Buitenland

Verslag ‘Dag van Woede’ protesten Wall Street, betoging Nederland (video)

Help mee door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vele duizenden mensen hebben het afgelopen weekend Wall Street in New York geblokkeerd. Diverse media deden verslag van de gebeurtenissen.

De demonstranten wilden Wall Street ‘bezetten’, maar de politie zette de straten rond de New York Stock Exchange en Federal Hall af.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Veel van ons zijn van mening dat ons land hard is getroffen door een grootschalige economische crisis die grotendeels is veroorzaakt door de mensen die hier zaken doen,” aldus een demonstrant tegen de New York Daily News.

De New York Times meldde dat twee mensen zijn aangehouden nadat ze een kantoor van Bank of America probeerden binnen te dringen.

“Ze [de bankiers] doen precies het tegenovergestelde als Robin Hood, ze stelen van de armen en geven aan de rijken,” zei de 9-jarige demonstrant Sam Kesler. “Het slaat nergens op.”

Nederland

Op maandag zijn duizenden mensen naar het Malieveld in Den Haag gekomen om te protesteren tegen de bezuinigingsmaatregelen van het kabinet.

De vakbonden reppen van meer dan 10.000 mensen, de politie heeft het over een stuk of 5.000 betogers. Vooral chronisch zieken, gehandicapten en medewerkers uit sociale werkplaatsen (wsw’ers) zijn van de partij.

Duizenden demonstranten lieten samen met het Metropole Orkest, dat ook bedreigd wordt door de bezuinigingen, een protestkreet horen.

De ‘Dag van Woede’ op Wall Street wordt in de eerste video belicht door My Fox New York. Ook Russia Today en CNN deden verslag van het begin van de protestmars.

Volg hier de livestream van Global Revolution.

 

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x