Het Complot

Gasfirma zoon Joe Biden bereidt boringen schaliegas in Oost-Oekraïne voor

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Donetsbekken in Oost-Oekraïne, waar op dit moment een bloederige burgeroorlog woedt, is een sterk economisch gebied met veel aardolie en –gas. Oekraïne heeft ook één van de grootste voorraden schaliegas in Europa.

Begin vorig jaar sloot energieconcern Shell met Oekraïne een deal over schaliegas. Met de overeenkomst is ongeveer 7,5 miljard euro gemoeid. Datzelfde jaar sloot de regering ook een akkoord met de Amerikaanse energiereus Chevron voor het opboren van schaliegas in Oekraïne. Het winnen van schaliegas is omstreden. Op kilometers diepte wordt de grond met chemicaliën bewerkt, met schadelijke gevolgen voor het milieu.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Door de onrust over de veiligheid van ‘fracking’, een techniek waarbij water vermengd met chemicaliën onder druk in de bodem wordt gepompt om de schalielagen te breken, verwachtte men dat het nog jaren zou duren voordat de bronnen in Oekraïne ontwikkeld konden worden.

Gasfirma zoon Joe Biden bereidt boringen schaliegas in Oost-Oekraïne voor
Hunter Biden

In mei dit jaar werd bekend dat Hunter Biden, een zoon van de Amerikaanse vicepresident Joe Biden, een directeursfunctie bekleedt binnen het privébedrijf Burisma, de grootste onafhankelijke gasleverancier van Oekraïne. Ook een vroegere huisgenoot van de stiefzoon van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry werkt er als directeur. Zowel Kerry als Joe Biden zijn als Amerikaanse regeringsleden diep betrokken bij de politieke gebeurtenissen in het land.

Burisma wordt gecontroleerd door Nikolai Slotsjevski, die onder andere in de regering van Janoekovitsj verantwoordelijk was voor energiebronnen en zo een aanzienlijke invloed had op de olie- en gasindustrie. Burisma heeft een vergunning om schaliegasvelden in het Donetsbekken te ontwikkelen.

Het plaatje moet nu aardig duidelijk zijn, aldus de website Zero Hedge. Oekraïense soldaten helpen bij de bouw van een schaliegasinstallatie bij de Oost-Oekraïense stad Slavjansk, die de afgelopen maanden volgens lokale bewoners zwaar is gebombardeerd. De reden? In vredestijd zou dit proces waarschijnlijk vele jaren hebben geduurd, aldus de site. Lok een burgeroorlog uit en niemand maakt zich nog zorgen om schaliegasboringen.

Persbureau ITAR-TASS:

Burgers die beschermd worden door het Oekraïense leger maken zich klaar om boorplatforms te installeren. Er wordt meer apparatuur aangeleverd. Het leger omcirkelt het gebied waar het gas moet worden gewonnen. Inwoners van Slavjansk, een stad die zich in het hart van het Joezivska-schaliegasveld bevindt, hebben vaak geprosteerd tegen de winning van het gas. Er gingen zelfs stemmen op om een referendum te houden.

In Duitsland is boren naar schaliegas verboden. De belangrijkste reden daarvoor is dat er chemicaliën nodig zijn om het schaliegas uit de grond te halen. Het boren naar schaliegas is in veel landen omstreden omdat chemicaliën onder grote druk in het gesteente worden gespoten. Dat kan aardbevingen tot gevolg hebben en vervuilt de grond. In Nederland wordt voorlopig geen besluit genomen over proefboringen.

Voor mensen die naar schaliegas willen boren is Oekraïne erg waardevol. Ook wordt Europa daarmee minder afhankelijk van Russisch gas. Wie Oost-Oekraïne controleert, controleert Europa. Er is geen betere plek om naar schaliegas te boren dan de Volksrepubliek Donetsk, waar de aandacht na de vliegramp met vlucht MH17 is verschoven naar de lokale ‘separatisten’.

Wie gaat de gasvelden in Oost-Oekraïne samen met de Nederlands-Britse energiereus Shell ontwikkelen? Burisma. Hetzelfde bedrijf waar de zoon van de Amerikaanse vicepresident Joe Biden twee maanden geleden werd benoemd tot directeur van de juridische afdeling.

Vanwege de weerstand tegen het project kon de ontginning nog wel eens jaren op zich laten wachten. Nu op de achtergrond een burgeroorlog woedt, kunnen de schaliegasinstallaties zonder problemen worden gebouwd en is de weg voor Shell en Burisma vrij om te gaan boren.

[Zero Hedge]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
spooky231
spooky231
9 jaren geleden

Kijk daar……..er valt weer geld te verdienen. En daar wil Amerika wel weer voor vechten, maar het liefst moetde EU voor gaan in een nieuwe oorlog, zodat Amerika als lachende derde er met de buit vandoor gaat!!

ZonneMax
ZonneMax
9 jaren geleden

Het blijft toch wel knap van de gevestigde orde dat nieuwe ontwikkelingen die morgen geimplementeerd kunnen worden toch op de achtergrond blijven: Zonneenergie, windkracht, getijde energie, waterkracht waterstof (met zonne energie voor de nieuwe generatie auto’s). Veel apparaten en lampen die volledig op zonne energie kunnen functioneren etcetera… Daar komt nog bij de veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van nulpuntenergie.

Zou het kabinet op dit gebied dezelfde ijver aan de dag leggen als met de MH17 ramp dan zijn we over een jaar of vijf voor 80% over op duurzame energie in de EU.

Scha(nda)lie gas boringen, wat is dat vragen we ons dan af….

garriet60
garriet60
9 jaren geleden

nou ik hoop dat ze die torens telkens weer van de grond af schieten .ik heb niets tegen gas winning maar wel tegen schalie gas winning

pietje
pietje
9 jaren geleden

Verder valt er niets meer over te zeggen ! Olie, geld en dode mensen het kan ze niets schelen ! Maakt niets uit colleral demage ! Het ergste van alles is we hebben helemaal geen olie en gas nodig ! Maar dat houden ze voor ons verborgen en de meerderheid van de mensheid trapt erin ! De verguiste NicolaTesla had al bijna 100 jaar geleden een oplossing ! Maar die stierf arm in een pensionnetje in Amerika bedrogen door Henry Ford etc. Aan de andere kant (hun kant) Als we olie afschaffen en gas en ook de Farmaceutische industrie en als we allemaal geen oorlog meer willen (wat iedereen diep in zijn/haar hart wil) de Wapen industrie wat dan…… waar halen dan de illuminatie hun geld vandaan ? Mensen het is tijd wakker te worden ! John Lennon : Peace can save you ! Daarom is hij ook dood was ook een bedreiging ! Zoals ook kennedy en vele anderen ! En die Biddens zijn net zo slecht als de Bushes, Clintons, Reagens en de hele reutel behalve Kennedy die was goed daarom stierf hij ook jong helaas ! Ook zijn broer ! Dus wie geloven wij ????? De autoriteiten……dacht het niet !

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x