Homepagina » Buitenland » Europarlementariër pikt het niet meer en lanceert vernietigende aanval op Juncker. Kijk hoe de EU-baas hierop reageert
Europarlementariër pikt het niet meer en lanceert vernietigende aanval op Juncker. Kijk hoe de EU-baas hierop reageert

Europarlementariër pikt het niet meer en lanceert vernietigende aanval op Juncker. Kijk hoe de EU-baas hierop reageert

Een Oostenrijkse Europarlementariër heeft in het Europees Parlement fel uitgehaald naar de Europese Unie en Jean-Claude Juncker, waarna de voorzitter van de Europese Commissie wegliep.

Harald Vilimsky lanceerde een vernietigende aanval op het blok na Junckers langverwachte speech woensdag.

Juncker wil veel meer integratie in Europa, ook al heeft Groot-Brittannië zich afgescheiden, en waarschuwde dat de Britten ‘spijt zullen krijgen’ van hun besluit om weg te gaan.

Volk

Na de toespraak uitte Vilimsky, vicevoorzitter van de fractie Europa van Naties en Vrijheid (ENV) zijn onvrede over Junckers visie voor Europa.

“De Europese Unie is niet Europa en Europa is niet de Europese Unie,” zei hij. “De Europese Unie is niets meer dan een verbond, een verbond met regels, en u kunt die regels veranderen.”

“Wij zijn het daar niet mee eens,” vervolgde hij. “En ik vind niet dat u de regels mag bepalen, dat is aan het volk.”

Geen succesverhaal

Het zijn de burgers die in staat moeten zijn om de koers te bepalen, aldus Vilimsky.

“En dat is nu precies het punt,” zei hij. “Wat Juncker vandaag heeft gezegd staat daar haaks op.”

“Juncker wil de Europese Unie dwingen te veranderen in één enkele staat, terwijl wij weten dat de euro geen succesverhaal is,” voegde hij toe.

Negatieve impact

Hij wees op de torenhoge schulden, sociale instabiliteit, schrikbarend hoge werkloosheid en de verschrikkelijk negatieve impact die dat heeft op de mensen.

“Juncker wil ook af van alle interne grenzen,” zei Vilimsky. “Het gevolg is dat tienduizenden, honderdduizenden, miljoenen Afrikanen en Arabieren naar ons continent zullen komen.”

Op dat moment zoomde de camera in op de voorzitter, die opstond en de ruimte verliet.

Meer democratie

Hij schudde verschillende politici de hand terwijl hij wegliep en leek de tirade van de Oostenrijkse Europarlementariër te negeren.

De enige juiste weg voor Europa is een weg die leidt naar meer democratie voor het volk, aldus Vilimsky.

Applaus

“In Europa hebben we meer democratie nodig,” zei hij. “U moet soevereiniteit teruggeven aan de landen, anders gaat het niet werken.”

“Nu werkt het niet en dat weet u,” besloot hij, waarna applaus volgde.

[Express]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  A New World Order. Ze willen het met irrationele vaart richting 1 groot bureaucratisch systeem krijgen met 1 centraal federaal systeem.

  14 likes
  • Frans schreef:

   Juncker is in paniek!
   De deadline is in oktober.
   Ik meen dat hij 1 of 2 jaar geleden de uitspraak deed dat de 18e van sept 2017 of 2018 , dat heb ik niet precies meer paraat. de laatste mogelijkheid zich voordoet om de controlestaat te introduceren.
   En.. dat gaat niet lukken, daarom is hij in paniek. De parlementarier-knuffelaar.
   Tja en de aanschuivers van onze politieke partijen hebben dan niets meer op te bouwen.
   De burger wordt echt wakker ook al lijkt dat niet zo.
   De burger is oorlogsmoe, oorlognieuwsmoe!! De burger wil vrede en een breder bewustzijn.

   23 likes
 • Grootste probleem is dat dergelijke “leiders” narcistische stoornissen vertonen en een alleenrecht willen hebben op het uitvoeren van hun gedachtegoed. Binnen ons politiek bestel vindt men een veelvoud van dergelijke stoornissen. Iemand met narcistisch stoornis zal dit nooit herkennen omdat hij/zij vindt dat hij/zij de beste is, de namen kunt u nu zelf wel invullen.

