Financieel

Kaaimaneilanden maken namen verborgen bedrijven openbaar

Help door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Kaaimaneilanden maken een einde aan een lange traditie van geheimhouding door regels in te voeren die het verplichten om de namen van verborgen bedrijven en hun bestuurders bekend te maken.

Door de duizenden namen bekend te maken hoopt het Britse overzeese gebied zijn slechte reputatie van zich af te schudden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De Financial Times wist de hand te leggen op voorstellen die naar hedgefondsen op de Kaaimaneilanden waren gestuurd. De machtige monetaire autoriteit van de eilanden, CIMA, wil voor het eerst een openbare database samenstellen van de fondsen die op de Kaaimaneilanden worden beheerd. CIMA is ook van plan directeurs te onderwerpen aan een controle om te bepalen of ze al dan geschikt en betrouwbaar zijn.

Achter de schermen

Het besluit werd genomen na een barrage van internationale kritiek op één van de grootste belastingparadijzen ter wereld. De Kaaimaneilanden kwamen steeds meer onder druk te staan van boze Amerikaanse en Europese politici.

De meeste druk werd echter uitgeoefend door de pensioenfondsen en de investeerders. De grote pensioenfondsen die investeren in de hedgefonsen kunnen niet zien wat er achter de schermen gebeurt.

Meer transparantie

In 2011 werd onthuld hoe bepaalde topmannen op de Kaaimaneilanden in de raad van bestuur van honderden hedgefondsen zaten. Eén persoon zat op papier zelfs in het bestuur van 567 Kaaiman-entiteiten.

Veel investeerders roepen al enige tijd op tot meer transparantie. De nieuwe regels zijn een stap in de goede richting, nu kan namelijk iedereen directeur worden van een Kaaiman-entiteit, aldus een investeerder. Bijna twee derde van de hedgefonds-industrie is op de Kaaimaneilanden gevestigd.

Bron: Ft.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Odette
Odette
11 jaren geleden

Als die mag komen gaat bij mij de vlag uit!

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x