Homepagina » Het Complot » Experts: “ISIS-filmpje onthoofding 21 Egyptische christenen is een hoax”
Experts: "ISIS-filmpje onthoofding 21 Egyptische christenen is een hoax"

Experts: “ISIS-filmpje onthoofding 21 Egyptische christenen is een hoax”

Het filmpje van de executie van 21 Egyptische christenen door terreurbeweging ISIS, is nep. Dat zeggen experts. In de video is te zien hoe de Egyptenaren in oranje overalls, vergezeld door in het zwart geklede militanten, langs het strand lopen.

De gegijzelden worden gedwongen te gaan liggen waarna ze door de gemaskerde mannen worden onthoofd. Experts zijn van mening dat verschillende scènes, waaronder één waarin de militanten ruim twee meter lang lijken te zijn, zijn vervalst.

De experts betwijfelen ook of de mannen allemaal op het strand zijn gedood en of ze tegelijkertijd zijn gestorven. De opnames lijken in een studio te zijn gemaakt met behulp van een green screen, een techniek die ook wordt toegepast in Hollywoodfilms. Vermoedelijk is de achtergrond in een later stadium toegevoegd.

De beul die in het filmpje is te zien spreekt met een Amerikaans accent. Volgens experts moet hij geruime tijd in de Verenigde Staten hebben doorgebracht om met zo’n accent te kunnen spreken.

Veryan Khan van het Terrorism Research and Analysis Consortium in Florida zei dat de video verschillende technische foutjes bevat waaruit blijkt dat de beelden vervalst zijn. Op een bepaald moment marcheren de terroristen met hun gevangenen langs het strand. De jihadisten lijken meer dan twee meter lang te zijn en torenen uit boven hun slachtoffers.

Khan kreeg bijval van Hollywood-regisseur Mary Lambert. In vergelijking met de jihadisten lijken de Egyptische christenen dwergen te zijn, zei ze.

Khan zei verder dat het filmpje waarschijnlijk binnen is opgenomen en dat de zee later is toegevoegd. De scène waarin de zee rood kleurt door het bloed van de onthoofde mannen is duidelijk gemaakt met behulp van special effects, merkte Lambert op.

[FoxNews]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
xuz
xuz
6 jaren geleden

Ik zeg alleen dit: “Als de VOS de passie preekt, boer pas op je ganzen”.

rop
rop
6 jaren geleden

Daar gaan we Weer , Waar of niet WAAR.. In ieder geval is er beïnvloeding op het wereld toneel, en er word weer veel gespeculeerd, het word ingevuld en het geeft toch een beeld van onvolledigheid, waar of niet waar, wie geeft de juiste informatie door, nou die is er niet , want zij is onvolledig niet goed genoeg gevuld, afwachten maar hoe deze volledigheid zich verder ontplooit, maar speculaties genoeg , en wie doet hier mee op deze site, wie vult het verder aan met waarheid of onwaarheden.. ieder heeft zo zijn eigen waarheid die weer onwaarheden voortbrengen..

Lucy
Lucy
6 jaren geleden

Niet alleen deze, maar al die andere zgn. onthoofdingsfilmpjes van ISIS zijn een hoax. Rare schaduwen, wapperende kleding, weinig of geen bloed enz.enz.

Jonathan Archer
Jonathan Archer
Reactie op  Lucy
6 jaren geleden

Dat laatste is overduidelijk… Als iemand de strot wordt doorgesneden, vliegt het bloed alle kanten op. Bij deze onthoofdings filmpjes gebeurt dat nauwelijks tot niet… Hoax! Men probeerd ons in de Terroristische greep te houden… Zodat we naderhand als manke schapen weer achter de Elite aanhollen… Gelukkig is merendeel wakker aan het worden, met uitzondering op Roy natuurlijk…

Beheading
Beheading
Reactie op  Jonathan Archer
6 jaren geleden

En hoe weet jij dat zo goed, dat het bloed alle kanten op vliegt? Heb je zelf iemand onthoofd, of heb je dat in een Hollywood film gezien? O nee, wacht… Hollywood is natuurlijk te mainstream. In een alternatieve filmhuis film dus…

rebb Els
rebb Els
6 jaren geleden

Ze zijn er niet bij geweest, dus gemakkelijk zoiets te zeggen.

