Homepagina » Archeologie » Geschiedenis mens kan in vuilnisbak. Deze fossielen tonen een geheel andere oorsprong aan van de mens
Geschiedenis mens kan in vuilnisbak. Deze fossielen tonen een geheel andere oorsprong aan van de mens

Geschiedenis mens kan in vuilnisbak. Deze fossielen tonen een geheel andere oorsprong aan van de mens

De ontdekking van twee fossielen in Griekenland en Bulgarije zet de menselijke ontstaansgeschiedenis op zijn kop.

Ze laten zien dat de mens niet geboren werd in Afrika, maar in Europa. De Out of Africa-theorie staat hierdoor op losse schroeven.

In Griekenland en Bulgarije zijn een 7,2 miljoen jaar oude onderkaak en kies gevonden van een aapachtig wezen met mensachtige tanden.

Herschrijven

Dat bewijst dat zich 200.000 jaar voor de vroegste Afrikaanse hominide, Sahelanthropus tchadensis uit Tsjaad, al menssoorten ontwikkelden in Europa.

Een internationaal onderzoeksteam onder leiding van de Universiteit van Toronto concludeert dat we de geschiedenisboeken moeten herschrijven.

De wetenschappers zeggen dat de bevindingen het begin van de menselijke geschiedenis volledig veranderen.

Missing link

De Bulgaarse Academie van Wetenschappen spreekt zelfs van de missing link tussen de aap en mens waar al lange tijd naar wordt gezocht.

“Deze studie verandert de ideeën die gerelateerd zijn aan de kennis over de eerste stapjes van de mensheid,” zei professor Nikolai Spassov van de Bulgaarse Academie van Wetenschappen.

De menssoort waar de fossielen aan toebehoren, Graecopithecus freybergi, was al veel verder ontwikkeld dan de soort die in Afrika rondliep.

Verrassing

In die tijd was Oost-Europa volgens de onderzoekers een open savanne.

“De resultaten waren een verrassing voor ons, aangezien voorheen alleen voorlopers van de mens uit de sub-Sahara bekend waren,” zei onderzoeker Jochen Fuss van de Universiteit van Tübingen in Duitsland.

“Als deze theorie wordt geaccepteerd, zal hij het allereerste begin van de menselijke geschiedenis veranderen,” zei professor Madelaine Böhme.

Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift PLOS ONE.

[Telegraph]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Bataaf schreef:

  De Out of Africa THEORIE is al vele malen debunked.
  Sinds DNA is dit broodje aap verhaal al 100% ontkracht.

  8 likes
  • Loki schreef:

   Dat is niet helemaal waar, want wij stammen deels van de apen af, deels werd daar junk DNA aan toegevoegd zodat de homo erectus ontstond. Dat was een enorme miskleun, omdat deze dom was en zich slecht kon voorplanten. Na deze miskleun is de Homo Sapiens Sapiens ontwikkeld en dat is wat wij nu zijn op enkele uitzonderingen na. Beide bovengenoemde rassen leefden tegelijkertijd met de Neanderthalers.
   En zoals ik hier al eerder schreef zijn er 12 soorten gecreëerd en over de Aarde verspreid.

   7 likes
   • trix schreef:

    Er bestaat niet zoiets als junk dna…. Jij bent een tig aantal fractals van je dna…. Wat zegt dat dan over je eigen lichaam.

    5 likes
   • Bataaf schreef:

    Wij bezitten enkele haplo groepen die in Afrika niet voorkomen.
    Dat maakt het onmogelijk dat wij afstammen van apen danwel aapmensen uit Afrika waar weer andere haplo groepen te vinden zijn.

    2 likes
    • Sé Paratist schreef:

     Dacht eerlijk gezegd dat zoel de aap als de mens van de vis af stamt.
     Dus dan is de mens alleen via een gezamenlijke voor voor voorouder verwand aan de aap.

     Vind trouwens de kippen-theorie van Kippie ook niet onlogisch…..

     1 likes
   • Kippie schreef:

    Wij stammen van kippen af. Bewijs: de mens kakelt te vaak als een kip zonder kop.

    3 likes
   • ikke schreef:

    gecreëerd inderdaad, de mens heeft 46 chromosomen en en chimpansee 48 daar kunnen de mens niet mee kruisen. Waar zijn dan de 2 chromosomen gebleven met alle genetische info die er in staat? dat moet dan wel genetische manipulatie zijn geweest. en door wie? ET! tis maar een theorie, maar er is een geneticus die er 100% van overtuigd is.

