Buitenland

Presidentskandidaat Santorum: “Amerika heeft IS-terroristen gecreëerd”

Help ons door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten zijn verantwoordelijk voor de creatie van IS. Dat zei de Republikeinse presidentskandidaat Rick Santorum nadat de terreurgroep de aanslagen in Parijs had opgeëist.

Op vrijdag vond een aanslagengolf plaats in de Franse hoofdstad, waarbij meer dan 130 doden vielen. Het gaat om de zwaarste aanval op Franse bodem sinds de Tweede Wereldoorlog.

Zaterdag liet de terreurbeweging weten dat dit de eerste aanslag in een storm van aanslagen is en dat Frankrijk de ‘hoofdstad van prostitutie en obsceniteit is’.

‘Obama en Clinton verantwoordelijk’

Tijdens een bijeenkomst in Orlando in Florida afgelopen zaterdag, zei Santorum dat de Amerikaanse president Barack Obama en oud-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton verantwoordelijk zijn voor de creatie van IS.

Hij zei dat het ontstaan van de terreurgroep ‘het gevolg is van het besluit van Clinton en Obama om Irak – tegen het advies van alle generaals in – te verlaten’. “Barack Obama en Hillary Clinton plaatsten politiek boven de veiligheid van ons land en de stabiliteit en veiligheid van de wereld,” zei Santorum, die tussen 1995 en 2007 senator was.

Eindeloze oorlog

IS-terroristen, die in 2012 in Jordanië zijn getraind door de CIA om de Syrische overheid te destabiliseren, hebben nog altijd de macht over delen van Syrië en Irak. De Verenigde Staten en hun bondgenoten voeren sinds afgelopen jaar luchtaanvallen uit tegen IS.

Terwijl de VS claimt terreurgroepen zoals IS te bestrijden, zeggen waarnemers dat het land dergelijke organisaties heeft gecreëerd om haar beleid in het Midden-Oosten uit te kunnen voeren.

Volgens de Amerikaanse politiek commentator Dean Henderson moedigen de VS en haar bondgenoten de verspreiding van IS juist aan om op die manier een ‘eindeloze oorlog’ in het Midden-Oosten te ontketenen die het Amerikaanse militair-industrieel complex sterker maakt.

“Dit is de reden waarom IS bestaat, omdat we op deze manier veel meer kunnen gaan verdienen aan de verkoop van wapens aan veel meer spelers in het Midden-Oosten,” zei Henderson.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x