Het Complot

Experts: “ISIS-filmpje onthoofding 21 Egyptische christenen is een hoax”

Help door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het filmpje van de executie van 21 Egyptische christenen door terreurbeweging ISIS, is nep. Dat zeggen experts. In de video is te zien hoe de Egyptenaren in oranje overalls, vergezeld door in het zwart geklede militanten, langs het strand lopen.

De gegijzelden worden gedwongen te gaan liggen waarna ze door de gemaskerde mannen worden onthoofd. Experts zijn van mening dat verschillende scènes, waaronder één waarin de militanten ruim twee meter lang lijken te zijn, zijn vervalst.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De experts betwijfelen ook of de mannen allemaal op het strand zijn gedood en of ze tegelijkertijd zijn gestorven. De opnames lijken in een studio te zijn gemaakt met behulp van een green screen, een techniek die ook wordt toegepast in Hollywoodfilms. Vermoedelijk is de achtergrond in een later stadium toegevoegd.

De beul die in het filmpje is te zien spreekt met een Amerikaans accent. Volgens experts moet hij geruime tijd in de Verenigde Staten hebben doorgebracht om met zo’n accent te kunnen spreken.

Veryan Khan van het Terrorism Research and Analysis Consortium in Florida zei dat de video verschillende technische foutjes bevat waaruit blijkt dat de beelden vervalst zijn. Op een bepaald moment marcheren de terroristen met hun gevangenen langs het strand. De jihadisten lijken meer dan twee meter lang te zijn en torenen uit boven hun slachtoffers.

Khan kreeg bijval van Hollywood-regisseur Mary Lambert. In vergelijking met de jihadisten lijken de Egyptische christenen dwergen te zijn, zei ze.

Khan zei verder dat het filmpje waarschijnlijk binnen is opgenomen en dat de zee later is toegevoegd. De scène waarin de zee rood kleurt door het bloed van de onthoofde mannen is duidelijk gemaakt met behulp van special effects, merkte Lambert op.

[FoxNews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
xuz
xuz
9 jaren geleden

Ik zeg alleen dit: “Als de VOS de passie preekt, boer pas op je ganzen”.

rop
rop
9 jaren geleden

Daar gaan we Weer , Waar of niet WAAR.. In ieder geval is er beïnvloeding op het wereld toneel, en er word weer veel gespeculeerd, het word ingevuld en het geeft toch een beeld van onvolledigheid, waar of niet waar, wie geeft de juiste informatie door, nou die is er niet , want zij is onvolledig niet goed genoeg gevuld, afwachten maar hoe deze volledigheid zich verder ontplooit, maar speculaties genoeg , en wie doet hier mee op deze site, wie vult het verder aan met waarheid of onwaarheden.. ieder heeft zo zijn eigen waarheid die weer onwaarheden voortbrengen..

Lucy
Lucy
9 jaren geleden

Niet alleen deze, maar al die andere zgn. onthoofdingsfilmpjes van ISIS zijn een hoax. Rare schaduwen, wapperende kleding, weinig of geen bloed enz.enz.

rebb Els
rebb Els
9 jaren geleden

Ze zijn er niet bij geweest, dus gemakkelijk zoiets te zeggen.

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x