    1 likes
    • Vincent Robbesom schreef:

     Komt omdat we niet de zelfde voorouders hebben.
     God schiep de apen apart en de mens apart.

     of

     Gaan we nu kijken naar het aantal chromosomen. Hierin verschilt de mens namelijk van andere apen: De mens heeft 23 paar chromosomen, terwijl andere apen er 24 paar hebben.

     Chromosomen kunnen op verschillende manieren ontstaan. Soms vindt er een duplicatie plaats: het chromosoom wordt geheel of deels gekopieerd. Soms vindt er een splitsing plaats. Ook kan er een fusie van twee chromosomen plaatsvinden.

     Aangezien de mens de enige aap is met 23 paar chromosomen, kunnen we voorspellen dat er bij de mens een fusie van twee chromosomen heeft plaatsgevonden, die bij de andere apensoorten gesplitst zijn.

     Daarnaast: chromsomen hebben aan elk uiteinde een telomeer die het eindgedeelte van het chromosoom moet beschermen.
     Als er dus een fusie van twee chromosomen plaats heeft gevonden, kunnen we ook voorspellen dat er in het centrum van het gefuseerde chromosoom twee telomeren zitten die onbruikbaar zijn geworden.

     En tenslotte: elk chromosoom heeft 1 centromeer. Als er een fusie van twee chromosomen heeft plaatsgevonden, kunnen we dan voorspellen dat er in het gefuseerde chromosoom restanten van 1 centromeer te vinden zijn.

     En warempel: het klopt allemaal. Het menselijk chromosoom 2 blijkt bijna precies hetzelfde te zijn als chromosoom 2A en 2B van de chimpansee. Bovendien vinden we inderdaad in het centrum twee onbruikbare telomeren, een restant van een centromeer, en het nog werkende

     1 likes
 • Peter schreef:

  De mens stamt niet van de aap. De aap is een primaat, de mens niet.
  Het is hetzelfde als stellen dat een banaan ooit uit de appel is voortgekomen.
  Zucht.

  18 likes
 • suske schreef:

  waar we ook vanaf stammen ,we helpen de aarde naar de kloten, met al onze beterwetendemiddelen

  21 likes
 • Mikaël schreef:

  De huidige mens is in Ierland ontstaan ,een restje van het Oude Atlantis , in Atlantis was er ook al de mens maar niet zoals nu , hij was veel weker en doorzichtiger ,want de mens komt uit de ethersfeer . Dat is ook de ware reden waarom soms alleen het gebid is gevonden van de overgangsperiode van Atlantis naar erna , het lichaam had slechts een week kraakbenig skelet dat volledig verging, en de tanden bleven echter over . Dit is de waarheid ,en laat de wetenschap maar fabeltjes verzinnen om Darwin gelijk te geven !!!

  5 likes
  • Maarten Vananderoye schreef:

   Leuk fabeltje dat je hier hebt neergeschreven. Met andere woorden: Ofwel zijn het de Aliens (de “goden”) ofwel is het een onzichtbare entitieit “god” waar alles mee begon.

   De evolutie van aap naar mens vind ik eerder plausibel.

   Buiten het feit dat er een Darwiniaanse evolutie heeft plaats gevonden tussen een aap tot mens kunnen we misschien nog iets anders naar voren brengen als bewijs:
   Er zijn nog veel mensen die zich ernaar gedragen ~ waaronder de orang-oetang die President werd van Amerika, die doodleuk een contract tekent voor vele miljoenen dollars aan wapens aan een anti-westerse apen-ras. In de mening dat hij meer mensen aan het werk kan zetten en gelijktijdig de industrie volop automatiseert en minder fysieke werkkrachten nodig hebben. (En er zijn nog andere apensoorten in, bijvoorbeeld, de politieke wereld dichter bij huis).

   0 likes
   • Cisco schreef:

    “De evolutie van aap naar mens vind ik eerder plausibel.”

    Er zijn nog steeds apen en er zijn ook mensen, je zou dus zeggen dat je evolutie-proces dus nog in gang zou moeten zijn, nergens op aarde zie je dat apen zich daadwerkelijk ontwikkelen tot mens.

    De gehele Darwin Theorie is op zich al een broodje aap, de theorie is trouwens is door Darwin zelf gerectificeerd naar “mogelijkheid”

    3 likes
    • Mikaël schreef:

     Geen enkel bewijs totnogtoe dat er ook maar iets van de evolutietheorie waar is en bewezen !! Alles zijn fabeltjes en leugens !

