BuitenlandCorona

Frankrijk eist coronapas voor restaurant en winkelcentrum: ‘Volgende versnelling van medische dictatuur’

Help door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Frankrijk is het vanaf augustus verplicht voor bezoekers van cafés, restaurants en winkelcentra, en voor reizigers die met de trein of het vliegtuig komen, om een coronapas te hebben. Die toont of mensen zijn gevaccineerd, negatief zijn getest op corona of besmet zijn geweest.

“We hebben te maken met een nieuwe race tegen de klok,” zei president Macron. Frankrijk verplicht verder de coronavaccinatie voor zorgmedewerkers. Zij moeten uiterlijk op 15 september zijn ingeënt. Zorgmedewerkers die niet gevaccineerd zijn, krijgen geen salaris. Macron zei dat we ‘op een bepaald punt’ ook moeten nadenken over een verplichte vaccinatie voor alle Fransen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De aankondiging maakt veel emoties los. Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons schrijft: “Bijna alle revoluties in de geschiedenis zijn begonnen in Frankrijk. Het wordt hoog tijd dat ze er weer één optuigen.”

Opmaat tot totalitair handelen

“Frankrijk schakelt door naar de volgende versnelling van medische dictatuur,” zegt programmamaker Flavio Pasquino.

“Ik neem aan dat Europese leiders en grote namen in de media de komende dagen keihard afstand nemen van dit fascisme en sancties tegen Frankrijk gaan eisen?” vraagt journalist Annelies Strikkers. “Zo niet, dan weet je wat er komen gaat. Apartheid.”

Auteur en spreker Hans van Tellingen merkt op: “Vrijheid onder voorwaarden is geen vrijheid. Dat is een vorm van ‘knechting’. Het tegendeel van vrijheid. En de opmaat tot totalitair handelen.”

Medische apartheid

Ook het Artsen Covid Collectief spreekt zich uit tegen de aangekondigde maatregelen: “Het ontzeggen van toegang tot een normaal sociaal leven op basis van niet-gevaccineerd zijn, leidt tot medische apartheid. Aangaan van een medische handeling, zoals vaccinatie, is áltijd een vrije en persoonlijke afweging.”

“Lichamelijke integriteit en zelfbeschikkingsrecht zijn grondrechten. Er mogen geen discriminatoire gevolgen aan worden verbonden. Dit is duidelijk in strijd met het individuele recht op zelfbeschikking, een grondslag van de mensenrechten,” aldus het collectief.

4.7 61 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

163 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
TéDé
TéDé
2 jaren geleden

Tjonge, iedereen de bek vol over BLM en dit wordt geaccepteerd?

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Komt hier in Nederland ook nog wel. Wil het Nederlandse Volk graag. Dit was ruim voor 17 maart j.l. bekend en toch heeft de massa hier voor gestemd, dus nogmaals, het Nederlandse volk staat langs de kant te juichen als dit wordt ingevoerd net zoals het volk stond te juichen toen de Duitsers in 1940 het land binnenkwamen rollen.

1/4 piet
1/4 piet
2 jaren geleden
Loire
Loire
2 jaren geleden

Je hebt idioten genoeg die het vaccin verplichten op een hele stomme manier vergelijken en daardoor zien als noodzaak zoals bijv die Jekel, die het vergelijkt met een rijbewijs ( is vaarigheid) ongelooflijk dat mensen daarin meegaan.

Back to top button
163
0
We lezen graag je reactie!x