Gezondheid

“Hoe de tabaksindustrie en overheid liegen over roken”

Help door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wist je dat er meer dan 4000 verschillende chemicaliën zitten in rook die je inhaleert bij het roken van tabak en dat minstens 69 daarvan bekend staan als kankerverwekkend?

In de Verenigde Staten, waar zich de vijf grootste tabaksproducenten ter wereld bevinden, heeft de overheid haar goedkeuring gegeven aan het gebruik van niet minder dan 599 verschillende additieven bij de productie van sigaretten. Deze lijst is in 1994 samengesteld en is lange tijd geheimgehouden. Volgens de overheid zijn deze additieven veilig.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De tabaksfabrikanten die deze lijst uiteindelijk vrijgegeven hebben zijn: American Tobacco Company, Brown & Williamson, Liggett Group, Philip Morris USA en R.J. Reynolds Tobacco Company.

De overheid staat toe dat deze veelal giftige stoffen toegevoegd mogen worden, zonder dat vooraf is onderzocht wat de effecten zijn als deze stoffen verbrand worden. Uiterst giftige stoffen als koolmonoxide, stikstofoxide, waterstofcyanide en ammoniak bevinden zich in de tabaksrook als deze geïnhaleerd wordt. Maar liefst 43 bekende kankerverwekkende stoffen zijn aangetroffen in rook die direct geïnhaleerd wordt en in rook die passief meegerookt wordt. Mocht je de volgende keer een sigaret op willen steken, kijk dan nog eens op de lijst van gifstoffen.

Ondanks dat in 2012 nog steeds 26% van de Nederlandse bevolking rookte (bron: Stivoro 2013), er in 2012 negentienduizend mensen aan roken zijn overleden (bron: Stivoro 2013) en het roken steeds duurder gemaakt wordt, lijkt het de overheid niet te lukken het roken verder aan banden te leggen. Wellicht dat de oorzaak te vinden is in het exorbitante bedrag van 2,7 miljard euro dat de overheid elk jaar verdient aan tabaksaccijnzen (bron: Accijnslek).

Uiteindelijk is het natuurlijk het beste om te stoppen met roken. Het is beter voor de gezondheid en voor de portemonnee, ware het niet dat vaak gedacht wordt dat stoppen met roken een moeilijk karwei is waarbij tabak voor de rest van je leven een aantrekkingskracht op je blijft houden.

Michel Lejeune van Trancewerk heeft met hypnose sinds 2006 vele rokers geholpen niet-roker te worden.

“Roken is een verslaving die zich in het onderbewustzijn vastgezet heeft. Veel bekende manieren om te stoppen zoals ‘laseren’, nicotinekauwgum kauwen of pleisters plakken, houden geen rekening met het menselijk onderbewustzijn. Zij richten zich puur op de uitwendige verschijnselen als een soort tijdelijke symptoombestrijding. Hierdoor zijn deze methodes minder effectief en vallen veel mensen uiteindelijk toch weer terug in hun oude rookpatroon. Bijkomend probleem is dat de rokers door deze methodes meestal meer gaan eten en snoepen ter compensatie, waardoor ze snel dikker en zwaarder worden,” aldus Lejeune.

“Zodra je met behulp van hypnose de verslaving uit het onderbewustzijn wist, ga je wat de verslaving betreft mentaal terug naar het moment vóórdat je rookte. De drang en behoefte om te roken verdwijnen volledig en vanzelf, waardoor mensen weer echte niet-rokers worden. Het percentage rokers dat na hypnose definitief bevrijd is van deze verslaving, ligt boven de 90%,” gaat hij verder.

“Als mensen zeggen dat het niet gemakkelijk is om van een rookverslaving af te komen, komt dat doordat zij niet weten waar die verslaving zich precies bevindt, en dat is in het menselijk onderbewustzijn. Als je daar de verslaving verwijdert, krijg je blije en tevreden mensen,” stelt Lejeune.

Trancewerk biedt het speciale hypnosmoke-programma nu voor lezers van NineForNews tijdelijk aan voor slechts 97 euro met de speciale kortingscode nfnrookvrij

Klik hier voor meer informatie en om het programma te downloaden.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tim
Tim
6 jaren geleden

De regering wilt niet dat de mensen stoppen met roken het is gewoon een marketing scam.

10 mensen roken voor €2.00 per pakje
Dus ze verdienen €20.00 per persoon per pakje
” ze maken het duurder €5.00 de pakje”
5 van de 10 mensen stoppen met roken
Ze verdienen €5.00 de pakje per persoon
5x€5.00=€25.00

Als de regering wilt dat iedereen rookt
Dan verbieden ze minstens de aanschaf van sigaretten

Verzekeraars verdienen meer aan mensen die roken.
Premie word duurder voor een roker

apartheid is dat de illusie die ons verteld word dat de regering wilt dat je stopt met roken
Maar wel de klauwen op houden bij elke verdienste.

Ik rook ik wil stoppen het is moeilijk doe flink me best elke keer alls het lukt komt de verleiding weer terug en dan koop ik het zonder probleem in de winkel.

Roken, witte suiker, nagemaakte vleeswaren groente fruit of bespoten voedingswaren, autos die rijden op benzine of de chemtrails in de lucht de uitstoot van de industrieën tot aan je kraan water dienje drinkt. Allermaal tot doel de mens ziek te maken en aftrzwakken tot doel van kanker of andere ziektes.

Kanker is handel voor de farma.
Het zo genoemde geneeskunde van kanker
Is super duur
Een gezond mens leverd niks op
Een dood mens leverd niks op
Een ziek mens is geld
Verdiep je in dese kwesties en vraag je zelf af
Wie de macht hebbers zijn en wie niet.

De tweede kamer zijn geen macht hebbers eerder een kleine tegen macht tegen de grote macht voor de rest enkelt een illusie die noet gemachtigd zijn hun doel of wens waar te maken tot verbetering van de samenleving hun zijn neer gezet als schuld vangers voor alles wat fout gaat de mensen daar achter zien wij niet en horen wij niet het bewijs zien wij al met het niet voor elkaar krijgen om roken uit te bannen.

De brandstof van je lichaam
De brandstof van je lichaam
6 jaren geleden

Mooi artikel en inderdaad een schande dat dit soort toevoegingen überhaupt toegestaan zijn.
P.S. de link naar ”599 verschillende additieven”, werkt echter niet meer.

Back to top button