Mens en Dier

Felle kritiek op PvdA-fractievoorzitter Kuiken na uitspraak over ‘anti-overheidsextremisme’

Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!

Deze week werd bekend dat de Duitse politie 25 leden en aanhangers van een ‘extreemrechtse beweging’ heeft opgepakt in een landelijke operatie. Ze zouden van plan zijn geweest om gewapend het Duitse parlement te bestormen en een eigen regering te installeren.

Het bericht trok de aandacht van PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken. Volgens haar groeit ook in Nederland het anti-overheidsextremisme. “Alle redenen om ook hier alert te zijn en ondermijning van de democratie in woord en daad tegen te gaan,” schrijft ze op Twitter.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dit hebben jullie zelf in de hand gewerkt

Kuiken wordt overladen met kritiek. Er kwamen duizenden negatieve reacties op haar tweet. “Dat is geen extremisme. Dat heet gezond verstand. Omdat jullie als oerdomme, zelfingenomen en zelfverrijkende luchtfietsers het land naar de verdommenis helpen. Dit hebben jullie zelf in de hand gewerkt. Maar jij bent veel te dom om dat in te zien,” schrijft neuroloog Jan Bonte.

Huisarts Els van Veen voegt toe: “Degenen die de democratie ondermijnen zijn politici in Den Haag: Hugo de Jonge die vond dat artsen wel op hun vestje mochten worden gespuugd. Jij die pleitte voor intrekking van hun BIG-registratie. Brutaal om het ontstane wantrouwen naar jullie dan ‘extremisme’ te noemen.”

“Dat miljoenen mensen zich afkeren van regeringsbeleid van de laatste jaren is het gevolg van het Nederlandse coalitiebeleid volgens de dwingende European Strategic Agenda waar mensen in Nederland geen democratische invloed op hebben. De term ‘overheidsextremisme’ is daarmee polariserend,” zegt onderzoeksjournalist Marc van der Vegt.

In de spiegel kijken is lastig

Police for Freedom-voorman Dennis Spaanstra reageert: “Kan het niet zo zijn dat jullie er een potje van maken en er daarom een negatief geluid heerst en groeit onder het Nederlandse volk? Dit wegzetten als extremistisch is dan juist een aanslag op de democratie. Maar goed, in de spiegel kijken is lastig.”

“Welke democratie ook alweer? Die van Leugenrutte, Faalkaag en slippendragers?” vraagt emeritus hoogleraar Kees de Lange.

“Attje wordt bang. Terecht. Het volk wordt wakker, Attje. Wakker uit de hypnose van politieke misleiding en mishandeling. Pro-burgerbeleidsdenken wordt de nieuwe ideologie. Geen houden aan,” aldus psycholoog Steve Van Herreweghe.

4.9 158 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
147 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
3 maanden geleden

Het is een kuiken en zal altijd een kuiken blijven…

nou en!
nou en!
3 maanden geleden

vampieren zuigen je stiekem leeg, en hebben geen zelfreflectie,giftig volk

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
3 maanden geleden

Wie is nou extremistisch?
OPSLUITEN Uilsje Kuiken met medeplichtigen.

Mar
Mar
3 maanden geleden

welke democratie bedoelt ze ?? die van de overheid ?? nieuws voor je atje dat is niet de democratie van het volk

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

147
0
We lezen graag je reactie!x