Buitenland

Media nemen officiële verhaal over aanslag op Skripal klakkeloos over. Hoogleraar legt uit waarom dit verhaal helemaal niet klopt

Help anderen door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het wordt steeds duidelijker dat de gifgasaffaire in Groot-Brittannië rond oud-spion Skripal niet door de Russen is veroorzaakt en het is inmiddels ook duidelijk dat de media er geen kritische duiding aan geven.

De politiek en onafhankelijke journalistiek verkeren in een staat van verval. Propaganda in de journalistiek creëert verruwing en vervlakking en ontneemt het onderscheidingsvermogen bij het publiek, stelt emeritus hoogleraar Karel van Wolferen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hoe is het mogelijk dat deze gifgasaffaire zo’n enorme reactie teweeg heeft kunnen brengen in de EU-lidstaten terwijl het verhaal helemaal niet klopt?

Laboratorium

Van Wolferen merkt op dat zich vlak bij Salisbury een laboratorium bevindt waar wordt gewerkt met zenuwgassen. “Is daar iets mee?”

Daarnaast wordt gezegd dat het zou gaan om een militair gas. “Als dat zo was geweest, zouden daar allemaal mensen dood zijn neergevallen,” aldus de hoogleraar.

Klakkeloos

Er wordt van alles beweerd, zonder dat er concrete bewijzen worden getoond. Het belang ligt in dit geval niet bij de Russen, maar bij de partij die er politiek of economisch gezien beter van wordt.

Dat belang kan liggen bij een destabilisatie van Rusland. Waarom graaft de journalistiek niet verder en neemt zij klakkeloos het officiële verhaal over?

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Foto: YouTube/Café Weltschmerz

[Café Weltschmerz]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
6 jaren geleden

Voor wie dit nog niet gezien heeft, een ijzersterk stukje knippen/plakken van Paul Joseph Watson. Niet op youtube te zien dus maar even zo (scroll iets naar beneden en je kunt het korte filmpje zien):

http://www.thegatewaypundit.com/2018/04/paul-joseph-watson-shows-fake-news-talking-about-fake-news-which-is-fake-news/

Het eind is geweldig.. En zo gaat het hier niet veel anders.

Winger
Winger
6 jaren geleden

Onze wereld is James Bond omgedraaid, de geheime dienst vecht niet tegen Spectre, maar is Spectre. Met vergelijkbare idealen.

Rosalie
Rosalie
6 jaren geleden

En iedereen loopt er weer als een schaap achteraan. Als de Russen dat hadden gedaan hadden ze hem toch wel kunnen vermoorden in Rusland ?! Of gewoon stilletjes kunnen laten verdwijnen . Het ligt er dik bovenop om Rusland weer te demoniseren en uit de tent te lokken. Heb bewondering voor Poetin die zich toch maar, na alle gemene trucjes van Amerika en Europa , inhoudt.

RayOfLight
RayOfLight
6 jaren geleden

lijkt erop dat de ‘Russen’ (wat betekend die eigenlijk) kwaad worden. En daarmee bedoel ik meer de gemiddelde Rus dan de regering. Diplomacie is inmiddels ver te zoeken (dankzij) het westen. Ookal was ‘Rusland’ schuldig dan nog is de gang van zaken anders. Er zijn diplomatieke protocollen die niet gevolgt zijn. Zodat nu de geheime diensten de boel nog verder ophitsen door vliegtuigen uit moskou ongevraagt te onderzoeken. De situatie word erg grimmig. We zijn dichter bij een wereld oorlog dan ooit.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x