Roy
Roy
6 jaren geleden

Oh oh oh, hoe verzinnen ze het weer… Echt, ik ben zo benieuwd naar deze experts.. Als je de ongecensureerde beelden bekijkt en dan nog denkt dat het in een studio is zit er echt een draadje bij je los..

marco
marco
Reactie op  Roy
6 jaren geleden

of het waar is of niet kan ik niet beoordelen – wat ik wel vind is dat ik het raar vind dat al die mannen in die oranje overalls zo rustig op een rijtje zitten – als ik weet dat ze mij gaan onthoofden zal ik daar niet rustig blijven zitten maar me verweren als een duivel, ik vind het zeer onwaarschijnlijk dat die 21 mannen daar allemaal zo stil blijven zitten, je weet dat je toch dood gaat, dus dan ga ik liever proberen te gaan lopen, als ze me dan doodschieten is het zo maar want ik ga toch dood dus ik zou me niet op die manier naar de slachtbank laten leiden.

charlino
charlino
Reactie op  marco
6 jaren geleden

Ik dacht precies hetzelfde erover of ze zouden gedrogeerd moeten zijn, kan ook nog maar niemand laat zichzelf zo naar de slachtbank leiden als een mak schaap, dan maar vechtend tenonder maar ik laat niet m’n kop er zo makkelijk afsnijden brrrr alleen ‘t idee al…

Jonathan Archer
Jonathan Archer
Reactie op  marco
6 jaren geleden

Het vreemde is bij die onthoofdingen, is dat je ook nooit bloed ziet… Als een zwijn bij de slacht de strot wordt doorgesneden, dan vliegt het bloed alle kanten op.. Maar bij deze “zogenaamde” video’s van de onthoofdingen, zie je nooit bloed. Nog geen spetter. Dat is duidelijk bewijs dat de video’s een hoax en dus nep zijn.

En als die Roy (eerste commenter) dan nog steeds de bek open heeft van “dit is echt” enzo, dan zit er bij HEM een draadje los.

Mensen geloven teveel van de Illuminati/Elite.. Hoe eerder die mensen wakker worden, des te eerder zijn we met z’n allen bevrijd van het juk van de piramide met zijn alziend oog!

Roy
Roy
Reactie op  Jonathan Archer
6 jaren geleden

Beste Jonathan, kijk het originele filmpje eerst eens even en zeg dan nog eens dat je geen bloed ziet.. En als je mijn eerste commentaar ook daadwerkelijk leest zie je dat ik het over het feit heb dat men zegt dat het in een studio opgenomen is..

Media prut
Media prut
Reactie op  Roy
6 jaren geleden

@Roy
Natuurlijk heb je geen draadje los zitten als je als mak schaap de geoutilleerde staatsmedia die van alles kunnen verzinnen, in elkaar knutselen en uitstralen via het buisje braaf alles van het handje eet? Ik denk dat je dan een bundel draden hebt loszitten en dat je beter opgesloten kunt worden om mensen die het zelfdenkende vermogen gebruiken te beschermen tegen deze levensgevaarlijke soort.

Roy
Roy
Reactie op  Media prut
6 jaren geleden

Meneer of mevrouw prut,

De oorspronkelijke film is niet verspreid via de staatsmedia, maar dat is een klein detail.
Er is een trouwens een verschil tussen zelfdenkend vermogen en fantasie..