     EVOSKEPSIS
     Kernproblemen in de evolutietheorie:

     http://www.evoskepsis.nl/dutch/problemen.html

     1 likes
    • Vincent Robbesom schreef:

     Het enige wat Darwin echt fout had is de bewering dat het om het recht van de sterkste gaat, het moet zijn het recht van de levensvorm dat zich het beste (en het snelste) aanpast aan zijn omgeving.
     Hoewel er op exotische eilanden observaties zijn gedaan van vogelsoorten die zich in een jaar of 30 hebben aangepast door verandering van voedsel voorziening is evolutie iets wat plaats vind in de grote nummers.. de foutjes met voordelen komen maar 1 op de zoveel miljard voor en de aanpassingen vormen zich verspreid over zoveel hondedduizenden jaren. Een evolutieproces is voor ons met onze recent opgedane onderzoeksdrift echt nog niet waar te nemen. Daar gaat een poosje langer overheen. Mensen die de evolutieleer aan de kant schijven voor geloof (een magische oorsprong) kunnen zich gewoon geen voorstelling maken van de gigantische nummers waar evolutie over gaat… het is geen vastgesteld doel.. het is ontwikkelen op de meest langdradige maart effectieve manier..

     0 likes
     • Kouros schreef:

      Beste, Darwin formuleerde het wel correct, het is echter verkeerd vertaald naar het Nederlands. Met “the survival of the fittest” wordt niet de fitste bedoeld, maar de meest aangepaste ( to fit = passen, aanpassen )

      1 likes
  • Trijnie schreef:

   Wanneer materie uit de ethersfeer niet met fysieke zintuigen waarneembaar is, waarom de tanden dan wel?

   1 likes
   • Mikaël schreef:

    Omdat de tanden onmiddelijk een produkt zijn van het etherlicham van de mens . Het etherlichaam os onzichtbaar ,maar steekt één en half cm uit buiten het fysieke lichaam . Alle beenderen onstaan uit de etherlichaam van de mens , en het bewijs hiervoor is dat het bloed ontstaan is uit de etherlichaam en ook tevens drager is van het ‘IK’ van de mens . En is het niet zo dat bloed aangemaakt wordt in de botten ? En doordat de tanden het eerst verstoffelijkten / verharden uit de ether bleven zij over na het vergaan van de Atlantische mens ,welke ook degene ws met het hoge voorhoofd .

    1 likes
  • densie schreef:

   the Aryans……..lees Michael Tsarion….
   en……..Darwin…brrrrr….
   uitspraak van hem: ondanks ‘s mens nobele kwaliteiten, verloochent ie nooit zijn lage afkomst…zo onwaar
   we zijn de 10e hiërarchie…
   wat zou het toch heerlijk zijn als er zich meer mensen gingen verdiepen in de antroposofie…
   Rudolf Steiner, een miskent Genie…

   namaste

   1 likes
 • Vincent Robbesom schreef:

  Dat is zeker erg moeilijk te geloven ja, er is geen enkel bewijs voor. Maar dan ook echt geen enkel.
  Geloven is als aannamens.. gestoelt op verwachtingen en het recept voor teleurstelling

  Geloof is gebaseerd op door mensen geschreven boeken uit vervlogen tijden en afgeleid van de wens om zaken te verklaren waar we toen nog geen middelen voor hadden om deze goed te onderzoeken zoals dood, vuur en verdriet.

  Daarnaast was het een uitstekende manier om groepen in het gareel te houden.. als nadeel dan wel dat het vaak misbruik in de hand werkte.

  Geen enkele goedaardige god zou kinderen door het lijden, misbruik en sterven heen slepen waar nu en al eeuwen sprake van is.

  .

  1 likes
  • Baal Lucifer schreef:

   Inderdaad…een goede God schept geen kwaad. Zoals de God uit de bijbel dat wel deed…hij heeft immers ook Lucifer en het kwaad geschapen…Lucifer gaf ons de kennis om het verschil tussen goed en kwaad te zien…degene die kwaad doen veracht Satan. Doe wat je wilt maar doe niemand kwaad. Satan heeft ons gecreëerd in opdracht van een andere God…echter gaf hij ons ook vruchtbaarheid en kennis…cro magnon-> Homo Erectus-> Homo Sapiens. En dat was tegen het verkeerde been van Yaweh. Hij had de mens nie meer onder controle…dus wij het paradijs uit en Satan kreeg straf. Goeie God…die God. Hoeveel oorlogen zijn er gestreden in naam van Satan? Hoeveel volken zijn er afgeslacht in naam van Satan? En dat gebeurd nog steeds…je mag nog steeds de eed af leggen tegenover God als je ambitie hebt om te vechten voor de VN. En dat vindden we prima? En dat noemen zich christenen?

