Homepagina » Gezondheid » Aandacht voor duistere geheimen voedingsindustrie na schokkende beelden uit slachthuis
Aandacht voor duistere geheimen voedingsindustrie na schokkende beelden uit slachthuis

Aandacht voor duistere geheimen voedingsindustrie na schokkende beelden uit slachthuis

Door de beelden over dierenmishandeling in het slachthuis in Tielt, de campagne Dagen Zonder Vlees en de discussie rond onverdoofd slachten, gaan mensen steeds meer nadenken over wat ze iedere dag naar binnen werken.

Recentelijk publiceerde de Britse voedingsexpert Joanna Blythman een onthullend boek over de voedingsindustrie.

Daarin liet ze zien dat alles wat niet vers en dus bewerkt is, troep bevat die slecht is voor je gezondheid. Zij legt de duistere geheimen van de voedingsindustrie bloot.

Maanden geleden

Fabrikanten willen graag dat jij als consument zo weinig mogelijk weet over de producten die je in je winkelwagen legt.

Je ‘verse’ fruitsalade bevat mogelijk vruchten die maanden geleden ingevroren zijn binnengekomen in een fabriek en die een zuurbad hebben gekregen of zijn behandeld met strooizout.

De Amerikaanse journalist Michael Moss liet zien dat in veel producten die uit de fabriek komen geraffineerde witte suiker zit.

Verslaafd

Het is goedkoop, geeft smaak aan het product en belangrijker nog: maakt de consument verslaafd aan het product.

“Bewerkt voedsel bevat vaak ook chemische stoffen met bekende giftige eigenschappen,” zegt Blythman.

“We worden gerustgesteld met de mededeling dat ze in kleine doses geen bron van bezorgdheid mogen zijn,” vervolgt ze.

Geheimhouding

Ook lang nadat uit wetenschappelijke studies is gebleken dat een ingrediënt schadelijk is, blijft de voedingsindustrie het verdedigen.

De industrie beschikt over een enorme lobbykracht en om die reden lopen overheden en hun agentschappen voor voedselveiligheid hopeloos achter, aldus Blythman.

Achter de etiketten zit volgens haar een muur van geheimhouding. “Transparantie staat niet op de lijst van zaken die de voedingsindustrie kenmerken.”

Petroleum

Ascorbinezuur (kunstmatig vervaardigde vitamine C) wordt gemaakt van genetisch aangepast maïs. Kunstmatige vitamine E wordt uit petroleum gewonnen.

Verschillende grote studies hebben een verband aangetoond tussen de consumptie van kunstmatige zoetstoffen en gewichtstoename.

Het bewijs groeit dat ze ook het risico op diabetes type 2 kunnen vergroten.

Malser

Enzymen worden toegevoegd aan brood om het langer zacht te houden en worden geïnjecteerd in minderwaardige runderen (zoals melkvee) voor ze worden geslacht om hun vlees malser te maken.

Op de verpakking staat soms ‘verpakt onder beschermende atmosfeer’. Het gaat dan om voedsel dat is ‘vergast’ in bewerkte lucht om de houdbaarheid te verlengen.

Chemische stoffen

‘Gewassen’ sla wordt gereinigd met leidingwater waar naast chloor ook vloeibare fruitzuren aan zijn toegevoegd om de groei van bacteriën te voorkomen.

‘Pure plantaardige’ olie is vaak industrieel bewerkte olie waar chemische stoffen aan toe zijn gevoegd om de baktijd van de olie te verlengen.

Boekentip: Slik je dat?

[HLN]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • densie schreef:

  goed zo…
  laat maar meer en meer aan ‘t LIICHT komen….

  heb de moed opgebracht, vorige week, om te kijken naar de beelden in dat slachthuis…
  dat houd ik niet het hele filmpje vol…
  er ontsnapt een kreet aan mijn ziel, om zoveel dierenleed…
  blij dat ik al 30 jaar geleden vegetarisch ging eten…en de laatste jaren langzaam maar zeker over ga naar vegan…
  mijn lijf is geen grafkist voor een dier…

  let wel op: neem de juiste supplementen ter ondersteuning…!

  namaste

  21 likes
  • Loki schreef:

   Denise

   Stel, er breekt oorlog uit en de producten waar jij op leeft niet meer voor handen zijn, wat dan Denise?
   Groenvoer kan je overal wel vinden in de natuur, maar dat is niet genoeg om te overleven want je lichaam heeft ook eiwitten nodig, noten zijn schaars en je moet op jacht voor je eiwitten. Wat dan Denise, zeg je dan ook nee als je moet overleven. Op groenvoer zal je het niet lang redden.
   Een mens is deels vlees eter, daar hebben ze een woord voor bedacht “omnivoor”.
   Zelfs Apen soorten waar we deels vanaf stammen zijn vleeseters geworden en gaan zelfs op jacht. Maken en gebruiken werktuigen en gebruiken die ook. Ze evolueren. Straks zitten we misschien op “The planet of the Apes”. Maar dat zal nog wel even duren.

