Mens en Dier

Felle kritiek op Femke Halsema na speech bij vernietigde Russische tank: ‘Zij komt hier gewoon mee weg’

Help ons door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!

Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema gaf donderdag een speech bij de vernietigde Russische tank op het Leidseplein in Amsterdam. Ze zei dat daar vroeger een gevangenis stond die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de bezetter werd gebruikt om verzetsmensen, politieke gevangenen en Joden te ondervragen.

Toen de Duitse politiemensen zagen dat de geallieerden ons land zouden bevrijden, verbrandden ze het administratieboek, merkte Halsema op.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Al die levens die daarin neergeschreven werden zijn een blijvende schreeuwende aanklacht, ook zonder boek. Laat deze tank hier in Amsterdam ook zo’n aanklacht zijn. Een aanklacht namens de levens die ermee zijn verwoest, zei de burgemeester.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Iets heel anders

Halsema werd uitgejoeld door demonstranten en daarnaast hebben veel mensen bloemen bij de tank gelegd. Eén van de demonstranten, Ramona Wagner, zei in gesprek met Stephanie van Mourik van BlueShineTV dat ze Joods is en het belachelijk vindt dat Halsema een vergelijking maakt met de Shoah, ‘wat iets heel anders is’.

“Dit is een conflict dat acht jaar duurt, waar meerdere partijen bij zijn betrokken. De Shoah is dat wij werden bezet en dat wij als gemeenschap daar de nadelen van hebben ondervonden,” aldus Ramona.

De meeste Joden zijn gewoon klaar met haar

Toen mensen als Baudet tijdens corona een vergelijking maakten met de Holocaust werden ze voor de rechter gegooid. “En zij komt hiermee gewoon weg. Wat een achterlijk kutwijf is het.”

Volgens Ramona walgt de Joodse gemeenschap van Halsema. “De meeste Joden zijn gewoon klaar met haar.”

4.8 162 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
10 maanden geleden

Halsema behoord ook tot de kliek van landverraders.

Yvonne
Yvonne
10 maanden geleden

Tja al die smerige huichelachtige WEFRAATTEN KOMMEN OVERAL MEE WEG,mocht er een REVOLUTIE komen dan zal de bezem door alle gemeenten moeten worden gehaald want daar zitten ze ook.

Anja Heij
Anja Heij
10 maanden geleden

Interessant filmpje. Fijn om te horen dat veel Joodse mensen pro FVD zijn.
Volgens mij willen deugmensen zich graag pro-Joods profileren zodat ze alle andersdenkenden als antisemiet kunnen bestempelen.

Dubito
Dubito
10 maanden geleden

Heeft Baudet een holocaustvergelijking gemaakt? Hij heeft de periode van nu vergelijken met de AANLOOP naar de holocaust: de uitsluiting, de discriminatie, het haatzaaien, de demonisering van delen van de samenleving, de leugens, de geschiedvervalsing, de manipulatie van de massa – allemaal elementen van een proces dat tot een nieuwe holocaust KAN leiden. Tegenwoordig noemen we dat OVERSTERFTE. Hetzelfde wat al vele holocaust-overlevenden hebben verteld: Pas op, wij herkennen de mechanismen. het zijn dezelfde als in de jaren ’30.

Om met de Joden te spreken: die tank is een levensgrote GOTSPE.

Back to top button
93
0
We lezen graag je reactie!x