   4 likes
   • Bery schreef:

    @Baal Lucifer
    Jij bent niet helemaal lekker.
    Zoek hulp. Denk zelf dat het voor jou al te laat is

    1 likes
   • Maarten Vananderoye schreef:

    Wel je kunt het zo eenvoudig samenvatten dat “GOD” afgeleid is aan het woordje “GOeD” of het Engelse “GOoD” of in het Duits “GoTT” en “GuTT”. In de Romaanse talen klopt de redenering echter niet meer… Oei. Daar gaat mijn Theorie…

    Maar terug bij jouw bericht: er zijn heel wat oorlogen gebeurd (en nog in de gang) in naam van den “god” of (de meeste oorlogen wat dat betreft) in naam van de materiële macht en rijkdom. Bij mijn weten nooit in de naam van zijn tegenpool. Tenzij je die “andere religie” bedoelt. Maar dat beweren “die ander” vast en wel ook over jouw geloof.

    1 likes
  • Bery schreef:

   @Vincent Robbesom
   Correctie sorry.
   Bedoelde dat het onmogelijk is dat iets uit het niets kan ontstaan. En al helemaal niet zo’n complex iets als de mens

   0 likes
   • Mikaël schreef:

    Het hoogste goed van de mens ,is dat wij zullen “scheppen uit het Niets “, wanneer wij tot de 10 Hierarchie geworden zullen zijn , en naast God zullen zetelen dat is de weg van het IK dat mens heeft gekregen boven de dieren . Volgens Darwin en de wetenschap zijn wij maar gelijk aan een dier, want zij erkenenn niet de Geest en het Goddelijke IK van de mens !
    Net zo schiepen de Elohim; de zeven Geesten van God de Mens (Genesis ) omdat bij hen de gedachte opkwam om dit te doen , ‘ Scheppen uit het Niets ‘

    1 likes
  • Bery schreef:

   @Vincent Robbesom
   Elke mens die zijn hersenen gebruikt weet dat iets uit het niet kan ontstaan. Bedoel je moet toch wel een fek zijn om dit wel te geloven. De big bang en al de fabeltjes eromheen.

   0 likes
   • Vincent Robbesom schreef:

    Het is dan ook de big bang THEORIE… omdat berekeningen er naar wijzen.. vroeger leek het atoom het kleinste deeltje, nu weten we dat daar nog vanallles (en vooral veel lege ruimte) in verstopt zit..
    En de complexiteit van zoogdieren zoals de mens is prima te herleiden en dat is inmiddels al heel lang geen theorie meer…
    Maar wat je wilt hoor, succes ermee.

    1 likes
 • TOBBYI OR NOT schreef:

  dat het zo is dat er mensen op aarde zijn is gezien de natuur het verloop normaal. behoudens dan de witte of blanke mens.
  deze primaat behoort hier door natuurlijke selectie nooit thuis. hij heeft buitennatuurlijk van alles nodig om zich op deze aarde in leven te houden. dit geheel anders dan de flora en fauna en de gekeurde primaten die van oorsprong op aarde zijn ontstaan en zo doende mee doen, in de cirkel van het leven.
  ik zie die witte blanke primaat dan ook alleen als een indringer die zelfs de leefomgeving waarin hij zelf ook dient te leven en overleven, totaal vervuilt en verwoest. in een onwetende staat van zijn zijn.
  voor mij is het een uitgezet ras dat ergens voor diende en waarvan die dienstbaarheid allang verlopen is.
  of toch niet er is nog een systeem wat dit ras van witten bind, buiten enkelen(ook wel elite). zich zelf en de rest op deze wereld meer in zijn onderdrukkingsmacht heeft dan een gebonden geheel.
  zelfs de dieren lijden er onder, in gevangenschap en massa opsluiting en slachting. ten behagen van het witte ras.
  nu de eindtijd zijn intrede doet en er steeds meer ogen open gaan hopen wij dat er inzichten komen om enkel dat elite clubje waar niemand met gezond verstand bij wil horen op een vredige manier naar een andere wereld te helpen. alle mensen zijn welkom op deze aarde als zij bijdragen aan het geheel van ieders wel zijn.

