Innovatie

Gezin met thuisbatterij van Tesla verbruikt bijna 60% minder stroom: “Ons huis draait op eigen kracht”

Help door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een gezin uit België heeft sinds september al 42 dagen volledig kunnen leven van de energie die ze zelf opwekken via een thuisbatterij van Tesla.

Energiebedrijf Eneco kreeg toegang tot de gebruiksgegevens van Tom Nijsen en Katrien Swennen uit Kermt en stelde vast dat het gezin 58 procent minder stroom verbruikt.

Tegelijkertijd wordt er dubbel zoveel energie uit zonnepanelen gehaald. “Ons huis draait op eigen kracht,” zegt Nijsen.

Overschot

“De stroom die we overdag opwekken met de zonnepanelen kunnen we perfect gebruiken in de nacht,” voegt hij toe. “De volgende ochtend heb ik dan nog 40-50 procent overschot.”

De thuisbatterij van Tesla slaat energie op die de zonnepanelen opwekken. Op het moment dat ergens energie voor nodig is, wordt de zogeheten Powerwall ingeschakeld.

Aantrekkelijk

Volgens Christophe Degrez van Eneco België kan de overheid meer doen. “De batterij moet een centrale plaats krijgen in het wettelijke kader om het zo aantrekkelijk te maken voor de eigenaars.”

“Zij ontlasten er het elektriciteitsnet mee, waardoor minder investeringen nodig zijn,” klinkt het. “Als we Vlaanderen duurzaam willen maken, moet het toestel ingeburgerd raken.”

Met een thuisbatterij kan iemand meerdere dagen aan één stuk zonder elektriciteitsnet. Er hangt alleen wel een prijskaartje van 7000 euro aan.

[HbvL, HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Waar kan ik die bestellen?!

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Prachtig, dit is één van de redenen waarom landen kapotgeschoten worden en zittende regeringen omver worden gegooid en het volk omgebracht als ze niet bereid zijn om “s lands grondstoffen te laten plunderen die nodig zijn voor westerse bedrijven en hun grote vooruitgang. .

Franss
Franss
5 jaren geleden

Volgens mij klopt het niet helemaal, er wordt niet 60% minder verbruikt, maar 60% minder van Eneco afgenomen. Zo een accu is mooi, maar niet erg rendabel op dit moment. Ook is die accu niet geschikt om zomerstroom op te slaan voor gebruik in de winter. Dan zou je met heel weinig panelen toekunnen.

Danny
Danny
5 jaren geleden

Ik zou wel eens willen weten wanneer vrije energie beschikbaar zal komen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

26
0
We lezen graag je reactie!x