Mens en DierCorona

Populaire nieuwslezeres en ‘coronacriticus’ neemt na 22 jaar ontslag: ‘Ik wil dit werk niet langer doen’

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De populaire Amerikaanse nieuwslezeres Kari Lake houdt het na 22 jaar voor gezien. Ze presenteerde lange tijd het best bekeken nieuwsprogramma op Fox 10. Lake kondigde haar vertrek dinsdag aan in een video die ze op Twitter had geplaatst. In de video zegt ze dat ze zich niet kan vinden in de manier waarop de journalistiek is veranderd.

“De afgelopen jaren ben ik niet trots geweest dat ik deel uitmaakte van de mediawereld. Ik weet zeker dat er ook andere journalisten zijn die er net zo over denken,” zei ze. Lake suggereerde dat het nieuws eenzijdig en bevooroordeeld is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Angst en verdeeldheid

“Ik las nieuwsberichten voor die in mijn ogen niet helemaal op waarheid berustten, of die slechts een deel van het verhaal vertelden,” aldus de voormalige nieuwslezeres, die naar eigen zeggen bang was op deze manier angst en verdeeldheid aan te wakkeren. “Ik worstelde hiermee en wil dit werk niet langer doen.”

Ze zei dat de media waarschijnlijk zullen kwaadspreken over haar, maar voegde toe dat niet iedereen erop gebrand is de waarheid te vertellen.

Sceptisch

Het is bekend dat Lake sceptisch is over de berichten die in de media verschijnen over corona. Zo deelde ze vorig jaar een video van twee artsen uit Californië, Dan Erickson en Artin Massihi, waarin werd beweerd dat het coronavirus ongeveer net zo ernstig is als de griep en dat binnenblijven het immuunsysteem juist verzwakt. “Eén van de eerlijkste coronabriefings die ik tot dusver heb gezien,” schreef ze erbij.

In de virale video, die uiteindelijk door YouTube werd verwijderd, zei dr. Erickson dat de kans om aan corona te sterven 0,03 procent is.

4.9 68 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Grote Henk
Grote Henk
3 jaren geleden

en ze heeft gelijk. karakter tonen is in deze tijden erg belangrijk

Geen variatie
Geen variatie
3 jaren geleden

Respect!

Onderstaande link wordt de toekomst mensen. Stem FVD.
https://achieve.lausd.net/dailypass

Karel I
Karel I
3 jaren geleden

Zo ze heeft toch een geweten dan. Welkom terug in de wereld van de natuurlijke en echte Mens. Niet het spuitje nemen dan hè.

Martijn
Martijn
3 jaren geleden

Stel je eens voor dat niemand televisie keek, radio luisterde, kranten las, geen facebook of twitter had. Zou Covid dan bestaan?

Back to top button
47
0
We lezen graag je reactie!x