  leef lang, voorspoedig en gezond. maar vooral met elkaar, samen sterk (zo de elite weten)

  5 likes
  • Crow schreef:

   Racistische praat van een donker mens of een blanke met zelfhaat. Wat een grap ben jij toch. Hoe ze in China omgaan en andere Aziatische landen met mensen en dieren botst met wat jij zegt over blanken. In Afrika doden ze albino’s omwille van achterlijk bijgeloof en in Afrika geloven ze zelfs dat men aids kan genezen door een kind te ontmaagden. Homo’s worden er ook niet getolereerd en zo kan ik nog even door gaan. Blanke racisme is niets vergeleken met Arabische racisme maar daarvoor moet je de geschiedenis wel even checken. Al die losse multinationals en andere geld duivels uit het Westen zijn het probleem(dat geef ik toe) maar om alle blanken daarom te generaliseren is ronduit dom. En doen over de gekleurde mens een heilige is gewoon Afrocentrische onzin.

   2 likes
   • Vincent Robbesom schreef:

    Sja..een subjectieve benadering van TOBBYI OR NOT maar dat doen blanken ook al eeuwen.. Blank zijn heeft geen voordeel in de natuur en eigenlijk zijn we ons eigen baksel..een beetje zoals we de hondenrassen in elkaar hebben gezet.. Men apprecieert nou eenmaal blauwe ogen 😀 We zijn gedoemd om weer te verdwijnen.. who cares.
    Behalve geloof en opvoeding zie ik geen echt natuurlijk verschil tussen de huidige mensen soorten. Alle indelingen hebben we onszelf wijsgemaakt.. bull

    3 likes
  • Elkekeerdateindedatmaarnietkomt schreef:

   Heb je wel eens gezien hoe Chinezen met dieren omgaan?

   1 likes
 • Elkekeerdateindedatmaarnietkomt schreef:

  De mens heeft alle eigenschappen van een virus…

  3 likes
  • Maarten Vananderoye schreef:

   De mens is een parasiet de aarde leegzuigt.

   3 likes
  • densie schreef:

   ik meen dat de echtgenoot van Koningin Elisabeth van Engeland, prins Philip eens zo’n soort uitspraak deed…
   als er een volgend leven is, kom ik terug als een dodelijk virus, om alle nuttelozen uit te roeien…

   Goh joh…

   2 likes
 • Vincent Robbesom schreef:

  Dat vind ik nou het mooie van wetenschap.. Wanneer er nieuwe feiten opduiken over de grondbeginselen van een wijd verspreid geloof wordt het in de doofpot gestopt.
  Wetenschap is altijd gebaseerd op de laatste nieuwe ontdekkingen en blijft dus aan constante verandering onderhevig. Een ego-tje hier en daar weggelaten blijft het een eerlijke en mooie zoektocht.
  Niemand pretendeert de absolute waarheid te weten en dat is wel zo eerlijk.

  Mensen behoren overigens wel degelijk tot de primaten zoals als apen. Maar apen zijn niet hetzelfde als halfapen. Halfapen zijn minder ontwikkelt dan apen en staan veel verder van ons af.

  3 likes
  • densie schreef:

   apen zijn afgesnoerde wezens, ze lijden diep…gewoon KIJKEN…
   en kunnen niet veranderen, een aap is een aap is een aap…
   nabootsen wel…

   geen Ik bewustzijn in de goede (Goddelijke) zin des woords…

   1 likes
  • Mikaël schreef:

   Halfapen zijn halfapen omdat ze net géén mens kunnen worden zijn. Dezen staan bijgevolg juist korter bij de mens dan de apen , die eigenlijk in de evolutie tot gedegenereerde halfapen zijn geworden, want apen bestonden vroeger helemaal niet ,ze zijn een produkt van dierlijke degeneratie ,een dier gaat steeds achteruit en degenereert, alleen een mens gaat vooruit omdat hij een geest en ik IK heeft gekregen van God bovenop het dier wat dit niet heeft gekregen ,en daarom degenereert een dier wel en een mens niet. Alleen de mens die zijn geest / IK niet gebruikt zal degenereren en aldus verdierlijken ,is wat nu volop aan de gang is ,Isis etc … en de materialisten , techneuten .

