Archeologie

Geheime deur ontdekt in Machu Picchu

Help mee door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2010 bracht de Franse ingenieur David Crespy een bezoek aan Machu Picchu toen hij in het hart van de stad onder één van de gebouwen een vreemde schuilplaats ontdekte.

Voor hem was er geen twijfel over mogelijk dat hij op een ‘deur’ was gestuit, een ingang die was afgesloten door de Inca’s.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Een jaar later kwam Crespy in het Franse blad Figaro Magazine een artikel tegen over Thierry Jamin en zijn werk. Hij besloot contact te leggen met de Franse onderzoeker.

Kelder

Jamin onderzocht al verschillende archeologische vindplaatsen in het Noorden van Cuzco in Peru. Hij werd op de hoogte gebracht van de ontdekking die Crespy had gedaan. Samen met Peruaanse archeologen bezochten ze de site enkele malen.

Ook Jamin concludeerde dat zich onder één van de gebouwen in Machu Picchu een geheime deur bevindt die op een bepaald moment is afgesloten door de Inca’s. Om te bevestigen dat in de kelder van het gebouw lege ruimten kunnen worden gevonden diende Thierry in december 2011 een verzoek in bij het ministerie van Cultuur in Lima om geofysisch onderzoek te doen.

Trap

Na afloop van het onderzoek in april vorig jaar bleek dat zich onder het gebouw verschillende kamers bevinden. Achter de geheime deur moet bovendien een trap zijn. De Franse onderzoekers stelden vast dat in de kamers grote hoeveelheden goud en zilver verborgen liggen.

Geheime deur ontdekt in Machu Picchu

Jamin wil nu de ingang, die meer dan vijf eeuwen geleden door de Inca’s van de buitenwereld werd afgesloten, gaan vrijmaken. Zijn project Machu Picchu 2012 moet nieuwe onthullingen gaan doen over de vergeten geschiedenis van het Inca-rijk.

Bron: Heritagedaily.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Conen
Conen
11 jaren geleden

Ik vraag me af hoe het eruit ziet. Want ik kan nergens een foto zien hoe het eruit ziet in die geheime kamers.

bending unit 22
bending unit 22
11 jaren geleden

[quote name=”Conen”]Ik vraag me af hoe het eruit ziet. Want ik kan nergens een foto zien hoe het eruit ziet in die geheime kamers.[/quote]

Psss …… zijn geen foto,s van is geheim …..:-)

Killuminati
Killuminati
11 jaren geleden

Leuk en aardig. Jammer dat we er niks van te zien zullen krijgen. Wss is de hele kamer nu al leeggeplunderd door wetenschappers/archeologen met een dubbele agenda.

Abel
Abel
11 jaren geleden

Er hoort een filmpje bij van de deur (bronartikel), maar is helaas privé.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x