Buitenland

Trump profiteerde persoonlijk van koersstijging raketfabrikant Raytheon na aanval op Syrië

Help mee door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terwijl de wereld praat over de gevolgen van Trumps raketaanval op een Syrische vliegbasis afgelopen donderdag, ziet de fabrikant van de Tomahawk-raketten die bij de aanval zijn gebruikt zijn koers flink stijgen.

Dat is goed nieuws voor de investeerders van de wapenfabrikant, inclusief de president.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Palmer Report meldde dat Trump Raytheon-aandelen bezit. Business Insider maakte hier in 2015 al melding van.

Vergelding

Trump belegt onder meer in technologiefirma’s, financiële instellingen en defensiebedrijven, waaronder Raytheon, zo blijkt uit stukken die in 2015 zijn ingediend bij de Federale Verkiezingscommissie.

Donderdag voerde Trump een aanval uit op de vliegbasis al-Shayrat, die door zowel Russische als Syrische troepen wordt gebruikt.

Er werden 59 Tomahawks op de basis afgevuurd, gemaakt door Raytheon. De aanval was een vergelding voor de chemische aanval eerder vorige week in de Syrische provincie Idlib, waar de VS de Syrische president Assad verantwoordelijk voor houdt.

Weinig schade

Hoewel de Tomahawk-aanval weinig schade aanrichtte aan de vliegbasis, steeg het aandeel Raytheon omdat investeerders verwachten dat de spanningen tussen de twee landen zullen escaleren.

Er werd zelfs zo weinig schade aangericht aan de basis dat er de volgende dag, op vrijdag, gewoon weer werd gevlogen.

De marktwaarde van de wapenfabrikant steeg in één dag van 44,1 miljard dollar naar 45,5 miljard dollar, bijna 1,5 miljard dollar. Tomahawks kosten pakweg één miljoen dollar per stuk.

[RawStory]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Derek
Derek
7 jaren geleden

Een heel vies doortrapt mannetje is die Trump!

nadia
nadia
7 jaren geleden

Heel erg triest, En helaas zien we gewoon weer dit het geld alles is waar het de amerikaans (en wereld) elite om draait…. de marktwaarde van wapens…………….geld geld geld…. Ik hoop dat er verder niet word ingetrapt en ww3 heel heel ver weg blijft… maar dat kunnen we natuurlijk alleen maar dromen….

Franss
Franss
7 jaren geleden

Ik vind het wel grappig om te zien hoe de media die Trump eerst als anti-Clinton en pro Poetin toejuichten, na het bombardement als een blad aan de boom zijn omgeslagen. Terwijl zijn ware gezicht toch allang zichtbaar was.

weg met ons
weg met ons
7 jaren geleden

Van mij mag Trump, net als zijn voorgangers, een tomahawk op de bast krijgen….Hoort allemaal bij flexibel denken, zoals de imbiciel Trump vorige week zelf ook al aangaf….Hopelijk zijn de Russen en Chinezen net zo flexibel en starten een WOIII om de Amerikanen een flink aan te pakken. Want zo doorgaan levert geen soelaas op.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x