Homepagina » Innovatie » Gezin met thuisbatterij van Tesla verbruikt bijna 60% minder stroom: “Ons huis draait op eigen kracht”
Gezin met thuisbatterij van Tesla verbruikt bijna 60% minder stroom: "Ons huis draait op eigen kracht"

Gezin met thuisbatterij van Tesla verbruikt bijna 60% minder stroom: “Ons huis draait op eigen kracht”

Een gezin uit België heeft sinds september al 42 dagen volledig kunnen leven van de energie die ze zelf opwekken via een thuisbatterij van Tesla.

Energiebedrijf Eneco kreeg toegang tot de gebruiksgegevens van Tom Nijsen en Katrien Swennen uit Kermt en stelde vast dat het gezin 58 procent minder stroom verbruikt.

Tegelijkertijd wordt er dubbel zoveel energie uit zonnepanelen gehaald. “Ons huis draait op eigen kracht,” zegt Nijsen.

Overschot

“De stroom die we overdag opwekken met de zonnepanelen kunnen we perfect gebruiken in de nacht,” voegt hij toe. “De volgende ochtend heb ik dan nog 40-50 procent overschot.”

De thuisbatterij van Tesla slaat energie op die de zonnepanelen opwekken. Op het moment dat ergens energie voor nodig is, wordt de zogeheten Powerwall ingeschakeld.

Aantrekkelijk

Volgens Christophe Degrez van Eneco België kan de overheid meer doen. “De batterij moet een centrale plaats krijgen in het wettelijke kader om het zo aantrekkelijk te maken voor de eigenaars.”

“Zij ontlasten er het elektriciteitsnet mee, waardoor minder investeringen nodig zijn,” klinkt het. “Als we Vlaanderen duurzaam willen maken, moet het toestel ingeburgerd raken.”

Met een thuisbatterij kan iemand meerdere dagen aan één stuk zonder elektriciteitsnet. Er hangt alleen wel een prijskaartje van 7000 euro aan.

[HbvL, HLN]


Vond je dit artikel interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. 1. dat ding zoemt als een idioot.
  2. het zal je energetisch compleet uit balans halen waardoor ziektes zich kunnen ontwikkelen. Net als o.a. Wifi, dect telefoons, gsm of de smart meter is het levensgevaarlijk voor je gezondheid wat al zo vaak (wetenschappelijk) is aangetoond.

  Deze technologie vermijd ik graag en vertrouw het voor geen cent. Ook juist omdat de overheid dit gaat ondersteunen. Denk vooral ook aan de smart meter die zeer schadelijk blijkt te zijn voor je gezondheid. Massaal zijn deze smart meters teruggebracht in o.a. California vanwege de gezondheidsklachten.

  De duistere agenda van de elite is ook gericht op totalitaire controle van een rechtstaat. Vergeet dat nooit! Dit is echt geen onschuldig apparaat maar weer de zoveelste wapen voor o.a. mind control, ziekmakend/afzwakkend en spying.
  Verdiep je in de technologie want de CIA maakt er al jaren gebruik van.

  Het zijn silent wapens dus sluipmoordenaars. Hoe zwakker je bent hoe handelbaarder je bent binnen de samenleving. Dit is exact wat er gaande is. Controle, controle en nog eens controle houden.

  We moeten zelf de verantwoordelijkheid eens gaan nemen. Nu lopen we achter de feiten aan en laten alles over aan een incompetent, corrupt en gecentraliseerd systeem.

  Decentralisatie is de oplossing!

  15 likes
  • 1) Het enige geluid dat het maakt is van de koelingsventilator…
   2) Het is een oplaadbare batterij… kun je aangeven volgens welk (wetenschappelijk) mechanisme dit tot ziekten zal leiden?

   …veel emotie weinig feiten…

   Dit is *juist* een voorbeeld van decentralisatie. Je bent een stuk minder afhankelijk van je energieleverancier en je kan je eigen opgewekte energie opslaan voor eigen gebruik.

