UFO

Zoektocht naar mysterieuze ‘spookraket’ in Zweeds meer (video)

Help anderen door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al 30 jaar houdt een ongeïdentificeerd object op de bodem van een noordelijk Zweeds meer de gemoederen bezig, zo bericht de Zweedse publieke radio.

Voorzitter van UFO-Zweden Clas Svahn uit Mariestad heeft nu een expeditie georganiseerd om het mysterie op te lossen.

Ieder jaar onderzoekt Svahn met UFO-Zweden 300 tot 400 meldingen van onbekende vliegende objecten. Een gloed aan de hemel of zwevende objecten die er vreemd uitzien. Zo’n 90 procent van alle waarnemingen kan worden verklaard, maar er zijn meldingen die een mysterie blijven.

Sigaar

“Ik doe al sinds 1974 onderzoek naar UFO’s en heb een organisatie opgericht in Mariestad,” aldus Svahn. “Het meeste wat je ziet kan worden verklaard, maar we hebben bijvoorbeeld geen idee wat de mysterieuze spookraketten zijn.”

In de veertiger jaren werd de eerste zogeheten spookraket gezien, een langwerpig object dat lijkt op een sigaar. Ze worden vooral gezien in de buurt van kratermeren.

Clas heeft een officieel document van het Zweedse leger waarin waarnemingen van de sigaarvormige objecten worden omschreven. Een spookraket die in 1980 is gezien wordt nu onder de loep genomen.

Buiten de aarde

Twee mensen maken in het noorden van Zweden een wandeling. Ze gaan ergens zitten en drinken een kop koffie. Het is stil. Plotseling horen ze een zoemende motor en denken aan een vliegtuig. Een sigaarvormig object vliegt recht over het tweetal en daalt af richting het meer. Het verdwijnt vervolgens in het meer.

Clas vond de waarneming in het archief van het leger en gelooft beide getuigen, Bo en Liz Berg, op hun woord. Hij hoopt nu antwoord te krijgen op de vraag wat zich op de bodem van het meer bevindt. Tijdens de expeditie wordt hij vergezeld door een duikersteam en een cameraploeg van de Zweedse televisie. In 2013 verschijnt een film over de expeditie.

Spookraketten in Zweden
Schets van de ongeïdentificeerde spookraket door Bo Berg

“Het zou geweldig zijn als we er in slagen om iets te vinden,” zei Svahn. “Ik heb 70 tot 80 mensen geïnterviewd die op klaarlichte dag een sigaarvormig object hebben gezien. Wellicht kunnen we dan ook vaststellen wat zij hebben gezien.”

Hoewel het officiële standpunt van het Zweedse en Amerikaanse leger onduidelijk is, blijkt uit een vrijgegeven document dat de spookraketten en later ‘vliegende schotels’ volgens sommige onderzoekers van buiten de aarde kwamen.

Bron: Sverigesradio.se

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sipco
Sipco
9 jaren geleden

nou we zullen zien.De ufo in de Baltische zee ligt er volgens deskundigen al van voor de ijstijd,omdat boven op het artefact stenen liggen vanuit de ijstijd, heb ik vernomen op rediceradio,waar een 55 minuten durend gesprek met de bemanning op was.En nu??Eerst maar eens zien OF er wat gevonden wordt.En dan nog maar eens afwachten wat het is.Maar ik hoor het geschreeuw al weer op het internet: “HET IS EEN UFO”Maar deze zwemt.

Harald Schoonhoven
Harald Schoonhoven
9 jaren geleden

[quote name=”Sipco”]nou we zullen zien.De ufo in de Baltische zee ligt er volgens deskundigen al van voor de ijstijd,omdat boven op het artefact stenen liggen vanuit de ijstijd, heb ik vernomen op rediceradio,waar een 55 minuten durend gesprek met de bemanning op was.En nu??Eerst maar eens zien OF er wat gevonden wordt.En dan nog maar eens afwachten wat het is.Maar ik hoor het geschreeuw al weer op het internet: “HET IS EEN UFO”Maar deze zwemt.[/quote]
Ze weten nog helemaal niet wat het is in de Baltische zee, ze gaan pas deze week weer duiken

Sipco
Sipco
9 jaren geleden

[quote name=”Harald Schoonhoven”][quote name=”Sipco”]nou we zullen zien.De ufo in de Baltische zee ligt er volgens deskundigen al van voor de ijstijd,omdat boven op het artefact stenen liggen vanuit de ijstijd, heb ik vernomen op rediceradio,waar een 55 minuten durend gesprek met de bemanning op was.En nu??Eerst maar eens zien OF er wat gevonden wordt.En dan nog maar eens afwachten wat het is.Maar ik hoor het geschreeuw al weer op het internet: “HET IS EEN UFO”Maar deze zwemt.[/quote]
Ze weten nog helemaal niet wat het is in de Baltische zee, ze gaan pas deze week weer duiken[/quote]
Ja weet ik http://www.oceanexplorer.se/ en dan de allerbovenste van 7-8-2012 en ze hebben een tweede object gevonden, maar dan kleiner.Op de site die ik je nu gaf, staat het intervieuw ook om te downloaden, of te zien van RED ICE RADIO.

Sipco
Sipco
9 jaren geleden

@2 Herald: Hier heb je de link die rechtstreeks, naar het intervieuw gaat van rediceradio http://www.redicecreations.com/radio/2012/08/RIR-120805.php

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x