Buitenland

NOS-journalist verspreidt nepnieuws over meisje dat ‘gewond raakte bij Russische raketaanval’

Help door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!

Op social media circuleert een video van een Oekraïens meisje dat het slachtoffer zou zijn geworden van een Russische raketaanval. Het verhaal werd opgepikt door onder andere de Belgische media.

Het Nieuwsblad schreef bijvoorbeeld: “Ondanks haar verwondingen zingt ze het Oekraïense nationale volkslied uit volle borst terwijl ze gegipst wordt.” Wat blijkt? Het meisje, Elizaveta Komarevitsj geheten, was van haar fiets gevallen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Onbreekbaar

Onder meer Olexander Scherba, voormalig ambassadeur voor Oekraïne in Oostenrijk, en de Oekraïense regeringsadviseur Anton Gerasjtsjenko deelden het filmpje. “Onbreekbaar,” schreef Gerasjtsjenko erbij.

De moeder van het meisje schrijft op TikTok dat ze niet is ontsnapt aan een bombardement, maar dat ze haar been heeft bezeerd omdat ze van haar fiets is gevallen. “Kan gebeuren!” Bovendien woont het meisje op zo’n 800 kilometer van Mykolajiv, waar de raketaanval zou hebben plaatsgevonden.

Branden in de hel

De Oekraïense oud-minister van Infrastructuur Volodymyr Omelyan deelde de video op Twitter. “Russische freaks, jullie zullen allemaal branden in de hel!” schreef hij erbij. NOS-journalist Roel Pauw retweette het bericht.

De mensen en media die zich het meest opwinden over de verspreiding van desinformatie of nepnieuws zijn zelf vaak de verspreiders ervan.

4.8 131 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rogier Patriot
Rogier Patriot
1 jaar geleden

When you are awake you cab see clearly! Fake news = enemy of the people

Arnie
Arnie
1 jaar geleden

Massaal de ombudsman mailen, krijgt de nos ook een boete voor oh wacht…..

Jan
Jan
1 jaar geleden

Het zijn allemaal smeerpijpen de nazi’s zijn nooit weggeweest het zijn er nu dubbel zo veel als in de tweede wereldoorlog

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Als iedereen die NPO propaganda zender links laat liggen en meer naar de onafhankelijke zenders kijkt/luistert komt een heel eind verder met de waarheid. maar eigenlijk is het schandalig dat de nationale zenders niet meer te vertrouwen zijn en nep nieuws verspreiden. Gelukkig gaan steeds meer mensen zien wat de plannen van RAT RUTTE en zijn WEF regering zijn. Waar ik kan zal ik ook de mensen op deze media wijzen. Samen hakken we de MSM in de pan.

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x