet over Niburu de koorts laait weer op. Nuchter beschouwd zonder sensatie, of toch wel?

  0 likes
 41. Ja, Nibiru had voor het laatst in 2005 moeten komen, maar die Mayakalender leek een prima manier om Nibiru maar weer eens ergens aan te koppelen. Maar misschien komt hij nog wel, maar niet dit jaar. We zitten in de overgang van vissen naar waterman. Dat is waarschijnlijk het enige wat gebeurd. Echter de meeste kleitabletten waarop Sumerische teksten zijn gevonden zijn zo’n 6000 jaar oud. Een 10e planeet wordt getoond op een stukje Sumerische kunst. In deze voorstelling hebben de Sumeriërs alle planeten en hun correcte verhoudingen weergegeven. Maar er is 1 planeet extra te zien. Dit is de zogeheten 10e planeet. De Sumeriërs verwijzen vaak naar Nibiru in hun teksten. En ooit kwam er iets ons zonnestelsel binnen en botste tegen de aarde op. De brokstukken hiervan zitten in de asteroïdengordel tussen Mars en Jupiter. De inslag zou zich in de Pacifische Oceaan bevinden. Het is namelijk niet normaal dat er zo´n enorm gat (want dat is de Pacifische Oceaan) in onze planeet zit.

  0 likes
 42. [quote name=”Carol”]First, the Russians, then there will be TERRORISTS, then there will be 3rd World Countries (rogue nations), then there will be ASTEROIDS, and the last card, THE LAST CARD will be the EXTRA-TERRESTRIAL THREAT

  Het is zooo waar..[/quote]

  We zullen het zeker beleven mocht er een planeet (Niburu) langskomen. Er zijn zoveel berichten te vinden over Niburu. Voorlopig ligt er nog geen astroide op de stoep.

  0 likes
 43. [quote name=”Dr. Why”]de komst van nibiru werd al in 2003 voorspeld. Nadat we 2003 gepasseerd waren, kwam 2005 even ter sprake, maar 2012 leek interessanter (met die maya kalender en zo). 2005 is ook voorbij gegaan zonder planeten die langs de aarde scheerden.

  En moest er nu iets op komst zijn tegen december, dan kon iedereen dat al zien met het blote oog. Niets te zien… dus…[/quote]

  ik geef je hierin groot gelijk als die planeet op weg was en groter dan de aarde moesten we hem zeker al zien!

  0 likes
 44. [quote name=”Tom”] Echter de meeste kleitabletten waarop Sumerische teksten zijn gevonden zijn zo’n 6000 jaar oud. Een 10e planeet wordt getoond op een stukje Sumerische kunst. In deze voorstelling hebben de Sumeriërs alle planeten en hun correcte verhoudingen weergegeven. Maar er is 1 planeet extra te zien. Dit is de zogeheten 10e planeet. De Sumeriërs verwijzen vaak naar Nibiru in hun teksten. En ooit kwam er iets ons zonnestelsel binnen en botste tegen de aarde op. De brokstukken hiervan zitten in de asteroïdengordel tussen Mars en Jupiter. De inslag zou zich in de Pacifische Oceaan bevinden. Het is namelijk niet normaal dat er zo´n enorm gat (want dat is de Pacifische Oceaan) in onze planeet zit.[/quote]

  dat is de uitleg van Sitchin, en die klopt voor geen meter 🙂

  0 likes
 45. @Legaal: Maar amateur astronomen weten toch niet de achtergrond van het verhaal, dus die zouden toch als ze Niburu spotten het naar buiten brengen van: Hey we hebben iets nieuws gevonden?
  En nu ik je toch aanspreek: channel jij zelf? En wat maak jij van het verhaal van Cain(die zegt in een tijd loop te zitten)?

  0 likes
 46. [quote name=”Artist”]@Legaal: Maar amateur astronomen weten toch niet de achtergrond van het verhaal, dus die zouden toch als ze Niburu spotten het naar buiten brengen van: Hey we hebben iets nieuws gevonden?
  En nu ik je toch aanspreek: channel jij zelf? En wat maak jij van het verhaal van Cain(die zegt in een tijd loop te zitten)?[/quote]
  hoi,nee ik ben geen channelaar,en ja Cain die heeft zich zelf geblokkeerd,om 21-12-2012 niet te hoeven mee te maken.

  0 likes
 47. [quote name=”Tom”]De brokstukken hiervan zitten in de asteroïdengordel tussen Mars en Jupiter. De inslag zou zich in de Pacifische Oceaan bevinden. Het is namelijk niet normaal dat er zo´n enorm gat (want dat is de Pacifische Oceaan) in onze planeet zit.[/quote]

  Heb je daar ook wat bewijs voor? De Pacifische Oceaan is namelijk geen gat.

