Homepagina » Natuur en Milieu » Koudste start van Australische zomer ooit & Hongaarse ‘experts’ komen van koude kermis thuis. En wist u dit over de Groenlandse ijskap?
australische

Koudste start van Australische zomer ooit & Hongaarse ‘experts’ komen van koude kermis thuis. En wist u dit over de Groenlandse ijskap?

Moeder natuur heeft een duivels gevoel voor humor. De Australische zomer is begonnen met de laagste gemiddelde dagtemperatuur ooit gemeten.

Lokale bewoners stonden perplex, aangezien ze van Australische klimaatalarmisten te horen hadden gekregen dat ze nooit meer sneeuw te zien zouden krijgen, laat staan in de zomer.

Twee weken geleden voorspelde Daily News Hungary dat de ‘warmste winter ooit’ in aantocht zou zijn.

Serieus nemen

Oeps! Al veel vroeger dan normaal begon het flink te sneeuwen in Boedapest.

Als de zogenaamde experts nog niet eens kunnen voorspellen hoe het weer er over twee weken uitziet, hoe kunnen we dan in vredesnaam hun voorspellingen over klimaatverandering serieus nemen?

In de Verenigde Staten ondervonden mensen daarnaast veel hinder van extreem winterweer. In het noordoosten viel veel sneeuw, vooral in de staat New York.

Met bakken uit de lucht

In de omgeving van Albany viel op veel plaatsen 40 centimeter met enkele uitschieters naar 50 centimeter. In Ithaca werd 27 centimeter gemeten.

Ook in de staten New Hampshire, Massachusetts en Connecticut kwam de sneeuw met bakken uit de lucht.

Temperaturen kwamen overdag nauwelijks boven nul uit. ’s Nachts vroor het op sommige plekken 10 tot 20 graden.

Groenlandse ijskap

Dit jaar zijn er al 255 dagen geweest zonder zonneactiviteit. Het is dan ook niet vreemd dat het extreem koud is in Europa, ondanks alle voorspellingen die het tegenovergestelde beweren.

En wist u dat de Groenlandse ijskap begin deze maand in slechts twee dagen tijd is gegroeid met 14 gigaton ijs?

[Sky News Australia]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
joep
joep
1 jaar geleden

HaHa wat moet je nog geloven tjonge niet best daar hebben ze zeker ook weer een antwoord op mijn vingers bevriezen op het toetsenbord .!

William
William
1 jaar geleden

Wat zal Greta het koud hebben….

Straalmans
Straalmans
1 jaar geleden

Tsja, komt de ezel en de paard toch nog van pas.

exegese
exegese
1 jaar geleden

Ze zullen ongetwijfeld blijven roepen dat ook dit komt door de opwarming van de aarde. Een theorie is zo verzonnen. Ze willen mensen gewoon zo lang mogelijk op een dwaalspoor houden en onze energiebronnen zo ver mogelijk buiten bereik krijgen nog voor de ijstijd echt en onontkenbaar in zal zetten. Velen zullen het moeilijk krijgen met een niet werkende en rammelende warmtepomp, peperdure stroom en geen gas als superschone en goedkope brandstof.. Als je van je geld af wilt of anderszins ernstig in de problemen wilt komen, laat het vooral aan de overheid over. Zij hebben daar een ongeëvenaard talent voor en daar blijven wij klaarblijkelijk halsstarrig voor kiezen.

Sparky
Sparky
1 jaar geleden

Ik hoop dat Greta haar K*T bevriest. (lol)

Jan Doornbos
Jan Doornbos
1 jaar geleden

Het is van de schrijvers van het klimaatsprookje dan ook niet erg snugger geweest het klimaat uit te kiezen als instrument. Wij weten dat al heel lang. Het zal echter niet lang meer duren voor letterlijk iedere wereldburger met eigen zintuigen kan waarnemen hoe het werkelijk zit. Laten we hopen dat de stompzinnige besluiten, of eigenlijk criminele besluiten, nog terug te draaien zijn. Waarvan akte.

freddy
freddy
1 jaar geleden

“Als de zogenaamde experts nog niet eens kunnen voorspellen hoe het weer er over twee weken uitziet, hoe kunnen we dan in vredesnaam hun voorspellingen over klimaatverandering serieus nemen?”
komt er net van de week een bericht dat de klimaatmodellen van de IPCC uit de jaren ’70 correcte voorspellingen hebben gedaan over de temperatuurstijgingen tot nu toe. het is veel te makkelijk gesteld, hierboven en niet eens adequaat of correct: de mensen die het weer voorspellen zijn anderen dan die het klimaat voorspellen. misleidende informatie.
en wat australie betreft, de bosbranden die er nu woedden zijn mede zo groot door het achterwege blijven van neerslag. het is er kurkdroog, wat het bestrijden ervan extra moeilijk maakt. en dan moet de zomer nog beginnen. er wordt hier af en toe gedaan of er niet zoiets als klimaatverandering bestaat. dat vind ik naief en misleidend.

Jan Doornbos
Jan Doornbos
Reactie op  freddy
1 jaar geleden

Beste Freddy. Niemand zal ontkennen dat het klimaat aan het veranderen is. Dat doet het al 4,5 miljard jaar. Niks bijzonders dus. Echter, de invloed van de mens op deze verandering is minimaal. Er is geen cousaal verband tussen het gehalte aan CO2 in de atmosfeer en de temperatuur op aarde. Anders beweren, met name van de zijde van de politiek, is samen te vatten als de grootste zwendel uit de geschiedenis van de mensheid. Heel jammer.

Eppo
Eppo
1 jaar geleden

De meeste invloed op het weer heeft de ZoN en ja die gaat ook groter worden en uiteindelijk de Planeet Aarde opslokken .

Joostvw
Joostvw
1 jaar geleden

Fijn dat de Groenlandse ijskap iets is gegroeid.
Echter het is winter! Dus duh. Hij zou in de winter ook nog eens gaan smelten, dan zou het snel fout gaan…
Feit is de ijskap in de afgelopen jaren afneemt.

En koudste dag Australische zomer kan dan nu mooi aangevuld worden met de warmste dag ooit en de ergste bosbranden ooit.

Mocht je behoefte hebben nog meer onzin het web op te gooien, ga je gang. Er is immers nog niet genoeg onzin op het internet…

x

Check Also

hertzberger

Rosanne Hertzberger beweert dat Van Haga liegt over lockdowns: kijk en oordeel zelf

Microbioloog en NRC-columnist Rosanne Hertzberger pleitte in ...

europa

Vrijdag ontsnapte Europa ternauwernood aan een black-out

Op vrijdag is Europa ternauwernood ontsnapt aan ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x