   4 likes
   • densie schreef:

    nu…Loki er staat Densie goed kijken….

    nu… we stammen niet af van de apen…

    en gewoon even voor de duidelijkheid:

    we hebben als mens een lange darm, veeeel langer dan de meeste dieren…
    als een leeuw vlees verorbert, is ‘t zo verteerd…
    bij ons is dat niet ‘t geval, blijft veel te lang zitten, met alle gevolgen van dien…
    dierlijke eiwitten worden dan als gif, en aangezien ons lichaam heel intelligent is, wordt dat gif uitgestoten naar de periferie…
    met als gevolg..pijnlijke gewrichten e.d. wel pas na járen hoor…
    en zo zou ik nog uren door kunnen gaan…

    gratis college….

    onderzoek zelf…op waarheid…

    namaste

    11 likes
    • Loki schreef:

     Densie, sorry foutje.

     We stammen wel degelijk van de apen af welke genetisch aangepast zijn zodat de mens homo sapiens is ontstaan. Ons DNA is voor 99,4% gelijk aan die van een Chimpansee. De rest is toegevoegd door bezoekers van buiten de Aarde. Laten we even wel zijn, de Neanderthaler, de homo erectus en de homo sapiens sapiens hebben allen in dezelfde tijd geleefd en niet afzonderlijk in tijd zoals vaak wordt vermeld.

     Daarnaast is evolutie het gevolg van een langer darmstelsel en is de appendix gekrompen door ander voedselgebruik. De appendix was voor vleeseters de manier om hun darmflora in stand te houden. Dat ons lichaam nu anders functioneert dan vroeger verschilt van mens tot mens.
     Ik ken ook mensen met pijnlijke gewrichten die niet of nauwelijks vlees eten, we kunnen dat ook scharen onder welvaartziekten. Verzuring van het lichaam is vaak het probleem, maar dat is snel en simpel op te lossen.

     Ik hoef geen gratis college en ik doe al heel, heel veel onderzoek. Maar we kunnen elkaar altijd van informatie voorzien om naar een hoger niveau te stijgen.

     En densie wat ik mij nog altijd afvraag waarom mensen het zo nodig vinden om af te sluiten met ‘namasté”. Ik weet heel goed wat dat betekent, maar ik vindt het zeer onderdanig over komen. Zeker als je bedenkt dat de mens ooit als slaven ras is gecreëerd, oftewel je groet zoals de “goden” dat met elkaar deden. Maar dat is mijn mening en vindt dat ik voor niemand hoef te buigen.

     4 likes
     • densie schreef:

      je bent een goddelijk wezen…
      ga dieper in je Zelf

      op de Aarde
      ván de planten
      met de dieren
      onder de mensen…

      namaste

      4 likes
     • Loki schreef:

      Je bent een goddelijke creatie, dat houdt niet in dat je een goddelijk wezen bent. Daar begint het misverstand al.
      Maar wat versta je in vredesnaam onder goddelijk of goden. Daar kan je uren over discussiëren.
      Wij hier op Aarde geloven in iets wat een verdraaiing van de werkelijkheid is namelijk, het geloof dat onze Scheppers goden waren. Dat is niet zo, dat waren ook gewoon creaties van iets hogers die al verder in de evolutie waren.

      Ik ben het met je eens dat alles één is en met elkaar verbonden is. Maar Darwinistisch ben ik zeker niet, want ik ben het niet met al zijn theorieën eens.

      Kijken in jezelf is alles omvattend, heb je ook in je vorige levens gekeken. Ik vind je soms wijze uitspraken doen en mocht dat zo zijn, hoop ik dat je die levenservaringen goed interpreteert. Het omvat namelijk maar 1 ding. Ik hoop dat je dat hebt ontdekt.

      2 likes
     • densie schreef:

      hier en nu leven vanuit de essentie…
      de vijfde kamer in het hart…
      no past no future…

      liefde voor al dat is…

      namaste

      1 likes
     • densie schreef:

      je doet me een beetje Darwinistisch aan…

      zoiets als:
      ondanks ‘s mens nobele kwaliteiten, verloochent ie nooit zijn lage afkomst
      jakkes………….

      0 likes
  • Elise49 schreef:

   Supplementen? Pillen uit een potje? = chemisch/scheikunde(door mensen/machine gemaakt).
   Je kunt wel zoveel mogelijk natuurlijk eten, maar op andere vlakken zijn we ook al ver van natuurlijk. Denk aan schoonmaken van ons kraan water/chemische kleding(zelfs katoen is niet meer van 100% katoen)/luchtvervuiling/verzorgingsproducten/wc papier/koffiefilters etc.
   Stress/geleefd worden is een van de grootste boosdoener van ziektes. Tijd maken en tevreden zijn maakt gezond. Zet een week je mobiel uit, dat heeft meer effect op gezondheid.(ik trek s’ avonds/nacht alle stekkers eruit)Of lekker niks doen/minder zorgen maken. Verstand/gevoel op nul kunnen zetten. Ik probeer dat nu aan te leren.(om zorgen te maken bij naaste) Vrouwen maken zich sneller zorgen, dan mannen over het algemeen. Dat het uiteindelijk toch weer goed komt gedachte.
   Gezelligheid kost niks. Beetje ouwehoeren/flauwe kullen om niks. Natuurlijke chemische reacties. Daar laat je van op. Volgens mij zijn dit de eerste basisbehoeftes om gezond te blijven. Daarna komt pas al het andere. Pas dus op met alternatieven. Niet alles is goed.