   1 likes
 • Dirk schreef:

  Mijn vriendin, een Bulgaarse, vertelde mij het volgende verhaal na aanleiding van dit artikel:

  In de jaren negentig is er een team archeologen in Bulgarije actief geweest die op zoek waren naar een vooralsnog onbekend soort. De verhalen gaan de ronde dat subsidies plotseling zijn gestopt en opgravingen in het bergachtig gebied in Bulgarije volgestort waren met beton. Haar ouders zijn zelf wezen kijken bij de ‘beruchte’ plek. Het verhaal gaat de ronde dat Baba Vanga, de bulgaarse Nostradamus,
  de archeologen heeft gewaarschuwd dat zij geen mens en ook geen aap zouden vinden, maar iets waar zij en de gehele mensheid nog niet klaar voor zouden zijn. Na de waarschuwingen van Baba Vanga is het onderzoeksteam meerdere nachten wakker gehouden door blaffende en jankende honden die zich onder de trailers hadden verstopt. Dit verhaal kwam niet als verrassing voor mijn vriendin.

  5 likes
 • Maarten Vananderoye schreef:

  Religie staat geschreven in “heilige” boeken. Dus is ook maar een theorie uit verhalen van lang vervlogen tijden. Wetenschap is een theorie dat evolueert samen met nieuwe ontdekkingen en uitvindingen. Soms traag of stroef, maar in de meeste gevallen mettertijd, na verdere onderzoeken, altijd verrijkend en vernieuwend. Religie blijft traag en vol interpretaties achterop hangen. Alle vragen eindigen met: “het is Gods wil” of “de schuld van de ongelovigen”.

  Evolutieleer is ontstaan door ontdekkingen en dat blijft groeien naargelang nieuwe bewezen ontdekkingen.

  1 likes
  • Mikaël schreef:

   De kosmische Oerwijsheid van de Goden en Oerleraren was helemaal geen religie , maar een geestes-wetenschap ,die de huidige wetenschap héél ver overtreft en tot nihil herleidt !!

   2 likes
   • Vincent Robbesom schreef:

    En dat heb je dan zeker weer uit een, door mensen verzonnen verhaal uit een, boek. Niet voorzien van enig bewijs….

    1 likes
    • Mikaël schreef:

     Verzonnen verhaal ? Laat mij lachen ….? Lees eerst wat er staat :Geestes-Wetenschap ,en die is nog veel accurater dan de huidige natuur-Wetenschap want deze laatste gaat nog voort op de zintuigelijk ervaring nl. ‘Het experiment’ daarom heet ze ook experimentele wetenschap .
     De geesteswetenschapper echter neemt waar met andere ontwikkelde zintuigen dan de gewone ogen , ogen die bedriegen ons kijk eens naar ‘optische illusies’, maar degeestewetenschap faalt nooit !! vandaar ook de vele onbetrouwbare en onjuiste theorieën die steeds bijgesteld dienen eworden van de reguliere wetenschap en uiteindelijk nooit schijnen te kloppen .

     0 likes
     • Vincent Robbesom schreef:

      Een kenmerk van wetenschap en meteen de reden waarom dit geen geloof is, is dat de kennis continue aan verandering onderhevig is.. en ja het zijn mensen dus ook hier worden fouten gemaakt en verkeerde veronderstellingen gedaan. Geest wetenschap? Zonder natuur geen brein en dus geen geestwetenschap.. dat men goede cognitieve eigenschappen heeft en van aales.plausibel aan elkaar weet te passen geeft geen testbaar bewijs dat het waar is…

      1 likes
 • Bery schreef:

  Is het nou zo moeilijk om te geloven dat we door god zijn geschapen/gemaakt. Als wij als mens iets maken dan schreeuwen we dat de hele wereld rond. Maar als god/iemand/iets ons gemaakt heeft dan ontkennen we dit stellig en vallen we de mensen aan die dit eel doen. En we verklaren we ze voor gek.

  4 likes
 • Elske schreef:

  Beste mensen,

  Ik vind jullie in jullie redenaties steeds onbegrijpelijker en onbeheerster worden.
  Is dit waar het heen gaat, ook bij Nine for News?
  We zouden juist de handen ineen moeten slaan in de huidige wereld, beheerst moeten zijn in ons taalgebruik en redenaties.
  Begin bij het begin, wie was Charles Darwin?
  Hij kwam uit een familie van Freemasons, en was zeer waarschijnlijk zelf ook een vrijmetselaar, zie hieronder:
  https://www.quora.com/Was-Charles-Darwin-a-member-of-the-Illuminati-or-the-Freemasonry
  De intellectuele elite van de Freemasons, waar ook de Jehova’s, de Mormonen e.a. gedachten kronkels uit voort zijn gekomen zetten mij aan het denken dat ik deze beste man NIET (onvoorwaardelijk) geloof.
  Dit zou u ook niet moeten doen; alles wat uit de deze organisatie voortkomt (30 tot 33e graad) is een groot dwaalspoor voor de mensheid.
  Ik raad u aan om zelf goed na te denken. Succes.

