Gezondheid

Franse kinderen krijgen geen ADHD

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bijna een tiende van alle kinderen in de Verenigde Staten slikt iedere dag medicijnen omdat ze zijn gediagnosticeerd met ADHD.

In Frankrijk lijden veel minder kinderen aan ADHD en wordt er aanzienlijk minder Ritalin en Concerta voorgeschreven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In het Amerikaanse tijdschrift Psychology Today is te lezen over een totaal andere behandelwijze in Frankrijk. In dat land proberen kinderpsychiaters het kind en zijn of haar gedrag niet te beïnvloeden, maar wordt er gekeken naar de onderliggende oorzaken van het gedrag.

Ze proberen te achterhalen waarom een kind zich moeilijk kan concentreren of druk is. In Frankrijk wordt ADHD gezien als een psychosociaal probleem dat sterk afhankelijk is van de situatie.

In de VS wordt ADHD beschouwd als een biologische-neurologische aandoening die met medicijnen moet worden behandeld. Franse psychiaters verkiezen gezinscounselling en psychotherapie boven het slikken van geneesmiddelen.

Bron: 360magazine.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IIS
IIS
10 jaren geleden

Kinderen in Spanje zijn over het algemeen voor zover ik kan zien helemaal niet onder de geestdodende medicijnen. Wat ook frappant was dat in Spanje bijv. mensen met het syndroom van Gilles de la Tourette helemaal of bijna niet voorkomen. Als ik het even heel grof mag stellen, maar zou het kunnen dat in bepaalde landen meer inteelt voorkomt? NL lijkt me een land met veel DNA defecten, tenminste als ik om mij heen kijk dan lijkt het of NL’ers over het algemeen eeuwig ziek zijn. Natuurlijk kan dat ook komen door het klimaat of door maatschappelijke omstandigheden. In Zuidelijke landen heeft men meer en intensievere zonlicht en dat zou ook één van de zovele oorzaken kunnen zijn dat mensen van alles en nog wat mankeert in landen waar het vaak maar troosteloos weer is.

Dat Frankrijk ADHD anders aanpakt dan Amerika of NL komt waarschijnlijk dat de Fransen misschien, ondanks hun arrogantie, toch een stuk slimmer zijn en niet in de val van de farmaceuten trappen.

De overheid tot aan de artsen aan toe, zijn die hier in NL nog wel te redden om constant alles en iedereen maar vol te proppen met gif!? Kinderen worden gesloopt voor de rest van hun leven. Als je kijkt wat de lange termijn effecten zijn van veel middelen dan is het bijna moorddadig om kinderen en ook volwassen vol te proppen met chemie die meer kapot maakt dan geneest.

mevrouw S.
mevrouw S.
10 jaren geleden

Hier -in het groene hart van Frankrijk- hebben kinderen inderdaad geen ADHD. Mogelijk dat aarden of gronden hier een grote rol in speelt. M.a.w. op de blote voeten lekker in het gras hollen en vuil worden met modder.

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

Zoiets als ADHD bestaat niet. Als dat wel zo was zaten er in elke nieuwe generatie veel van dat soort kinderen.Als je kinderen in een keurslijf zet alle creativiteit de grond in boord,komen zij in opstand want zij kunnen geen kant op.lopen vast in deze controle maatschappij en krijgen ineens een label opgespeld en doos pillen.Se vraag die overblijft wie heeft er nu a d h d volgens mij de gene die dit de kinderen aandoen.

René van Zalk,  Nuns
René van Zalk, Nuns
10 jaren geleden

Ping ping kassa zo’n ADHD verzinsel.

Back to top button
48
0
We lezen graag je reactie!x