Gezondheid

Geheimen van oud Chinees kruidengeneesmiddel ontrafeld

Help door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amerikaanse wetenschappers hebben aangetoond hoe een Chinees kruidengeneemiddel dat al meer dan 2000 jaar wordt gebruikt helpt tegen koorts en malaria.

Het middel wordt verkregen uit de wortel van een bloeiende plant die bekend staat als de Chinese kinine. De plant wordt in China chang shan genoemd.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het gebruik van chang shan gaat volgens oude geschriften en overleveringen terug tot de Han-dynastie (206 voor Christus tot 220 na Christus).

Febrifuginon

In 2009 gaven onderzoekers inzicht in het actieve bestanddeel van de plant: febrifuginon. Farmaceutische bedrijven maken er een molecuul van dat halofuginon wordt genoemd.

De onderzoekers ontdekten dat halofuginon de aanmaak van ontspoorde Th17-cellen voorkomt. Deze cellen vallen gezonde cellen aan waardoor ontsteking en vervolgens koorts wordt veroorzaakt.

Een studie die zondag in tijdschrift Nature is verschenen heeft aangetoond dat halofuginon werkt door de productie van eiwitten die ‘slechte’ Th17-cellen aanmaken te voorkomen. De ‘goede’ cellen worden daarentegen met rust gelaten.

Malaria

De stof ontzegt moleculen die transfer RNA (tRNA) worden genoemd de weg. Deze vorm van RNA speelt een belangrijke rol bij de translatie van mRNA naar eiwitten. De genetische code wordt bepaald door het tRNA. Deze code is voor bijna alle levende wezens hetzelfde.

In het geval malaria voorkomt halofuginon dat malariaparasieten in het bloed kunnen leven, aldus de studie. Halofuginon is op mensen getest als middel tegen kanker en musculaire dystrofie. Medicijnmakers willen de stof ook gaan gebruiken in de strijd tegen inflammatoire darmziekten en reumatoïde artritis.

Bron: Scripps.edu Foto: Schimmel lab

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frits
Frits
11 jaren geleden

Zoek eens op Padma 28, een Tinetaans medicijn dat heel veel krachten bezit. Bekijk dan ook de film ‘Kennis van helen’ waarin Padma 28 uitvoerig aan bod komt.

Kennis van helen: http://bronnenwijzer.be/records/4c88fc5f161cc0378908d085

m&m
m&m
11 jaren geleden

mag waarschijnlijk niet meer aangeboden worden in eu?
het is de bedoeling dat je alleen je lichaam volpropt met chemische rommel.

Aardebewoner
Aardebewoner
11 jaren geleden

Deze Chinese (kruiden) geneeskunde is al heel erg oud. Als dit niet zou werken was het al lang afgeschaft lijkt me.

Frits
Frits
11 jaren geleden

In ieder geval overtreedt de EU-nazi artikel 19 van de rechten van de mens:

Artikel 19

Een ieder heeft recht op vrijheid van mening en meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid om zonder inmenging een mening te koesteren en om door alle middelen en ongeacht grenzen inlichtingen en denkbeelden op te sporen, te ontvangen en door te geven.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x