Universum

Is Nibiru geen planeet maar een sterrenschip?

Help door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Niburu krijgt veel vragen over Planeet X en Nibiru. Verschillende mensen menen iets bij de zon te zien of vragen zich af waar deze vermeende planeet zich op dit moment bevindt.

Hoewel Niburu geen uitspraken kan doen over individuele waarnemingen, is in de literatuur de laatste jaren wel een bepaalde trend waarneembaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Afgelopen mei presenteerde de gerenommeerde astronoom Rodney Gomes van de Nationale Sterrenwacht van Brazilië in Rio de Janeiro computermodellen waaruit bleek dat zich diep in ons zonnestelsel een grote planeet schuilhoudt. De planeet is vier keer zo groot als de aarde en staat mogelijk voorbij Pluto.

Maan

In de 20e eeuw hebben veel astronomen gezocht naar een extra planeet met de naam Planeet X. De planeet moest zich ergens voorbij Neptunus bevinden omdat er schommelingen waren ontdekt in de baan van Neptunus en andere gasreuzen. Uiteindelijk werd de zoektocht naar Planeet X gestaakt, hoewel sommigen denken dat het project in de doofpot is gestopt om het bestaan van planeet Nibiru te verhullen.

Gomes speculeerde dat de planeet mogelijk uit een ander zonnestelsel afkomstig is en later door de zwaartekracht van de zon werd binnengehaald in het onze. Collega’s van Gomes reageerden verrast, maar willen eerst meer bewijs zien.

Begin vorig jaar onthulde de Cornell-universiteit dat de baan van de maan om de aarde een verandering heeft ondergaan. Omdat Planeet X volgens onderzoeker Lorenzo Iorio nog steeds onder de noemer van hypothetische hemellichamen valt, blijft het vinden van een bevredigende verklaring voor de abnormale excentriciteit (pdf) in de baan van de maan om de aarde vooralsnog een open hoofdstuk.

Het bestaan van de planeet Nibiru wordt ontkend door de NASA. Op haar website spreekt de ruimtevaartorganisatie van ‘internetbedrog’. Die houding heeft NASA de nodige beschuldigingen opgeleverd. Zo zou het agentschap in een complot zitten om de aanwezigheid van Nibiru te verdonkeremanen en waarnemingen van de satelliet IRAS achter te houden.

Volgens een andere beschuldiging heeft NASA een waarneming van Nibiru die in 2008 werd gedaan met de Zuidpooltelescoop, achterovergedrukt. Op Google Sky is op de meegegeven coördinaten een zwart vlak te zien. Volgens de internetgigant gaat het om weeffoutjes in het computerprogramma.

Sterrenschip

In oktober vorig jaar maakte NASA de nieuwe bevindingen van de NEOWISE-missie bekend. Wetenschapsjournalist Alan Boyle van MSNBC stelde na de persconferentie vragen over Planeet X. Op internet was ophef ontstaan toen twee astronomen een Jupiterachtige planeet nabij de rand van ons zonnestelsel ontdekten, juist op het moment dat NASA op het punt stond te beslissen over het lot van de WISE-satelliet. Amy Mainzer van het Jet Propulsion Laboratory zei dat ‘Planeet X geen gevaar vormt’.

De ontdekking van Planeet X werd in december 1983 gepubliceerd in The Washington Post. Ook The New York Times en US News besteedden aandacht aan het hemellichaam.

De hypotheses van Gomes sluiten aan op eerdere beweringen van onderzoekers dat Nibiru geen planeet zou zijn, maar een sterrenschip, enigszins vergelijkbaar met het fictieve ruimtestation Deep Space Nine. Het zou oorspronkelijk een planeet zijn geweest die rond Sirius B draaide en uit het zonnestelsel werd geslingerd als gevolg van een krachtige kosmische explosie. De planeet zou ongeveer drie keer zo groot zijn als de aarde.

Zeker weten doen we het echter pas als er officiële uitspraken over worden gedaan. Tot die tijd blijft het bij aanwijzingen.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frankie
Frankie
11 jaren geleden

Ik heb de redactie een foto gestuurd uit 2009 met daarop een tweede kleinere ‘zon’.
Die foto is voor mij bewijs dat het wel degelijk bestaat, Niburu/Marduk of Herculobus/x.
Mijn mening is dat het hier om een feit gaat.De ‘planeet’ staat voor ons gezien nu achter de zon.Volgens velen is hij weer te zien vanaf 21 dec 2012.Er is vrij makkelijk degelijke informatie te vinden hieromtrent.
Tip; kijk eens in Rusland waar men zeer open is over niburu.Zeer veel info daar.

Investigator
Investigator
11 jaren geleden

gaan ze een uitweg proberen te zoeken en proberen met een verklaring te komen waarom niburu nog niet gepaseerd is?
zo kan ik er ook nog een aantal opnoemen.
niburu is een asteroide met alien basissen erop.
of niburu is een maan omgebouwd met hyperdryves.
de annunaki hebben de planeet snelheid aangepast.

Food For Thought
Food For Thought
11 jaren geleden

[quote name=”Frankie”]Ik heb de redactie een foto gestuurd uit 2009 met daarop een tweede kleinere ‘zon’.
Die foto is voor mij bewijs dat het wel degelijk bestaat, Niburu/Marduk of Herculobus/x.
Mijn mening is dat het hier om een feit gaat.De ‘planeet’ staat voor ons gezien nu achter de zon.Volgens velen is hij weer te zien vanaf 21 dec 2012.Er is vrij makkelijk degelijke informatie te vinden hieromtrent.
Tip; kijk eens in Rusland waar men zeer open is over niburu.Zeer veel info daar.[/quote]
Diezelfde russen hebben een misplaatst geloof in diverse katholieke sekten. Alsook veroordelen ze te pas en te onpas bepaalde activisten… other than that kan ik enkel meegeven dat de waarheid voor iedereen anders is/klinkt en we zullen nooit iedereen in een bepaald hokje kunnen steken (en maar goed ook). Dus, bij deze, think for yourself, question authority en in between, gewoon gezond verstand gebruiken 😉

Frankie
Frankie
11 jaren geleden

@ food for thought.

Zelf onderzoeken zoals ik ook heb gedaan.I thought and always will think for myself.Don’t act as if you know me please.Dit heeft niets te maken met katholieke sektes (heel het katholicisme is een sekte)of pussy riot of wat ook.Geen argument dus.
De geschiedenis en mythologie leert ons over deze ‘planeet’ en er is dus veel info.In Rusland winden ze er simpelweg geen doekjes om.De waarheid is niet anders in deze.De zon komt ook voor iedereen elke dag op.Zo werkt dat met hemelse systemen, dus ook met niburu.Als ie straks weer zichtbaar is valt dat niet te ontkennen.Of zie je dan dubbel?In welk hokje zou ik jou volgens jou dan plaatsen?Dit is een waarneembaar fenomeen en heeft niets met interpretatie te maken of anders zijn of denken.Educate yourself.
grts

Back to top button
63
0
We lezen graag je reactie!x