Gezondheid

Evita kreeg de diagnose eierstokkanker. Lees hier hoe ze haar ziekte binnen vier maanden wist te overwinnen

Help anderen door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Toen Evita Ramparte, een succesvolle journaliste, werd gediagnosticeerd met eierstokkanker, was ze niet erg verrast. Ze at vaak pizza en ijs en dronk veel frisdrank. Ook was ze ongelukkig getrouwd. Toen ze het slechte nieuws deelde met haar man, steunde hij haar niet en stond ze er alleen voor.

Ze wist zichzelf uiteindelijk te genezen. Ze stelde haar artsen voor een raadsel toen ze slechts vier maanden na haar diagnose kankervrij werd verklaard. Hoe kreeg ze dit voor elkaar? “Dit was een wake-up call voor mij,” zei Evita in een interview met journalist Allison Biggar. “Niemand zou voor me zorgen. Ik moest het zelf doen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Slechte eetgewoonten en relaties

Hoewel artsen Evita vertelden dat haar eierstokken vol tumoren zaten, weigerde ze onder het mes te gaan. In plaats daarvan gooide ze haar voedingspatroon om. Ze wilde zich niet langer zwak en moe voelen en stopte gelijk met het eten van junkfood. Slechts enkele dagen na het eten van biologische appels en bieten van de markt, het drinken van sappen en het gebruiken van olijfolie in plaats van ongezondere oliën, zag haar huid er beter uit en begon ze af te vallen.

Het was lastig voor Evita om haar voedingspatroon om te gooien. Ze gaf toe dat ze een ‘suikerjunkie’ was. Ze zei tegen haar artsen dat ze haar vier maanden moesten geven. Als ze daarna nog steeds kanker had, zou ze hun adviezen volgen.

“Ik richtte me niet op de ziekte,” zei ze. “Ik richtte me op de oplossing.” Ramparte at meer salades, bewoog meer, deed aan yoga en scheidde van haar man. Door een gezonder dieet en een betere levensstijl te volgen ‘werd alles in haar leven uitgelijnd met haar missie en kon ze volledig herstellen’.

Na vier maanden kankervrij

Toen ze na vier maanden weer naar het ziekenhuis ging, werd ze kankervrij verklaard. De artsen waren erg verrast. Ze wilden niet geloven dat ze was genezen door gezonder te eten.

Ramparte, die na haar ziekte een kerngezonde baby op de wereld heeft gezet, wil haar verhaal blijven delen zodat anderen kunnen inzien dat het niet altijd nodig is om drastische stappen te zetten. Ze zegt dat bestraling en chemotherapie altijd moeten worden gezien als laatste redmiddel.

In Nederland krijgen jaarlijks 7 op de 100.000 vrouwen deze vorm van kanker. Elk jaar overlijden er in ons land ongeveer 950 vrouwen aan de gevolgen van eierstokkanker. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[The Raw Food World]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x