Gezondheid

VIDEO: 15 huiveringwekkende feiten over bewerkt vlees

Help anderen door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De sociale nieuwssite BuzzFeed heeft 15 huiveringwekkende feiten over bewerkt vlees op een rijtje gezet. We hebben het dan over ham, bacon, corned beef, salami, hotdogs, hamburgers, worst, enzovoorts.

Het is geen geheim dat bewerkt vlees erg slecht is voor je. Toch liggen de supermarkten er vol mee en wordt het op grote schaal geconsumeerd. Volgens de vleesindustrie is er niet genoeg bewijs dat deze producten ongezond zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Uit een studie in het tijdschrift BMC Medicine is gebleken dat de inwoners van 10 Europese landen die het meeste bewerkte vlees consumeerden 44 procent meer kans hadden om vroegtijdig te overlijden. Deze mensen liepen daarnaast 72 procent meer kans op hartziekten en 11 procent meer kans op kanker.

Nitrosamines

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds kwam tot de ontdekking dat de consumptie van bacon, ham, hotdogs, salami en worst het risico op darmkanker verhoogt. Uit andere studies blijkt dat bewerkt vlees het risico op darmkanker met 50 procent verhoogt, blaaskanker met 59 procent, maagkanker met 38 procent en alvleesklierkanker met 67 procent. Het risico op diabetes wordt met 50 procent verhoogd en daarnaast kan bewerkt vlees je longfunctie aantasten.

Aan bewerkt vlees kan nitraat zijn toegevoegd als conserveermiddel. Nitraat in vlees wordt vaak omgezet in nitrosamines, die een kankerverwekkende werking hebben. Om dat probleem te verhelpen wordt er soms ascorbinezuur (E300) of erythorbinezuur (E315) aan toegevoegd om zo de vorming van nitrosamines te beperken. Wanneer je vlees grilt worden er heterocyclische amines (HCA’s) gevormd, die ook zijn gelinkt aan kanker.

Gezondere keuzes

Je kunt verschillende dingen doen om gezondere keuzes te maken. Diverse studies bevestigen de gezondheidsvoordelen van vleesvrij eten, aldus de Harvard Medical School. Goede vegetarische of veganistische diëten zijn gezond, bevatten alle benodigde voedingsstoffen en kunnen helpen bij het voorkomen en behandelen van ziektes zoals hartziekte, kanker en diabetes, aldus een studie in het Journal of the American Dietic Association.

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Scrambler
Scrambler
8 jaren geleden

Dat er een boel mis is met de vleesindustrie is, hoop ik, inmiddels elk weldenkend mens wel duidelijk. Het hier gepresenteerde filmpje laat ook wel iets van de gore misstanden zien, echter zonder verdere onderbouwing. Beetje sensatie zoeken, oftewel een heleboel hits op YouTube proberen te krijgen. Brengt immers geld in het laatje. Zelf ben ik een vleeseter maar ik zoek mijn vlees wel uit. Ik heb een goede slager die weet waar de dieren vandaan komen en hoe ze geleefd hebben. Maar… een enkele keer heb ik ook wel eens trek in een hamburger of hotdog maar dat komt niet vaak voor. En waarom ook? Er zijn genoeg gezonde, ook vegetarische, alternatieven voorhanden! Wat mij stoort aan de vleesindustrie is dat zij geen openheid van zaken geeft. Als ik iets koop heb ik het recht om te weten wat ik koop en vervolgens eet. Het gaat immers mijn lichaam in en wordt daarmee een onderdeel van mij. En mijn lichaam is mijn tempel! Meer controle nodig? Ja, helaas wel. Het blijkt immers elke dag weer dat de voedselindustrie niet om kan gaan met haar verantwoordelijkheden en dat alles, maar dan ook alles, alleen maar om geld draait.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart
8 jaren geleden
jenne
jenne
8 jaren geleden

Dit gaat eigenlijk niet alleen maar over vlees, het geld voor kip, vis, en de hele rest in onze voedsel keten.
Daar komt dan nog boven op de geestelijke vervuiling, via de dagelijkse brain f*ck, en dan de media, f*ckende, vretende, getatoueerde plastic tieten figuren, het liefst een zwarte man naast een wulpse blonde blanke bom, hoe onze kinderen hier mee omgaan, nou die weten niet beter, en die willen ook niet beter weten, die willen alles doen, en hebben wat ze wordt voor gezet, menselijke robots , zich totaal spiegelend aan hun Iphone, boeken lezen is er niet meer bij, ik heb echt meelij met ze, hun realiteit is volkomen kunstmatig,!

Pascal
Pascal
8 jaren geleden

Deze vorm van manipulatie is wel de perfecte om over te gaan naar KWEEKVLEES wat naar mijn mening al jaren onbewust gegeten word in de Mc Donalds en andere grote FastFood giganten die dan ook de kleinere hun kweekvlees leveren zoals een febo of nog kleiner.

Dan zijn we gelijk uit waarom die hamburger van de Mc Donalds niet kan rotten omdat hij niet dierlijk is maar van het LAB!!!!

Dit zal de toekomst gaan worden zodat iedereen straks veel meer liefde gaat krijgen voor mens en dier.

Ik denk vaak erg ver vooruit en misschien heb ik een ander bewustzijn om zaken anders in te zien.

Gr. Pascal

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x