Natuur en Milieu

Volstrekt onzinnige getallen rond klimaatverandering. Deze professor heeft genoeg van de apocalyptische boodschap

Help ons door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De New York Times schreef dat klimaatverandering 10 procent van de Amerikaanse welvaart gaat kosten. Vele media schreven het bericht klakkeloos over. Een volstrekt onzinnig getal, stelt hoogleraar klimaateconomie van de VU en de Universiteit van Sussex Richard Tol, die genoeg heeft van de apocalyptische klimaatboodschap.

Hij benadrukte dat de krant is uitgegaan van het meest extreme scenario.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In een nieuw rapport van het VN-klimaatpanel IPCC waarschuwen klimaatwetenschappers dat de opwarming van de aarde beperkt moet blijven tot maximaal 1,5 graad.

Puur politiek

“Het is mij volstrekt onduidelijk [waar die 1,5 graad vandaan komt],” zei Tol in gesprek met De Telegraaf.

“Het is puur politiek, net als de eerdere twee graden doelstelling,” voegde hij toe.

Tol merkte op dat een klein clubje het IPCC in een bepaalde richting duwt. “Het is groepsdenken,” zei hij. “Eerst zijn er conclusies, daarna zoeken ze [pas] de onderbouwing erbij.”

Voornamelijk positief

De hoogleraar zei verder dat de gevolgen van klimaatverandering vooralsnog voornamelijk positief lijken.

“Het grootste positieve aspect: CO2 is voedsel voor planten,” zei hij. “Gewassen groeien harder en gaan efficiënter om met water.”

De klimaattop in Katowice is volgens hem een circus dat honderden miljoenen kost. “Kamerleden en ministers zijn er voor de show.”

Nieuwe religie

“En het hoofddoel, het terugbrengen van emissies, gebeurt niet,” klonk het. “Klimaat is voor een hoop mensen een nieuwe religie.”

Tol besloot: “Er is geen reden voor paniek of om ineens heel veel geld aan het klimaat te besteden.”

[Telegraaf]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Het IS een religie! Een afschuwelijke vreselijk zelf destructieve religie van totale onzinnigheid!
De ultieme stupiditeit! CO2 als industrieel bijproduct is LETTERLIJK, ja LETTERLIJK de allerminst schadelijke bijproduct dat mogelijkerwijs geproduceerd kan worden!
Vervuiling is een enorm toenemend probleem. Plastic, farmaceutisch afval, chemicaliën in eten en schoonmaak middelen, allemaal ophopend in riool water… Dit allemaal veroorzaakt langere termijn catastrofes die hun weerga niet zullen kennen als we het niet stoppen!

En natuurlijk om precies dit enorme toenemende gevaar te NEGEREN word gefocust op het ENIGE industriële bijproduct wat nou net niet schadelijk is! Dit moet onmiddellijk gestopt worden en het roer 180 graden omgedraaid! ALLE CLIMATE TAX gaat naar Satanisten die het gebruiken om nog meer zelfvernietigende industrie-manipulerende media-gedreven cults te creëren om de wereld nog meer naar de klote te helpen.

salvar
salvar
5 jaren geleden

wij nemen alles aan voor zoete koek en gaan verder met het geen waar we goed in zijn,een kuil graven en je kop erin steken.
wij zijn lam geslagen in een tijdsbestek van 30 jaar maar, het kan ook zijn dat er tig mensen die het te goed hebben en denken het duurt mijn tijd wel uit.
waarom worden de idioten niet aangepakt die onze zakken willen leegroven?

infootje
infootje
5 jaren geleden

V.N. klimaatconferentie in Katowice:
https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-infrastructuur-en-waterstaat/nieuws/2018/11/28/minister-president-rutte-naar-vn-klimaatconferentie-cop24
Kijk effe wie er zoal een snoepreisje “verdient” heeft en natuurlijk geen van allen een opleiding in klimaatzaken.
Moet ook niet, anders zou je alleen maar lastige vragen riskeren.

Ron
Ron
5 jaren geleden

kijk op youtube en verspreid de boodschap op facebook The Great Global Warming Swindle en nasas secret planet climate. Wat is nu de bedoeling? De meeste Europeanen hebben een huis of appartement en wonen in relatieve luxe. Nieuwbouw word zoveel mogelijk aan banden gelegd dus geef de mensen een schuldgevoel zodat ze aan het renoveren en isoleren slaan. De volgende stap zal zijn de huizen terug natuurlijk ventileren vanwege ongezond binnen klimaat.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x