Buitenland

Europarlementariër pikt het niet meer en lanceert vernietigende aanval op Juncker. Kijk hoe de EU-baas hierop reageert

Help door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Oostenrijkse Europarlementariër heeft in het Europees Parlement fel uitgehaald naar de Europese Unie en Jean-Claude Juncker, waarna de voorzitter van de Europese Commissie wegliep.

Harald Vilimsky lanceerde een vernietigende aanval op het blok na Junckers langverwachte speech woensdag.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Juncker wil veel meer integratie in Europa, ook al heeft Groot-Brittannië zich afgescheiden, en waarschuwde dat de Britten ‘spijt zullen krijgen’ van hun besluit om weg te gaan.

Volk

Na de toespraak uitte Vilimsky, vicevoorzitter van de fractie Europa van Naties en Vrijheid (ENV) zijn onvrede over Junckers visie voor Europa.

“De Europese Unie is niet Europa en Europa is niet de Europese Unie,” zei hij. “De Europese Unie is niets meer dan een verbond, een verbond met regels, en u kunt die regels veranderen.”

“Wij zijn het daar niet mee eens,” vervolgde hij. “En ik vind niet dat u de regels mag bepalen, dat is aan het volk.”

Geen succesverhaal

Het zijn de burgers die in staat moeten zijn om de koers te bepalen, aldus Vilimsky.

“En dat is nu precies het punt,” zei hij. “Wat Juncker vandaag heeft gezegd staat daar haaks op.”

“Juncker wil de Europese Unie dwingen te veranderen in één enkele staat, terwijl wij weten dat de euro geen succesverhaal is,” voegde hij toe.

Negatieve impact

Hij wees op de torenhoge schulden, sociale instabiliteit, schrikbarend hoge werkloosheid en de verschrikkelijk negatieve impact die dat heeft op de mensen.

“Juncker wil ook af van alle interne grenzen,” zei Vilimsky. “Het gevolg is dat tienduizenden, honderdduizenden, miljoenen Afrikanen en Arabieren naar ons continent zullen komen.”

Op dat moment zoomde de camera in op de voorzitter, die opstond en de ruimte verliet.

Meer democratie

Hij schudde verschillende politici de hand terwijl hij wegliep en leek de tirade van de Oostenrijkse Europarlementariër te negeren.

De enige juiste weg voor Europa is een weg die leidt naar meer democratie voor het volk, aldus Vilimsky.

Applaus

“In Europa hebben we meer democratie nodig,” zei hij. “U moet soevereiniteit teruggeven aan de landen, anders gaat het niet werken.”

“Nu werkt het niet en dat weet u,” besloot hij, waarna applaus volgde.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
onbekend
onbekend
6 jaren geleden

Samenwerking voor ondernemingen, onderwijs, cultuur, leger, politie.
Met behoud van eigen identiteit zoals de munteenheid (Gulden, Mark, Drachme … .)
De maatschappij moet véél meer ademruimte krijgen. Het moet terug vrolijk worden, als dat ooit geweest is.
Wie iemand anders graag het leven ‘zuur’ maakt, op elk gebied, is zelf een kandidaat verslaafde. Hetzij met alcohol, sigaretten, gokken en drugs. Het is kiezen tussen de verslavingsmanier voor de pestkoppen of ww3.

Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Ik weet niet in hoeverre Europarlementariër Harald Vilimsky op de hoogte is van een concept die door het Europarlement in 2008 is opgesteld? Het betreft ontwerpresolutie 2331 waar onder meer staat dat door vergrijzing in de EU de beroepsbevolking met 50 miljoen zal afnemen. Onder de kop ‘welvaart en legale immigratie, punt 13’, staat vermeld;

”Roept in herinnering dat er rond 2050 volgens de prognoses van de Commissie naar schatting 60 miljoen migrerende werknemers nodig zijn, hetgeen de noodzaak met zich meebrengt om migratie langs legale weg mogelijk te maken”.

Link,

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2F%2FEP%2F%2FTEXT%20REPORT%20A6-2009-0251%200%20DOC%20XML%20V0%2F%2FNL

Nu heb ik geen vrees voor nieuwkomers en of gelukzoekers, al zie ik niet in alles goede oplossingen met de bochten waar Brussel in manoeuvreert. Ik stoor me meer aan het negerende gedrag van Juncker terwijl een Europarlementariër een aantal zaken voorlegt die in feite alle Europeanen aangaan. De vraag of de EU burger meer inbreng mag genieten door bijvoorbeeld referenda uit te schrijven.

Personen als Juncker bibberen van de gedachten van referenda en zeker als deze bindend is. De man gedraagt zich steeds meer als een trekpop van een Deep State. Of neem de schijnbewegingen van onze klassieke regeringspartijen, de VVD en PvdA, het CDA en D66. Deze zijn zo geschrokken van de uitslag van een ‘raadgevend’ referendum over het Oekraïne verdrag e.d., dat ze al lieten doorschemeren om er over te peinzen om het referendum maar helemaal af te schaffen.

In ruil daarvoor mogen we verkiezingen houden voor de gekozen burgemeester. Ik stel hierbij voor dat de heren van de achterkamertjes al vast een paar interne knapen naar voren schuiven waar het volk op democratische wijze op mag kiezen, maar in de kern veranderd er niets. Zodoende gaat de bureaucratie glorieuze tijden tegemoet op kosten van degenen die zich lieten inpalmen.

Justin
Justin
6 jaren geleden

Europa zijn de lemen voeten met ijzer vermengd van het beeld waarover Nebukadnezar droomde, het zal geen standhouden.

Freba
Freba
6 jaren geleden

Achter-af gezien waren we beter afgeweest met das dritte Reich. Totaal geen Arabieren- en dan bedoel ik ALLE nazaten van Vader Jacob. Mannetje met snorretje heeft het allemaal voorspeld in zijn Boek. Lees maar.
Die Juncker is een ordinair drankorgel. Wellicht gaat er ook nog wat in zijn neus, net als op vrijdag in de gebouwen van de Zuid-As. En niet zeggen dat het niet zo is. Monsters van het afvalwater -de volgende- tonen dit aan.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x