Buitenland

Franse vakbondsleider dreigt met ‘moeder van alle veldslagen’

Help door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!

De Franse regering gaat een wetsonderwerp indienen om de pensioenleeftijd te verhogen naar 64 jaar, zo maakte de Franse premier Elisabeth Borne dinsdag bekend tijdens een persconferentie. De plannen voor de hervorming van het Franse pensioenstelsel zijn zeer omstreden.

Borne zei dat de hervorming nodig is om te voorkomen dat er de komende jaren grote tekorten ontstaan op de arbeidsmarkt. De premier voegde toe dat het nu aan de regering is om publieke steun te verzamelen. Borne en de Franse president Macron hebben geen meerderheid meer in het parlement.

Harde acties

In 2020 werden de plannen van Macron om het pensioenstelsel te hervormen uitgesteld vanwege de coronapandemie. Franse vakbonden hebben al gedreigd met harde acties.

Politici proberen al decennia een pensioenhervorming in te voeren in Frankrijk. Frédéric Souillot, vakbondsleider van Force Ouvrière, de grootste vakbond in de Franse overheidssector, vatte het zo samen: “Als deze president er de moeder van alle hervormingen van wil maken, wordt het ook de moeder van alle veldslagen.”

In Nederland zwijgt de laffe vakbond

“De president moet opletten. Als hij koppig doorzet, kan hij een uitslaande brand veroorzaken waarvan de gevolgen niet te voorspellen zijn,” waarschuwde Souillot.

Financieel expert Ab Flipse reageert: “In Nederland zwijgt de laffe vakbond terwijl de pensioenleeftijd naar 69 jaar gaat.”

4.8 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
125 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Feniks
Feniks
2 maanden geleden

Idd laffe vakbond in Nederland!

Ron
Ron
2 maanden geleden

In Nederland zijn dat geen vakbonden meer,ze doen met de regering mee.
De vakbonden moeten voor de bevolking staan,gewoon het zelfde doen als in Frankrijk. Maar hier zijn het laffe honden.

John Kuhles
John Kuhles
2 maanden geleden

Nederlanders zijn veel slaafser omdat ze de bekende: “doe maar normaal dan ben je gek genoeg” ethos hebben … maar door het opgelegde “nieuwe normaal” gaat die vlieger eigenlijk niet meer op toch?

Feniks
Feniks
2 maanden geleden

Hier wordt de volgende angst campagne voorbereidt..
VOGELGRIEP…..BEWARE EN WEES vooral heel erg BANG!!

flikker op met angst Zaaien.
Wij zijn niet meer bang te maken!
Tenzij tegen het regime……

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

125
0
We lezen graag je reactie!x