Homepagina » Buitenland » Media nemen officiële verhaal over aanslag op Skripal klakkeloos over. Hoogleraar legt uit waarom dit verhaal helemaal niet klopt
Media nemen officiële verhaal over aanslag op Skripal klakkeloos over. Hoogleraar legt uit waarom dit verhaal helemaal niet klopt

Media nemen officiële verhaal over aanslag op Skripal klakkeloos over. Hoogleraar legt uit waarom dit verhaal helemaal niet klopt

Het wordt steeds duidelijker dat de gifgasaffaire in Groot-Brittannië rond oud-spion Skripal niet door de Russen is veroorzaakt en het is inmiddels ook duidelijk dat de media er geen kritische duiding aan geven.

De politiek en onafhankelijke journalistiek verkeren in een staat van verval. Propaganda in de journalistiek creëert verruwing en vervlakking en ontneemt het onderscheidingsvermogen bij het publiek, stelt emeritus hoogleraar Karel van Wolferen.

Hoe is het mogelijk dat deze gifgasaffaire zo’n enorme reactie teweeg heeft kunnen brengen in de EU-lidstaten terwijl het verhaal helemaal niet klopt?

Laboratorium

Van Wolferen merkt op dat zich vlak bij Salisbury een laboratorium bevindt waar wordt gewerkt met zenuwgassen. “Is daar iets mee?”

Daarnaast wordt gezegd dat het zou gaan om een militair gas. “Als dat zo was geweest, zouden daar allemaal mensen dood zijn neergevallen,” aldus de hoogleraar.

Klakkeloos

Er wordt van alles beweerd, zonder dat er concrete bewijzen worden getoond. Het belang ligt in dit geval niet bij de Russen, maar bij de partij die er politiek of economisch gezien beter van wordt.

Dat belang kan liggen bij een destabilisatie van Rusland. Waarom graaft de journalistiek niet verder en neemt zij klakkeloos het officiële verhaal over?

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Foto: YouTube/Café Weltschmerz

[Café Weltschmerz]


Vind je deze informatie waardevol? Deel het dan met iedereen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. En iedereen loopt er weer als een schaap achteraan. Als de Russen dat hadden gedaan hadden ze hem toch wel kunnen vermoorden in Rusland ?! Of gewoon stilletjes kunnen laten verdwijnen . Het ligt er dik bovenop om Rusland weer te demoniseren en uit de tent te lokken. Heb bewondering voor Poetin die zich toch maar, na alle gemene trucjes van Amerika en Europa , inhoudt.

  31 likes
  • [ Als de Russen dat hadden gedaan hadden ze hem toch wel kunnen vermoorden in Rusland ?! ]
   Als skripal nooit meer in Rusland is, kun je hem niet in Rusland vermoorden, simpel toch?

   “Skripal and three other Russian nationals were pardoned and released from custody in a high-profile spy exchange with the U.S. and its ally the U.K. Their release was in exchange for ten deep-cover Russian operatives living in America, who made up a infamous spy ring the U.S. Department of Justice called the “Illegals Program.”

   3 likes
   • Hij heeft in Rusland in de gevangenis gezeten,dus de Russen hadden hem toen kunnen vermoorden als ze dat gewild hadden,had geen haan naar gekraaid.

    6 likes
    • In het stukje Engels daaronder staat feitelijk dat hij levend veel waard was als ruilmiddel om hun eigen spionnen uit het gevang te krijgen. Voor hem kregen ze 2,5 eigen spionnen terug.

     0 likes
 2. Onze wereld is James Bond omgedraaid, de geheime dienst vecht niet tegen Spectre, maar is Spectre. Met vergelijkbare idealen.

  12 likes
  • Winger,

   Tja zo zou je het kunnen stellen al kunnen we niet zeggen dat iedereen die voor het Britse MI6, of de CIA werkt, per definitie een fout persoon is. Het zit hem meer in de netwerken die dergelijke inlichtingendiensten misbruikten. Zoals bekend installeerde het geheime genootschap Skull and Bones in het verleden een paar dozijn mensen bij de CIA die meer werden ingezet voor eigen belang, dan dat de Amerikaanse bevolking er wat aan had. De meeste leden van Skull and Bones die voor de CIA gingen werken werden stafofficier of afdelingsdirecteur. In een dergelijke functie genoten zij onschendbaarheid.