Media prut
Media prut
Reactie op  Roy
6 jaren geleden

@Roy
Och sneu, gaan we in detail treden en doen alsof we het niet begrijpen, het gaat hier over het nieuws wat zonder blikken of blozen en zonder enige kritische kanttekening in het rond wordt gestrooid alsof het waar is, alsof het echt is, alsof het zonder enige voor of na onderzoek zo aan het publiek kan worden voorgelegd alsof het zo is en het niets anders kan zijn. Dit is waar en anders niet, “heren en dames non-kritisch schaapvolk, voor andere geluiden en aan de absolute waarheid kunnen en mogen wij u niet helpen”. “…en hebben wij de verplichting alles klakkeloos over te nemen van de grote persbureaus die het nieuws bepalen of verzinnen er zelf nog wat bij”. Ooit wel eens een kritisch geluid gehoord via de gevestigde nieuwsmedia? Precies, daar zijn ze niet voor, ze zijn er voor om klakkeloos alles over te nemen en rond te bazuinen, om daarmee over de objectiviteit van gevestigde nieuwszenders maar te zwijgen.

Het “zelfdenkend vermogen” vergelijken met “fantasie” dat te bedenken, moet je daar geen fantasie voor hebben?

En alsof een zelfdenkend mens een fantast zou zijn of een abnormaliteit zegt over de intentie van reageerder Roy al genoeg. Wat de rest van je reacties dan waard is mag bij deze dan duidelijk zijn.

Roy
Roy
Reactie op  Media prut
6 jaren geleden

“En alsof een zelfdenkend mens een fantast zou zijn of een abnormaliteit zegt over de intentie van reageerder Roy al genoeg. Wat de rest van je reacties dan waard is mag bij deze dan duidelijk zijn. ”

Hoe goed lees jij Prut?
Ik zeg dat er een verschil is tusssen zelfdenkend vermogen en fantasie..

Wat de zogenaamde “anonieme” experts hier boven doen heeft niets met zelfdenkend vermogen te maken, maar met een verhaaltje verzinnen om het maar in hun eigen straatje te manouvreren, oftewel fantaseren..

Als jij als “expert” durft te beweren dat het voor een green screen is opgenomen heb je of de video niet bekeken en verzin je maar wat, of je hebt geen flauw idee waar je het over hebt en kan je jezelf geen expert noemen.. (zie bijvoorbeeld opmerking vincent)

“ze zijn er voor om klakkeloos alles over te nemen”

Je bedoeld zoals veel van de “wakkere” mensen de alternatieve media klakkeloos over nemen..

Dat je niet alles klakkeloos als de waarheid moet aannemen ben ik het helemaal met je eens en dat er veel onzin via de MSM verspreid wordt zal ik ook niet ontkennen. Dat gezegd hebbende wordt er ook heel veel onzin via de alternatieve media verspreid en dat het een welkome kritische noot is maakt het het nog niet betrouwbaarder..

Men zou beter hun tijd kunnen besteden in het uitzoeken waar de film vandaan komt. Waar is de upload geweest, wie zit er achter, etc…
Als je dat weet ben je al weer een stapje dichterbij..

Media prut
Media prut
Reactie op  Media prut
6 jaren geleden

@Roy
Inderdaad, als je het zo uitlegt is een verschil tussen zelfdenkend vermogen en fantasie, net zo als er ook een verschil tussen verstand gebruiken en je iets voor laten kauwen is.

En klakkeloos overnemen van het alternatieve nieuws zou k op dit moment zeer zeker eerder aanraden en prefereer ik boven het klakkeloos overnemen van de geestvernauwende mainstream media, dat was zo ongeveer de uitleg. Het hele mainstream nieuws is één grote vergaarbak geworden van leugens en opgeklopte verhalen en in hoeverre doen ze dan nog onder aan de alternatieve media die tenminste nog proberen iets iets uit te pluizen. De msm moeten vooral zo doorgaan wellicht vallen ze dan sneller door de mand.

Roy
Roy
Reactie op  Media prut
6 jaren geleden

“En klakkeloos overnemen van het alternatieve nieuws zou k op dit moment zeer zeker eerder aanraden en prefereer ik boven het klakkeloos overnemen van de geestvernauwende mainstream media”

Met zo’n instelling blijf je zwakzinnig, zou Hans Teeuwen zeggen.