  3 likes
 • HendrikJan1 schreef:

  Kijk wat er op dit moment in Den Haag plaats vind, het zijn toch ook net mensen.
  FF wachten tot Erdogan hier de baas wordt, wie weet welke zienswijze hij heeft.

  2 likes
 • ben schreef:

  Dit is de waarheid! Nee dit is de waarheid! Roep roep. Gil gil…. Wat zijn we nou aan het doen met zijn allen.

  1 likes
  • faye schreef:

   Je doet het voorkomen alsof we hier aan het bekvechten zijn.
   Waar hoor jij roep roep gil gil?
   Dat is nou juist zo prettig aan een reactiesysteem als dit, dat iedereen zijn eigen mening/zienswijze neer kan zetten.
   Doe ermee wat je wil.
   In bepaalde kringen was ik er allang op zeer valse wijze uitgeknikkerd met mijn mening.
   Genoeg van die na-apers en andersoortige aapmensen meegemaakt.
   Sinds de commercieelen is het duidelijk: Bokito’s rule the world.
   Maar wat we hier aan het doen zijn is een beschaafde conversatie voeren.

   1 likes
   • ben schreef:

    O nee hoor niet aan het bekvechten. Ik denk dat je er meer uithaal dan wat ik bedoel.Ik heb vaak het gevoel dat mensen hier weleens vergeten dat we allemaal op deze website komen. Vaak heb ik zoiets van … ja dat artikeltje heb ik ook gelezen ga iemand anders overtuigen. een soort prediken tot het koor zeg maar. En eerlijk is eerlijk zo serieus bedoelde ik het echt allemaal niet. Misschien had ik er lol achter moeten zetten.

    0 likes
 • faye schreef:

  Het Dark Web van de cabal is gekraakt en wat blijkt? God heeft het niet gedaan.
  Het is een bepaald slag mensen die zorgvuldig bezig zijn geweest en nog, om de wereld in voortdurende staat van oorlog, ellende, lijden,misbruik en sterven te houden, waar al eeuwen sprake van is.
  Om er zelf financieel beter van te worden en over iedereen de baas te spelen.
  God heeft het dus niet gedaan.
  Maar het is algemeen bekend dat ze altijd anderen de schuld geven.
  Zo beweren ze ook dat wij de regering hebben die we verdienen.
  Nou ik heb SP gestemd maar zit wel met die nazi’s van Leefbar cq. PVV ongescheept, hoe raar kan het lopen.
  Dat we eerst voorgelogen worden en er van te voren al vast staat dat er een totaal ander programma afgerold gaat worden, zeggen ze er nooit bij. Ook een vorm van liegen.
  Heeft God zeker ook gedaan.

  1 likes
 • Richard schreef:

  Maakt het iets uit?

  0 likes
 • Vincent Robbesom schreef:

  Ik vind het een mooi verhaal.. maar niet veel meer dan dat. Er zitten teveel aannames in. De kleitabletten zijn iets worderlijks hoewel de een verteld over magische dingen ziet de andere deze referenties totaal niet.. maar je kunt er in ieder geval boeken mee verkopen zonder dat veel mensen het tegendeel kunnen bewijzen..aannames zijn echter op de lange termijn gevaarlijk en leiden tot godsdiensten, separatisme en oorlog. Wel leuk is de erfenis van onze apenstaart; daar zijn nog duidelijke sporen van te vinden. mannen hadden zelfs beenderen in hun geslachtsdeel..
  Dat de koolstofdatering in de wind slaat is niet terecht, hoewel er best jaren afwijking kunnen zijn is dat relatief nooit zoveel (hoe langer geleden hoe groter de foutmarge).
  Over het junk dna is het laatste nog niet gezegd, hier valt nog van alles van te leren. Maar we zijn nog niet zover dat we bv vast kunnen stellen dat we ooit 7 meter waren..wel dat er een gen is voor lengtebepaling en bv huidskleur.