   Een ander interessant voorbeeld is voormalig vice president, Richard ‘Dick’ Cheney’, die destijds deel uitmaakte van de presidentsadministratie van George W. Bush. In een Amerikaanse documentaire laat een CIA medewerker weten dat Cheney op een dag Langley aandeed. Het was de eerste keer dat Cheney het hoofdkwartier van de CIA aandeed waar hij een afdeling instrueerde bewijzen te verzamelen van Iraakse massavernietigingswapens. CIA medewerkers gaven Cheney te kennen dat ze deze niet hadden omdat de prioriteit geheel op Afghanistan was gericht in verband met 911.

   Met dit gegeven dook Cheney zelf maar eens in de CIA archieven op zoek naar bewijzen en ging er uiteindelijk met satellietfoto’s vandoor waarop losse delen van oliepijpleidingen te zien waren. De CIA medewerker stond vol van verbazing toen hij enige tijd later de voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, Colin Powell, de betreffende foto’s zag tonen aan de VN veiligheidsraad met de informatie dat het rakethulzen betroffen die door Saddam Hoessein ingezet zou kunnen worden voor zijn massavernietigingswapen. De rest is oud nieuws want de VN gaf Amerika fiat om Irak binnen te vallen.

   Hier onder een foto van de bewuste dag waar Colin Powell de VN veiligheidsraad toespreekt met links achter hem voormalig directeur van de CIA, George Tenet, die zijn kaken tijdens de bewijsvoering stijf op elkaar hield.

   https://beyondthemagazine.files.wordpress.com/2012/02/pow0-072a.gif

   9 likes
 3. hoe lang blijven wij deze leugens nog geloven?
  er is gelogen over het hebben van massavernietigingswapens van Irak.
  er is gelogen over het naar beneden schieten van de MH 17
  er is en wordt gelogen over de oorlog in Syrie.
  er is en wordt gelogen over de schuldige van het gifgasaanval in engeland.
  tenslotte de uitgekomen en hilarische leugens van onze minister van buitenlandse zaken zijlstra, over zijn ontmoeting met putin.
  kortom steeds meer ongeloofwaardigheden!

  14 likes
 4. Voor de EU die doen er echt alles aan om maar niet uit elkaar te vallen………
  Voor de Hollandse bv, het grote gebrek aan kritisch zelfvermogen en hun docile meeloop strategie, maakt dat er voorlopig niks gebeurd, hoe jammer ook………..

  11 likes
 5. Als ik Poetin was trapte ik ze allemaal buiten ieder land dat Russische diplomaten uitwijst kan gelijk zijn ambassade sluiten. Het provoceren blijft aan de gang eerst is het de MH17, waar is het overtuigende bewijs dat dit een Russische actie was. Wanneer worden de echte daders van dit soort zaken aangepakt, er is ook een positief vooruitzicht na de oorlog als we hem overleven kunnen we de colberateurs publiekelijk folteren.

  10 likes
 6. Voor wie dit nog niet gezien heeft, een ijzersterk stukje knippen/plakken van Paul Joseph Watson. Niet op youtube te zien dus maar even zo (scroll iets naar beneden en je kunt het korte filmpje zien):

  http://www.thegatewaypundit.com/2018/04/paul-joseph-watson-shows-fake-news-talking-about-fake-news-which-is-fake-news/

  Het eind is geweldig.. En zo gaat het hier niet veel anders.

  9 likes
 7. MSM is letterlijk één pot nat. Allemaal precies dezelfde leugens in precies dezelfde woorden. Te doorzichtig werkelijk !

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=54&v=hWLjYJ4BzvI

  4 likes
  • eksegese,

   Ha ha geweldig link. Dat zootje MSM nep journalisten verdiend meer dan honderd miljoen dollar bij elkaar opgeteld per jaar. Door gewoon uit te kramen van wat er van je verlangt word. MSM op zijn best en rechtstreeks van de autocue;-) Enfin, mijn kijk hierop poogde ik al enige tijd geleden uiteen te zetten en probeer het nog een keer.

