Binnenland

Deze zaak is groter dan alle fraude die ik in Brussel heb gevonden. Klokkenluider komt met explosief rapport over doofpotaffaire rond vuurwerkramp

Help ons door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn onschuldigen veroordeeld na de vuurwerkramp van 2000 in Enschede. Hierdoor bleef de overheid buiten schot, blijkt uit onderzoek van voormalig klokkenluider bij de Europese Commissie Paul van Buitenen waar De Groene Amsterdammer over schrijft.

Eind vorig jaar presenteerde Van Buitenen zijn onderzoek over de ware toedracht van de vuurwerkramp.

Hij bestudeerde duizenden pagina’s aan geheime verslagen die hij van andere klokkenluiders kreeg.

Gesjoemeld

Uit zijn onderzoek blijkt dat het vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks geen regels heeft overtreden.

Wel heeft de gemeente Enschede gesjoemeld met vergunningen, aldus Van Buitenen.

Daarnaast heeft de brandweer verkeerde instructies gegeven, waardoor vier brandweermannen zijn gestorven.

Eén grote doofpotaffaire

“Deze zaak is groter dan alle fraude die ik in Brussel heb gevonden,” zegt hij tegen De Groene. “Dit is één grote doofpotaffaire.”

Van Buitenen merkt verder op dat het onderzoek naar de oorzaak van de zware ontploffingen al vanaf dag één vooringenomen is.

Broddelwerk

“Het Hoofdrapport is een in opdracht van Justitie geschreven broddelwerk om te dienen als bewijs tegen twee reeds aangewezen schuldigen,” concludeert hij.

Er is volgens hem sprake van tunnelvisie: “Onwelgevallige feiten worden weggefilterd, kritische stemmen worden uitgerangeerd.”

Kamerleden Van Raak (SP), Van der Staaij (SGP) en Krol (50PLUS) nemen het onderzoek van Van Buitenen zeer serieus en gaan nu advies inwinnen bij experts.

[Groene]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bewust
Bewust
3 jaren geleden

En flinke hoeveelheid ondeuglijke mijnen werd door Defensie ondergebracht in het vuurwerkdepot in Enschede om er voorlopig van af te zijn , iets wat helemaal niet mocht , maar toch gebeurde . Toen de vuurwerkramp plaatsvoind , ontploften deze mijnen ook , met alle catastrofale gevolgen van dien . Maar Defensie wou en mocht niet met de billen bloot , immers het onderbrengen van die onbetrouwbare landmijnen was compleet illegaal .
En dan raad je het al . Enkel de doofpot kon redding bieden .

eksegese
eksegese
3 jaren geleden

In Nederland staat regeren, zoals in vele bananenrepublieken, gelijk aan het deksel stevig op de beerput houden en het volk zoveel mogelijk geld aftroggelen onder vals voorwendselen. Volgens mij zijn er weinig landen ter wereld met zoveel schandalen en complotten dan ons “keurige” miezerige kikkerlandje. Er is werkelijk niets wat tot op de draad zuiver is, helemaal niets.

Sandros
Sandros
3 jaren geleden

Dit zou voor enorm veel mensen een eyeopener moeten zijn. Als een ramp als deze al stinkt aan alle kanten, waarom zou dan bijvoorbeeld het ‘officiële’ verhaal van MH17 waar zijn?

bert raadhuis
bert raadhuis
3 jaren geleden

Van Buitenen krijgt opnieuw het deksel op de neus, maar uiteindelijk zal hij zegevieren. Want het is eenieder nu duidelijk dat het officiële overheidsrapport in het geheel niet deugt. De waarheid over de Enschedese vuurwerkramp kan nu niet lang meer onder de pet gehouden worden; onmogelijk.

Dat betekent tevens dat de Nederlander geen enkel vertrouwen meer kan hebben in het MvJ en in “Defensie”!
Wat dient er met de mensen van het MvJ en van “Defensie” te gebeuren???

Er zullen de komende tijd veel politieke koppen gaan rollen, niet alleen wat de vuurwerkramp betreft. We leven momenteel in een periode van grote [met name politieke, maar ook andere] zuivering!

Wat dient er met de mensen van het MvJ en van “Defensie” te gebeuren???
Wat moeten we met mensen die ons geen vertrouwen schenken?
En dan nog wel met mensen op dergelijke verantwoordelijke posities! O.a. Demmink-gate?

Met dank aan Paul v. B.!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x