Archeologie

Foto’s opgedoken van ongelooflijke ontdekking op Paaseiland

Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De beroemde standbeelden op Paaseiland hebben nog steeds de nodige verrassingen voor ons in petto. Op een aantal foto’s van opgravingen in 2012 is te zien hoe archeologen de stenen torso’s onder de hoofden blootleggen. De onderzoekers deden een verrassende ontdekking: de monolieten bleken te zijn bedekt met gedetailleerde tatoeages.

De beelden werden gedeeld via de sociale media en zijn inmiddels al meer dan 1,2 miljoen keer bekeken op Imgur. Ze tonen onder meer maansikkels, die volgens academici staan voor de kano’s van de lokale Polynesiërs. Verder is er nog maar heel weinig bekend over de tekeningen.

Er zijn tussen het jaar 100 en 1800 in totaal 887 enorme standbeelden gemaakt. Sommige zijn tot wel 10 meter hoog. Het Easter Island Statue Project (EISP) verricht al jaren opgravingen bij de standbeelden en publiceerde de eerste foto’s van de torso’s in 2012. Voor velen kwam dit als een verrassing omdat werd aangenomen dat ze alleen een hoofd hadden.

Foto's opgedoken van ongelooflijke ontdekking op Paaseiland
De Rapa Nui helpen bij de opgravingen

“De reden dat mensen denken dat ze alleen een hoofd hebben is dat zo’n 150 standbeelden tot aan de schouders zijn begraven. Dit zijn de meest beroemde en meest gefotografeerde standbeelden op Paaseiland,” zei Jo Anne Van Tilburg van EISP. “Mensen die geen foto’s van andere standbeelden hadden gezien namen aan dat er alleen maar hoofden waren te vinden.”

In 1919 bleek tijdens een expeditie dat sommige zogeheten moai ook een torso hadden. De ontdekking werd in 1955 bevestigd door de Noorse ontdekkingsreiziger Thor Heyerdhal. Door de jaren heen zijn de standbeelden in de vergetelheid geraakt. Toeristen begonnen het afgelegen eiland pas in de jaren negentig te bezoeken.

Foto's opgedoken van ongelooflijke ontdekking op Paaseiland
De 10 meter hoge standbeelden bevatten vele indrukwekkende decoraties

Er is nog altijd weinig bekend over de moai. Hoe werden ze gemaakt? Hoe kon het zijn dat zo’n afgelegen eiland bevolkt was? Hoe werden ze over het eiland verplaatst? Wat is er gebeurd met de bewoners van het eiland?

[News.com.au via Mirror]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kiaora
kiaora
7 jaren geleden

Ze zijn NOOIT begraven maar door de jaren heen steeds verder in de grond gezakt. Ook daarom wordt wel eens verondersteld dat de Moai veeeel ouder zijn.

Draco
Draco
7 jaren geleden

Ik snap dat de redactie graag bewijzen ziet zoals ruimteschepen die ze heeft verplaatst maar helaas. De beelden zijn gewoon verplaatst met mankracht en touwen. Vroeger hadden ze schijnbaar meer kennis dan nu want het is heel simpel hebben ze nu ontdekt. De voeten van de beelden hadden een vorm van een halve cirkel wat iets schuin afliep. Door van links naar rechts te bewegen ging het beeld vanzelf wandelen zeg maar. Kan je zo namaken.
http://static.nationalgeographic.nl/thumbnails/GenjVideoBundle/Video/fileUpload/detail/00/00/67/verplaatsing-maoi-op-paaseiland-67.jpg

Zie de foto. Op Youtube is er ook een documentaire over te vinden. Met de piramide zullen ze ook wel iets slims bedacht hebben waar we nog achter moeten komen.

Gerard
Gerard
7 jaren geleden

Wat de meesten niet weten, is dat satan – Luci(ster)fer – de Draak oude Slang… hier op aarde met een derde van de engelen op aarde gerebeleerd hebben.

Wellicht worden alle aliens in de bijbel draken genoemd… reptielen.

Draco
Draco
7 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

25
0
We lezen graag je reactie!x