Willem
Willem
Reactie op  Roy
6 jaren geleden

Het is weer ‘Trol Heaven’ hier op 9for.

Zo obvious..

Niet in Ufo’s en Complotten geloven maar wel deze website bezoeken.. Tss

Roy
Roy
Reactie op  Willem
6 jaren geleden

Draait volgens jou deze site alleen maar om complotten en ufo’s dan? Ik dacht dat deze site wel wat meer inhoud had..

Enki
Enki
Reactie op  Roy
6 jaren geleden

@Roy

Volgens mij ben jij een internet troll ofniet Roy.. Desinformatie verspreiden en mensen op andere gedachten brengen is het enige dat je tot nu toe hebt gedaan… Terwijl we allemaal weten dat het nep is en voor een Green Screen is opgenomen.. Dus je hoeft ons niet wijs te maken dat het echt is, want wij weten wel beter.

Wat doe je hier eigenlijk? Alleen maar een beetje ervoor zorgen dat we als manke schapen weer achter de Elite aanhollen? Je kan beter op een andere site verder proberen, wij trappen er niet in!

Roy
Roy
Reactie op  Enki
6 jaren geleden

Als jij het graag wilt ben ik een internet troll hoor Enki, als jij daardoor beter slaapt, vind ik het best..

“Terwijl we allemaal weten dat het nep is en voor een Green Screen is opgenomen..”

Heel knap dat jullie dat allemaal zo zeker weten..

Wat ik hier doe en waarom ik deze site bezoek moet je maar terugzoeken, heb ik al meerdere keren herhaald.. Ik blijf niet aan de gang.

White Mage
White Mage
Reactie op  Enki
6 jaren geleden

Dont feed the troll

12 jarige kindjes moet je gewoon negeren dan houden ze van zelf op:)

Roy
Roy
Reactie op  Enki
6 jaren geleden

Dat zou een verademing zijn als jullie degene die alles realistisch bekijken negeren i.p.v. weg te zetten als slapers, schapen, troll, etc..

Emile
Emile
Reactie op  Roy
6 jaren geleden

@Roy, je hebt helemaal gelijk hoor aangaande de Troll uitingen, ik kom al meer dan 10 jaar op deze site en sinds mensen mogen reageren heb je tegenstanders en voorstanders van theorieen , persberichten etc..
Voor zo’n 5 jaar geleden ofzo bestond het woord troll nog niet eens (tenminste niet voor meldingen op forums dacht ik, ook dat is weer een hype geworden en we doen er vrolijk aan mee, het is wat)

Het begint een beetje te lijken op , your either with us or against us.
De radicalen op deze site die zo fel reageren op Roy z’n posts wekken bij mij de meeste irritatie op.
Ik vind het ronduit gevaarlijk om zomaar mensen als Troll af te schilderen omdat ze iets anders “geloven” en dat vermelden , het lijkt ISIS wel, sorry hoor.
De onthoofde mannen in het filmpje waren immers ook trollen, ze denken anders dan ISIS want ze zijn christenen, tja , denk na, doe er niet aan mee, respecteer ieders mening, dat is nou vrijheid van meningsuiting, de radicalen hier doen dat juist de das om.

Edwin
Edwin
Reactie op  Emile
6 jaren geleden

Gelukkig, ze bestaan nog steeds:
Mensen die durven na te denken, en niet direct gaan zitten
zeuren van “troll”

Z

Cowboy
Cowboy
6 jaren geleden

Volgens experts is ook de moord op de Joden in Wereldoorlog-2 scene gezet. In Hollywood, of zo.

Operator
Operator
6 jaren geleden

Hoax of geen hoax … moeilijk te zeggen. Maar ik kijk vaker naar andere omstandigheden in video’s en foto’s. Zo valt me op dat het wel heel erg op een goed georganiseerde verkleedpartij lijkt.

