BinnenlandCorona

Felle kritiek op sluiting restaurant dat coronapas niet checkt: ‘Politiek van de valse prioriteiten’

Help ons door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Restaurant Waku Waku in Utrecht moest maandag sluiten van burgemeester Dijksma (WEF) omdat de eigenaren weigeren QR-codes te controleren aan de deur. Vervolgens gingen tientallen sympathisanten voor de ingang van het restaurant zitten om de politie, die in groten getale aanwezig was, de toegang te ontzeggen.

De politie wilde niet dat de boel escaleerde en besloot niet tot ontruiming over te gaan. De eigenaren hadden al op Facebook aangekondigd dat ze niet wilden meewerken aan de coronapas. “Het feit dat de overheid de horeca gebruikt om de vaccinatiegraad te verhogen, is onethisch en verkeerd,” schreven ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Schandalig

De politie en gemeente keerden vanochtend terug bij het restaurant om de sloten te vervangen. “Zoals verwacht kwam de politie dus terug om de zaak dicht te gooien,” schrijft journalist Annelies Strikkers. “Schandalig.”


Ondernemer Joost de Vries filmde gisteravond de menselijke haag bij Waku Waku en ook de politiemacht die op de been was. “Krijgt later ongetwijfeld nog een vervolg,” schreef hij erbij.


Politiek van de valse prioriteiten

De sluiting van het restaurant maakt veel los. De eigenaren krijgen veel steun, zelfs uit politieke hoek. Fractievoorzitter van Partij voor de Dieren Esther Ouwehand schrijft: “Zo’n bericht. Hele politiemacht afgestuurd op een restaurant dat nieuwe pandemieën helpt voorkomen. Omdat ze niet meewerken aan disproportionele symptoombestrijding van de huidige pandemie in de vorm van de coronapas. Politiek van de valse prioriteiten.”

DIT NIET

Ook wijkagent Pim Vos uit Vught spreekt zich uit. “Ik sta vandaag vastgenageld op de grond… Ik ben bij de politie gekomen om mensen te helpen. ‘Waakzaam en dienstbaar’. Ik weet niet wat ik ‘mag’ zeggen in mijn rol binnen de politie, maar alles in mij schreeuwt ‘DIT NIET’. Het kan toch niet zijn dat je in de Efteling tegen elkaar mag staan in een rij voor de Python (gevaccineerd en ongevaccineerd) en een restaurant dat mensen echt gezond wil laten leven gesloten wordt omdat ze niet willen vragen naar een check?” vraagt de politieagent.

4.8 65 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anneke
Anneke
2 jaren geleden

Slechte opmerking van Pim Bos. Zo breng je ‘ze’ nog op ideeën.
(Al liggen die natuurlijk ook allang klaar, maar het moet eerst even geroepen worden).

Anneke
Anneke
2 jaren geleden

Sharon Dijksma, Bilderberggroepbezoeker.

Oqu
Oqu
2 jaren geleden

In Japan zijn ze nu ook gestopt met die onzin. Hier in Nederland gelooft men er heilig in ¨corona.¨ Wie houdt wie nu voor de gek? Wie is nu bezig met iets anders?

Weetniet
Weetniet
2 jaren geleden

Ik begrijp nog steeds niet wat mensen/bedrijven bezielt om vooraf al aan te kondigen wat ze van plan zijn te gaan doen. Ze maken slapende honden wakker en graven daarmee hun eigen graf. Niet zo slim.

Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x