   19 likes
  • Het klinkt mooi, maar ik ben bang dat Rara gelijk heeft. Dat het door die griezel en aartsleugenaars van Tesla gemaakt is maakt mij ook zeer achterdochtig.

   4 likes
   • Op basis waarvan denk je dat dan? Heb je daar concreet bewijs voor?
    Elon Musk is een van de grote visionairs van deze tijd!

    5 likes
    • Elon Musk is zeker een groot visionair, hij heeft immers natuurkundige wetten veranderd en aerodynamica afgeschaft met zijn raketjes die rechtop landen op een ponton dinges … dus..
     (#hetwasoptvdushetiswaar)

     2 likes
  • Pppffffff.....larie koek

   Klopt voor geen meter… Zonnepanelen kunnen nooit door een accu meer opleveren… We’ll been betere regelaar kan DAT… MPPT is het bests op her moment.. En er is niets nieuws aan deze accu… Het zijn lithium ion cellen net Als in Tesla auto,s…. DAT zijn de zelvde accutjes in byvoorbeeld been accu boormachine…
   Allen de prijs is helemaal nieuw…

   5 likes
 2. Ik zou wel eens willen weten wanneer vrije energie beschikbaar zal komen.

  12 likes
  • Het is er al lang! Zonne- en windenergie zijn “free” (als in gratis). Na aanschaf van de apparatuur betaal je er verder niks meer voor.

   4 likes
   • Er is wel de mogelijkheid dat je op een gegeven moment als energieleverancier wordt aangemerkt door de overheid, en dan kan je wel weer belasting gaan betalen over de gratis zonne- en windenergie…

    4 likes
    • Alleen als je terug levert. En dan betaal je belasting over je inkomsten, dus dat houdt in dat je meer verdient dan je belasting betaalt.

     Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om off-the-grid te gaan, dan heb je daar niks meer mee te maken.

     4 likes
     • In Belgie is het bij wet verboden “off the grid” te gaan. Anders had ik al lang mijn eigen generator. En als ik het goed begrijp moet je nu al belasting betalen op zonnepanelen. En een fikse boete als je ze “illegaal” hebt.

      0 likes
    • kon je best wel eens gelijk in hebben, net als je huis vrij van hypotheek was kreeg je ‘huurwaarde belasting’

     1 likes
  • Men verwacht tegen Kerst de productie op te kunnen starten. Je kunt nu al een exemplaar reserveren door geld over te maken.

   Oeps, dat zeiden ze ook in maart 2016 en 2015, 2014, 2013, 2011, 2010, 2009, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1….

   6 likes
  • Pppffffff.....larie koek

   Onmogelijk… Zonnecellen leveren niet meer als he been nieuw battery pack aanschaft… End Tesla gebruikt gewoon lithium ion cellen ( net Al’s in hun auto,s ) Al’s opslag…

   4 likes
 3. Prachtig, dit is één van de redenen waarom landen kapotgeschoten worden en zittende regeringen omver worden gegooid en het volk omgebracht als ze niet bereid zijn om “s lands grondstoffen te laten plunderen die nodig zijn voor westerse bedrijven en hun grote vooruitgang. .

  6 likes
  • wij zijn al langer op zoek naar zonnepanelen met een systeem waarbij we onze eigen gecreeerde energie
   zelf kunnen opslaan. Al verschillende mannetjes over de vloer gehad in 1 jaar tijd maar tot nu toe niet gelukt.
   Wie weet.

   2 likes
   • Het is gewoon nog heel duur en je moet 4x zoveel panelen plaatsen om in de winter voldoende stroom te hebben.
    En een generator als backup.
    Ik heb dus een gewoon systeem laten plaatsen.
    Maar mijn leverancier heeft een aanpassing gedaan zodat ik ook apart een grote accu kan opladen bij stroomuitval etc… ik gebruik daar dan 2 panelen voor vanuit het systeem. Ze blijven gewoon op hun vaste plaats liggen maar er lopen 2 extra aftakkingen naar binnen op zolder.