  1 likes
 • faye schreef:

  Misschien zijn de apen op de apenrots en hun jumping monkey’s over de hele wereld die hun na-apers in de ban van de apenrots moeten houden wel afstammelingen van apen, en hebben mensen die verder kunnen kijken dat wat de apen ons laten zien, en verder kunnen denken dan ze op de apenrots willen, hun voorouders op andere planeten.
  Eigenlijk heel logisch allemaal.

  0 likes
 • Vincent Robbesom schreef:

  Ik zou dan ook zeker niet gaan voor Darwin verheerlijking. hoewel ik nog geen research naar zijn achtergronden heb gedaan zijn de bevindingen die hij heeft gedaan merendeels gestaagd en verder uitgebreid door huidige kennis en bevindingen. Het lijkt mij complete onzin om een hele wetenschappelijke tak over boord te zetten (hoe toepasselijk) omdat een van de aanzetters ervan niet helemaal kosher (!) zou zijn.. Denk en onderzoek zelf inderdaad. Het is dan helaas wel weer zo dat juist zij met een welgestelde achtergrond zeker in die tijd de enige waren die een dergelijke reis en onderzoek konden bekostigen… da’s nu niet zoveel anders eigenlijk :-S

  0 likes
 • richard schreef:

  geeft maar weer eens aan dat de “wetenschap” voornamelijk bezig is met aannames ipv wetenschap.

  0 likes
 • Yoep schreef:

  Jongens lees het boek van Enoch en de Sumerische Kleitabletten en leer hoe het scheppings verhaal gaat.
  Dan heb je een voorstelling. Ik will alleen niet zeggen dat ze origineel zijn omdat ze gevonden en vertaalt zijn door vrij metselaars. Deze gasten wijzigen altijd wel iets. En denk niet dat 1000 jaar 1000 jaar is maar rustig 10000 jaar. Mensen werden vroeger ca 900 jaar.
  In onze DNA zijn ca 500 cellen/blokken niet actief. In onze DNA staat ook dat we een lengte kunnen krijgen van 7m, of dat we geel, zwart, rood, blank van kleur kunnen zijn. It’s all in the game…

  Als je wat verder over de wereld gaat kom je wonderlijke structuren tegen uit de oudheid. In het westen is dit Stonehenge, ca 400.000 jaar oud. De Bosnië piramides ca nu volgens koolstof datering 35.000 jaar oud maar ik vermoed dat ze veel ouder zijn en een onderdeel vormen van onze wereld tezamen met de andere piramides van de wereld. In Zuid-Afrika is in een gebied soort hutjes gevonden zonder ramen en deuren met rondom klankstenen in een omheind gebied met stenen muren. Als je binnen in het gebied staat werken elektronische apparatuur niet meer. En zo zijn er meerdere structuren gevonden. Onverklaarbaar. ca 350.000 jaar oud. De Maya’s schijnen de vierde bewoner te zijn van hun steden. Dus er zijn nog drie andere entiteiten geweest die daar geleefd hebben. En zo zijn er nog veel meer onverklaarbare raadsels uit het verleden. Dus waar wij vandaan komen … wat ik wel weet is dat wij een staart gehad hebben. En wat een paragnost mij, tijd geleden verteld heeft is dat ik een behoorlijke lange staart gehad heb. En zij die de schoolboeken samenstellen zijn ook op de hoogte wat onze wereld voortbrengt. Ene een leugen in stand houden is simpeler dan de waarheid vertellen van een leugen.
  Ga een ieder maar vertellen dat de wereld plat is en dat we in een holografische afbeelding leven en dat het leven en de dingen om ons heen opgebouwd is uit driehoekjes en geluid frequenties.
  Je word voor gek verklaart! 🙂

  0 likes
 • Yoep schreef:

  En veel verder dan aannames zal je niet komen. Je kan het verleden niet laten herleven. Denk dat je dat wel kan maar dat wij dat niet kunnen. Als het inderdaad zo is dat we in een holografisch beeld leven dan zouden we de voorgaande bladzijdes moeten inzien of ze moeten dat doen op Cern.

  De fouten engelen paarde met de dochters van de mensen en die kregen kinderen van 7m.

  0 likes
 • x

  Check Also

  huisarts

  Huisarts: ‘Een besmetting is iets totaal anders dan een positieve test’

  Gisterochtend zijn bij het RIVM ruim 1700 ...

  europa

  Europa heeft in 2025 afvalberg van 100.000 (!) ton windmolenwieken: ‘We zijn knettergek geworden’

  Amerika begraaft ze, en ook Europa heeft ...

  >