  21 likes
 • Gezinusk schreef:

  Ik weet niet in hoeverre Europarlementariër Harald Vilimsky op de hoogte is van een concept die door het Europarlement in 2008 is opgesteld? Het betreft ontwerpresolutie 2331 waar onder meer staat dat door vergrijzing in de EU de beroepsbevolking met 50 miljoen zal afnemen. Onder de kop ‘welvaart en legale immigratie, punt 13’, staat vermeld;

  ”Roept in herinnering dat er rond 2050 volgens de prognoses van de Commissie naar schatting 60 miljoen migrerende werknemers nodig zijn, hetgeen de noodzaak met zich meebrengt om migratie langs legale weg mogelijk te maken”.

  Link,

  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2F%2FEP%2F%2FTEXT%20REPORT%20A6-2009-0251%200%20DOC%20XML%20V0%2F%2FNL

  Nu heb ik geen vrees voor nieuwkomers en of gelukzoekers, al zie ik niet in alles goede oplossingen met de bochten waar Brussel in manoeuvreert. Ik stoor me meer aan het negerende gedrag van Juncker terwijl een Europarlementariër een aantal zaken voorlegt die in feite alle Europeanen aangaan. De vraag of de EU burger meer inbreng mag genieten door bijvoorbeeld referenda uit te schrijven.

  Personen als Juncker bibberen van de gedachten van referenda en zeker als deze bindend is. De man gedraagt zich steeds meer als een trekpop van een Deep State. Of neem de schijnbewegingen van onze klassieke regeringspartijen, de VVD en PvdA, het CDA en D66. Deze zijn zo geschrokken van de uitslag van een ‘raadgevend’ referendum over het Oekraïne verdrag e.d., dat ze al lieten doorschemeren om er over te peinzen om het referendum maar helemaal af te schaffen.

  In ruil daarvoor mogen we verkiezingen houden voor de gekozen burgemeester. Ik stel hierbij voor dat de heren van de achterkamertjes al vast een paar interne knapen naar voren schuiven waar het volk op democratische wijze op mag kiezen, maar in de kern veranderd er niets. Zodoende gaat de bureaucratie glorieuze tijden tegemoet op kosten van degenen die zich lieten inpalmen.

  29 likes
 • StefanZ schreef:

  Juncker is een potentaat. NET als Erdogan. Hij wil, op welke manier dan ook, ons het project EEN EUROPA door de strot duwen. Als hem dat niet lukt, heeft hij gefaald en dat geeft gezichtsverlies. De Europese unie is een fiasco geworden, dat een heleboel geld gekost heeft en maar bar weinig heeft opgeleverd. Het zou goed zijn Groot Brittannië te volgen, nu het nog enigszins kan, anders gaan wij er met z’n allen onderdoor.

  26 likes
 • Freba schreef:

  Achter-af gezien waren we beter afgeweest met das dritte Reich. Totaal geen Arabieren- en dan bedoel ik ALLE nazaten van Vader Jacob. Mannetje met snorretje heeft het allemaal voorspeld in zijn Boek. Lees maar.
  Die Juncker is een ordinair drankorgel. Wellicht gaat er ook nog wat in zijn neus, net als op vrijdag in de gebouwen van de Zuid-As. En niet zeggen dat het niet zo is. Monsters van het afvalwater -de volgende- tonen dit aan.

  18 likes
 • pietje schreef:

  Juncker is toch een giller die stumpert ! Waarom laten we hem daar nog zitten zijn wij zo dom !!!! Weg met die vent !!

  15 likes
 • Peter schreef:

  Eindelijk eens een tegenstander die exact vertelt wat er mankeert aan die EU-organisatie , namelijk dat het totaal geen democratie is en een potentaat zoals Junker het alleenrecht op het beleid heeft zoals Hitler vroeger . Dat is het grootste manko van die hele EU , en het volk wil dit niet en daarom zal het nooit wat worden met de EU. We leven in een democratie en we hoeven niet een stel dik overbetaalde betweters die voor ons gaan bepalen hoeveel vermogen onze stofzuiger mag hebben . We hebben al leergeld genoeg betaalt als ik alleen maar terug denk aan die gloeilamp zwendel toendertijd gelobby van Philips toendertijd wat deze week heel duidelijk in het nieuws was . En zo zijn er veel van die zaken . Van het woord EU word ik onderhand een beetje misselijk en ik denk heel veel meer mensen .

