Buitenland

EU pleit voor digitaal internetpaspoort: ‘Goh, wie had dat nou verwacht?’

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Europese Commissie wil een zogeheten e-wallet voor Europeanen: een digitale portemonnee waar EU-burgers hun paspoort of rijbewijs digitaal in kunnen opslaan. Volgens de Commissie ‘is door de coronapandemie duidelijk geworden’ dat Europese landen digitaal beter op elkaar moeten aansluiten.

Mensen waren door de pandemie gedwongen thuis te blijven en konden daardoor bepaalde zaken niet regelen, omdat je vaak nog fysiek aanwezig moet zijn om je te legitimeren, aldus de Commissie.

Met de digitale ID-kaart wil de Commissie het voor iedereen makkelijker maken zaken vanuit huis te regelen. Het gebruik ‘wordt niet verplicht’. Mensen kunnen ook ouderwets hun papieren documenten blijven gebruiken, beloofde verantwoordelijk Eurocommissaris Margrethe Vestager.

Social media

Met de digitale identiteitskaart kunnen mensen zich ook aanmelden bij grote online platforms, zoals webwinkels en sites als Facebook en Google. De Commissie wil dat dergelijke sites de digitale ID-kaart accepteren als inlogmethode.

De eis gaat gelden voor sites die in Europa meer dan 45 miljoen gebruikers hebben. Naast Facebook en Google vallen veel andere social media daaronder.

Uiterlijk september 2022

De Commissie verzoekt alle EU-lidstaten uiterlijk in september 2022 een ‘gemeenschappelijke toolbox’ op te zetten en onmiddellijk met de nodige voorbereidende werkzaamheden te beginnen.

“Goh, de EU pleit voor een ‘digitaal internetpaspoort’, wie had dat nou verwacht?” zegt Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) in een reactie.

4.6 56 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
175 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim bierman
Wim bierman
1 jaar geleden

Ik denk, Helaas is de mensheid te dom om te overleven

Joost
Joost
1 jaar geleden

Hebben ze in Brussel niets beter te doen? Zichzelf opheffen bijvoorbeeld?

baviaan
baviaan
1 jaar geleden

steek het in een plaats waar nooit het licht schijnt….

FJM
FJM
1 jaar geleden

Het gaat een hele nare en donkere winter worden. Is dit nog wel te stoppen?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

175
0
We lezen graag je reactie!x