Mens en Dier

Felle kritiek op PvdA-fractievoorzitter Kuiken na uitspraak over ‘anti-overheidsextremisme’

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!

Deze week werd bekend dat de Duitse politie 25 leden en aanhangers van een ‘extreemrechtse beweging’ heeft opgepakt in een landelijke operatie. Ze zouden van plan zijn geweest om gewapend het Duitse parlement te bestormen en een eigen regering te installeren.

Het bericht trok de aandacht van PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken. Volgens haar groeit ook in Nederland het anti-overheidsextremisme. “Alle redenen om ook hier alert te zijn en ondermijning van de democratie in woord en daad tegen te gaan,” schrijft ze op Twitter.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dit hebben jullie zelf in de hand gewerkt

Kuiken wordt overladen met kritiek. Er kwamen duizenden negatieve reacties op haar tweet. “Dat is geen extremisme. Dat heet gezond verstand. Omdat jullie als oerdomme, zelfingenomen en zelfverrijkende luchtfietsers het land naar de verdommenis helpen. Dit hebben jullie zelf in de hand gewerkt. Maar jij bent veel te dom om dat in te zien,” schrijft neuroloog Jan Bonte.

Huisarts Els van Veen voegt toe: “Degenen die de democratie ondermijnen zijn politici in Den Haag: Hugo de Jonge die vond dat artsen wel op hun vestje mochten worden gespuugd. Jij die pleitte voor intrekking van hun BIG-registratie. Brutaal om het ontstane wantrouwen naar jullie dan ‘extremisme’ te noemen.”

“Dat miljoenen mensen zich afkeren van regeringsbeleid van de laatste jaren is het gevolg van het Nederlandse coalitiebeleid volgens de dwingende European Strategic Agenda waar mensen in Nederland geen democratische invloed op hebben. De term ‘overheidsextremisme’ is daarmee polariserend,” zegt onderzoeksjournalist Marc van der Vegt.

In de spiegel kijken is lastig

Police for Freedom-voorman Dennis Spaanstra reageert: “Kan het niet zo zijn dat jullie er een potje van maken en er daarom een negatief geluid heerst en groeit onder het Nederlandse volk? Dit wegzetten als extremistisch is dan juist een aanslag op de democratie. Maar goed, in de spiegel kijken is lastig.”

“Welke democratie ook alweer? Die van Leugenrutte, Faalkaag en slippendragers?” vraagt emeritus hoogleraar Kees de Lange.

“Attje wordt bang. Terecht. Het volk wordt wakker, Attje. Wakker uit de hypnose van politieke misleiding en mishandeling. Pro-burgerbeleidsdenken wordt de nieuwe ideologie. Geen houden aan,” aldus psycholoog Steve Van Herreweghe.

4.9 159 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

147 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Het is een kuiken en zal altijd een kuiken blijven…

nou en!
nou en!
1 jaar geleden

vampieren zuigen je stiekem leeg, en hebben geen zelfreflectie,giftig volk

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
1 jaar geleden

Wie is nou extremistisch?
OPSLUITEN Uilsje Kuiken met medeplichtigen.

Mar
Mar
1 jaar geleden

welke democratie bedoelt ze ?? die van de overheid ?? nieuws voor je atje dat is niet de democratie van het volk

Back to top button
147
0
We lezen graag je reactie!x