Homepagina » Binnenland » Fraudeurs infiltreren bij zorgverzekeraars
Achmea

Fraudeurs infiltreren bij zorgverzekeraars

Het gebeurt steeds vaker dat criminelen zorgverzekeraars infiltreren om geld achterover te drukken.

De precieze omvang is nog onduidelijk, maar fraudeurs zouden vaker op banen solliciteren om er daarna geld weg te sluizen.

De infiltranten geven onder meer goedkeuring aan valse declaraties die door handlangers worden ingediend of ze storten vergoedingen op eigen rekening. Volgens Zorgverzekeraars Nederland (ZN) gaat het om ‘gigantische bedragen’. De koepelorganisatie wil niet zeggen hoe vaak het gebeurt.

Persoonsgebonden budgetten

Zorgverzekeraars willen in de Volkskrant niets over eventuele infiltraties zeggen. De hoogte van het buitgemaakte bedrag is onduidelijk omdat slechts een fractie van de zorgfraude wordt ontdekt.

Ook bij andere zorgorganisaties slaan infiltranten hun slag. Bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) kan een fraudeur bijvoorbeeld voor miljoenen aan persoonsgebonden budgetten doorsluizen naar handlangers. Het CIZ controleert intern niet op fraude.

Opmerkelijk

Wouter Kniest van Zorgverzekeraars Nederland stelt dat het aantal signalen van infiltratie bij ZN is gegroeid, maar meer wil hij er niet over kwijt. Zorgverzekeraars houden nog voet bij stuk. “Bij CZ is dit nooit gebeurd,” aldus een CZ-woordvoerster. VGZ wil geen mededelingen doen over interne fraude en Achmea zegt dat voorvallen van infiltratie bij hen niet bekend zijn.

Dat is opmerkelijk. In 2006 werden twee medewerkers van een Achmea-vestiging in Zwolle ontslagen omdat zij werden verdacht van het wegsluizen van geld. Zij werkten samen met criminelen die zich voordeden als patiënt. Volgens een woordvoerster kan dat echter niet worden gezien als infiltratie.

Bron: Volkskrant.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
5Illu2sion8
5Illu2sion8
8 jaren geleden

Ook een keer gebeurt bij een bedrijf wat in een schooltje onder water zwemt, volgens mij.

Biff
Biff
8 jaren geleden

Zouden het moderne Robin Hooden zijn,

die het geld gaan tereuggeven aan het volk?

Aardebewoner
Aardebewoner
8 jaren geleden

Huh ik dacht dat fraudeurs en graaiers al lang waren geinfiltreerd bij zorgverzekeraars. Er komen er nog mer fraudeurs en graaiers bij ?? dan gaan de ratten elkaar bijten bij de graaipot.

King of Light
King of Light
8 jaren geleden

Alsof zorgverzekeraars zelf zo fris zijn. Mag ik stellen dat zij de Nederlandse burgers in samenwerking met de Overheid en alle andere die daarbij betrokken waren, onder dwang de zorgverzekeringen hebben opgedrongen. Vraag maar aan Johan Oldenkamp, die weet precies hoe dat zit. Ik trouwens ook hoor. Maar als men klachten heeft stuurt men je naar het zogenaamde onafhankelijke commissie SKGZ, die toevallig in het pand zit van jawel ZN. Niks onafhankelijk dus, Zilveren Kruis gaf dat later toch toe. Zo wordt je dus belazerd door de zorgverzekeraars zelf. Laat ze eerst maar een de hand in eigen boezem steken voor ze gaan lopen klagen over FRAUDEURS.
Zelf nemen ze geen enkele verantwoordelijkheid in het vergoeden van foute medicijnen en volledig vertrouwd wat de Overheid(CBG) doet. Inmiddels weten we dat daar middels de uitzending van de KRO weinig van klopt.
Er is dus geen controle door Zorgverzekeraars op producten die zij vergoeden. Geld is het belangrijkste, niet de patient.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

pfizer

Oeps: coronavaccinmaker Pfizer roept kankerverwekkend antirookmedicijn terug

Pfizer, de fabrikant van onder andere coronavaccins, ...

corona

Media geven toe: corona grijpt om zich heen in gebieden met hoge vaccinatiegraad

Uit een onderzoek dat is uitgevoerd in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x