Homepagina » Buitenland » Frankrijk eist coronapas voor restaurant en winkelcentrum: ‘Volgende versnelling van medische dictatuur’
frankrijk
Foto: Emmanuel Macron (Влада на Република Северна Македонија CC0)

Frankrijk eist coronapas voor restaurant en winkelcentrum: ‘Volgende versnelling van medische dictatuur’

In Frankrijk is het vanaf augustus verplicht voor bezoekers van cafés, restaurants en winkelcentra, en voor reizigers die met de trein of het vliegtuig komen, om een coronapas te hebben. Die toont of mensen zijn gevaccineerd, negatief zijn getest op corona of besmet zijn geweest.

“We hebben te maken met een nieuwe race tegen de klok,” zei president Macron. Frankrijk verplicht verder de coronavaccinatie voor zorgmedewerkers. Zij moeten uiterlijk op 15 september zijn ingeënt. Zorgmedewerkers die niet gevaccineerd zijn, krijgen geen salaris. Macron zei dat we ‘op een bepaald punt’ ook moeten nadenken over een verplichte vaccinatie voor alle Fransen.

De aankondiging maakt veel emoties los. Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons schrijft: “Bijna alle revoluties in de geschiedenis zijn begonnen in Frankrijk. Het wordt hoog tijd dat ze er weer één optuigen.”

Opmaat tot totalitair handelen

“Frankrijk schakelt door naar de volgende versnelling van medische dictatuur,” zegt programmamaker Flavio Pasquino.

“Ik neem aan dat Europese leiders en grote namen in de media de komende dagen keihard afstand nemen van dit fascisme en sancties tegen Frankrijk gaan eisen?” vraagt journalist Annelies Strikkers. “Zo niet, dan weet je wat er komen gaat. Apartheid.”

Auteur en spreker Hans van Tellingen merkt op: “Vrijheid onder voorwaarden is geen vrijheid. Dat is een vorm van ‘knechting’. Het tegendeel van vrijheid. En de opmaat tot totalitair handelen.”

Medische apartheid

Ook het Artsen Covid Collectief spreekt zich uit tegen de aangekondigde maatregelen: “Het ontzeggen van toegang tot een normaal sociaal leven op basis van niet-gevaccineerd zijn, leidt tot medische apartheid. Aangaan van een medische handeling, zoals vaccinatie, is áltijd een vrije en persoonlijke afweging.”

“Lichamelijke integriteit en zelfbeschikkingsrecht zijn grondrechten. Er mogen geen discriminatoire gevolgen aan worden verbonden. Dit is duidelijk in strijd met het individuele recht op zelfbeschikking, een grondslag van de mensenrechten,” aldus het collectief.

4.7 61 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
163 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
TéDé
TéDé
3 maanden geleden

Tjonge, iedereen de bek vol over BLM en dit wordt geaccepteerd?

ProAsfalt
ProAsfalt
3 maanden geleden

Komt hier in Nederland ook nog wel. Wil het Nederlandse Volk graag. Dit was ruim voor 17 maart j.l. bekend en toch heeft de massa hier voor gestemd, dus nogmaals, het Nederlandse volk staat langs de kant te juichen als dit wordt ingevoerd net zoals het volk stond te juichen toen de Duitsers in 1940 het land binnenkwamen rollen.

1/4 piet
1/4 piet
3 maanden geleden
Loire
Loire
3 maanden geleden

Je hebt idioten genoeg die het vaccin verplichten op een hele stomme manier vergelijken en daardoor zien als noodzaak zoals bijv die Jekel, die het vergelijkt met een rijbewijs ( is vaarigheid) ongelooflijk dat mensen daarin meegaan.

x

Check Also

artsen

IC-artsen in brandbrief: ‘Iedereen denkt dat de zorg nu op springen staat door corona. Niets is minder waar’

IC-artsen Aernout Lahaije en Sander de Lange ...

vaccinatie

FVD ‘overstelpt’ met berichten over vaccinatieschade: ‘Mensheid staat nog iets tragisch te wachten’

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) heeft ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

163
0
We lezen graag je reactie!x