Alle gevangen in een keurig oranje pak, en alle terroristen in een zelfde zwart pak met een zelfde ‘fileer’ mes. Geen weerstand of andere agressie … ? Die orjanje pakken worden hergebruikt ? Er is een of andere ‘was’ terrorist die de bleodvlekken er keurig uit wast voor het volgende ritueel?
Oh, nee gooien ze gewoon weg natuurlijk, voorraad zat …

Kijk eens naar zo’n beweging als de FARC … zijn al jaren en jaren bezig en zelfs die komen niet eens zo goed georganiseerd over. Er zit een luchtje aan.

luna
luna
6 jaren geleden

wie is wie en waar is de mol ?? niets meer aannemen voor waarheid maar op je eigen hart en intuitie blijven varen is mijn motto in deze tijden
niets is wat het lijkt en achter alles zit weer een andere deur die een andere deur open maakt.. kortom:
de echte waarheid is altijd in het midden zegt een oud gezegde, dat er terror is op deze wereld is sinds mensenheugenis al aan de orde en door de media van hedendaags lijkt het enorm en heftig en dat is het ook maar vergeet niet dat dit al minimaal 2000 jaar het zelfde patroontje is en daar moeten we wel van af!!

emanuel
emanuel
6 jaren geleden

Wat ik me afvraag zijn die oranje pakken …
Heeft isis naast al zoveel wapens nu ook al gevangenen pakken? ?
En welk land heeft ook al weer deze pakken voor gevangenen?
Gewoon informatie die ik wil hebben.
Als dit echt is dan is dit natuurlijk verschrikkelijk en onbeschrijflijk erg .. als dit niet zo echt is … dan ook!

Buizen Beernd
Buizen Beernd
Reactie op  emanuel
6 jaren geleden

Amerika gebruikt ook oranje pakken in gevangenissen (niet alle gevangenissen uiteraard…) maar als je dat koppelt met het feit dat het duidelijk is dat ISIS is gecreëerd door de FBI in samenwerking met CIA (of andersom) dan is het wel een duidelijk opvallend detail.

Luc
Luc
6 jaren geleden

Ik vroeg me al af waar het bleef : DE HOAX!
Het ‘alles-wat-naar-democraten-ruikt-afbrekende’ foxnews sleurt er zelfs een linguïstisch expert bij.
Misschien is die jihadi met de yankee-tongval wel afkomstig uit de usa? Zoals er hier Syrië-strijders naar ginder vertrekken? Daar hadden ze nog niet aan gedacht!

Het verschil in grootte van de in het zwart geklede beulen en hun slachtoffers : wel de beulen lopen iets hoger op het hellende strand. Neem daarbij dat de Egyptenaren uit een heel ander land komen dan hun beulen. Neem bvb Toeareg , die zijn gemiddeld groter dan andere bewoners in het Midden-Oosten. Of Masaï (niet dat die daar meevechten) , die zijn ook groter dan de gemiddelde Afrikaan.
De Toeareg vechten mee in Mali met de islamitische rebellen en vochten vier jaar geleden mee met Kadhafi , waarom zouden ze nu niet mee doen met IS. Wie het meest betaald…

En oh ja, de verbranding van de Jordaanse piloot was ook een hoax zeker??

Roy
Roy
Reactie op  Luc
6 jaren geleden

“En oh ja, de verbranding van de Jordaanse piloot was ook een hoax zeker?? ”

Maar natuurlijk is dat een hoax, vraag dat maar aan Martin Vrijland 🙂

x

Check Also

egyptenaren

Wisten de oude Egyptenaren meer dan we denken?

Veel mensen kijken momenteel op Netflix een ...

filmproducent

Filmproducent spreekt zich uit over kindermisbruik in Hollywood: ‘Ik zwijg niet meer’

Onlangs werd A Child’s Voice van filmproducent ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

57
0
We lezen graag je reactie!x