Buitenland

Exclusief interview met twee getuigen MH17-ramp: “Straaljager haalde toestel neer”

Help door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Duitse onderzoeksjournalist Billy Six bracht na de crash met vlucht MH17 enkele maanden door in het rampgebied in Oost-Oekraïne. Hij sprak met zo’n 100 lokale bewoners, getuigen uit de regio, bezocht de plekken die in de bewijsvoering worden opgevoerd en dwaalde tussen de wrakstukken van het passagiersvliegtuig.

Geen enkele Nederlandse onderzoeker of journalist heeft ooit de moeite genomen deze lokale bewoners te interviewen over hun ervaringen, merkt journalist Joost Niemöller op. Billy Six interviewde twee van hen: Slava en Christina, vader en dochter.

Erg bewolkt

Op de dag van de crash waren zij op bezoek bij een familielid. Ze dachten in eerste instantie dat er een militair toestel was neergestort en reden naar de rampplek om te kijken of ze hulp konden verlenen.

Bekenden van Slava en Christina zeggen straaljagers te hebben gezien boven het gebied. Omdat het erg bewolkt was konden de twee getuigen weinig zien. Twintig minuten na de crash hoorden ze wel een straaljager overvliegen.

Half jaar lang gebeurde er niets

De getuigen zeggen geen Boek-raket te hebben gezien of gehoord. Wel hoorden ze voordat de Boeing neerstortte heel snel achter elkaar twee schoten. Na de schoten hoorden de getuigen naar eigen zeggen het geluid van een straaljager die versnelt. Slava denkt om die reden net als al zijn familieleden en kennissen dat vlucht MH17 uit de lucht is geschoten door een straaljager.

Er waren geen soldaten in de buurt van de rampplek, omdat in het gebied niet werd gevochten. Billy Six is de eerste journalist die de twee getuigen heeft geïnterviewd. Lokale bewoners zeggen dat de wrakstukken er lange tijd hebben gelegen. Er zijn alleen een paar specialisten geweest, maar die hebben alleen rondgekeken. Een half jaar lang gebeurde er niets, aldus de getuigen.

[Joost Niemöller]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Waarheid69
Waarheid69
6 jaren geleden

Vraag me toch nog steeds af waar die onderste steen van Rutte gebleven is….

Frans
Frans
6 jaren geleden

Het was al direct bekend dat het straaljagers waren die het toestel neergeschoten hebben.

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

De mainstream media houd de optie dat straaljagers de MH17 hebben neergeschoten niet open.

trackback
Exclusief interview met twee getuigen MH17-ramp: “Straaljager haalde toestel neer” | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x