   1 likes
 • Mikkie schreef:

  Je kunt nog zoveel boeken schrijven; het publiek wat bedoeld is ermee te bereiken, bereik je niet. Dit lukt alleen door schokkende beelden op tv te vertonen. Op alle tijdstippen. Als kinderen er al mee geconfronteerd worden heb je veel grotere kans dat ze vegetarier worden. Denk je nou echt dat zo’n boek gekocht wordt door iemand die kiloknallers eet?

  12 likes
  • Loki schreef:

   Mikkie je hebt volkomen gelijk. Gisteravond bij Pauw was er zo’n vega sympathisant die een enorme blunder maakte door te zeggen dat mensen van nature geen vlees eters zijn. Dan ben je toch een volslagen idioot door zoiets te stellen. Want waar leefde de eerst bekende mensen de Neanderthalers, homo erectus en de homo sapiens van, precies de jacht. En waar is de appendix afkomstig van, die in de loop der evolutie is gekrompen doordat we meer granen en noten zijn gaan eten, juist vleeseters.
   Zo zie je maar weer dat via de MSM volslagen idioterie wordt verspreid zonder dat Pauwtje ingrijpt met de bovengenoemde tekst. Maar ja dat zijn we zo langzamerhand wel gewend.

   2 likes
   • MagicK Margie schreef:

    Mensen zijn natuurlijk geen vleeseters. Proteine je hebt niet zoveel nodig als er geslikt wordt. 21 gram per dag isvoldoende. Een ei is al 6 gram, portie bonen van 100 gram is 4,4 gram dan zit je dus al op de helft.
    Neanderthaler de eerst bekende mens
    Je hebt zeker op school goed naar de meester geluisterd. Die heeft het uit n boek…en waar komen die boeken vandaan? Juist…je slikt het toch maar.
    Bossen worden omgekapt door Burger King om gmo mais te planten. Voer voor koeien…arme dieren
    Weiden worden opgeofferd het schaap mag niet meer grazen. Koeienmelk moet je drinken volgens de voorlichting. Drie glazen per dag daar wordt je sterk van.
    Ga bewust leven…puur natuur, daar wordt je sterk van!!! Van binnen naar buiten. Kijk hoe de Neanderthaler op zaterdag zijn auto wast van binnen en buiten alsof het een dierbaar kind is. Zorgde hij maar zo goed voor zijn eigen lichaam. Nee hoor!!! Als papa klaar is gaan we gezellig met zijn allen naar mc Donald of de Burger King.
    Wat moeten we nog veel leren!
    Overleven…je denkt toch niet echt dat dat zal lukken bij de doorsner burger. Ze worden al ziek als ze niet op Fakebook kunnen kijken…daar krijgt menigeen nl een kik van. Genoeg voor vandaag, ik ga n theetje brouwen en de geiten melken… groetjes uit het Paradijs op Aarde het is mijn Heaven On Mother Earth.

    6 likes
   • Faye schreef:

    Wat een onzin er ook uitgekraamd werd gisteravond in ”Met het oog op morgen” was door hoogleraar filosofie, medische filosofie en ethiek aan de universiteit van Gent Ignaas Devisch, dat is een mond vol, of we hem maar serieus willen nemen, maar ik geloofde mijn oren niet.
    Je zal er zo een toevallig naast je hebben zitten op een verjaardag ofzo, dan weet je niet hoe snel je weg moet komen. Het sloeg werkelijk helemaal nergens op maar wat zou zo’n mondvol nou opstrijken per maand?

    1 likes
 • jan schreef:

  onder welke steen heb je gelegen als je dit nog niet weet.
  als we een appel van onze appel boom afhalen is deze binnen no time verrot,
  wel gek dat fruit uit de winkel veel langer goed blijft dan toch?
  dit geld ook voor vlees, het gaat puur om zo veel mogelijk winst te maken op 1 koe of varken.
  ik zal hierdoor echt niet anders gaan eten, bij ons komt gewoon vlees op

  4 likes
 • Faye schreef:

  Waarom zou je over iets als Goden uren moeten discussieren? Dat ”iets hogers” noemen we voor het gemak Goden.

  0 likes
  • densie schreef:

   Gij zijt allen Goden…
   uitspraak van de Christus….
   en discussie?

   vanuit de non-dualiteit is er geen discussie…

   gewoon stilte, zien, voelen…

   zijn….

   oftewel de verlichting….

   je bent alles…I’am that….

   lange weg, wel de moeite waard….

   namaste

   2 likes
 • x

  Check Also

  arts

  Arts met 29 dienstjaren: ‘Ik wil dat jullie de waarheid horen over dit virus’

  Ik wil dat jullie de waarheid horen ...

  corona

  99% van de mensen die stierven aan corona leed al aan andere ziektes, zegt Italië

  Meer dan 99 procent van de Italianen ...

  >