Homepagina » Natuur en Milieu » Volstrekt onzinnige getallen rond klimaatverandering. Deze professor heeft genoeg van de apocalyptische boodschap
Volstrekt onzinnige getallen rond klimaatverandering. Deze professor heeft genoeg van de apocalyptische boodschap

Volstrekt onzinnige getallen rond klimaatverandering. Deze professor heeft genoeg van de apocalyptische boodschap

De New York Times schreef dat klimaatverandering 10 procent van de Amerikaanse welvaart gaat kosten. Vele media schreven het bericht klakkeloos over. Een volstrekt onzinnig getal, stelt hoogleraar klimaateconomie van de VU en de Universiteit van Sussex Richard Tol, die genoeg heeft van de apocalyptische klimaatboodschap.

Hij benadrukte dat de krant is uitgegaan van het meest extreme scenario.

In een nieuw rapport van het VN-klimaatpanel IPCC waarschuwen klimaatwetenschappers dat de opwarming van de aarde beperkt moet blijven tot maximaal 1,5 graad.

Puur politiek

“Het is mij volstrekt onduidelijk [waar die 1,5 graad vandaan komt],” zei Tol in gesprek met De Telegraaf.

“Het is puur politiek, net als de eerdere twee graden doelstelling,” voegde hij toe.

Tol merkte op dat een klein clubje het IPCC in een bepaalde richting duwt. “Het is groepsdenken,” zei hij. “Eerst zijn er conclusies, daarna zoeken ze [pas] de onderbouwing erbij.”

Voornamelijk positief

De hoogleraar zei verder dat de gevolgen van klimaatverandering vooralsnog voornamelijk positief lijken.

“Het grootste positieve aspect: CO2 is voedsel voor planten,” zei hij. “Gewassen groeien harder en gaan efficiënter om met water.”

De klimaattop in Katowice is volgens hem een circus dat honderden miljoenen kost. “Kamerleden en ministers zijn er voor de show.”

Nieuwe religie

“En het hoofddoel, het terugbrengen van emissies, gebeurt niet,” klonk het. “Klimaat is voor een hoop mensen een nieuwe religie.”

Tol besloot: “Er is geen reden voor paniek of om ineens heel veel geld aan het klimaat te besteden.”

[Telegraaf]


Vind je dit artikel goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Het IS een religie! Een afschuwelijke vreselijk zelf destructieve religie van totale onzinnigheid!
  De ultieme stupiditeit! CO2 als industrieel bijproduct is LETTERLIJK, ja LETTERLIJK de allerminst schadelijke bijproduct dat mogelijkerwijs geproduceerd kan worden!
  Vervuiling is een enorm toenemend probleem. Plastic, farmaceutisch afval, chemicaliën in eten en schoonmaak middelen, allemaal ophopend in riool water… Dit allemaal veroorzaakt langere termijn catastrofes die hun weerga niet zullen kennen als we het niet stoppen!

  En natuurlijk om precies dit enorme toenemende gevaar te NEGEREN word gefocust op het ENIGE industriële bijproduct wat nou net niet schadelijk is! Dit moet onmiddellijk gestopt worden en het roer 180 graden omgedraaid! ALLE CLIMATE TAX gaat naar Satanisten die het gebruiken om nog meer zelfvernietigende industrie-manipulerende media-gedreven cults te creëren om de wereld nog meer naar de klote te helpen.

  45 likes
  • Ja Arwijn, je hebt gelijk! Waarom doet men niks aan die milieuproblematiek, opzettelijk natuurlijk, om er zo op termijn van te kunnen profiteren onder de vorm van belastingen, in naam van het milieu, klimaat of gezondheid. Dieven zijn het en ze weigeren dan ook nog zélf hun verantwoordelijkheid te nemen, want die leggen ze wel bij de bevolking!

   2 likes
 2. wij nemen alles aan voor zoete koek en gaan verder met het geen waar we goed in zijn,een kuil graven en je kop erin steken.
  wij zijn lam geslagen in een tijdsbestek van 30 jaar maar, het kan ook zijn dat er tig mensen die het te goed hebben en denken het duurt mijn tijd wel uit.
  waarom worden de idioten niet aangepakt die onze zakken willen leegroven?

