Homepagina » Binnenland » Deze zaak is groter dan alle fraude die ik in Brussel heb gevonden. Klokkenluider komt met explosief rapport over doofpotaffaire rond vuurwerkramp
Deze zaak is groter dan alle fraude die ik in Brussel heb gevonden. Klokkenluider komt met explosief rapport over doofpotaffaire rond vuurwerkramp

Deze zaak is groter dan alle fraude die ik in Brussel heb gevonden. Klokkenluider komt met explosief rapport over doofpotaffaire rond vuurwerkramp

Er zijn onschuldigen veroordeeld na de vuurwerkramp van 2000 in Enschede. Hierdoor bleef de overheid buiten schot, blijkt uit onderzoek van voormalig klokkenluider bij de Europese Commissie Paul van Buitenen waar De Groene Amsterdammer over schrijft.

Eind vorig jaar presenteerde Van Buitenen zijn onderzoek over de ware toedracht van de vuurwerkramp.

Hij bestudeerde duizenden pagina’s aan geheime verslagen die hij van andere klokkenluiders kreeg.

Gesjoemeld

Uit zijn onderzoek blijkt dat het vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks geen regels heeft overtreden.

Wel heeft de gemeente Enschede gesjoemeld met vergunningen, aldus Van Buitenen.

Daarnaast heeft de brandweer verkeerde instructies gegeven, waardoor vier brandweermannen zijn gestorven.

Eén grote doofpotaffaire

“Deze zaak is groter dan alle fraude die ik in Brussel heb gevonden,” zegt hij tegen De Groene. “Dit is één grote doofpotaffaire.”

Van Buitenen merkt verder op dat het onderzoek naar de oorzaak van de zware ontploffingen al vanaf dag één vooringenomen is.

Broddelwerk

“Het Hoofdrapport is een in opdracht van Justitie geschreven broddelwerk om te dienen als bewijs tegen twee reeds aangewezen schuldigen,” concludeert hij.

Er is volgens hem sprake van tunnelvisie: “Onwelgevallige feiten worden weggefilterd, kritische stemmen worden uitgerangeerd.”

Kamerleden Van Raak (SP), Van der Staaij (SGP) en Krol (50PLUS) nemen het onderzoek van Van Buitenen zeer serieus en gaan nu advies inwinnen bij experts.

[Groene]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Bewust schreef:

  En flinke hoeveelheid ondeuglijke mijnen werd door Defensie ondergebracht in het vuurwerkdepot in Enschede om er voorlopig van af te zijn , iets wat helemaal niet mocht , maar toch gebeurde . Toen de vuurwerkramp plaatsvoind , ontploften deze mijnen ook , met alle catastrofale gevolgen van dien . Maar Defensie wou en mocht niet met de billen bloot , immers het onderbrengen van die onbetrouwbare landmijnen was compleet illegaal .
  En dan raad je het al . Enkel de doofpot kon redding bieden .

  48 likes
 • eksegese schreef:

  In Nederland staat regeren, zoals in vele bananenrepublieken, gelijk aan het deksel stevig op de beerput houden en het volk zoveel mogelijk geld aftroggelen onder vals voorwendselen. Volgens mij zijn er weinig landen ter wereld met zoveel schandalen en complotten dan ons “keurige” miezerige kikkerlandje. Er is werkelijk niets wat tot op de draad zuiver is, helemaal niets.

  47 likes
 • Sandros schreef:

  Dit zou voor enorm veel mensen een eyeopener moeten zijn. Als een ramp als deze al stinkt aan alle kanten, waarom zou dan bijvoorbeeld het ‘officiële’ verhaal van MH17 waar zijn?

  20 likes
  • peter schreef:

   het Mh 17 drama stinkt nog erger.
   de vuurwerkramp kan nationale gevolgen hebben.
   de mh 17 ramp internationale gevolgen, mochten zij ooit uitkomen.

   5 likes
 • bert raadhuis schreef:

  Van Buitenen krijgt opnieuw het deksel op de neus, maar uiteindelijk zal hij zegevieren. Want het is eenieder nu duidelijk dat het officiële overheidsrapport in het geheel niet deugt. De waarheid over de Enschedese vuurwerkramp kan nu niet lang meer onder de pet gehouden worden; onmogelijk.

  Dat betekent tevens dat de Nederlander geen enkel vertrouwen meer kan hebben in het MvJ en in “Defensie”!
  Wat dient er met de mensen van het MvJ en van “Defensie” te gebeuren???

  Er zullen de komende tijd veel politieke koppen gaan rollen, niet alleen wat de vuurwerkramp betreft. We leven momenteel in een periode van grote [met name politieke, maar ook andere] zuivering!

  Wat dient er met de mensen van het MvJ en van “Defensie” te gebeuren???
  Wat moeten we met mensen die ons geen vertrouwen schenken?
  En dan nog wel met mensen op dergelijke verantwoordelijke posities! O.a. Demmink-gate?

  Met dank aan Paul v. B.!

