Archeologie

Gereedschappen gevonden die ouder zijn dan de mens zelf

Help door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Kenia zijn 3,3 miljoen jaar oude stenen gereedschappen gevonden. Dat is 700.000 jaar ouder dan de oudste gereedschappen die we tot nu toe kenden, en honderdduizenden jaren voor het verschijnen van ons geslacht op aarde.

De oudst bekende stenen gereedschappen tot nu toe werden gevonden in Ethiopië en gedateerd op 2,6 miljoen jaar oud. Het gaat om vuurstenen scherven. In 2010 ontdekten onderzoekers snijsporen op dierenbeenderen die 3,4 miljoen jaar ouder waren. Andere geleerden beweerden echter dat de snijsporen het gevolg konden zijn van het feit dat de beenderen vertrappeld waren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Omstreden verwant

Sonia Harmand van de Stony Brook University in New York heeft vele zeer oude stenen gereedschappen ontdekt bij het Turkanameer in Kenia. Haar team was in de onherbergzame streek op zoek naar een plek waar in 1998 een omstreden verwant van de mens was gevonden. De soort is omstreden omdat er slechts een gebarsten en vervormde schedel is gevonden.

De onderzoekers hebben inmiddels bijna 20 goed bewaarde scherven opgegraven. Ze zaten allemaal in sedimenten die goed konden worden gedateerd. Aan het oppervlak werden nog eens 130 gereedschappen gevonden. Op basis van de sedimenten stelde het team vast dat ze 3,3 miljoen jaar oud zijn.

Niet ontstaan door natuurlijke krachten

“Ik wist onmiddellijk dat het om een heel speciale ontdekking ging,” zei Harmand. Wie de makers van de werktuigen zijn is nog onduidelijk. De onderzoekers denken zelf dat het om de Australoptihecus gaat. “Eén ding is zeker: deze vondst weerlegt de veronderstelling dat de Homo habilis de eerste soort was die gereedschappen maakte.”

Harmand zei dat het maken van gereedschappen hoe dan ook begon voor het ontstaan van ons geslacht. “De ontdekkingen zijn zeer opwindend,” zei Alison Brooks van de George Washington University in Washington DC. “Ze kunnen niet zijn ontstaan door natuurlijke krachten, en de gegevens voor de datering zijn behoorlijk solide.” Vind je dit een interessante ontdekking? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[VRT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim
Wim
8 jaren geleden

In the History of the Jews van Louis Ginzberg staat, dat er 3 universum voor ons was gecreeërd en vernietigd was, omdat God het niet goed vond, zo zal deze ook na 1000 jaar als Jezus terug komt ook vernietigd wordt, staat in Openbaring. Zo dus, wat is Wijsheid. Het is slikken of stikken. Het gaat wat Hij wil, zijn wil geschiede. We kunnen gaan debatteren tot wij een ons wegen, maar dat zijn de feiten. Als je ziet wat er allemaal om ons heen gebeurt ook met de buitenaardesen geeft ik Hem geen ongelijk.

hendrie
hendrie
8 jaren geleden

aarde zoals wij die kennen is 6000 jaar oud. Al die koolstofdateringen zijn onbetrouwbaar

peter
peter
8 jaren geleden

waarom wil de mensheid niet inzien dat wijsheid de juiste weg is ? gelukkig moet ik niet oordelen. maar ik schrik er niet van als de mensheid ooit veroordeeld word. is het niet door degene die denken dat de mensheid hun bezit is (de egoistische types ) of de schepper zelf . de aarde is een verdomde moeilijke plaats om te leven als wakker persoonlijkheid met respect voor dieren en planten met emoties en mensen zonder emotie.

Mij
Mij
8 jaren geleden

Wie zegt dat we de eerste waren op dit kleine hoopje zand? Wie zegt dat wij de wijsheid in pacht hebben? Zie de werkelijkheid onder ogen. Natuurlijk zijn (pre-)mensen van andere planeten hier geweest om te kijken of het wat was, hier. Ze lieten qua experiment een beetje DNA en beestjes achter, en zie hier: de zoogdieren en de primaten. Later kwamen ze terug. Ze creëerden de mens naar hun evenbeeld om goud voor hen te winnen in Zuid-Afrika. Toen dat klaar was heeft de mens vanuit Afrika de hele wereld gekoloniseerd. Mogelijk is dit eerder gebeurd, vandaar de gevonden gereedschappen. De mens denkt echter nu het hoogste te zijn, omdat hij geen meerdere kent, en omdat hij de geschiedenis niet kent.

De mens vernietigt zichzelf en zijn omgeving. Het belang van de samenleving heeft plaatsgemaakt voor eigenbelang, het ego en de economie. De klimaatverandering die we veroorzaakt hebben gaat zo snel, het is niet meer te stoppen. De gemiddelde temperatuur op onze planeet stijgt heel snel. Geloof het of niet, maar over 10 jaar zijn we er niet meer. Enkelen zullen overleven, maar de kerncentrales zijn dan al ontploft. Oftewel, over 12 jaar is er helemaal geen leven meer op onze planeet. Over een 1.000 jaar zie je niets meer van ons terug. En we vonden onszelf nog wel zo belangrijk! Het lijkt wel Mars of Venus.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x