  8 likes
 • onbekend schreef:

  Samenwerking voor ondernemingen, onderwijs, cultuur, leger, politie.
  Met behoud van eigen identiteit zoals de munteenheid (Gulden, Mark, Drachme … .)
  De maatschappij moet véél meer ademruimte krijgen. Het moet terug vrolijk worden, als dat ooit geweest is.
  Wie iemand anders graag het leven ‘zuur’ maakt, op elk gebied, is zelf een kandidaat verslaafde. Hetzij met alcohol, sigaretten, gokken en drugs. Het is kiezen tussen de verslavingsmanier voor de pestkoppen of ww3.

  7 likes
 • AlbertV schreef:

  Democratie is een illusie, is een onmogelijkheid. “Het volk regeert” kan niet omdat er niet zoiets als “het volk” bestaat, er bestaan mensen met zeer uiteenlopende ideeën en wensen. Je zult dus altijd uitkomen op de dictatuur van de meerderheid (soms een heel kleine meerderheid). Maar ook komen van een kouwe kermis thuis want zij kiezen een vertegenwoordiging en die kunnen, als ze eenmaal op het pluche zitten, gewoon hun gang gaan.
  Ik denk dat het een wetmatigheid is dat uiteindelijk de verkeerde mensen op machtige posities komen te zitten. Om aan de macht te komen heb je bepaalde eigenschappen nodig en in de wereld waarin wij ons nu bevinden zijn dat voor een belangrijk deel geen prettige eigenschappen: arrogantie, machtswellust, minachting voor anders denkenden, meedogenloosheid. Daarom is psychopathie oververtegenwoordigd in die kringen.
  Integere mensen aan de macht zie ik voorlopig niet lukken, teveel mensen trappen nog in de trucs die de huidige machthebbers gebruiken: mooie beloftes, indrukwekkende speeches, goed zittend haar, goedlachsheid. Het vriendelijke schaapachtige uiterlijk wordt wel gezien maar de wolf die erachter zit niet.
  Hoe nu verder?
  Ik denk bewustwording, zoveel mogelijk mensen aansporen om (ook) de alternatieve nieuwsmedia te gaan volgen en verder het eigen gezonde verstand, voor zover aanwezig, te gebruiken.

  7 likes
 • pietje schreef:

  Wat gaan wij als Nederlanders doen ?? We moeten in opstond komen want zo gaat het niet meer WIE IS ZO DAPPER OM TE BEGINNEN IK DOE MEE MAAR BEN GEEN LEIDER HELAAS ! Zou zo graag stappen ondernemen !

  6 likes
 • pietje schreef:

  Sta op LEIDER !!! a.u.b. wie is sterk genoeg ! Ik doe mee maar kan niet leiden helaas !

  4 likes
  • Jansen schreef:

   Demonstreren heeft in mijn ogen geen nut tenzij het tenminste honderdduizenden zouden zijn. De politiek zelf zal niks oplossen. De massa is sheeple. MSM maakt het nog alles nog erger. Te veel was al geinfiltreerd met het corrupte voor onze geboortes. Moeilijke zoniet onmogelijke klus om onze planeet op te frissen.

   1 likes
 • Sergio schreef:

  Afgezien van alles wat hier reeds vermeld is: mijn maag keert zich om bij het zien v.d. TOTALE MINACHTING van deze “oer-bestuurder” t.o.v. iemand met een andere mening, die m.n. een mening verkondigt van “het volk” ; Juncker weet heel goed dat inmiddels een flink deel v.d. Europese bevolking deze mening deelt, en hem minimaal op ziet krassen.

  4 likes
 • koendevriendt schreef:

  laten we ons bewustzijn gebruiken. laten we die kereltjes neutraliseren met ons bewustzijn!

  2 likes
 • Justin schreef:

  Europa zijn de lemen voeten met ijzer vermengd van het beeld waarover Nebukadnezar droomde, het zal geen standhouden.

  1 likes
 • Nico schreef:

  This Juncker character needs to be put down, before he gets moer dangerous…

  1 likes
 • Shadow1100 schreef:

  Nee joh, het werd weer tijd voor een borrel……. (hik)

  0 likes
 • Peter schreef:

  Het wordt tijd voor de NEXIT!
  Het wordt toch NIXIT.

  0 likes
 • x

  Check Also

  artsen

  Artsen roeren zich: ‘Laat gezonde bevolking naar oude normaal terugkeren’

  Een gastbijdrage van prof. dr. Jean-Luc Gala, ...

  coronavaccin

  Meer problemen met coronavaccin AstraZeneca: tweede proefpersoon ziek

  Tijdens testen met het coronavaccin van AstraZeneca ...

  >