   Want MSM journalisten worden naast de absurde inkomens bewust belangrijk gemaakt. Dat word simpel eenvoudig geregisseerd via een aantal trajecten waaronder de invloedrijke besloten denktank, de Council on Foreign Relations (CFR) Als jij bijvoorbeeld als startende MSM journalist je taken goed uitvoert door ja en amen te zeggen. Verder geen vragen stelt want daar word je voor betaald. Houdt deze werkrelatie met succes stand dan word je uitgenodigd voor belangrijke feesten en partijen waar je een heleboel lotgenoten tegen het lijf loopt.

   En daarna verschijnt er met tijd en wijl een leuk artikel over jou in een bekend tijdschrift als Playboy, The National Enquirer, Time Magazine, enzovoort. Vervolgens word je uitgenodigd om deel te nemen in bekende praatprogramma’s, of je ziet spontaan een grappig moment van je zelf op tv verschijnen in bijvoorbeeld de Ellen DeGeneres show. Kijk aan, nou begin je echt iemand te worden. Iedereen herkent je. Je hebt het gemaakt. Nou hoor je er bij.

   Maar wat deed je nou ook alweer voor werk precies? Wel ik zit in de nep nieuws. Jawel, zo slim en rijk als ze er uit zien. Maar o zo dom en arm van binnen, de journalisten van de mainstream media.

   3 likes
 8. lijkt erop dat de ‘Russen’ (wat betekend die eigenlijk) kwaad worden. En daarmee bedoel ik meer de gemiddelde Rus dan de regering. Diplomacie is inmiddels ver te zoeken (dankzij) het westen. Ookal was ‘Rusland’ schuldig dan nog is de gang van zaken anders. Er zijn diplomatieke protocollen die niet gevolgt zijn. Zodat nu de geheime diensten de boel nog verder ophitsen door vliegtuigen uit moskou ongevraagt te onderzoeken. De situatie word erg grimmig. We zijn dichter bij een wereld oorlog dan ooit.

  5 likes
 9. Halbe Zijlstra loog, klopt.
  Over de ontmoeting?
  Over het ontkennen ervan?

  Denk na. Combineer.

  4 likes
 10. Mass Media: Why You Must Hate Russia, MH17, Sickening Propaganda Putin – Trump http://basboon.com/?p=6057

  2 likes
 11. Wereldwijd is de MSM in handen gekomen van billionaires (uit de Bilderberg groep). Dit is merkwaardig omdat het vaak verlieslatende bedrijven zijn, ‘oude media’ of geheel buiten de reguliere handelsactiviteiten van de betreffende personen. Het lijkt haast wel alsof ze opgedragen worden – zodra ze billionair zijn – om ook een mediabedrijf te kopen. Recent John de Mol, Amazon baasje Jeff Bezos, Warren Buffett 31 newspapers!, Martijn vd Vorm BNR FD, Fox Murdoch, Kerry Stokes Australia, CNN, etc etc. Dan nog Facebook, Google. Allemaal hetzelfde nep-nieuws.

  1 likes
 12. 50 Jaar geleden werden er even veel leugens verteld in de media als nu!
  Maanlading bijvoorbeeld.
  Koude oorlog, ook zo een, dat was een manier om over alle oorlogen op de planeet te liegen, want koude oorlog, terwijl de agenda’s voor die oorlogen geheel anders waren.

  Leest Avro Manhattan eens over Vietnam bijvoorbeeld, het boek is online, de Vietnam oorlog had niets met de koude oorlog te maken, maar ging om katholicisme in een boeddhistisch land.

  Die Professor van Wolferen is een man met veel fantasie en erg weinig kennis of liegt dat ie barst.
  Trap er niet in mensen, controleer eens wat hij allemaal beweert!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

baudet

Baudet veegt vloer aan met Asscher en geeft geschiedenisles. Is dit een geheime samenzwering?

Tijdens een debat over de EU op ...

podcast

Hoe een Nederlandse podcast wordt ingezet om de ‘schandalige hebzucht’ van EU-ambtenaren te stillen

In de podcast Betrouwbare Bronnen, die jaarlijks ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.