  0 likes
 48. [quote name=”Artist”]@Legaal: Maar amateur astronomen weten toch niet de achtergrond van het verhaal, dus die zouden toch als ze Niburu spotten het naar buiten brengen van: Hey we hebben iets nieuws gevonden?
  En nu ik je toch aanspreek: channel jij zelf? En wat maak jij van het verhaal van Cain(die zegt in een tijd loop te zitten)?[/quote]
  hoi,meestal krijgen ze dan te horen,het is niet intresant genoeg om te schrijven en meest al heb je ook nog geen foto of vidio opnamens.en bij de sterren wachters iedem dito.

  0 likes
 49. @Legaal: Ik vroeg me dat af omdat je toch heel zekere uitspraken hebt gedaan over wat er volgens jou komen gaat. Ik probeer alles een beetje te verbinden om te proberen een zo compleet mogelijk plaatje te krijgen. Niburu-Galactische Federatie-etc.
  Puur uit interesse: Waar komt dan die zekerheid vandaan? De meeste spiritueel beoefenende mensen die ik volg op internet of ken, weten zelf ook nog niet wat ze moeten verwachten. 1 daarvan, die mij geholpen heeft te zijn wie ik vandaag ben, zegt juist te verwachten dat het een geleidelijke overgang wordt die de energie verandert ipv drastische gebeurtenissen dit jaar.

  0 likes
 50. [quote name=”Hunting Wolf”]In de maand april en mei 2012, heeft de BBC een filmpje gemaakt, welke duidelijk een tweede zon laat zien.Zie reaktie#15 voor de link.[/quote]

  Tjsa, sommige mensen die plaatsen reacties om dingen tegen te spreken zonder uberhaupt er iets over te volgen haha!
  Thnx voor de reminder, herinner me hem ook nog!

  0 likes
 51. [quote name=”Tom”]En ooit kwam er iets ons zonnestelsel binnen en botste tegen de aarde op. De brokstukken hiervan zitten in de asteroïdengordel tussen Mars en Jupiter. De inslag zou zich in de Pacifische Oceaan bevinden. Het is namelijk niet normaal dat er zo´n enorm gat (want dat is de Pacifische Oceaan) in onze planeet zit.[/quote]

  Dat is een mooi verzonnen, maar wel onzin. De Pacific is géén gat. Je hebt overduidelijk ook nog nooit van continental drift gehoord.

  Wat Nibiru betreft: Als die planeet 3 á 4x zo groot als de Aarde is en al redelijk dichtbij staat, dan was ‘ie allang met het blote oog te zien. Tenzij hij zich achter de Zon weet te verstoppen, maar dan is het geen planeet doch (inderdaad) een ruimteschip.

  0 likes
 52. [quote name=”Tom”]Ja, Nibiru had voor het laatst in 2005 moeten komen, maar die Mayakalender leek een prima manier om Nibiru maar weer eens ergens aan te koppelen. Maar misschien komt hij nog wel, maar niet dit jaar. We zitten in de overgang van vissen naar waterman. Dat is waarschijnlijk het enige wat gebeurd. Echter de meeste kleitabletten waarop Sumerische teksten zijn gevonden zijn zo’n 6000 jaar oud. Een 10e planeet wordt getoond op een stukje Sumerische kunst. In deze voorstelling hebben de Sumeriërs alle planeten en hun correcte verhoudingen weergegeven. Maar er is 1 planeet extra te zien. Dit is de zogeheten 10e planeet. De Sumeriërs verwijzen vaak naar Nibiru in hun teksten. En ooit kwam er iets ons zonnestelsel binnen en botste tegen de aarde op. De brokstukken hiervan zitten in de asteroïdengordel tussen Mars en Jupiter. De inslag zou zich in de Pacifische Oceaan bevinden. [/quote]
  10de planeet? We hebben 8 planeten. Waar is dan de 9de planeet?

  0 likes
 53. Vonzie: 10de planeet? We hebben 8 planeten. Waar is dan de 9de planeet? antwoord:Na de achtste is er nog een negende en dit betreft een planeet puur allemaal ijs,met mogelijk daaronder gewoon bodumstructuur.Discoverychannel heeft de documantaire laten zien, en bovendien hebben in de tijd van de ontdekking, de kranten hierover bol gestaan.Ik denk zo een jaar of 12 tot 15 geleden.En de documantaire zal vast nog wel eens herhaald worden discoverychannel kennende.

  0 likes
 54. Heel simpel eeerst zien dan geloven. Zo’n planeet kan zich niet verstoppen en het is dam wel raar als die toevallig een paar keer gefotografeerd word. Ik zie nu al overal excuses opduiken bijvoorbeeld dat chemtrails het zicht moeten blokkeren oftwel dat het de schud is van de illuminati als er in 2015 nog niks van te zien is.