    3 likes
 4. Volgens mij klopt het niet helemaal, er wordt niet 60% minder verbruikt, maar 60% minder van Eneco afgenomen. Zo een accu is mooi, maar niet erg rendabel op dit moment. Ook is die accu niet geschikt om zomerstroom op te slaan voor gebruik in de winter. Dan zou je met heel weinig panelen toekunnen.

  10 likes
 5. Waar kan ik die bestellen?!

  4 likes
 6. Mensen trap er niet in.
  Je moet een vermogen aan panelen op je dak leggen om in de winter genoeg opbrengst te kunnen krijgen. De meeste daken zijn daar ook te klein voor.
  Ik heb dus een gewoon systeem van Sharp bij Zonnepanelenxtra gekocht en laten plaatsen .
  Goeie gasten en perfect afgewerkt .
  Over 5.5jaar heb ik mijn geld terug verdient.
  Dat is een rendement van circa 18% terwijl je bij de bank maar 0.5% krijg.

  4 likes
 7. En denk je nou echt dat als je totaal offgrid kunt leven de regering dit toe staat?
  Laat me niet lachen in deze wereld draait het alleen maar om geld, macht en controle.
  De energie belasting die ze mislopen moet weer bovenwater komen, te ziek voor woorden.

  Het idee om de natuur en de aarde te ontlasten en beschermen is echt geweldig en ben daar een grote voorstander van, maar dat blijft een droom….

  Mensen word wakker, wat je ook uitvind of ontwerpt of hoe energie zuinig je ook bent het belasting potje moet gevuld worden.

  Kotsmisselijk word ik ervan

  2 likes
  • Anderen worden kotsmisselijk van je negatieve energie die
   totaal niet inspireert om verder te komen, voegt ook helemaal niks toe. Ik geloof dat we er meer aan hebben om in mogelijkheden te denken en niet in beperkingen.
   Ik vind het artikel een interessant verhaal en zoek naar mogelijkheden voor mijn situatie om zelf energie op te wekken. Vooralsnog denk ik in eerste instantie aan collectieve zonnepanelen via eigen huis omdat ik er zelf niks van weet. Ik herinner me overige s ooit (afgelopen 10 jaar) op tv een item te hebben gezien (man bijt hond? oid) waarin een man vertelde een wedstrijd te hebben gewonnen over vrije energie en dat hem beloofd werd zijn uitvinding in de markt te gaan maar hij had er nooit meer wat over gehoord. Ik herinner me vaag dat hij zijn wasmachine zonder lichtnet kon laten draaien… Ik ben nog altijd benieuwd hoe het met die man afgelopen is.

   0 likes
 8. Het is een goed begin met lokaal gebruik van energie/grondstoffen/voeding enz.
  Het is allen de vraag of “men ” van hogerhand hier blij mee is ….zelfstandige mensen zijn “gevaarlijk” en als ze niet gehoorzaam zijn kan je niet van de elektra afsluiten of iets dergelijks ….

  1 likes
 9. Zonnecellen werken nu ook gewoon met batterijen.
  Geen idee waarom je er één van 7000€ nodig hebt.
  Lijkt op een reclame.
  Zal binnenkort wel weer blijken dat er een zender in zit die de mensen spioneert.

  Meuk!

  1 likes
 10. Media is media… dus veel insinuatie en zelfs foute informatie (we gebruiken het Net 60% minder, niet de stroom!). Juiste details van onze situatie op http://www.facebook.com/kermtstroomt !

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

belgische

Belgische hoogleraar: Coronacijfers zijn zinloos en vertellen de waarheid niet

Een eenvoudige rekensom, gebaseerd op steekproeven die ...

belgische

Belgische huisarts kan niet langer zwijgen over ‘coronacrisis’: ‘Ik steek mijn nek uit’

Toen de corona-epidemie uitbrak in China voelde ...