Buitenland

NOS-journalist verspreidt nepnieuws over meisje dat ‘gewond raakte bij Russische raketaanval’

Help anderen door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!

Op social media circuleert een video van een Oekraïens meisje dat het slachtoffer zou zijn geworden van een Russische raketaanval. Het verhaal werd opgepikt door onder andere de Belgische media.

Het Nieuwsblad schreef bijvoorbeeld: “Ondanks haar verwondingen zingt ze het Oekraïense nationale volkslied uit volle borst terwijl ze gegipst wordt.” Wat blijkt? Het meisje, Elizaveta Komarevitsj geheten, was van haar fiets gevallen.

Onbreekbaar

Onder meer Olexander Scherba, voormalig ambassadeur voor Oekraïne in Oostenrijk, en de Oekraïense regeringsadviseur Anton Gerasjtsjenko deelden het filmpje. “Onbreekbaar,” schreef Gerasjtsjenko erbij.

De moeder van het meisje schrijft op TikTok dat ze niet is ontsnapt aan een bombardement, maar dat ze haar been heeft bezeerd omdat ze van haar fiets is gevallen. “Kan gebeuren!” Bovendien woont het meisje op zo’n 800 kilometer van Mykolajiv, waar de raketaanval zou hebben plaatsgevonden.

Branden in de hel

De Oekraïense oud-minister van Infrastructuur Volodymyr Omelyan deelde de video op Twitter. “Russische freaks, jullie zullen allemaal branden in de hel!” schreef hij erbij. NOS-journalist Roel Pauw retweette het bericht.

De mensen en media die zich het meest opwinden over de verspreiding van desinformatie of nepnieuws zijn zelf vaak de verspreiders ervan.

4.8 131 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rogier Patriot
Rogier Patriot
6 maanden geleden

When you are awake you cab see clearly! Fake news = enemy of the people

Arnie
Arnie
6 maanden geleden

Massaal de ombudsman mailen, krijgt de nos ook een boete voor oh wacht…..

Jan
Jan
6 maanden geleden

Het zijn allemaal smeerpijpen de nazi’s zijn nooit weggeweest het zijn er nu dubbel zo veel als in de tweede wereldoorlog

Hugo
Hugo
6 maanden geleden

Als iedereen die NPO propaganda zender links laat liggen en meer naar de onafhankelijke zenders kijkt/luistert komt een heel eind verder met de waarheid. maar eigenlijk is het schandalig dat de nationale zenders niet meer te vertrouwen zijn en nep nieuws verspreiden. Gelukkig gaan steeds meer mensen zien wat de plannen van RAT RUTTE en zijn WEF regering zijn. Waar ik kan zal ik ook de mensen op deze media wijzen. Samen hakken we de MSM in de pan.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

72
0
We lezen graag je reactie!x