Buitenland

Poetin geeft geschiedenisles: Hoe het Westen een oorlog met Hitler uitlokte

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is onze taak om de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden, zo zei de Russische president Vladimir Poetin vorig jaar tijdens Overwinningsdag vanaf het Rode Plein in Moskou.

Vandaag de dag zien we hoe sommige overheden de zaken doelbewust verdraaien. Zij die de nazi’s hielpen, worden geprezen als helden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“Ze liegen hun kinderen voor en verraden hun voorouders,” sprak Poetin.

Geweld

Onlangs bleek tijdens een bijeenkomst in Sint-Petersburg waar de president precies op doelde.

Na de Eerste Wereldoorlog wilde Polen een stuk van Tsjechoslowakije hebben. Zij waren bereid daarbij geweld te gebruiken.

Polen vormde in 1938 een legereenheid, genaamd de Onafhankelijke Operationele Groep Silezië, onder leiding van Wladyslaw Bortnowski.

De Poolse autoriteiten bereidden zich voor op een inval terwijl rebellen naar het land werden gestuurd om afleidingsmanoeuvres uit te voeren, las Poetin voor uit historische documenten.

Fascisten

Vlak nadat het Verdrag van München op 30 september 1938 was gesloten, stuurde Warschau Praag een ultimatum: geef ons de regio Tishinsky of we vallen Tsjechoslowakije binnen.

De Polen gedroegen zich dus eigenlijk als fascisten, aldus Poetin.

Frankrijk en Groot-Brittannië lieten de Polen en Duitsers hun gang gaan en schoten Tsjechoslowakije niet te hulp.

“Polen lokte doelbewust conflicten uit,” zei de Russische president. “Het was duidelijk voor de andere Europese landen dat Duitsland en Polen in feite ‘één’ waren.”

Begin van de oorlog

De zogenaamde westerse democratieën lieten hun bondgenoot in de steek. Dit was het begin van de oorlog, zei Poetin.

De Sovjet-Unie was daarentegen wel bereid om Tsjechoslowakije te beschermen, blijkt uit de documenten.

Op 23 september 1938 waarschuwde de Sovjet-Unie Polen dat het niet-aanvalsverdrag tussen Polen en de Sovjet-Unie zou worden verscheurd in het geval van een aanval op Tsjechoslowakije door Polen.

De Poolse minister van Buitenlandse Zaken Beck sprak van een ‘propagandistische actie zonder betekenis’.

Profetische woorden

Polen liet geen Russische troepen door om Tsjechoslowakije te helpen en waarschuwde Russische vliegtuigen uit de lucht te zullen schieten.

De Tweede Wereldoorlog was onvermijdelijk geworden, stelde Poetin.

En zo werd een land dat eerst nauw samenwerkte met de nazi’s enkele jaren later geprezen als bevrijder.

De Franse generaal Ferdinand Foch voorspelde al dat het Verdrag van Versailles geen vredesbestand was, maar een staakt-het-vuren, dat hoogstens 20 jaar zou duren.

Het waren welhaast profetische woorden.

Het verdrag had maar één doel: een Duitse wraakactie uitlokken.

Bekijk de video hieronder:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
4 jaren geleden

Eindelijk wat echte geschiedenis om onder hun neus te wrijven. Voor de bühne wordt dit natuurlijk ontkend, belangrijker is dat het weer eens ter sprake komt. Weer een zaadje van de waarheid in de grond.

Barry
Barry
4 jaren geleden

Als je een beetje onderzoek doet zie je dat beide oorlogen puur uit macht en geldbelangen, en het beloofde land zijn gecreerd. En iedereen weet wel wie hier achter zaten, je mag het alleen niet zeggen. Daarom worden er nu wetten opgezet om je echt de mond te snoeren, er komt dankzij internet al teveel naar buiten.

anoniem
anoniem
4 jaren geleden

In hun land is opbouwen van essentie, maar ze zitten overal waar ze niet moeten zijn, ze ontwrichten de hele eu zo ?

jason
jason
4 jaren geleden

doe toch is normaal alles is gebasseerd op boljewisme de russische revolutie het vermoorden van de tsaar en zijn familie …onder trotski lenin stalin kwamen aleen al in de ukraine 10 a 12 miljoen mensen om…putin is absoluut de beste onder de europese leiders vandaag maar het blijft een ex kgb agent ook voor barry ja tuurlijk zat er meer achter maar je kan ook niet ontkennen dat duitsland 12 jaren van voorspoed hebben gehad iets wat ze in 20 jaar niet hadden brood arbeid en een geloof in hun land weer als er een iemand is die vandaag de dag zo gedemoniseerd is het hitler wel..de staat israel is tot stand gekomen met de belfour agreement de havaara agreement was gewoon simpel in 33 je kan je spullen pakken en oprotten ja ze wilde ze naar madagaskar hebben mussert zei in nl verscheep ze maar naar suriname het werd palestina the agreement werd gestopt in 38 toen hitler zag dat ze hetzelfde gedrag gingen vertonen tegenover de palestijnen iets wat ze dus ook al in duitsland hadden gedaan plunderen pornografie totale denegratie voor een traditioneel land als duitsland toen..iets wat je vandaag ook de dag ziet

the jews hilloire belloc
the jews in modern capitalism werner sombart
the jews and their lies by maarten luther
de katholieke kerk waarschuwde al voor ze 2000 jaar geleden bij de kruisiging van jezus het zijn revolutionairen die samenlevingen ontwrichten met communime socialisme feminisme racisme en cultuur marxisme ze zitten achter het monetaire stelsel en alle banken duitsland ketende zich los ervan en zo werd de oorlog verklaard verdrag werd niet nagekomen na de oorlog zijn vele boljewieken op de vlucht geslagen voor stalin omdat die iedereen vermoorde zij zitten in wallstreet en zitten achter het marshall plan putin is net als trump een puppet wel een stuk betere maar vertrouw die man ook niet geen trump geen netanyahu of een putin en al helemaal geen chinezen …het is een grote poppenkast

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x