  Ik zeg….gewoon afwachten niet bij stilstaan en we zien het vanzelf wel

  0 likes
 55. Nee, ik heb geen bewijs dat de Pacifische oceaan een inslagkrater is. Maar de Sumeriërs hadden wel degelijk een enorme getailleerde astrologische kennis. De kleitabletten tonen ons zonnestelsel. Dus de Zon (ster), de Maan (maan), de aarde, Mars, Mercurius, Venus, Uranis, Neptunus, Jupiter, Saturnus en Pluto. Er wordt alleen nog een extra planeet getoond. 9 planeten dus + 1 = een 10e planeet. Sommige noemen het zelfs de 12e planeet. Wat Zecharia Sitchin uit de kleitabletten opmaakt, is inderdaad zijn visie en geen bewijs voor wat dan ook. Maar dat de Sumeriërs een bijzonder volk was, is wel bewezen hoor.

  http://www.seriewoordenaar.nl/seriewoordenaar/content/lees.asp?InleidingKey=52

  0 likes
 56. P.S.

  Dat Pluto er eigenlijk niet (meer) bijhoort, is een soort notie geworden.

  0 likes
 57. [quote name=”boris”]leuk filmpje over planet X

  http://fora.tv/2009/02/04/Neil_deGrasse_Tyson_The_Pluto_Files#Neil_deGrasse_Tyson_World_Will_Not_End_in_2012

  En hier wat de NASA zelf te zeggen heeft over niburu:
  http://astrobiology2.arc.nasa.gov/ask-an-astrobiologist/intro/nibiru-and-doomsday-2012-questions-and-answers%5B/quote%5D
  Goh die hadden we nog niet gezien. Echter wel een vraagje? Was het nu NASA of NAZI denk aan de uitvinder apollo en de aktie paperclip.Zou uw gegeven link nog wel geloofwaardig zijn???

  0 likes
 58. @tom

  Maar die Zecharia Sitchins zijn ideeën zijn door de wetenschap en zelfs scholieren weerlegd. Zoals je zelf zegt: geen enkel bewijs voor wat dan ook. Als je overigens naar andere oude volken kijkt, dan zijn die Sumeriërs zo speciaal niet. Ja, ze vonden veel dingen uit en waren er de eerste mee. Verder niks bijzonders, en zeker geen extra planeet.

  0 likes
 59. Robert, ik bedoel deze:

  http://i53.tinypic.com/m9unpz.jpg

  En hier het kleitablet met ons zonnestelsel omdat deze op de andere afbeelding minder goed te zien is.
  http://www.seriewoordenaar.nl/seriewoordenaar/ContentImages/SumerischeKaart.gif

  Hier valt weinig aan te ontcijferen. Het toont ons zonnestelsel met 1 extra planeet.

  0 likes
 60. [quote name=”Vonzie”]
  10de planeet? We hebben 8 planeten. Waar is dan de 9de planeet?[/quote]

  Zou dat niet gewoon Pluto zijn???

  Je kan wel spontaan de definitie van een planeet veranderen dat neemt niet weg dat voor die verandering, Pluto gewoon een planeet was. Tada nummer 9. Waarom roepen mensen spontaan dat iets er niet is, terwijl men enkel de benadering heeft verandert, dit heeft niemand namelijk nog uitgelegd aan de beschavingen die er voor ons waren en die Pluto gewoon als Planeet zagen. Daarbij geloof ik het hele NUburu verhaal niet helemaal. Indien het onderweg was zou die nu al duidelijk aan de hemel te zien zijn, niet af en toe maar elke dag. Het is wachten tot de alarmisten het verhaal gaan aanpassen. Zoals buitenaartsen ons gehele arsenaal kunnen stilleggen, maar wachten op onze leiders om zich te presenteren… Alrmisten, een vermakelijk volk.

  0 likes
 61. [quote name=”Frankie”]Ik heb de redactie een foto gestuurd uit 2009 met daarop een tweede kleinere ‘zon’.
  Die foto is voor mij bewijs dat het wel degelijk bestaat, Niburu/Marduk of Herculobus/x.
  Mijn mening is dat het hier om een feit gaat.De ‘planeet’ staat voor ons gezien nu achter de zon.Volgens velen is hij weer te zien vanaf 21 dec 2012.Er is vrij makkelijk degelijke informatie te vinden hieromtrent.
  Tip; kijk eens in Rusland waar men zeer open is over niburu.Zeer veel info daar.[/quote]

  Zou u die foto naar mij kunnen emailen?
  Mijn email adres:
  [email protected]

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

euro-2976515_1280

Dit is het beste voornemen voor 2018

Het nieuwe jaar ingaan, gaat altijd gepaard met goede ...

Heel veel mensen zijn zonder reden een onbeschrijflijk afschuwelijke dood gestorven. Nieuwe onthullingen over organenoogst

Heel veel mensen zijn zonder reden een onbeschrijflijk afschuwelijke dood gestorven. Nieuwe onthullingen over organenoogst

Chinese gevangenen die ter dood zijn veroordeeld ...

Dit is het vreemdste wat ik ooit heb gezien. Onverklaarbare lichtbollen vastgelegd boven Amerikaans meer

Dit is het vreemdste wat ik ooit heb gezien. Onverklaarbare lichtbollen vastgelegd boven Amerikaans meer

Er zijn onbekende vliegende objecten waargenomen boven ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.