  11 likes
  • :adrianus-johannes. schreef:

   hai bert,

   duidelijk wat je heb geschreven.. ik wil je wat aanreiken en wel het volgende alles aan de andere kant van de lijn die gezond denkende mensen schijt van regel na levers(te vaak)in hun eigen behoeften zijn dienaars..
   dit dienaar zijn kan je je weten en ook zij door de eed of belofte die zij hebben uitgesproken..
   die is heel simpel zoek ze maar op altijd is het dat zij de wet en jou rechten zullen nakomen en respecteren..
   wel iedere burger merkt daar vaak heel vaak tot bijna nooit iets van.. de regel moet na geleefd kan nooit afwijken en ie leidend..
   dit maakt het dat mensen die dienaar zijn voor jou en mij als of zij kunstmatige intelligentie hebben, ook wel AI we weten allemaal dat je met een computer nooit in discussie kan gaan.. en de computer wint altijd toch!
   zo zijn ook deze dienaren zij kunnen niet anders.. alleen door een menselijke maar noem het onmenselijk trekje gaan deze dienaren nooit ooit iets toegeven dat laat het systeem ook nooit toe.. het fijne van een computer is dat je de stekker er uit, wakkeren mensen en zij die daardoor wakker worden gaan ondekken dat er naast een AI ook jij er mag zijn..
   dan komen we op dat punt dat jij schrijft : Wat moeten we met mensen die ons geen vertrouwen schenken? : weggooien dat doe je ook met de computer die mankementen heeft..
   een dienaar dient ten aller tijden het vertrouwen eerst te verdienen..
   zal de groenten man die jou steeds bij appelen kopen een of twee rotten er tussen duwt jou vertrouwen krijgen of de bakker die jou tot weer brood van gisteren verkoop..
   koop jij daar na dit een paar keer mee gemaakt te hebben nog?
   wel alle burgers in nederland laten zich wel steeds naaien door dat wat hun hoort te dienen ik verbaasmij er steeds meer over.. en jij?
   dus wat doen we met systeemslaven die het vertrouwen van de burger nog niet hebben??
   ik wil nooit in hun schoenen staan echt nooit weer.. wel bouwen zij in geloof een passend karma op en daar zullen zij na 4000 weken gemiddeld hier op aarde afgerekend worden..
   welke manier bert kunnen we gaan gebruiken om te kijken wat ons scheid van het systeem? want ik hed nog weinig gevomden wat mij verbind met het systeem..
   dank voor lezen hoop op een reaktie..
   MvG :adrianus-johannes..

   0 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Ja maar dit was toch allang bekend. Er is trouwens geen gemeente te vinden die niet corrupt is.

  7 likes
 • Isilwen Míriel schreef:

  Ik heb het net nog zitten lezen. Was een lange zit, maar wat een verhaal zeg. Dat boek is nog lang niet uit, wat ikke brom. Dikke pil, vol leugens, corruptie.. doofpot cultuur. Maar ook die onderste steen gaat absoluut boven komen….waar is popcorn! https://www.groene.nl/artikel/dit-is-een-grote-doofpot-affaire?fbclid=IwAR3o1ojoTbmml9dZK2zgPJq5sPThQswp283nBTynucqgrIwecugUCj6eDag

  3 likes
 • Silbereye schreef:

  Was al bekend van begin af aan al, gemeentebesturen derden zoals bedrijven, worden verplicht van hogerop contracten te ondertekenen welke de burgerrechten maar ook mensenrechten schenden.
  Heb er zelf ervaring mee, als kleine man doe je er niets aan wij zullen er mee moeten dealen tot dat er een ander (be)wind gaat waaien en wij verhaal kunnen gaan halen.
  Overigs het vuurwerkbedrijf gaat zelf ook niet vrijuit ook zij hadden weet van de onregelmatigheden en kunnen alleen maar reklameren met slogans als wij moesten meewerken het was immers de overheid welke hen pushte mee te werken aan het kwaad.
  Het betrof natuurlijk wel chantage, een overheid maakt en breekt haar burgers.

  3 likes
 • ronjaspers schreef:

  Voor de mensen die zich afvragen wie nu de werkelijke macht hebben in nederland en bijna heel europa (zeer zeker niet de politici) dat is de bilderberg groep/illuminatie zoals de rotschilds en de rockerfellers.

  3 likes
 • leon*** schreef:

  als dit waar is bij ongeveer 5min08 , moet het van tevoren gepland zijn geweest.

  https://www.youtube.com/watch?v=jm-eYqBZJPo

  1 likes
 • Bernhard Schat schreef:

  Ohm namo narai !

  Misschien is het wel goed om nogmaals een 2e kamer commissie in te stellen om voor de derde keer de onderste steen boven te halen.
  Dan kan de Minister hier zijn goed of afkeuring over uitspreken.
  Of de Minister stelt een commissie in zodat de 2e kamer leden daar kritische vragen aan kunnen stellen in het parlement.
  Dan kunnen ze gelijktijdig een commissie instellen om te onderzoeken waarom de oekraïne het parlement naar huis heeft gestuurd.
  Zoiets zal hier nooit gebeuren.
  Dat lijkt mij hier niet nodig.
  De meeste oorlogen beginnen als er ergens een vissersboot de zee wordt uitgeblazen.
  Dus dat kan het niet zijn.
  Blij dat we naar ieders tevredenheid in een goed functionerende democratie leven !

  Tsunami Giri Babba

  0 likes
 • x

  Check Also

  EU

  ‘Enorm schandaal’: EU betaalt Moslimbroederschap €36,5 MILJOEN om ‘Europa te onderwerpen’

  De EU heeft 36,5 miljoen euro overgemaakt ...

  europese commissie

  Europese Commissie komt met doodeng document. We mogen niet meer zelf denken

  De Europese Commissie heeft net een doodeng ...

  >