  13 likes
  • Het hele gebeuren is een tactisch spel van de gekozen regeringen. In de afgelopen jaren is de bevolking eerst op allerlei punten zoals het milieu bang gemaakt, en wordt er steeds gezocht naar motivatie om bezuinigingen te rechtvaardigen. Er is zo steeds verder bezuinigd, ten koste van de bevolking, omdat dit nodig geacht werd. Zwaardere lasten voor bedrijven worden door deze ook weer op de bevolking verhaald. Langzaam is de bevolking op deze manier lamgeslagen, omdat de focus bij het volk langzaam steeds meer kwam te liggen op, “de eindjes aan elkaar moeten knopen.” We zijn zo lamgeslagen dat deze regering gewoon hun gang kan blijven gaan.
   Voorlopig zal dit ook wel zo blijven, want middenstand en bedrijven zullen VVD blijven stemmen en wij offeren onze stem op aan allerlei ‘versplinterde’ kleine partijen die er de laatste jaren bij zijn gekomen.

   1 likes
 3. Naast alle onzinnige dingen die al verzonnen zijn om ons allen geld uit de zak te kloppen , zal er binnenkort wel uit Den Haag medegedeeld worden dat ieder van ons persoonlijke CO2 -tax gaan betalen omdat wij ademhalen ! Het zou zomaar kunnen ! 😬🤪

  12 likes
 4. V.N. klimaatconferentie in Katowice:
  https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-infrastructuur-en-waterstaat/nieuws/2018/11/28/minister-president-rutte-naar-vn-klimaatconferentie-cop24
  Kijk effe wie er zoal een snoepreisje “verdient” heeft en natuurlijk geen van allen een opleiding in klimaatzaken.
  Moet ook niet, anders zou je alleen maar lastige vragen riskeren.

  7 likes
 5. kijk op youtube en verspreid de boodschap op facebook The Great Global Warming Swindle en nasas secret planet climate. Wat is nu de bedoeling? De meeste Europeanen hebben een huis of appartement en wonen in relatieve luxe. Nieuwbouw word zoveel mogelijk aan banden gelegd dus geef de mensen een schuldgevoel zodat ze aan het renoveren en isoleren slaan. De volgende stap zal zijn de huizen terug natuurlijk ventileren vanwege ongezond binnen klimaat.

  6 likes
 6. Het klimaat is om zeep omdat ze dit zelf zo gewild hebben, ze hebben dit al lang zien aankomen, maar hebben opzettelijk geen actie ondernomen, wachtende tot het moment waar we nu al enige tijd in zijn beland. Nu dat alles zo uit balans is, kunnen ze er eindelijk de vruchten van plukken, en de kudde vraagt er zelf om. Alles kan gerelateerd worden aan het klimaat: voedsel, water, kleding, energie, vervoer, gezondheid, enzovoorts. Dus alles kan onderhevig worden aan prijsverhogingen in naam van het klimaat.
  Maar iedereen weet dat met die prijsverhogingen niets zal worden gedaan aan het klimaat / milieubescherming en dat de opbrengsten van CO2 en andere (nieuwe) klimaattaksen enkel zullen dienen om de economie te hervormen.
  De mensen met weinig middelen zullen dus helemaal niks meer overhouden, laat staan dat ze nog het recht hebben om een dak boven hun huis te hebben. Het klimaatbeleid is bedoeld om de lage klasse in armoede te storten en de opbrengsten vanuit die klasse te verdelen over de superrijken die de touwtjes in handen hebben. Dit is de grootste zwendel aller tijden!

  6 likes
 7. Elisabeth dat is order out of chaos . Bewust gecrieerd .

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

royals

Mensen zijn het zat om continu uitgemaakt te worden voor racist. Hoe de politieke klasse en royals de massa demoniseren

Er was de afgelopen weken veel te ...

gemeente

Gemeente in Drenthe ontkent klimaatverandering formeel, maar het duurt niet lang voordat GroenLinks ingrijpt

In de gemeente Aa en Hunze is ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.