Buitenland

EU wil geen ministerie van waarheid, maar eigenlijk ook weer wel

Help ons door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens de Europese Commissie is nepnieuws een gevaar voor de samenleving en moeten platforms als Facebook en Google er harder tegen optreden. “We kunnen het niet toestaan dat onze samenleving wordt gemanipuleerd,” zei eurocommissaris Vera Jourova.

De vraag is natuurlijk wat er wordt verstaan onder nepnieuws. “Wij willen geen ministerie van waarheid creëren. De vrijheid van meningsuiting staat niet ter discussie,” zegt Jourova. “Er wordt in georganiseerd verband wantrouwen gezaaid en de democratische stabiliteit wordt ondermijnd. Het zou naïef zijn om dit toe te staan. De desinformatie over coronavaccins is een goed voorbeeld. We willen niet dat desinformatie onze kans om zeep helpt om door vaccinatie uit de corona-ellende te komen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Columnist Marianne Zwagerman reageert:

De grote leugenaars, dat zijn de overheden

Wie verspreidt vooral nepnieuws? Dat is volgens professor Cees Hamelink de overheid. “Het idee bestaat dat de grote producenten van nepnieuws de sociale media zijn, maar we moeten ons heel goed realiseren dat degenen die ons op grote schaal voorgelogen hebben en propaganda hebben bedreven, de overheden zijn,” zei Hamelink onlangs in Café Weltschmerz.

“De geschiedenis zit vol met voorbeelden waaruit blijkt dat overheden zeer onbetrouwbare partners voor burgers zijn.” Professor Hamelink noemt als voorbeelden 9/11, de oorlog in Afghanistan, de inval in Irak en ook de nazipropaganda van Goebbels. “Overheden hebben er vaak belang bij om de informatie een beetje bij te kleuren.”

Lange tijd schreven de media dat er massavernietigingswapens waren gevonden in Irak. “Wat me heel erg lang heeft gestoord, was dat op de voorpagina van NRC Handelsblad naar aanleiding van de speech van Colin Powell – waarin hij zei dat ze definitief bewijs hadden dat er massavernietigingswapens waren gevonden – stond dat we eindelijk de feiten weten. Dat hadden die jongens en meisjes beter kunnen weten. Als zij hun huiswerk hadden gedaan, dan hadden ze geweten dat van het verhaal van Powell heel veel helemaal niet kon kloppen. Colin Powell heeft dat later ook toegegeven. Daar zijn we op grote schaal misleid.”

“De grote leugenaars, dat zijn de overheden. De media fungeren vaak als hun doorgeefluik.”

4.8 31 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ton Teurlings
Ton Teurlings
3 jaren geleden

De vrijheid van meningsuiting staat voor de EU niet ter discussie, op voorwaarde dat die mening overeenkomt met het standpunt van de EU…

doornbos
doornbos
3 jaren geleden

Er is maar 1 manier om uit de ‘corona ellende’ te komen. Namelijk, de overheden stoppen PER DIRECT met liegen. Goedschiks of kwaadschiks. Het jaar 2020 is het jaar van de desinformatie. Waarom hoeft bijvoorbeeld het corona ‘vaccin’ niet serieus(!) te worden getest? Men is mondiaal bezig met GMO, oftewel genetische modificatie. Wij hebben dat gisteren kunnen verluiden. Overigens, niet alleen gisteren. Wij zijn daar al jaren van op de hoogte. Uw en mijn DNA moet worden gewijzigd. Niet goedschiks? Dan maar kwaadschiks, met inzet van leger en politie. Die zijn er evenals de overheid niet voor de burgers. Die zijn onderdeel van het kwaad. Indien daar toch mensen tussen blijken te zitten dan merken u en ik daar (nog) niet veel van. Er is sprake van de grootste genocide uit de geschiedenis van de mensheid. Miljarden mensen zullen worden vermoord. Tenminste, als diezelfde miljarden mensen op de huidige voet doorgaan en zich vrijwillig laten afslachten.

Henk R
Henk R
3 jaren geleden

Alle verhalen die hun niet uitkomen en nu dan vooral op het gebied van het vaccin is dus nepnieuws. Maar de vrijheid van meningsuiting wordt gerespecteerd, hoe hypocriet kunnen zij zijn? Het vaccin is inmiddels goedgekeurd in Groot Brittannië maar in Zwitserland waar veel van de globalisten wonen waaronder bijvoorbeeld Tedros, een Klaus Schwab enzo is dit vaccin afgekeurd . Lijkt erop dat Brussel het ook al heeft goedgekeurd. Oh ja, het kabinet zou dit vaccin niet gaan verplichten door een motie van Geert Wilders maar een motie kan het kabinet gewoon naast zich neerleggen. Gisteren hoorde ik Rutte al hele andere dingen zeggen. Ik vrees dat we een grote ban gaan krijgen van wat hun nepnieuws noemen. In Noord Korea ben je verplicht als de leider overlijdt ,een week te janken in het openbaar . Hoelang wordt het ons verplicht om in een jubelstemming te zijn nu onze leiders ons aan dit “geweldige “vaccin hebben geholpen?

exegese
exegese
3 jaren geleden

Een fantastisch nieuw woord door Hamelink bedacht : mediaplichtigheid !

Een woord dat zeer beknopt en duidelijk de functie als doorgeefluik voor de smerige en overduidelijke overheidspropaganda door de media weergeeft. Dit kan zo de Dikke van Dale in, in vetgedrukte letters graag !

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x