Blog

De perfecte fiets voor jouw kleintje

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We kennen het allemaal wel. Eerst gaan de kleintjes kruipen, dan lopen ze ineens en voor je het weet fietsen ze zo de straat uit op weg naar school. Wanneer deze tijd is aangebroken en je kinderen op eigen houtje van hot naar her gaan, wil je natuurlijk niks liever dan dat je kinderen veilig zijn op de weg. Helaas heb je geen invloed op wat andere weggebruikers doen.

We hebben wel invloed op een goede voorlichting over de verkeersveiligheid en de aanschaf van veilige kinderfietsen voor de kids. Een goede kinderfiets hoeft helemaal niet nieuw te zijn. Het is wel belangrijk dat je aandacht besteed aan wat voor soort fiets geschikt is voor jouw kind.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
De juiste maat

Wanneer je een kinderfiets gaat kopen, is het heel erg belangrijk dat je kijkt naar de juiste maat fiets. De maat van de fiets wordt bepaald door de lengte van je kind. Let hier dus goed op en koop de fiets niet op de groei. Het kan erg gevaarlijk zijn als je kind niet goed bij de trappers kan en de banden te hoog zijn. Op internet zijn veel maattabellen te vinden waar je de perfecte maat fiets kan vinden.

Je kunt natuurlijk ook altijd even langs de lokale fietsenmaker gaan om je te laten informeren. Hou er rekening mee dat de maten variëren van 12 tot en met 26 inch, daarna ga je over op de volwassen fietsen. Een meisjesfiets 14 inch is dus bijvoorbeeld voor een meisje van 4 tot 6 jaar, en een jongensfiets 24 inch voor jongens van 8 tot 12 jaar.

Verschillende modellen

Naast verschillende maten zijn er ook verschillende soorten fietsen. Zo heb je de ouderwetse omafiets met gebogen stang, een stoere mountainbike, bmx of een flyermodel. Kijk bij het uitzoeken van de fiets goed naar wat bij jouw kind past. Gaat de fiets gebruikt worden voor fietsvakanties of koop je een fiets enkel voor het naar school fietsen? Dit zijn factoren die meegenomen moeten worden in de uiteindelijke keuze.

Je wilt natuurlijk niet dat je kind tijdens een fietsvakantie kilometers moet zwoegen op een omafiets. Daarnaast is het ook fijn als je kind op een fiets fietst die bij hem of haar past en waar zij zich comfortabel op voelen. Fietsen is een goede manier om gezond te blijven, en ook voor mensen die willen afvallen. Kies daarom een fiets die goed past!

Het fietsexamen

Nu je klaar bent om een keuze te maken wat voor fiets het beste bij jouw kleintje past is er een cruciaal onderdeel dat niet vergeten mag worden, het fietsexamen! Het fietsexamen wordt meestal op de basisschool afgenomen om er zeker van te zijn dat de kinderen weten hoe ze zich in het verkeer moeten gedragen en hoe ze gevaarlijke situaties uit de weg kunnen gaan.

Mocht jouw kind al goed kunnen fietsen is het nog steeds geen slecht idee om te wachten met ze alleen te laten gaan totdat ze het fietsexamen met succes hebben afgelegd. Zo ben je er zeker van dat jouw kind weer veilig thuiskomt. Dat is wel zo fijn!

4 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x